CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Magda ale idziecie na kontrolę do spzitla czy idziecie położyć się? Mamy się zgłosić jak będzie kończył się antybiotyk (do środy mamy) ogólnie wydaje mi się że katar ma mniejszy kaszel ma taki średni tylko ona tak jakby spała swiszczala np jak leży na brzuchu, czy po inhalacji . Ja już mam shizy że dziwnie pracuje jej klatka piersiowa że odwodni się. Przed chwilą trochę zjadła i poszła dalej spac.
Nie wiem jak wy dziewczyny dajecie radę jak macie w domu więcej niż jedno chore dziecko. Tak dzisiaj leżąc Przy małej myślałam o mojej mamie jak ona dawała radę była nas 4 i zawsze razem chorowalismy.
Nie martw się o odwodnienie - poznasz to, bo to przychodzi etapami. Pierwszym charakterystycznym objawem to mega suche i spierzchnięte usta. Tego się nie da przegapić. Dopiero potem skóra traci sprężystość i mogą pojawić się poważniejsze objawy. A do tego czasu nie musisz się martwić.
Dużo zdrowia dla malutkiej -
nick nieaktualny
-
Annaya nie mogę. Mam antyalergiczne, ale nie chce pić. Angtbutelkowa jest. Podałam więc je z kasza i zjadla łyżeczka. Nic nie wyskoczyło niepokojącego więc może uda się dojść to opakowanie. Mój plan karmienia butla legl wiec w gruzach.
Na pewno uczula ja kakao, zjem trochę czekolady i cała wyspana. Jest coś jeszcze ale nie mogę narazie dojść co. -
Welonka, dużo zdrowia dla córeczki! Też często się zastanawiam jak dziewczyny radzą sobie z 2 i 3 dzieci. Podziwiam.
Odnośnie fotelików, jak rozwiązujecie sprawę przy 2 samochodach? Będziecie często przekładać czy w drugim aucie macie też fotelik.
U nas może zdarzyć się tak, że ja będę małą zawozić do żłobka a mąż odbierać, ale wtedy na te krótkie trasy raczej kupimy gorszy fotelik, bo dwa takie porządne to ogromny wydatek. -
Welonka idziemy tylko do pediatry, nie szpital.
Michał też świszczał, lekarka mówiła że to przez spływający katar. Teraz już mu się to zdarza sporadycznie.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
summer86 wrote:Welonka, dużo zdrowia dla córeczki! Też często się zastanawiam jak dziewczyny radzą sobie z 2 i 3 dzieci. Podziwiam.
Odnośnie fotelików, jak rozwiązujecie sprawę przy 2 samochodach? Będziecie często przekładać czy w drugim aucie macie też fotelik.
U nas może zdarzyć się tak, że ja będę małą zawozić do żłobka a mąż odbierać, ale wtedy na te krótkie trasy raczej kupimy gorszy fotelik, bo dwa takie porządne to ogromny wydatek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 09:46
-
Anitka, też tak raczej zrobimy. Tylko muszę pomyśleć jak się zmieścić w rozsądnej kwocie z dwoma fotelikami.
Dzięki za napisanie jak to u Was wygląda. -
Też zamierzam sprzedać nasz Maxi Cosi.. Aktualnie jeździmy max raz w tygodniu na krótkie trasy, więc nosidło prawie jak nowe. Nie chce, żeby leżało, bo nie wiadomo czy i kiey zdecydujemy się na drugie dziecko a one jednak mają dość krótką przydatność od daty produkcji.
-
Ja mam maxi cosi cabrio. Taka beznadzieja, że szok. Ale dostałam od koleżanki bo rodziła kilka miesięcy przede mną. Nie wiedział człowiek wtedy, że taki fotelik się nie nadaje dla dziecka, które się rodzi latem. Poza tym nawet się moje dziecko nie zmieściło w tą wkladke, więc musieliśmy kombinować bo bez niej za luźno było. Teraz już człowiek mądrzejszy. Samochód już dotarł, więc będzie można kolejny fotel dopasować do modelu auta i do figury dziecka.
-
My mamy pebble plus i jesteśmy z niego zadowoleni, mała też go zaakceptowała praktycznie od razu. Ale my dawni nigdzie daleko nie jechaliśmy, więc max w foteliku jest godzinę.
Nie żałuję, że nie braliśmy bazy, bo przy tak rzadkim jeżdżeniu montaż na pasy nie jest uciążliwy. -
My też mamy pebble plus i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni.
Tylko, że my dużo z małą jeździmy, po mieście i w długie trasy (ok. 600km) Nie kupiliśmy bazy, bo przekładanie jej do każdego samochodu, za każdym razem, byłoby uciążliwe. Fotelik mimo intensywnego użytkowania nadal wygląda jak nowy
Następny nie wiem jeszcze jaki kupimy, mała ma sporo miejsca w pebble.summer86 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
summer86 wrote:My mamy pebble plus i jesteśmy z niego zadowoleni, mała też go zaakceptowała praktycznie od razu. Ale my dawni nigdzie daleko nie jechaliśmy, więc max w foteliku jest godzinę.
Nie żałuję, że nie braliśmy bazy, bo przy tak rzadkim jeżdżeniu montaż na pasy nie jest uciążliwy.
Ten fotelik jest świetny bo bardzo duży. Starszy mimo ze od początku gonił ze wzrostem był nim wożony do 14-15 miesiąca. Obecnie ma 3 lata i wzrost 5-6 latka wiec standardowe dzieci pojeżdżą w pebble zdecydowanie dłużejciekawe jak to będzie z naszym młodszym
summer86 lubi tę wiadomość
-
Anitka tak to wygląda https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8f31a843f93.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68404223643d.jpg
Katr mniejszy kaszel dalej okropny, trochę odpuściłam z ćwiczeniami żeby jej nie męczyć boję się że będę tego żałować później. Dziewczyny które ćwiczą z małymi macie jakieś ćwiczenia żeby wzmocnić mała w pozycji czwraczej żeby utrzymała w takiej pozycji podpierająć się na jednej ręce? Bo te co nam pokazał fizjo są niewykonalne -
Welonka ja juz opuściłam 3 rehabilitację. Mieliśmy ćwiczyć naprzemienne pełzanie a potem właśnie do czworakowania. Przez tą chorobę bardzo mało z nim cwiczyłam i obawiam się że nieprawidłowe pełzanie mu zostanie. Nie umiem sama tego już wypracować. Michał w chorobie nie współpracował. I też mam problem teraz. W piątek teraz pójdziemy dopiero.
U lekarza ok. Michał wychodzi na prostą. Jeszcze dwa dni ma dojeść to co mamy w domu (lekarstwa) i powinien być zdrowy.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Welonka ja juz opuściłam 3 rehabilitację. Mieliśmy ćwiczyć naprzemienne pełzanie a potem właśnie do czworakowania. Przez tą chorobę bardzo mało z nim cwiczyłam i obawiam się że nieprawidłowe pełzanie mu zostanie. Nie umiem sama tego już wypracować. Michał w chorobie nie współpracował. I też mam problem teraz. W piątek teraz pójdziemy dopiero.
U lekarza ok. Michał wychodzi na prostą. Jeszcze dwa dni ma dojeść to co mamy w domu (lekarstwa) i powinien być zdrowy.
Co masz na myśli mówiąc o nieprawidłowym pełzaniu? Jak to wygląda? -
biedrona84 wrote:Dziewczyny wiem że temat już był poruszany ale jakie buty najlepiej kupić do nauki chodzenia?
Moja babcia twierdzi, że wysokie - za kostkę, wiązane i dość sztywne, żeby się stopa źle nie ustawiała. Natomiast ja jeszcze nie robiłam większego reaserch'u w tej kwestii -
biedrona84 wrote:Dziewczyny wiem że temat już był poruszany ale jakie buty najlepiej kupić do nauki chodzenia?
Anitka201, Magda33, summer86, Lucy010 lubią tę wiadomość
-
Welonko dziękuje za zdjęcia. U was odgięcie nie jest aż tak widoczne. Córka koleżanki ma bardzo mocno wygięta stopkę do środka.
Co do rehabilitacji to ja odpuściłam dopiero wtedy jak mnie rozłożyłowiem ze to głupie ale jak sama złe się poczułam to zrozumiałam co ten maluch musiał przechodzić przez kilka dni ćwiczeń z katarem, kaszlem i ogólnym osłabieniem.
Co do ćwiczeń to ja te pozycje najlepiej wypracowałam siadając na macie i przekładając przez moje udo małego, przed nim stawiam zabawki i wtedy jedna noga moge przytrzymać jedno nogi (jak pracuje nad rękoma) lub on zajmuje się zabawkami, a ja ustawiam kolanka odginam i dociskam palce stop. Jeśli to niezrozumiałe moge zrobić jutro zdjęcie
Do tego ćwiczenia na piłce (wszelkiego rodzaju podpory i wyciąganie rak), a czasami wystarczyło ze jak leżał na podłodze na brzuchu wkładałam jemu dłonie pod pachy i ściągałam od żeber do klatki piersiowej (tak jakbym jemu chciała ściągnąć cały biust do mostka) i wtedy on automatycznie wskakiwał w pozycje do raczkowania
Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość