X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka i co lekarz powiedział?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anitka i co lekarz powiedział?
    Ospa, ale wieczorem to już nikt by nie miał wątpliwości. Wysypało jemu cała klatkę i plecy. Ryczeć mi się chce bo jestem uziemiona w domu na miesiąc czyli do końca macierzyńskiego. Teraz przechodzi starszy po 2 tyg na pewno przejdzie na młodszego. Małemu ida tez te cholerne zeby jeden za drugim i jest tak na wszystko wkurzony ze szok.

Jedyny plus to zaczynam układać na nowo relacje z mężem. Do niedawna żyliśmy w jakimś amoku powoli zaczynamy dostrzegać swoje potrzeby, nie tylko dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 05:58

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, wiem, że jesteś silna i dasz sobie radę. Cieszę sie, że Wasze relacje z mężem tak się poprawiły.
    Wracasz od razu na pełny etat? Mnie powrót czeka w czerwcu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka przykro mi, że jeszcze ospa Was dopadła. Może będzie kumulacja i młodszy zarazi się szybciej i razem to przejdą. Żebyś odetchnęła przed pracą. W ospie nie lubię tych chrostek, zwłaszcza na buzi. Mogą zostawiać blizny, trzeba pilnować żeby nie drapali.
    Dobrze, że z mężem się układa :) To najważniejsze.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wiem ze nie mam wyjścia i muszę to przetrwać. Młodszy wychodzi z przeziębienia i starszemu przypaletal się tez katar wiec walczymy z inhalacjami bo u niego każdy zaniedbany katar przechodzi w zapalenie ucha.

Summer wracam do pracy na 4 dni w tygodniu. Będą tygodnie kiedy bede pracowała po 3 dni. W sumie to nasza działalność wiec nikt mi godzin nie liczy ale wychodzi ze dziennie jest ich około 7-8. Mnie to pasujemy z jednej strony będę miała jeszcze czas dla dzieci, z drugiej strony wyjdę z domu i odetchnę od nich.
    Summer a Ty wracasz na pełny etat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 06:09

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, tak, ale będę stopniowo wykorzystywać zaległy urlop, więc do października-listopada będę pracować 3 dni w tygodniu.
    U mnie z dojazdami i tak oznacza to nieobecność w domu po 9-9,5 h dziennie a i pewnie wieczorami do papierów będzie trzeba zajrzeć.
    Siedzi mi strasznie w głowie czy dam radę, ale póki nie spróbuję to się nie przekonam.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer spokojnie dasz radę! Pamietam ze przy starszym powrót do pracy mnie przerażał ale później okazało się ze wyszło mi to na plus. Byłam dużo lepiej zorganizowana. Ogólnie taki ze mnie typ, im więcej mam obowiązków tym lepiej wszystko sobie poukładam. Kiedyś nawet gdzieś widziałam wyniki badań l, które potwierdzały ze kobieta pracująca więcej czasu poświęca dzieciom na zabawę niż ta przebywająca w domu. I tu się zgodzę, będąc w domu ciagle coś robię, ogarniam, sprzątam itp.

summer86 lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wasze dzieciaki śpią? Z przykryciem czy bez? Lubią ciepło czy chłód? Czy są jakieś dzieciaczki, które podobnie jak mój śpią bez przykrycia? Skopuje wszystko czym go przykryję, w śpiworku płacze, ba, nawet nie raz śpiąc bez przykrycia jest mu gorąco i uspakaja się dopiero jak rozszczelnię okno, albo otworzę kratkę wentylacyjną w oknie.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Annaya no cóż, to było do przewidzenia, mi też zwykle jakoś pękają pęcherze, nie pamiętam, żebym dotrwała do momentu, żeby się wchłonął ;) Nie martw się jednak, skóra się u malucha szybko regeneruje, a bakterie domowe to w sumie działają na Waszą korzyść, bo żyjecie z nimi przecież w symbiozie - dlatego ani Wy, ani one nie umierają ;)

Hehe, młody w symbiozie nie żyje nawet ze składnikami pokarmowymi ;)
    Właśnie mi nigdy nie pękały same z siebie, czasem nawet sama przebijałam no i chodzi o tę różnicę jak pęknie po paru godzinach, a po dwóch dniach, na których mi najbardziej zależało. Ten drugi udało się zachować i dzisiaj już dużo ładniej to wygląda, nie jest też taki napięty. Super, bo zmieniać więcej opatrunków na tych maleńkich paluszkach, nie jest łatwo.

Poranek tylko był ciężki, ale daliśmy radę. Trochę noszenia w chuście, różne aktywności, łóżko, sofa, kitchen helper i jakoś dzień zleciał. Ograniczenie "biegania" dobrze mu zrobiło - nauczył się pociągać z bidonu i zaczął sam siadać bez podpierania :):) Na takie ładne jeszcze pewnie poczekamy, ale już strasznie się cieszę, zwłaszcza na spacery w podniesionej spacerówce.

Anitka, szczerze współczuję. Dużo siły. Pociesz się tym, że przejdziecie tę kumulację i już będziesz miała całkowity spokój z ospą. Kiedy zaczynasz pracę? Ja wracam dokładnie 1 kwietnia i też się trochę nie mogę doczekać, bo na część etatu, więc i do ludzi w końcu sama wyjdę i będzie też czas dla maluszka.

Leira, nic tylko się cieszyć (no może jeśli czeka nas takie upalne lato to może być gorzej). Mój śpi pod przykryciem, ale chyba najlepiej śpi mu się na zewnątrz (mróz), gdzie oddycha chłodnym powietrzem a reszta ciałka w puchowym śpiworze. W domu ciężko ze złotym środkiem, bo czasem się rozkopuje, albo łazikuje po łóżeczku i się za bardzo wychładza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:40

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka trzymam mocno kciuki żebyście to przetrwał jak najmniej dotkliwie. Fajnie, że masz możliwość popracować w taki sposób.

Leira mojej jest bez różnicy czy przykryta czy nie :) ona lubi swobodę więc cierpi biedna na spacerach teraz.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • biedrona84 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira moja mała nie nawiedzi jak jest przykryta próbowałam kołderką kocykiem a nawet pieluszka ale i tak wszystko było rozkopane w sekundzie a spiworek doprowadzam ja do szału bo nogi nie miały swobody więc się poddałam i dziec śpi bez przykrycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:51

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, nasza akceptuje i śpiworek i kocyki. W nocy śpi w śpiworku, w dzień okrywam ją lekko kocykiem, ale ona jest raczej z tych ciepłolubnych. Próbowałam chłodniejszego chowu i była wieczna czkawka ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat mamy miłośnika wszelkich kocyków, kołderek, spiworkow itp. i w mieszkaniu tez mamy dość ciepło, inaczej czkawka ;) Ale nasz maluch od urodzenia uwielbiał wszystko co go otulalo. Chyba ma po mamie że taki ciepłolubny ;)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami. Dziś na Warcie od 5. No drze się jak wariatka. Nerwy mnie ponoszą. Spać nie może, obudzić się do rze też nie więc wrzeszczy. Nocki tak gowniane jak jeszcze nigdy. W dzień niekończące się jęki, ryki, sranie w banie. Wczoraj 1 drze mka. Wstała o 14 i do 21 dawała jazzu. Ciągnie się to już ze 2 tygodnie i nic lepiej.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy a jak u was z jedzeniem w czasie dnia? Mała dostaje wystarczająca ilość kalorii? Boże nie wiem co Ci napisać. Tak dobrze Cię rozumiem bo sama przez to przechodziłam. Przy młodszym synu tez nie mam rewelacji ale doceniam to ze chociaż więcej jest tego snu. I niestety nikt kto tego nie doświadczył tak na prawdę Ciebie nie zrozumie.

Wysłany: 6 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy u mnie to darcie było przez 4 tyg 😏 też nie wiem czym było to spowodowane cały czas sądziłam że to zeby ale po nich ani widu. Dopiero w tym tygodniu się uspokoiła jeszcze podejrzewam że może przez nowe umiejętności bo zaczęła stać stabilnie.

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po opanowaniu raaczkowania nocki poprawiły się mamy pobudek 4 a nie co godzine czasem wystarczy ją pogłaskać po ręce i idzie dalej spac, ale dzisiaj spała z nami i to bardzo nie spokojnie cały czas się kręciła.

Moja w ciągu dnia śpi pod kocem na noc przykrywam ja kołdrą nie skopuje się ale jak usypia to musi być odkryta.

Dzisiaj powtorzylismy badania witaminy d3 i przy okazji żelazo sprawdzimy bo miała niska hemoglobine.

Czy wasze dzieci lubią myć głowę? Mamy trochę włosków i jak zaczynam jej myć głowę to ona dosłownie aż wstaje na nogi i chce wyjść z wanny oczywiście przy tym jest histeria , wiem że dzieci nie lubią myć głowy ale myślałam że to zaczyna się później.

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, dostaje rano kasze z musem owocowym, po południu zupke, gotuję takie z różnych warzyw i mięsko, później zjada też kasze lub jakiś inny deser. W ilościach takich jak chce. Więcej nie je posiłków bo nie chce, cyca ciągnie co 2 godziny praktycznie. Zjada już większe ilości jedzenia niż tydzień temu kombinuje z placuszki itp ale ugryzie i ma odruch wymiotny. Póki co zjada chrupka, ciasteczko i bule w takiej formie więc do zupek pcham różne rzeczy :)

Biedrona moja właśnie jest na etapie że zaczyna stać, po krótkiej chwili ale cororaz częściej i odważniej staje samodzielnie. Tez myślałam, że to zeby ale ani śladu po nich.

Moje dziecko jest zaprogramowane na 30 minutowa drzemke w wózku. Nawet nie próbuje iść na dłuższy spacer bo ona jak zegarek, 30 minut i oczy otwarte heh

Dziś trochę mi raźniej boprzyjechala do mnie koleżanka rano i właśnie pojechała. W piątek M wziął wolne żeby być ze swoimi kobietami w ich dniu hehe

Anitka jak się miewacie z ta ospa?

Agnella co u Ciebie?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png

Wysłany: 6 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj boję się co będzie jak młoda będzie miała pójść spać bo dzisiaj pierwszy raz od narodzin obudziła się raz w nocy po czym raz dwa usnęła wstała o 8:40 potem była o 12 30 min drzemka i teraz już śpi ponad 30 min już się zastanawiam czy nie ma gorączki i co chwilę jej mierzyłam ale na szczęście wszystko ok. Dzisiaj normalnie strach się bać 😱😱😱

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas lekka poprawa. Młody 3 dzień ma ostatnią drzemke około 13:30 j potem już nie śpi do 20. Za to pobudki nocne 4 na cyca do 6 rano. Wtedy wstaje na 1-2h i wraca na drzemke.
    Obym nie zapeszyła, pisząc pochwalę.

Edit: już zapeszyłam O.o przyszedł z płaczem więc dałam cyca a on zasnął. Drzemka o tej porze oznacza zabawę do późnej godziny. Ehhh nieprawdopodobne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:41

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ