X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka zdrówka dużo. Juz musi być lepiej.

Summer a gdzie kupiłaś amarantus? Mąkę czy w innej postaci? Też chcę kupić, już się rozglądam w sklepach stacjonarnych.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarantus taki juz gotowy do posypania dan jest w rossmanie.

Magda33 lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda amarantus ekspandowany jest w prawie każdym większym sklepie. Tak jak olcia napisała na pewno w rossmannie.
    Welonko dużo zdrowia dla Was!! Mój mały poleciał z wagi przy chorobie l, teraz je z dwóch!

• welonka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w biedronce jest widziałam ostatnio

Anitka mam nadzieję że i u nas tak będzie teraz jest głównie na samej piersi dostaje obiadek ale to zje może 4 łyżki. Tak moja mama mówi żebym się nie martwił bo po chorobie zje drugie tyle.

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Magda w biedronce jest widziałam ostatnio

Anitka mam nadzieję że i u nas tak będzie teraz jest głównie na samej piersi dostaje obiadek ale to zje może 4 łyżki. Tak moja mama mówi żebym się nie martwił bo po chorobie zje drugie tyle.
    Dokładnie tak samo było u nas. Nawet jak jemu przeszedł ten męczący kaszel to przez kilka dni nie chciał jeść. Był jedynie na piersi i mimo ze bardzo lubi zupki to po 1 łyżeczce odwracał głowę. Dopiero po zupełnym wyleczeniu (i przebiciu się 2 zębów) wrócił jemu apetyt. Teraz idzie nam górna jedynka. Na razie apetyt młodemu dopisuje. Ostatnio jak zrobiłam starszemu placuszki dałam na spróbowanie młodemu. Tak napchał do buzi ze aż zwymiotował :-/ gościu zupełnie nie ma umiaru. Otrzepał się i robił awanturę o kolejne placki.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Czytam Was, ale ciężko się zebrać i coś naskrobac, czas leci jak szalony. Chwale się co u Nas ;) mamy kolejne ząbki, dwie górne 1 i idą chyba dolne 2. Młody zaczął pełzać, a już myślał, że ten etap ominie. Dziś wyczytałam, że dziecko powinno pełzać w wieku 4 tyg ?! Nie wiem jaka prawda, ale to wydaje się jednak trochę przesadzone. Mój mało leżał na brzuszku ze wzglwdu na ulewanie, zaczęłam kłaść więcej na brzuszek i widzę ogromna różnice. Za dużo tez leżenia w krzesełku.
    Ja mam ogromny problem z kręgosłupem. Boli jak cholera. Blizna po cc ciagnie. Powinnam cwiczyc, a mi się nie chce ;(
    Mój Mały dziś tak się obsikał, że piżama i śpiworek posikał. Nie wiem czy źle założony pampers czy tyle siuśków.

Welonka dużo zdrówka dla córeczki.

Dzięki Wam i Waszej wiedzy już wiem jakie papućki kupić ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 22:11

dqpri09kh0x52aib.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lucy, kurcze to dziwne, że mimo wszystko kazali Ci podać zwykłe MM (te bez recepty wszystkie mają bmk - poza kozim). Chyba, że to ma być na zasadzie prowokacji :)

Weolonka, zdrowia dla Oliwki, a dla Ciebie siły i spokoju w tym wszystkim.

Właśnie słucham "wymagadki" (kto ma FB) - dzisiaj o lęku separacyjnym u niemowląt, przy okazji o raczkowaniu i o "psuciu się" spania ;) Nie wiem czy Wam link wejdzie
    https://www.facebook.com/wymagajace/videos/2282041688737385/
    Mniej więcej od 9.minuty. Fajnie posłuchać

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya jak o psuciu się spania to ja się boję to otworzyć :-D

kokkosanka lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonko, dużo zdrówka dla Oliwci. Teraz już te silniejsze leki powinny pomóc.

Ja pierwsze placuszki robiłam tak, jest to szybki przepis z netu...3 łyżeczki kaszy manny namoczalam przez 20 min w wodzie. Po tym czasie mannę odcedzilam od wody i dodalam zgniecionego widelcem banana. Rozgrzalam dobrze teflonową patelnię, skropiłam woda i tak smażyłam placuszki. Małej bardzo smakują.
    Próbowała już placuszków od starszej siostrzyczki - twarogowych. A wczoraj zjadła kawałek parówki....Też od starszej siostry, która zapomniała, że Domi to mała petarda, wszędzie jej pelno. Mała zrzuciła talerz z parowkami z tapczanu na podłogę i zabrała się do konsumpcji. Akurat poszłam tylko na chwilę do toalety.

Było pytanie o maslo...nie może to być masło extra czy mixelko czy mleko roślinne. Dobre są Lurpark klasyczne czy Kerrygold prawdziwe masło irlandzkie. Ja ostatnio daję takie - Prawdziwe Masło z Łosic. Zawartosc tluszczu 82 %.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 03:07

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Annaya Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Annaya jak o psuciu się spania to ja się boję to otworzyć :-D
    Haha, na szczęście na pociechę będzie :D

Joaszo lubi tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ale ona nawet odwraca się od piersi jak chce ją przystawic to aż wygiba się i obojętnie czy ostatnio jadła 3hczy 5h temu. Jedyny sposób żeby zjadła to pierw muszę ją uśpić na rękach a dopiero już taka śpiąca przystawic. Nie wiem czy to choroba złożyła się z zębami mam wrażenie że idzie jej 3 ale ponoć pierw wychodzą 4.nawet już myślę że to nie przez chorobe tylko jakieś napięcie wróciło czy asymetria.

Edit. Chyba wraca do zdrowia bo odkąd jest chora budzila się w nocy 3 razy i tyle a dzisiaj budziła się na okroglo nie wiadomo po co i dla czego tak jak przed chorobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:36

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya nie mogę zwykłego podać. Mm kupiłam antyalergiczne. Jest 1 bez recepty i na receptę. Reszta na receptę. A wychodzi się właśnie od tego. Podałam w kaszy i nic nie wyskoczyło. A ostatnio pytalam jakie mleko mogę dodać do,, wypieków,, dla małej, moze orientujesz się?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo tej alergii na białko mleka krowiego, to czytałam, że można to bezproblemowo wyleczyć... mlekiem krowim (!). Tyle, że oczywiście nie sklepowym, wielokrotnie przetworzonym, tylko świeżym, niepasteryzowanym mlekiem od krowy. Podobno wszystko rozchodzi się o enzymy występujące w świeżym mleku. W tym sklepowym mleko jest tak przetworzone, że nie ma tam żadnych enzymów, a właśnie one odpowiadają za proces trawienia mleka w naszych układach pokarmowych.

Pojawia się oczywiście pytanie skąd takie mleko dostać, sama do niedawna stwierdziłam, że trzeba mieć mega szczęście, ale okazuje się, że nie jest to takie trudne. W sieci jest mnóstwo stron internetowych, przez które można kupić świeży nabiał od rolnika (praktycznie w każdym mieście) z dostawą do domu. Jak się domyślacie ceny są znacznie wyższe niż te sklepowe, a do tego dochodzą koszty dostawy (ok. 20 pln), ale jakby ktoś był zainteresowany to piszę. Można kupić wszystko: świeże mleko, twarogi, surowe masło, maślankę, etc.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy bratanek męża miał straszną alergię na wszystko (nawet ryż, ziemniaki, jabłko) no i oczywiście bmk. Bardzo długo pił samo mleko neocate i późno rozszerzali mu dietę. Przy tym straszne AZS, po mału wychodzą na prostą, mały ma prawie 3 lata i może w miarę normalnych ilościach jeść jogurty, masło itp. Ale bardzo długo unikali alergenów. Ale jak widać z niektórych rzeczy można wyjść. Spróbuj jakieś mleko roślinne, kokosowe, owsiane. Mozna je zrobić samemu. Właściwie we wszystkich daniach można zwykle mleko zastąpic takim.
    A mały jest uroczy bo mówi np "mama daj mi coś słodkiego, marchewkę albo brokuła" hehe tak więc na zle nic mu nie wyszło i je za dwóch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:40

kokkosanka, Anitka201, Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle jestem w szoku jak Czaro je. Anitka pisałaś, że twój mały dużo je hehe to u nas (znowu!) podobnie. Wczoraj zjadł ze mną na pół obiad kaszę z kurczakiem w sosie i marchewką. No tak jadł, że nie nadązalam z nakładaniem. W ogóle co bym ni zrobiła to je. Soczewica z dynią i przyprawami, zupki, kus Kuś z warzywami. Kochany :)

Anitka201, Kropka89, Magda33, Joaszo lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka daj więcej propozycji! Kurcze fajnie brzmi :-) a soczewicę blendujesz czy gotujesz na miękko? I jak z mięsem je spore kawałki czy drobisz?

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella a Maslo extra skoro ma 82% tłuszczu nie może być? Dlaczego?

Lucy pytałaś kiedyś o Biszkopty. Najlepiej to chyba upiec samemu, pokroić w kawałki i przechowywać w jakimś pojemniku czy puszce. Te sklepowe to mają mnóstwo niepotrzebnych dodatków. Jak ostatnio spojrzałam na etykietę to przeżyłam szok:o

Welonka dużo zdrówka dla malutkiej!

Magda jak Michaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 12:05

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do pytania o ten kuskus. A soczewicę z dynia tez blendujesz? Jakie przyprawy dodajesz?

Franek się rozchorował. Kaszle, cieknie mu z nosa, wczoraj miał gorączkę. Je tylko piers i wieczorem kaszkę, obiadku i deseru nie chce.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Trójka daj więcej propozycji! Kurcze fajnie brzmi :-) a soczewicę blendujesz czy gotujesz na miękko? I jak z mięsem je spore kawałki czy drobisz?
    Czerwona soczewicę gotuje w wodzie do miękkości, dodaje trochę słodkiej papryki, jakieś zioła, kurkumę, mam puree z dyni to trochę tego i już. A kurczak to no gotuje na parze, wcześniej natre jakimiś przyprawami i daje mini kawałeczki. Albo robię zapiekankę z makaronem i warzywami do tego zalewam beszamelem (tak wiem mleko krowie :P) ostatnio ryba bardzo mu smakuje. Jestem w szoku bo w ogóle się tak nie zapowiadało. Lubi te, chleb z awokado, jajecznicę, omlet, placuszki. Właściwie je tak jak my tylko unikam soli i smażenia :)

Aaa i nic nie blenduje, czasami tylko troszkę zupki ale to bardzo krótko żeby kawałki warzyw były małe.

Edit. Kus kus zalewam albo wodą albo bulionem warzuwnym, i dałam po prostu warzywa gotowane na parze pokrojone w kostkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 12:17

Anitka201, Kropka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Annaya nie mogę zwykłego podać. Mm kupiłam antyalergiczne. Jest 1 bez recepty i na receptę. Reszta na receptę. A wychodzi się właśnie od tego. Podałam w kaszy i nic nie wyskoczyło. A ostatnio pytalam jakie mleko mogę dodać do,, wypieków,, dla małej, moze orientujesz się?
    Źle ujęłam z tym zwykłym, chodziło mi, że te nie na receptę (hipoalergiczne też) mają mleko krowie w składzie:) Nie musi być od razu wysypka - to już ostatnia bariera przy alergii (nie kontaktowej). Najpierw walka w jelitach, alergen może je długo podrażniać i osłabiać cały organizm, a wysypka może nie wyjść, albo wyjść później. Mam nadzieję, że wszystko będzie u Was w porządku i nie będzie żadnej reakcji a z czasem wyrośnie z wszystkiego. Na to liczę i u nas, bo jednak trochę utrudnia to życie.

Z tym mlekiem to nie wiem szczerze, jeszcze nic takiego nie piekłam młodemu. Wiem jedynie, że sojowe przy bmk odpada, ryżowe ze względu na arsen, kokosowe może uczulać, więc pewnie trzeba by spróbować. Jak nie reaguje na gluten to jest jeszcze owsiane, ale pasowałoby podpytać kogoś mądrego :)

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ