CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarrra nasz też od jakiegoś czasu często trze oczy, nawilżacz tak nawilżył powietrze że wilgoć osiada na oknach
więc to nie to. Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy że to może być od zębów
daj znać co powie lekarz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:24
-
Czy wasze dzieci po jedzeniu też są całe do przebrania ? Pozwalam Malej wsadzac ręce do miski i jeść palcami jak chce przez to cała jest w jedzeniu na koniec dostaje buteleke wody gdzie połowa zawarosci londuje na jej bodziaku ile odlatuje do żołądka ciężko stwierdzić, a taka jestem matka właśnie zorientowałam się ze razem z papka zjadła surowy rozmoknięty zblenderwoany makaron ehh pierwszy gluten mamy za sobą
-
Ha, my podawaliśmy witaminę C, zakrapialiśmy wodą morską i odciągaliśmy aspiratorem. Oprócz tego na noc przyklejaliśmy do łóżeczka Aromactiv.
-
Witamina C przy przeziębieniu nic nie daje. Potwierdzone to jest badaniami.
U nas na katar wapno (obkurcza naczynia krwionośne), aromactiv, maść majerankowa (ona coś w ogóle daje?)
Do tego odciąganie (tez nie za często).
Ułożenie dziecka odrobine wyżej (mamy książkę pod materacem).
Od wczoraj kaszel i katar, ciekawe jak długo to potrwa (może zeby??) -
Anitka201 wrote:Witamina C przy przeziębieniu nic nie daje. Potwierdzone to jest badaniami.
U nas na katar wapno (obkurcza naczynia krwionośne), aromactiv, maść majerankowa (ona coś w ogóle daje?)
Do tego odciąganie (tez nie za często).
Ułożenie dziecka odrobine wyżej (mamy książkę pod materacem).
Od wczoraj kaszel i katar, ciekawe jak długo to potrwa (może zeby??)
U nas od wczoraj katar, kaszel, dziś bez kataru, a kaszel bardziej sporadycznie. Od wczoraj jesteśmy na wit.c i poprawa jest mocno widoczna. Ostatnio wit.c wyciągnęła nas w 3 dni z prawie 3 tygodniowego kataru. Jednak to przeziębienie jest gorsze bo doszedł kaszel. Dam Wam znać czy jutro będzie jeszcze poprawa w porównaniu do dziś. Jak nie, albo się pogorszy to lecimy do lekarza, jak będzie znaczna poprawa to utwierdzę się w tym, że wit.c jest najlepszym lekarstwem. -
Lucy010 wrote:U nas Wit c nie pomogła, katar trwał 3 tygodnie aż się wykatarzyl. Odciagalam, woda morska, maść majerankowa na noc troszkę, inhalacje z soli fizjo. Kładłam wyżej ale nie było różnicy. Lekarz koleznce kazał podawać właśnie wapno.
A jak podawałaś wit.c? -
My mieliśmy witaminę c , maść majerankowa i krople Nasivin Baby.
Ona nie ma jeszcze całkiem zębów tylko dopiero się przebijają a jak je i zascinie dziąsła to ból jak podczas pierwszych karmien chyba muszę wyciaganc maść . Nie chcę myśleć co będzie jak wyjdą jej calkiem -
U nas jeszcze inhalacje, dzisiaj aż nagralam młodego
wylizuje jezorem od środka cała maske do inhalowania
Nas tez coś rozbiera i jak zwykle naszła mnie ochota na rosół. Pewnie standardowo wyjdzie z tego zupa phoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 17:15
-
Witam, slabo sie udzielam ale podczytuje w wolnej chwili. Mam pytanie czy wasze maluchy potrafia juz dlugo wytrzymac na brzuchu?? zabawić się.? My sie triche rehabilitujejy z uwahi na lekko obnizone napiecie. Juz jest calkiem dobrze. Podpiera sue dakej na przedramionavh, teraz cwiczymu wtsoki podpor. Zabawki wszystkie pożera. Chwilr pooglafw i do buzi. Na brzuchu jak cgce to potrafi aie krevic wokol wlasnej osi. Ale noe potragi slupic sie dluzej na jednrj zabawce. Tez jak cos jest dalej to niekombinujr żeby do tego dotrzeć.. Zazwyczah kończy sie placzem..
A odnosząc sie do postow wyzej tez podaje wit c, jak byliśmy chorzy to profilaktycznie Zosi zaczęłam podawac i nie zaraziła sie.. Teraz tez podaje.. -
welonka wrote:Czy wasze dzieci po jedzeniu też są całe do przebrania ? Pozwalam Malej wsadzac ręce do miski i jeść palcami jak chce przez to cała jest w jedzeniu na koniec dostaje buteleke wody gdzie połowa zawarosci londuje na jej bodziaku ile odlatuje do żołądka ciężko stwierdzić, a taka jestem matka właśnie zorientowałam się ze razem z papka zjadła surowy rozmoknięty zblenderwoany makaron ehh pierwszy gluten mamy za sobą
ogolnie u mnie maly je w dziwnej pozycji. Nie chce pol siedzacej lecz pol lezacej. Pediatra by mnie zlinczowal. Kaszke je z butelki . Owocki roznie czasami rozcienczam i tez z butelki . Tylko obiadek z lyzeczki.
-
Lucy010 wrote:Leira najpierw tak jak na ulotce a później tak jak radziłas. Po 2 tygodniach kataru zaczęłam podawać a po 3 przeszedł katar. A teraz podaję ja profilaktycznie
A dajecie askorbinian sodu czy kwas l-askorbinowy? I w jakiej dawce?
My dajemy czysty kwas l-askorbinowy i w większej dawce niż "zalecana dzienna dawka". -
Spoko Adaś żartował że mu przeszło. W przyszłym tyg będzie 3 mies takiego wstawania. Mm na noc nie pomaga, kaszka przed snem ani w butli ani łyżeczka nie pomaga. Żadna ani kukurydziana ani ryżowa ani nic :p pediatra już załamuje ręce nie ma już też pomysłów
-
Anna, trochę poczytałam o takich nocach. Nie poradzimy nic na to. To mózg. Trzeba czekać
wczoraj od 22 pobudki na cyca co godzinkę a od 3 do 5 przerwa na zabawę. Dziś aż się boję, zasnela po 20. Już oczywiście wstała pocycac. Słyszę też jak oddycha przez nosek więc ma tam sucho. Pew ie będzie pryskanko woda w nocy i aspiratorek, więc pobudeczka na dłużej. Obym się mylila!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:28