CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co do fotelików to polecam tę stronę, jest po niemiecku, ale ogólnie to jest tabelka z fotelikami, można łatwo się domyślić nawet nie znając języka o co chodzi, jest dość obrazkowo
Bratowa męża mi ostatnio wysłała, tam w Niemczech jest jakiś szał na bezpieczeństwo itp. wiec pewnie bardzo może być przydatna..My dopiero zaczynamy poszukiwania.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx
Dziś się dowiedziałam że mój maluch może nie lubić spacerówki bo jest na niego za duża. Rzeczywiście jakoś tak dziwnie jedzie w niej, ale coz, nie mieliśmy kasy, wzięliśmy od znajomych co dawali. Teraz usłyszałam coś o spacerówce kubełkowej, że niby lepsza dla takiego malucha do 1.5roku a te spacerówki tradycyjne to dopiero od 1.5 roku. Ech!Magda33 lubi tę wiadomość
-
Kropka świetna strona. Nie znam niemieckiego, ale wszystko rozumiem, resztę wrzucę w translator
Napiszcie jeszcze jakie kg wybieracie? Bo ja myślałam żeby 9-25kg ale nie mam nic jeszcze upatrzonego.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
My przy zakupie pierwszego fotelika tylko z rekomendacji ADAC korzystaliśmy
Teraz pewnie tez tak bedzie.Magda33 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
A kiedy czad na zmianę fotelika? Szczerze ja nie znoszę mojego maxi cosi misia też nie lubi tam siedzieć. Ale jeszcze się mieści ...
U nas tez problem ze spacerówka bo mała cała się gubi w spacerowce jest dość drobna . Coś mi się wydaje że prędzej kupię już na wiosnę lekka spacerowke .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 09:22
-
Fasola czas na zmianę jak wystaje główka. Tzn jak wystaje to już koniecznie. Można też zmienić jak dziecko ma 74-76cm i 9 kilo. My planujemy 2 dziecko więc kupimy ta obrotowke do 18 kilo. Zresztą wiele innych czynników się złożyło na taki a nie inny wybor.
-
Dziewczyny macie jakieś pomysły rady jak pomóc małej z tą flemga, nie wymiotuję ale przy oddychanie charczy swiszczy widać że nie może oderwac tej wydzieliny po inhalacji najbardziej za każdym razem po oklepuje ja ale to daje małe efekty. Inhalacje robicie z 2mlczy 5ml?
-
welonka wrote:Dziewczyny macie jakieś pomysły rady jak pomóc małej z tą flemga, nie wymiotuję ale przy oddychanie charczy swiszczy widać że nie może oderwac tej wydzieliny po inhalacji najbardziej za każdym razem po oklepuje ja ale to daje małe efekty. Inhalacje robicie z 2mlczy 5ml?
Może oklepywanie placków:) to pomaga oderwać flegme -
welonka wrote:U nas 72 cm miała na równe 6miesiecy, dużo spodni na 80 w pasie są luzniejsze a na długość są krótkie lub na styk.
Prawdopodobnie mała ma
szpotawe stopy
-
Kropka89 wrote:Dziewczyny co do fotelików to polecam tę stronę, jest po niemiecku, ale ogólnie to jest tabelka z fotelikami, można łatwo się domyślić nawet nie znając języka o co chodzi, jest dość obrazkowo
Bratowa męża mi ostatnio wysłała, tam w Niemczech jest jakiś szał na bezpieczeństwo itp. wiec pewnie bardzo może być przydatna..My dopiero zaczynamy poszukiwania.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx
Dziś się dowiedziałam że mój maluch może nie lubić spacerówki bo jest na niego za duża. Rzeczywiście jakoś tak dziwnie jedzie w niej, ale coz, nie mieliśmy kasy, wzięliśmy od znajomych co dawali. Teraz usłyszałam coś o spacerówce kubełkowej, że niby lepsza dla takiego malucha do 1.5roku a te spacerówki tradycyjne to dopiero od 1.5 roku. Ech!
Adac to nie wszystko dlatego nie ma sensu się tym do końca sugerować.
Co do wozka to my mamy kubełkowa spacerówkę ale mój mały nadal w gondoli wiec ciężko mi powiedzieć jak się sprawdziMagda33, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, osiem gwiazdek na facebooku można zapisać się też do społeczności i odpowiadają na wszystkie pytania typu czy do Waszego samochodu będzie pasował fotelik ten i ten. Mimo wszystko i tak radzą zawsze podjechać do nich również z dzieckiem żeby dokładnie przymierzyć wszystko. Tylko że oni są zwolennikami RWF więc jak ktoś nie ma zamiaru wozić dalej dziecka tyłem to nie wiem co doradzą
Nam już wstępnie doradzili, że do naszych obu samochodów będzie pasować axkid minikid 2.0. Jest do 125 cm wzrostu 0-25 kg i ze zdjęć na grupie rekordziści mieszczą się w nim nawet do 8 roku życia więc myślę że będzie to udana inwestycja. Czekamy aż Adaś samodzielnie usiądzie, ale jeśli dziecko wcześniej wyrośnie z łupiny można dokupić wkładkę dla dzieci niesiedzących. Ma pozaliczane różne testy wytrzymałościowe i dodali ostatnio zdjęcia z wypadku jak auto doszczętnie rozwalone, a właśnie axkid nieruchomo tak jak był na kanapie tak na niej został.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Ooo a to ciekawe. Ja cały dzień siedzę nad tymi fotelikami
zaraz zobaczę na osiem gwiazdek
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Anna mnie jeszcze korci britax dualfix isize
tylko tu cena jeszcze większa
ale mam obawy o te nieszczęsna chorobe lokomocyjna
a w britax można przewozić tyłem i przodem. Podobno odpowiednik tego modelu wypuszczony na rynek szwedzki przeszedł test plus i dostał rekomendacje wiec to jeden z bezpieczniejszych foteli.
-
Anitka ciężko jest to uchwycić na zdjęciu bo ona nie ma cały czas tej stopki tak, najlepiej widać to na nagraniu.
Niech ona będzie już zdrowa :(ostatni posiłek miała o godzinie 15.30 od tamtej pory nie chce jeść zjadła tylko chrupka kurydzianego a właśnie poszła spać bez jedzenia -
Welonka idziecie jutro na kontrolę do lekarza? My idziemy po południu, do szpitala przez weekend nie jechaliśmy na szczęście.
To pewnie obudzi się głodna w nocy, trzymaj się. Biedulka męczy się tym choróbskiem, ale te leki to już działają, powinno być lepiej. A ten spadek apetytu może po lekach właśnie?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dziewczyny dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków! Przykre jak te szkraby się muszą namęczyć.
Właśnie od 2 dni patrzę za Axkidem i za spacerówką (Czy któraś z Was ma Valco z pompowanymi kołami?) i za masą innych dużych wydatków. Ten rok będzie niezły. Jeszcze jak dojdzie Komunia chrześnicyi kilka wesel to zawrót głowy.
Lucy, a u Was też jakaś alergia? I pomimo tego możesz karmić zwykłym mm z bmk?
Joaszo, może ktoś już pisał wcześniej, ale są takie silikonowe gryzaki do podawania pokarmu. Też nie mamy szału z jedzeniem (ani z poziomem żelaza;), zwłaszcza z łyżeczki, za to jak sam sobie weźmie do rączki to inna gadka. W taki smoczek możesz wrzucić co tam chcesz (no może poza całkowitymi płynami;) i nuż załapie, że jedzenie jest do jedzenia. U nas sumie nawet kaszki czy inne gęstopłynne pokarmy, (choć na razie nie są to jeszcze powalające ilości) woli wyżerać z przechylonej miseczki, przygryzając ją sobie, a co.
zielonooka podziwiam! Dobrze, że chociaż te wieczory masz na oddech. Trzymaj się się dzielnie. Może niedługo to najgorsze minie.
-
Magda ale idziecie na kontrolę do spzitla czy idziecie położyć się? Mamy się zgłosić jak będzie kończył się antybiotyk (do środy mamy) ogólnie wydaje mi się że katar ma mniejszy kaszel ma taki średni tylko ona tak jakby spała swiszczala np jak leży na brzuchu, czy po inhalacji . Ja już mam shizy że dziwnie pracuje jej klatka piersiowa że odwodni się. Przed chwilą trochę zjadła i poszła dalej spac.
Nie wiem jak wy dziewczyny dajecie radę jak macie w domu więcej niż jedno chore dziecko. Tak dzisiaj leżąc Przy małej myślałam o mojej mamie jak ona dawała radę była nas 4 i zawsze razem chorowalismy.
-
Welonko, rozumiem, że się martwisz...pewnie malutka dzisiaj już ładniej zje. Leki i chorobsko...nie są sprzymierzeńcem apetytu. Najwazniejsze, aby Oliwcia piła. Odwodnienie poznalabys po skórce na brzuszku...Tzn. jeśli złapiesz skórkę przy pępku i ja puscisz i ona szybko "wraca" to ok.
Dobrze, ze katar juz mniejszy. Żal maleństwa, niech szybko zdrowiej i niech antybiotyk już działa na dobre.
Magda, daj znać po wizycie.
Annaya, u Mnie póki co 2 imprezy...chrzciny Dominiki i chrzciny dziecka kuzynki. Jak na tak liczna rodzinkę że str męża...naprawdę mało.I bezpiecznie dla portfelau Ciebie "wesolo" Z tymi imprezami.
A przy dzieciach...skarbonka bez dna.
Zielonooka, wykorzystuj te drzemki, dobrze Ci zrobią. Pamiętam, że ja bedac w ciąży z Dominika tez dużo regenerowane się, kiedy kladlam sie że starsza na te godzinkę czy dwie w ciągu dnia. Potem będzie już lepiej ze zmeczeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 06:24