X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie pamiętam która polecala sok pomarańczowy na mdłości, ale dziękuję! Dużo lepiej, ale muszę cały czas popijac

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jedyna zachcianka to fakt ze wszystkie potrawy jem meeeega ostre a do tej pory wszystko zawsze było bardzo łagodne :)

Kciuki za wszystkie wizytujące dzis :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza 3 wrote:
    Dziewczyny mnie w tej ciąży w ogóle piersi nie bolą a w dwoch poprzednich to strasznie bolały. Czy to normalne, denerwuje sie? Caly czas ich dotykam i nic.

To moja druga ciąża.
    Ani w poprzedniej,ani w tej nie bolą.
    Możesz być spokojna :)

Mysza 3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 35 lat...
    Jak urodzę to będę już po 36 urodzinach.
    Jestem tu najstarsza??? :(

BettyCatriona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ja mam 35 lat...
    Jak urodzę to będę już po 36 urodzinach.
    Jestem tu najstarsza??? :(
    Wiek to tylko cyferki ważne na ile sie czujesz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiek to tylko cyferki ważne na ile sie czujesz ;)
    Nie no jasne,żartuję sobie ;)
    Ale fakt jest taki,że zwlekałam z decyzją.
    A zawsze chciałam,żeby różnica między dziećmi była max 3-letnia...
    A będzie 9 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    A będzie 9 ;)
    Ja mam szwagra który chodzi do 7 klasy :D wiec spoko!!! :D

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    A będzie 9 ;)

Przynajmniej masz dziecko.. ja 30+ i poki co jedna nieudana ciaza, wiec nie jestes w najgorszej sytuacji ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam , ja mam wilczy glod non stop

mam 30 lat jak pojawi sie drugi maluszek bede miala 31, a planujemy 4:)

co do lotu samoloten - ja latalam po 2 miesiacu takze jesli lekarz pozwala mysle ze nie ma przeciwskazan.

BettyCatriona lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Dziewczyny muszę to napisać! Dałam radę ;)
    Poszłam na zakupy pierwszy raz bez wózka i męża z Młodą na rękach. Bez wózka bo Rossmann na tyle daleko że trzeba samochodem, a targać wózek żeby 5 min nim w Rossmannie pojeździć bez sensu. Ale kupiłam 15 słoiczków na początek rozszerzania diety. Przy kasie postawiłam koszyk bo mi ciężko było jedną ręką trzymać Młodą, drugą wyciągać, ale po spojrzeniu Pani wiedziałam że nie mam co na nią liczyć. To osiągnięcie idę uczcić drzemką ;)
    To tak odbiegając od tematu. Czyli dzisiaj wizytę Meginka i kto jeszcze? Dajcie znać koniecznie ;)
    A próbowałaś chusty lub nosidła? Ja tak młodą nosiłam do roku bo poźniej zaczęła chodzić to już tylko okazjonalnie w wakacje lub na długie odległości.
    Ja mam jeszcze wizytę dzisiaj ;-)

age.png
  • Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 26 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    To moja druga ciąża.
    Ani w poprzedniej,ani w tej nie bolą.
    Możesz być spokojna :)

Dziekuję Ci bardzo, uspokoiłaś mnie :)

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 lat... to będzie moje pierwsze dziecko. Chciałam urodzić jeszcze przed 30-stką. Ale niestety poroniłam poprzednią ciążę :(
    Marzy mi się 3 dzieci.

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam kochane żeby Wam się spełniły Wasze marzenia, dzieci są super :-) I nie ma nic wspanialszego na świecie niż słowa dziecka: "Kocham Cię Mamo bardzo mocno" :-)

A ja w pracy to mam apetyt i non stop cos jem, a w domu to już nie tak bardzo. Różnie jest :-P

A dzis cąły dzień mam takie bulgotanie w brzuchu, a (.)(.)to takie wrażliwe jak nigdy wcześniej

Dobrze, że jeszcze tylko trzy godziny i do domku.
    Wczoraj pojechałam do endokrynolog a jej nie było :-( no i jutro ustaliły mi na szybko wizytę. Nawet znac nie dali, nie potrzebnie tam jechałam

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti mnie wczOraj to bulgotanie męczyło hihi nie widziałam co się dzieje.

Dziś trochę śluzu z nitkami krwi przy podtarciu, mam nadzieję, że to nic złego nie wróży..

Agniechaaaa ja mam szwagra 16letniego :-D śmieje sie, że jak był mały ( poznałam męża jak młody miał 4lata), to obiecał mi, ze będzie mnie na imprezy zabierał ;-)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth teraz tam na dole jesteśmy bardzo wrażliwe, moze podrażniłaś się przy podtarciu. Trzymam mocniutko kciuki żeby wszystko było dobrze :-)

Ja mam brata 13 lat młodszego i moja córcia jest od tego brata też młodsza o 13 lat :-P

Ja do moich braci mówię, żeby tez działali bo będzie duża różnica wieku między moimi dziećmi a ich :-P Ale ostatnio najstarszy z braci pochwalił się, ze w marcu zostanie tatusiem, więc będę ciocią :-) szkoda tylko, ze oni w Irlandii mieszkają

Komcia lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po spaniu.

Tak czytam Wasze objawy i poza lekkimi mdłościami co pare dni nic nie mam. Na początku mnie trochę męczyło bardziej, ale dzisiaj nawet cebule smażyłam i nic, a w poprzedniej ciąży to chyba bym z domu wybiegła. Ehh teraz to i ja się nakręcam czy wszystko w porządku ;/ Cały czas myslę czy nie zaszkodzę noszeniem Młodej, ale nie ma wyboru sama przecież nie wstanie.

Arga próbowałam chusty ale krzyk był taki, że myślałam że ją parzy ta chusta. O nosidłach czytałam że lepiej żeby dziecko chociaż siedziało.

Emisia35 miedzy mną a moim bratem jest 8 lat różnicy i zawsze będzie moim małym braciszkiem - jesteśmy bardzo zżyci. Teraz jest trochę gorzej, bo poszedł na studia i uważa że jest taki dorosły, że wszystko sam, ale myślę że to kwestia paru miesięcy bo przy 18nastce też tak miał. Także różnica nie ma znaczenia, tylko to co rodzice przekażą za wartości.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:13

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Marti mnie wczOraj to bulgotanie męczyło hihi nie widziałam co się dzieje.

Dziś trochę śluzu z nitkami krwi przy podtarciu, mam nadzieję, że to nic złego nie wróży..

Agniechaaaa ja mam szwagra 16letniego :-D śmieje sie, że jak był mały ( poznałam męża jak młody miał 4lata), to obiecał mi, ze będzie mnie na imprezy zabierał ;-)
    Hahahah mój trz tak mi mówi, ze mu obiecywałam ze będziemy razem na imprezki jeździć ale gdzie ja sie teraz na imprezę zabiorę Hahaha :D nawet dzis koleżanki dzwoniły ze w sobotę imprezujemy (oczywiście prawie nikt o ciazy nie wie) i musiałam sie jakos wykręcić :D

• Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    I po spaniu.

Tak czytam Wasze objawy i poza lekkimi mdłościami co pare dni nic nie mam. Na początku mnie trochę męczyło bardziej, ale dzisiaj nawet cebule smażyłam i nic, a w poprzedniej ciąży to chyba bym z domu wybiegła. Ehh teraz to i ja się nakręcam czy wszystko w porządku ;/ Cały czas myslę czy nie zaszkodzę noszeniem Młodej, ale nie ma wyboru sama przecież nie wstanie.

Arga próbowałam chusty ale krzyk był taki, że myślałam że ją parzy ta chusta. O nosidłach czytałam że lepiej żeby dziecko chociaż siedziało.

Emisia35 miedzy mną a moim bratem jest 8 lat różnicy i zawsze będzie moim małym braciszkiem - jesteśmy bardzo zżyci. Teraz jest trochę gorzej, bo poszedł na studia i uważa że jest taki dorosły, że wszystko sam, ale myślę że to kwestia paru miesięcy bo przy 18nastce też tak miał. Także różnica nie ma znaczenia, tylko to co rodzice przekażą za wartości.
    Moja się przekonała do chusty jakoś koło 4 miesiąca. Zobaczyła, że wszystko lepiej widzi a ja jej ciągle coś opowiadałam. W domu nigdy nie chciała. Teraz czasem ją na siłę motam do spania ale pewnie zaraz nie dam już rady. A nosidło rzeczywiście jak już siedzi, chociaż teraz są podobno jakieś chybrydy, które już od urodzenia można.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja mam koleżankę która mama urodziła po UWAGA 50 :O i jej rodzeństwo ma straszę dzieci od nich, na wywiadówki chodziła jej najstarsza siostra siostra bo jej mama bała sie ze ją wezmą za babcie. Wsumie smutna historia bo strasznie słaby kontakt miała z mamą a z rodzeństwem tez kiepsko bo traktowali ją jak własne dzieci

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ