X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przyjemnością i wielkim niepokojem do Was dołączam. 40 na karku 3 nastolatków i wielka ochota na wiecej. To moja 7 ciąża, mam za sobą 3 poronienia. Teraz czekam z wielkim lękiem na wtorek na kolejną wizytę mam nadzieję serduszkową. W zeszłą sobotę to był 4+6 widoczny był tylko 7mm pęcherzyk bez ciałka żółtego.

tomania2806, Mysza 3, pełnanadziei:}, Mała_Mii, Madzik84, Paula2702, Barbarka1984, Marya lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Z przyjemnością i wielkim niepokojem do Was dołączam. 40 na karku 3 nastolatków i wielka ochota na wiecej. To moja 7 ciąża, mam za sobą 3 poronienia. Teraz czekam z wielkim lękiem na wtorek na kolejną wizytę mam nadzieję serduszkową. W zeszłą sobotę to był 4+6 widoczny był tylko 7mm pęcherzyk bez ciałka żółtego.
    Witaj wśród nas :-) gratulacje :-) Nie będę już sama z trójeczką w domku i fasolką w brzuszku :-D

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24l jak urodze będę miała 25l
    Jutro muszę iść na badania krwi
    A 2 listopada wizyta oszaleje

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

tomania2806 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palusia jesteśmy w tym samym wieku ja z kwietniu jestem

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

tomania2806 lubi tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję

qq87krhmjgas4avj.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mieszkam na poddaszu :-) z ciocią na parterze, z rodzicami na piętrze. Ale każdy ma osobne niezależne mieszkanie i każdy ma drzwi. Jak się wprowadziliśmy to rodzice drzwi nie mieli do siebie, tylko wspólne na I piętro i poddasze, i mimo że to moi rodzice to wymogłam na nich wstawienie tych drzwi do nich a my mamy swoje, bo krępowało mnie to, ze gdzie byśmy się nie ruszyli czy ktoś przyjechał, to mój tata wszystko musiał widzieć, a on ma specyficzny charakter, wiec nie zawsze mam ochote go oglądać. Ale ogólnie jest dobrze:-)

Prze 8 lat mieszkaliśmy z dwójką dzieci w mieszkaniu z teściem i na poczatku były zgrzyty ale potem było fajnie. jednak teraz jak mieszkamy osbno jest super. A teściową mam na kaszubach także baaaaardzo daleko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 13:03

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa uff! Też na Kaszubach i całe szczęście bo twardy z Niej zawodnik

qq87krhmjgas4avj.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja mam 30 lat... to będzie moje pierwsze dziecko. Chciałam urodzić jeszcze przed 30-stką. Ale niestety poroniłam poprzednią ciążę :(
    Marzy mi się 3 dzieci.

Mam dokladnie tak samo, chcialam urodzic przed 30stka.. nie udalo sie.. Oby tym razem nam sie poszczescilo :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę notorycznie obcina mi pół informacji, ktorą napisałam. O co chodzi?

qq87krhmjgas4avj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Kurczę notorycznie obcina mi pół informacji, ktorą napisałam. O co chodzi?
    może znowu coś ulpszają ;)
    moja teściowa mieszka 100 km odemnie, mieszkamy z moimi rodzicami i jest super :)
    smutne jest to, że M w wiekszoci tygodnia na wyjezdzie w pracy no ale coz zrobic, kasa potrzebna a ivf to koszty nie z tej ziemi. ;/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy młodym używałam nosidła Tula ale faktycznie stosowałam dopiero jak usiadł. Teraz przy drugim dziecku planuje chustę elastyczna w formie nosidła CLose PArent. Podobno można stosować od urodzenia ale i tak poczekam do wizyty u ortopedy.

• Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja przy młodym używałam nosidła Tula ale faktycznie stosowałam dopiero jak usiadł. Teraz przy drugim dziecku planuje chustę elastyczna w formie nosidła CLose PArent. Podobno można stosować od urodzenia ale i tak poczekam do wizyty u ortopedy.
    Ja mam chusty po młodej i z kolejnym dzieciaczkiem mam zamiar szybciej wiązać i nie przejmować się tak jak z młodą. Mam nadzieję, że nie będzie przeciwskazań do noszenia. A Tula na długo starczyła? Ja miałam niby nosidło do rozmiaru 98 ale młoda już jakoś po roku mi się ledwo mieściła :( Ale ona jest troszkę wyższa od rówieśników.

Anitka201 lubi tę wiadomość

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co skończyłam 24 lata, więc urodzę wciąż jako 24 latka :)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Meginka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Mam dokladnie tak samo, chcialam urodzic przed 30stka.. nie udalo sie.. Oby tym razem nam sie poszczescilo :)
    My chcieliśmy trójkę jeszcze przed 30 tką no ale cóż, wyszło jak wyszło. Będę miała 29 jak urodzę drugie, a jak urodziłam synka miałam 24. Zawsze chciałam różnice ok 3 lata a będzie 4.5.
    Ja mam też dużo starsze siostry które mają już dorosłe dzieci i już w zasadzie mogłyby mieć wnuki :) :)
    Przez tą dużo różnice wieku tak średnio się dogadujemy, z mamą też, nigdy nie miałam w niej żadnego wsparcia, nie było żadnych zwierzeń itp. Bardzo tego zazdrościlam moim koleżankom i obiecałam sobie że ja będę zdecydowanie inna mamą.
    Nawet na wieść o mojej ciąży nie było żadnego cieszę się czy gratuluję, no żadnego entuzjazmu. Po prostu przyjęła to do wiadomości.
    My też mieszkamy na górze a rodzice na dole i to był największy błąd naszego życia. Wszystko pakujemy w ten dom, zrobiliśmy sobie kuchnie, łazienkę, ocieplenie i ogólny remont a mogliśmy te pieniądze przeznaczyć na mieszkanie. Nawet mimo tego że mamy drzwi na klatkę to moja matka jest tak wscibska że nawet jak mam gości to przychodzi zobaczyć kto przyjechał. No już mi brak słów...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    My chcieliśmy trójkę jeszcze przed 30 tką no ale cóż, wyszło jak wyszło. Będę miała 29 jak urodzę drugie, a jak urodziłam synka miałam 24. Zawsze chciałam różnice ok 3 lata a będzie 4.5.
    Ja mam też dużo starsze siostry które mają już dorosłe dzieci i już w zasadzie mogłyby mieć wnuki :) :)
    Przez tą dużo różnice wieku tak średnio się dogadujemy, z mamą też, nigdy nie miałam w niej żadnego wsparcia, nie było żadnych zwierzeń itp. Bardzo tego zazdrościlam moim koleżankom i obiecałam sobie że ja będę zdecydowanie inna mamą.
    Nawet na wieść o mojej ciąży nie było żadnego cieszę się czy gratuluję, no żadnego entuzjazmu. Po prostu przyjęła to do wiadomości.
    My też mieszkamy na górze a rodzice na dole i to był największy błąd naszego życia. Wszystko pakujemy w ten dom, zrobiliśmy sobie kuchnie, łazienkę, ocieplenie i ogólny remont a mogliśmy te pieniądze przeznaczyć na mieszkanie. Nawet mimo tego że mamy drzwi na klatkę to moja matka jest tak wscibska że nawet jak mam gości to przychodzi zobaczyć kto przyjechał. No już mi brak słów...
    no to wspolczuje faktycznie, ja z moja mamą mam wspolona kuchnie i mieszkamy aktualnie na 1 pietrze juz 2 lata, bo remontujemy generalnie pietro(wraz z przenoszeniem scian itp) i moi rodzice nigdy w nic sie nie wtracili ale zawsze w razie co chetnie pomoga :) z mamą mam rewelacyjny kontakt m,oge zawsze o wszytskim pogadac i wogole tata tez rewela :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja mam chusty po młodej i z kolejnym dzieciaczkiem mam zamiar szybciej wiązać i nie przejmować się tak jak z młodą. Mam nadzieję, że nie będzie przeciwskazań do noszenia. A Tula na długo starczyła? Ja miałam niby nosidło do rozmiaru 98 ale młoda już jakoś po roku mi się ledwo mieściła :( Ale ona jest troszkę wyższa od rówieśników.
    Mój młody ma dwa lata a wzrost 3-4 latka (ostatnio nawet przypadkowo w przychodni pielęgniarka się pomyliła i zamiast bilansu 2 latka zrobiła nam bilans 4 latka :-) ) i spokojnie mieści się do tuli (podstawowy model do 20 kg). Teraz wyszły modele od urodzenia do 20 kg wiec tez kusi :-)
    Moje dziecko próbowałam motać od 3 m- ca ale ewidentnej nie chciał siedzieć w chuście. W nosidle bardzo chętnie :-)

Arga lubi tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja w lutym skończeniu 34 i marzę póki co aby urodzić to dziecko całe, zdrowe i w terminie <3
    Wczoraj umówili mnie już na prenatalne mam 21.11 :)

Agniechaaaa, Anitka201, kokkosanka lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Hej :) ja w lutym skończeniu 34 i marzę póki co aby urodzić to dziecko całe, zdrowe i w terminie <3
    Wczoraj umówili mnie już na prenatalne mam 21.11 :)
    bedzie dobrze <3 musi być tym razem <3 chodziaz przyznam, że jak widze Twoją stopkę to serce krwawi :(

Fufka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ