CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zerknęłam na swoje zapiski i u nas było tak: na 6 mcy zaczął pelzac, za pół miesiąca podciagal się na kolanka, a za kolejne 2 tyg pierwszy raz wstał na nogi. Mniej więcej w tym samym czasie zaczal robic mini kroczki do raczkowania. Na 7,5mca pelzal naprzemiennie z czworakowaniem i po kolejnych 2 tyg już głównie raczkował i ładnie siedział. Od miesiąca chodzi przy meblach, kuca i nareszcie tych upadków jest już niewiele. Ładnie sobie radzi by zejść z pionu do poziomu:) gorzej jak siostra go przyatakuje:P
U nas też tragiczna noc, pobudki chyba częściej niż co godzinę. To już druga taka noc i ja jestem ledwo żywa. Anitka przybijam piatke, bo u mnie o 6. 45 juz tez dzieci nie spały.. :o
-
U mnie tez jeszcze cyc jest czesto. Popija prawie każdy pokarm staly.
Owoce i kaszki lubi, obiadki mniej. Na razie mamy 3 posilki stale w menu. W miedzyczasie wpadnie jakis chrupek czy biszkopt.
No i cyc tez co 2h, takze u nas karmien jest duuuzo.
A jakiej konsystencju pokarmt jedza wasze dzieci?
-
Lucy haha dobry pomysł
oni zajma się soba, będą chodzic i wspinac na wszystko, a my będziemy spały:) moze jak się dwa takie gagatki spotkają to matki odpoczna?
My już nie spimy od 6. Ani cyc, ani szum, nic nie pomogło. Marzę o kawie, ale córka jeszcze śpi wiec nie chce hałasować, aby jej nie obudzic..
-
Kokkosanka nasi chyba się dogadali bo u nas dzisiaj pobodka o 5.20
nic nie pomogło wiec najpierw ja zaliczyłam czuwanie, później mąż. W takich wypadkach staramy się wymieniać (w wolne dni).
Starszy spał do 7...ciekawe kiedy ten mały gagatek zacznie przesypiać noce.
Umowilismy się dzisiaj ze znajomymi i idziemy do kina i na kolacje. Zacznę się cieszyć jak będę stała z biletem w łapcena razie boje się ze ich czujnik zadziała i nigdzie nie wyjdziemy.
-
Anitka mam nadzieję że udało się zrealizować plany?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Teściowie maja nowych sąsiadów więc się zapoznawalismy. Młodzi ludzie. Ich córka ma 2 miesiace. Wyobraźcie sobie ze siedziało nas kilka osób, głośno, hałas, śmiech, rozmowy a to dziecię spało, budziło się na jedzenie, porozgladalo się i spało. Mnie nigdy taki luksus nie spotkał :o moja śpi po mnie jak zająć pod miedza.
U nas dziś piekna pogoda. I UWAGA dziecię moje spało na 2 spacerach. Raz 1.45 i 1.20za to teraz zaczyna pokrzykiwac więc na dziś kończę swój wpis o tych zachwytach hehe
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Magda33 wrote:Anitka mam nadzieję że udało się zrealizować plany?
dziadkowie sobie znakomicie poradzili i jak przyszliśmy po dzieciory, młodszy nawet nie popatrzyl w nasza strone
Magda33, Kropka89, Lucy010 lubią tę wiadomość
-
Hej, hej
słuchajcie, moje dziecko zaczęło siedzieć, ale nie z pozycji leżącej-czworacznej-siedzącej, tylko po prostu, jak posadzę małego w leżaku, to podnosi się i sam sztywno siedzi, bez oparcia, utrzymuje tułów sztywno (dłużej, krócej - różnie to bywa). Natomiast do czworacznej pozycji w ogóle się nie garnie. O co w tym chodzi? Czy mogę go sadzać w tej sytuacji np na podłodze, czy mam czekać, aż sam się podniesie? Bo zgłupiałam -
Anitka super
Leira
To raczej normalne że zaczął się podnosić. Jest ciekawy świata a tak widać więcej. Jego mięśnie się wtedy wzmacniają. Niektóre dzieci tak się podnoszą w wózku, łapiąc się rączkami i podciągając do góry.
U mnie jest tak:
Mój też siedzi sam, jak sie mu pomoże do siadu. Samodzielnie zrobił to też kilka razy przy zabawie, ale z pozycji czworacznej z podparciem na mojej nodze. Na rehabilitacji fizjo pozwalają mu sie tak bawić. Może siedzieć, ćwiczyć podpieranie się rączkami o podłogę. Pozwalam mu na siedzenie (nie długo), ale u nas to jest na podłodze nie w leżaczku.
Tu fizjoterapeutka opisuje siad na dwa sposoby i to te dwa są prawidłowe:
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/02/01/2-sposoby-w-jakie-siada-dziecko/Leira, Anitka201 lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Boże, mały poparzył sobie trzy paluszki, że aż zrobiły mu się pęcherze ;(
Złapał się grzejnika, który musiał dzień wcześniej sam podkręcić jak się bawił - jak dotknęłam, próbując dojść czemu się rozpłakał to aż się przeraziłam, taki był gorący, a on na pewno chwilę trzymał.
Pierwsza pomoc ogarnięta, płacz był straszny, na szczęście po drzemce obudził się już pogodny. Problem w tym, że te pęcherze są dokładnie w takim miejscu, że nie będzie mógł raczkowaćDzisiaj nosiliśmy go na zmianę, żeby sobie tego nie przebił (i tak było ciężko, bo przecież wszystko chce łapać). Chciałabym, żeby jak najdłużej to się nie stało i zdążyła się ta nowa skóra pod spodem pojawić. I nie doszło do zakażenia. Wygojenie to przecież z 2 tygodnie. Nie wiem jak to ogarnąć, a ten to żywe srebro, musi się dużo ruszać i wszystko brać w łapki.
Nie wiem jak sobie poradzę jutro sama bez męża.
-
zielonooka7 wrote:Dziewczyny czy któraś z was daje kaszki Holle? Można je dostać stacjonarnie czy tylko internetowo?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Leira my z tego powodu zaczęłam mała wsadzac do krzesełka na karmienie bo w leżaczki siadala, na rechabilitacji jak podnosiła się tak do góry to fizjo jej nie pozwalala.
Oliwia teraz jak oprze się o moje nogi albo zagłówek od łóżka to kleka i probuje wstawać.
Dzisiaj byliśmy na urodzinach siostrzenca jak padła o godzinie 16 to przesłała cała drogę do domu prawie 100km wstała przed 19 ja już bym poszła spać a ona tryska energia ciekawe kiedy pójdzie spać. Śmieje się że takie imprezy nie są dla mnie chyba bo wróciłam okropnie zmęczona. -
Dzięki Leira. Nie bandażowaliśmy na początku, żeby mu to nie grzało za mocno i bardziej nie bolało. A potem założony bandaż niestety ściągał, ciągnąc za pojedyncze warstwy i wyciągając je ze środka. Ostatecznie skończyło się na plastrach i rękawiczce z dwoma palcami. Zdejmowana do spania. Niestety jeden pęcherz (największy i najb. napięty) przebił już wczoraj wieczorem, chociaż tak mi zależało, żeby dotrwał do spania, co automatycznie dałoby jeszcze noc więcej. A tak to stracił najlepsze opatrunek. Eh, życie.
Koniec drzemki. Wracam do tego małego wścieku z ograniczenia ruchu.
Dobrego dnia!
-
Annaya no cóż, to było do przewidzenia, mi też zwykle jakoś pękają pęcherze, nie pamiętam, żebym dotrwała do momentu, żeby się wchłonął
Nie martw się jednak, skóra się u malucha szybko regeneruje, a bakterie domowe to w sumie działają na Waszą korzyść, bo żyjecie z nimi przecież w symbiozie - dlatego ani Wy, ani one nie umierają
-
Cieszę się ze udało nam się wyjść w ten weekend..wczoraj wieczorem zauważyłam podejrzane kropki na ciele starszego. Przez myśl przeszła ni ospa bo w przedszkolu sporo dzieci chorych.. dzisiaj rano już więcej kropek. Po pracy mąż zabierze go do lekarza ale myśle ze to tylko formalność zeby potwierdziła. Także młodszy na pewno tez się zaraził
kurde nie wiem kiedy my się wygrzebiemy z tych chorób. Młodszy po jelitowce załapał katar i kaszel (trwa to do tej pory), zaraz pewnie ospa. Nie tak miał wyglądać ten macierzyński. Za niecały miesiąc wracam do pracy i powoli nie moge się doczekać..