X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:16

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już myślę o tym, jak sobie spaceruje z wózkiem :-P taka wizualizacja pomaga mi sie odstresować hihi

Ja mam znów humorki od.kilku dni-albo chce mi się nagle płakać, albo byle pierdoła mnie wkurza.
    Wczoraj wybieraliśmy całą klasa sukienki do komunii..gdybyście mnie widziały haha, tak sie wkurzyłam na babkę, która nam zawsze klasę rozwala, że jej wszystko wygarnelam, a inne mi biły brawo hahahaha..i tak sobie myślę, że ta ciąża mi dobrze robi :-P Lwica ze mnie wyszła hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 17:01

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizualizacja zawsze pomaga ale ja sie tez boje,że za bardzo się "napale"

Marlena24 lubi tę wiadomość

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ;) byle do grudnia ;p a najlepiej to już do czerwca hehe ale to jeszcze tyle. Czasu .. właśnie dziewczyny które maja już doświadczenie wypowiedzcie się jak to jest przez te 9 miesięcy bo ja to jestem zrozpaczona faktem ze to tyle. Zadu trzeba czekać i mam wrażenie ze każdy dzień to wieczność a gdzie to do czerwca ? Czasami sobie myśle hehe czy nie można tak zapomnieć na chwile i powiedzmy za 3 miesiące sobie przypomnieć o ciąży żeby ten czas szybko zleciał ?;p Jehe noe No żartuje oczywiście ale myśl o tym sekretem w ciąży towarzyszy mi w każdej sekundzie dlatego jestem zniecierpliwiona może później to przechodzi ?;D człowiek się przyzwyczaja jak to jest ;)?

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała dobre pytanie jak przyspieszyc czas :P dla mnie kazdy dzien to tez wiecznosc :P

Marlena24 lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja tak mierzyłam temperaturę do wczoraj...:) Miałam codziennie 37.12, a wczoraj 37 i te plamienia do tego, a później pomyślałam, że może termometrem sobie coś podrażniłam i z tego ta krew i dziś nie mierzyłam. Krwi nie ma.

Plamienia z pewnoscia nie sa od termometru...
    Mowilas o brazowych plamieniach, a to plamienia ze starej krwi, swieza ranka od termometru spowodowalaby rozowe plamienie.

Tak czy inaczej musisz to skonsultowac z lekarzem, ale plamienia, zwlaszcza brazowe sa bardzo powszechne we wczesnej ciazy, przynajmniej z tego co wygooglowalam - duzo kobiet to ma :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mii w pierwszej ciazy jak tylko przeszły mi mdlosci zapominałam ze jestem w ciazy :-) czułam się rewelacyjnie :-) brzuch dostałam dopiero w 7-8 m-cu i w sumie do końca był bardzo mały. Moja największa zmora byly upały i zatrzymującą się woda (rodziłam we wrześniu 2015 i całe lato 2015 było niesamowicie upalne )

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mała Mii w pierwszej ciazy jak tylko przeszły mi mdlosci zapominałam ze jestem w ciazy :-) czułam się rewelacyjnie :-) brzuch dostałam dopiero w 7-8 m-cu i w sumie do końca był bardzo mały. Moja największa zmora byly upały i zatrzymującą się woda (rodziłam we wrześniu 2015 i całe lato 2015 było niesamowicie upalne )

Tym razem w lecie z maluchem będziesz palendrowac ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra...to pozwólcie,że na chwilkę zmienię temat ;)
    Małżonek mój szanowny jest zawodowym żołnierzem i właśnie awansował :)
    Oficjalnie dostanie ten awans 11 listopada na uroczystościach.
    Chciałabym zrobić Mu jakiś drobny prezent niespodziankę.
    Może podsuniecie mi jakiś pomysł?
    Sama myślałam o spinkach do mankietów w kształcie granatów albo czołgów ;)
    Ale może któraś z Was wpadnie na coś lepszego :)
    Pomożecie? :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    No dobra...to pozwólcie,że na chwilkę zmienię temat ;)
    Małżonek mój szanowny jest zawodowym żołnierzem i właśnie awansował :)
    Oficjalnie dostanie ten awans 11 listopada na uroczystościach.
    Chciałabym zrobić Mu jakiś drobny prezent niespodziankę.
    Może podsuniecie mi jakiś pomysł?
    Sama myślałam o spinkach do mankietów w kształcie granatów albo czołgów ;)
    Ale może któraś z Was wpadnie na coś lepszego :)
    Pomożecie? :)

Moze cos z grawerem?
    Spinki do krawatu, do mankietu, jakas szabla, plytka metalowa, ksiazka, portfel, wszystko mozna zamowic spersonalizowane z grawerem na allegro, sprawdz :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do plamien to ja na pocieszenie moge tylko powiedziec ze w piatek krwawilam, nie kochane to nie bylo plamienie to byla krew i juz bylam pewna, ze transfer moge spisac na strate ale to bylo jednorazowe krwawienie a w pon beta wynosila ponad 600 :) wiec roznie to bywa :)

• Ha Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dokładnie ;) byle do grudnia ;p a najlepiej to już do czerwca hehe ale to jeszcze tyle. Czasu .. właśnie dziewczyny które maja już doświadczenie wypowiedzcie się jak to jest przez te 9 miesięcy bo ja to jestem zrozpaczona faktem ze to tyle. Zadu trzeba czekać i mam wrażenie ze każdy dzień to wieczność a gdzie to do czerwca ? Czasami sobie myśle hehe czy nie można tak zapomnieć na chwile i powiedzmy za 3 miesiące sobie przypomnieć o ciąży żeby ten czas szybko zleciał ?;p Jehe noe No żartuje oczywiście ale myśl o tym sekretem w ciąży towarzyszy mi w każdej sekundzie dlatego jestem zniecierpliwiona może później to przechodzi ?;D człowiek się przyzwyczaja jak to jest ;)?
    Pierwsza ciąża zawsze się dłuży :) Z drugą juz jest inaczej. Przy pierwszej dni wlekly się jak flaki z olejem. Teraz nie wiem kiedy ten czas mija.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ciężko porównać moja pierwszą ciążę z obecną bo mój syn ma 14 lat obecnie. Ale jestem jednego pewna nie czytałam tych wszystkich głupot w necie i się nie martwiłam. Teraz byle pierda a ja juz dzwonię do lekarzy, lecę na wizyty i sama w stres się wpędzam.
    Ponadto skóra twarzy zrobiła mi się bardzo sucha , gdzie zawsze miałam raczej tłustą. Teraz widać takie suche placki, skóra mi się łuszczy a jak nałożę podklad to wyglądam okropnie. No ale trudno, trzeba chyba przeczekać...

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ponad godzinę czytałam wasze wpisy :-) tyle tego jest ;-)

Jeśli chodzi o mnie to w grudniu kończę 33 lata i jak urodze to dalej będzie 33 ;-) czekamy teraz na trzecią dzidzie a ile będzie to nie wiem ;-) nigdy nie myślałam ile chcę mieć dzieci. Chciałam mieć zawsze i dziewczynkę i chłopca a póki co mam 2 synkow. Czekam wiec na córeczkę :-) juz powiedziałam mojemu M, że póki się nie postara i nie da mi dziewczynki to ja nie odpuszczę :-D najwyżej będzie drużyna piłkarska hahaha. A tak na poważnie chciałabym juz na trojeczce skończyć i po cichu liczę, że tym razem będzie mała księżniczka :-)

A co do oczekiwań na czerwiec to na luzie. Generalnie uwielbiam stan bycia w ciąży, uwielbiam głaskać się po brzuszku, patrzeć jak rośnie, czuć kopniaki pod zebrami, myśleć jak wygląda i co robi w danym momencie mała fasolka. Poprzednie ciąże tak szybko mi zlecialy, że nawet nie zauważyłam kiedy a już po paru tygodniach od porodu jak widziałam mamy z brzuszkami to łapałam się na tym, że tęsknię za swoim :-) to chore, wiem, ale ja po prostu uwielbiam ciążę i wszystko co się z nią wiąże :-) <3

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 też urodziłam we wrześniu 2015 ( córcia się tydz spoznila) ojoj pamiętam to lato!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Moze cos z grawerem?
    Spinki do krawatu, do mankietu, jakas szabla, plytka metalowa, ksiazka, portfel, wszystko mozna zamowic spersonalizowane z grawerem na allegro, sprawdz :)
    Dzięki :)

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dopiero po pracy siadam i Was nadrabiam, co za szalony dzień! od paru dni mdłości mi coraz bardziej narastają i dziś już było na prawdę kiepsko... jak ja mam tak na co dzień funkcjonować? zamiast tego najchętniej bym spała, cały czas ;)
    a i uaktualniając: 2 tyg temu w moje 28 urodziny beta z krwi wyszła 30, także piękny prezent :) chcielibyśmy trójkę, jeśli się uda :)
    przez 3 lata po ślubie wynajmowaliśmy mieszkanie (poznań), na wiosnę kupiliśmy dom i teraz na czas wykończenia ( i oszczędności ;) mieszkamy parę miesięcy z moimi rodzicami, ale jest bardzo spoko, mamy dużo autonomii. też wiedzieliśmy, że tak będzie, dlatego się zdecydowaliśmy. ale czekam już jak skończymy nasz remont :)
    eunice cieszę się, że plamienia ustały! dobra wiadomosć :)
    meginka jak wizyta?
    fufka z tyloma kciukami i dobrymi myślami, które tu pozbierasz musi być dobrze :)
    agniecha czym się leczysz naturalnie? bo chyba są też jakieś ziołowe syropy na kaszel? czy to też na liście rzeczy zakazanych? ;)

dziś też na zmianę ciepło/zimno. czuję się w sumie jakbym jakąś jelitówkę złapała, a nie fasolkę ;)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joann syrop z cebuli, miód, cytryna i inhalacje z rumiankiem. Duzo ciepłych napoi zeby nawilżać śluzówkę :)

• Meginka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Dziewczyny ja dopiero po pracy siadam i Was nadrabiam, co za szalony dzień! od paru dni mdłości mi coraz bardziej narastają i dziś już było na prawdę kiepsko... jak ja mam tak na co dzień funkcjonować? zamiast tego najchętniej bym spała, cały czas ;)
    a i uaktualniając: 2 tyg temu w moje 28 urodziny beta z krwi wyszła 30, także piękny prezent :) chcielibyśmy trójkę, jeśli się uda :)
    przez 3 lata po ślubie wynajmowaliśmy mieszkanie (poznań), na wiosnę kupiliśmy dom i teraz na czas wykończenia ( i oszczędności ;) mieszkamy parę miesięcy z moimi rodzicami, ale jest bardzo spoko, mamy dużo autonomii. też wiedzieliśmy, że tak będzie, dlatego się zdecydowaliśmy. ale czekam już jak skończymy nasz remont :)
    eunice cieszę się, że plamienia ustały! dobra wiadomosć :)
    meginka jak wizyta?
    fufka z tyloma kciukami i dobrymi myślami, które tu pozbierasz musi być dobrze :)
    agniecha czym się leczysz naturalnie? bo chyba są też jakieś ziołowe syropy na kaszel? czy to też na liście rzeczy zakazanych? ;)

dziś też na zmianę ciepło/zimno. czuję się w sumie jakbym jakąś jelitówkę złapała, a nie fasolkę ;)
    Siedzę w poczekalni i trzęsę portkami :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha dorzuć jeszcze imbir, jest dobry na wszystko!

meginka daj znać koniecznie po, będzie dobrze!!!

hchy90bvs8fsdbu6.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ