X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d2a040a4043.png
    Na biały tle jest progesteron :)

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Czy badała może któraś z Was progesteron? Mam wynik, ale nie podają normy w ciąży...
    Wynik to 29,3 ng/ml .
    Ja miałam 24,92 dostałam 3x1 dupka i 2x2 luteine dopochwową

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia25 piszesz że pierwszą znosiłaś dobrze i miałaś energię. Ja pierwszą umierałam. Jak przeszły mi w końcu mdłości i takie tam, to miałam miesiąc odpoczynku i od 6-tego miesiąca tylko pozycja na wpół leżąco-siedząca bo młoda tak uciskała przeponę, że nie szło ani siedzieć ani chodzić ani leżeć. Teraz po cichu liczę, ze ta bedzie super hiper, a z drugiej strony większa świadomość i boję się czy wszystko jest ok skoro się tak dobrze czuję.
    Kobieta - temu nie dogodzisz ;p

Ja urodziłam się w październiku i opowieści moich rodziców jak samochód zamarzł w drodzę do kościoła na chrzciny - bezcenne. Ale takich zim już nie mamy.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas dużo tutaj :-)
    Jak urodzę będę miała 33 lata.
    Mąż myśli o trójce i twierdzi, że tyle wyprodukuje, ja póki co 2 :-) Ale nigdy nie mów nigdy ;-)
    Zawsze marzyłam, aby pierwsze było do 30-tki. Ale udało mi się w wieku 31 lat. Pierwsza ciąża - serduszko dziecka przestało bić w 20tc, potem wywoływanie porodu....w sumie ciąża chyba starsza do 2 tygodni, miałąm nieregularny okres i w sumie nie wiedziałam kiedy dokładnie zaszłam. No i na szczęście mam już swoje dziecko ziemskie na świecie -) Los wszystko wynagrodzi, po burzy zawsze przychodzi słońce :-) I tak będzie u Ciebie Fufka.
    Przyznam, że w I ciąży od razu miałam wielki niepokój, wiedziałam, że będzie żle.
    W ciąży z córcią mimo plamień czułam spokój, miałam dobre przeczucia. I teraz też w sumie. I oby tak było :-)

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Ale nas dużo tutaj :-)
    Jak urodzę będę miała 33 lata.
    Mąż myśli o trójce i twierdzi, że tyle wyprodukuje, ja póki co 2 :-) Ale nigdy nie mów nigdy ;-)
    Zawsze marzyłam, aby pierwsze było do 30-tki. Ale udało mi się w wieku 31 lat. Pierwsza ciąża - serduszko dziecka przestało bić w 20tc, potem wywoływanie porodu....w sumie ciąża chyba starsza do 2 tygodni, miałąm nieregularny okres i w sumie nie wiedziałam kiedy dokładnie zaszłam. No i na szczęście mam już swoje dziecko ziemskie na świecie -) Los wszystko wynagrodzi, po burzy zawsze przychodzi słońce :-) I tak będzie u Ciebie Fufka.
    Przyznam, że w I ciąży od razu miałam wielki niepokój, wiedziałam, że będzie żle.
    W ciąży z córcią mimo plamień czułam spokój, miałam dobre przeczucia. I teraz też w sumie. I oby tak było :-)

Agnelko, jaka byla przyczyna poronienia u Ciebie?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:12

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Agniechaaa, dzięki serdeczne. Czyli w normie mam;)
    :) wiec teraz duzo spokoju :D

Ja mam ponad normę ale ja tak jak pisałam mam armie leków
    Prolutex 1-0-0
    Crinone 1-0-1
    Duphaston 1-1-1
    Progynova 21 1-1-1
    I do tego witaminki ciążowe :p

• Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka jestem zdania, że tak jak Agniechaaaa wyczerpałyście limit "pecha" ;-) teraz będzie tyko dobrze :-*)

Agniechaaaa, Fufka30, joann lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Fufka jestem zdania, że tak jak Agniechaaaa wyczerpałyście limit "pecha" ;-) teraz będzie tyko dobrze :-*)
    <3
    I tego sie musimy trzymać :) inaczej zwariujemy

Fufka30 lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża - wada serduszka - już wiedziałam o niej podczas usg genetycznego. Także tu też mogła genetyka. Wyłudziłam po od mojej lekarki ginki na NFZ badanie kariotypów. Na szczęście wyszły dobrem, zarówno u mnie jak i męża.
    Potem lekarze straszyli mnie, że w drugiej ciąży będzie to samo.
    Robiłam nawet echo serca u specjalisty w 30 tc, ale tak jak pisałam miałam spokój w tej ciąży, dobre przeczucia, nie licząc drobnych świrowań przyszłej mamusi.
    Najgorzej bałam się choróbsk, w pewnym momencie nawet jak brat miał katar i kaszel to go nie zapraszalam ;-)
    Tez sobie mówię, że limit wyczerpany i teraz już musi być dobrze.
    Eunice, to dobry wynik pgr. Dobrze, że plamienia przeszły :-)
    Duzo nosisz swoją córeczkę? Słyszłam od koleżanek, jak małą róznica wieku była, to od noszenia miały plamienia. Oczywiście, nic złego się nie działo, ale tak organizm dawał sygnał, że za ciężko. Potem już po 20tc nie patrzyły i sporo nosiły.
    Ja znacznie ograniczyłam. Jednak troszkę boję się.
    Czytałam na mamaginekolog o noszeniu maluszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 16:24

• Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam progesteron 20,14 mam nadzieję, że to nie za mało.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawosci, mierzycie sobie czasem temperature?

Ja przed ciaza miewalam 35,8° ze wzgledu na niskie cisnienie, a w ciazy nieustannie 37,2° kazdego dnia. Jest to dla mnie szok, 1,5° wiecej to ogromna roznica. Ciagle jest mi goraco, poce sie jak glupia, wlosy, dotad myte raz na 3-4 dni musze teraz myc codziennie. Partner mnie goni, zamyka w domu okna, a ja w temperaturze pokojowej, przy zamknietych oknach czuje sie jak w piekle.

Podobno za temperature jest odpowiedzialny progesteron i nawet sa kobiety, ktore prowadza wykresy temperatury w ciazy, przez co "kontroluja" ilosc progesteronu w organizmie (wzrost temp = wzrost progesteronu i odwrotnie), ale to chyba tak nie dziala, ja od chwili zajscia w ciaze mam codziennie 37,2° mimo ze od 6 tygodnia ciazy przyjmuje "extra" progesteron w formie dusphastonu 3x1, wiec chyba temperatura powinna jeszcze bardziej wzrosnac, a tak sie nie dzieje.

Jak z tym jest u Was?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie topie, oblewają mnie poty , skóra sie orzetluszcza własny tez. Temp nie mierze ale takie odczucie mam od momentu brania progesteronu wiec moze faktycznie cos w tym jest

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Pierwsza ciąża - wada serduszka - już wiedziałam o niej podczas usg genetycznego. Także tu też mogła genetyka. Wyłudziłam po od mojej lekarki ginki na NFZ badanie kariotypów. Na szczęście wyszły dobrem, zarówno u mnie jak i męża.
    Potem lekarze straszyli mnie, że w drugiej ciąży będzie to samo.
    Robiłam nawet echo serca u specjalisty w 30 tc, ale tak jak pisałam miałam spokój w tej ciąży, dobre przeczucia, nie licząc drobnych świrowań przyszłej mamusi.
    Najgorzej bałam się choróbsk, w pewnym momencie nawet jak brat miał katar i kaszel to go nie zapraszalam ;-)
    Tez sobie mówię, że limit wyczerpany i teraz już musi być dobrze.
    Eunice, to dobry wynik pgr. Dobrze, że plamienia przeszły :-)
    Duzo nosisz swoją córeczkę? Słyszłam od koleżanek, jak małą róznica wieku była, to od noszenia miały plamienia. Oczywiście, nic złego się nie działo, ale tak organizm dawał sygnał, że za ciężko. Potem już po 20tc nie patrzyły i sporo nosiły.
    Ja znacznie ograniczyłam. Jednak troszkę boję się.
    Czytałam na mamaginekolog o noszeniu maluszków.

Ja tez w tej ciazy czuje sie dosc spokojnie, pomimo plamien,w porownaniu do poprzedniej. Chociaz tak jak mowosz mam swoje schizy :) U nas jak moj partner zachorowal - kaszel, katar, bol zatok, to zamieszkal w drugim pokoju ;)

Tak to juz jest, ze swirujemy, zwlaszcza po przejsciach ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja przed transferem dostałam mega kaszel który trwa do dzis... lecze sie domowymi sposobami i staram sie zachować spokoj :p przez 9mc raczej nie uniknę przeziębienia

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to ze skrajności w skrajność albo poty oblewają i gorąco albo dreszcze mam bo mi zimno i tak na zmianę

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Mi to ze skrajności w skrajność albo poty oblewają i gorąco albo dreszcze mam bo mi zimno i tak na zmianę
    Ale to pewnie przez zmiany hormonalne i kazdy organizm odczuwa to inaczej musimy sie przyzwyczaić :)

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i jak zwykle ucięło post ;/ -a do tego coś mnie dzisiaj głowa boli k chyba lekko mdlic zaczyna .. a ogólnie to z każdym dniem coraz ciężej wstać mi z łóżka hehe

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ale to pewnie przez zmiany hormonalne i kazdy organizm odczuwa to inaczej musimy sie przyzwyczaić :)
    Pewnie tak ;) gdzieś w necie czytałam ze to normalny objaw w 1 trymestrze ;)

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Pewnie tak ;) gdzieś w necie czytałam ze to normalny objaw w 1 trymestrze ;)
    Wiec nawet mnie cieszą te objawy :) byle do kona 1trymestru a najlepiej to do czerwca

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ