CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ostatnia noc ciezka byla, pierw ja nie moglam spac pozniej mala sie obudzila i zasnac tez nie mogla dlugo. Obawiam sie dzisiejszej nocy, bo moje dziecko juz spi. Zazwyczaj spi o 19 a dzisiaj juz przed 18 ja wykapalam i polozylam, bo strasznie spiaca byla.
My mamy mate, ale na niej tylko chwile jest, bo najlepiej jest slizgac sie na parkieciebadz lezec pod mata. Jak ja przeloze spowrotem na mate to placz i awantura. Odpuscilam juz, bo wlasciwie to na parkiecie wiecej razy usiadla niz na tej macie mimo, ze parkiet sliski. Kupilam tez te rajstopki, ktore maja ABS na kolanach zobaczymy czy jej cos to pomoze.
U nas nie ma ulubionej zabawki i moze i lepiej, bo juz zdarzylo mi sie, ze zgubilam jedna na lotnisku
A teraz mama korzystajac, ze corka usnela idzie piec paczkiKropka89 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję postępów maluchów
ja się cieszę, że to już za mną i nie ląduje głową na podłodze jak Magdy :o
Leira moja żeby nie te zmiany skórne też by latala bosoale tylko puszczę ja bez skarpet a w zgieciach zaraz zaognione.
Magda te upadki były dla mnie straszne....
Ja kapcie muszę chować, tylko zostanie to już siedzi i zajada.
Ja maty nie schowam bo spędzam 90 % dnia na podłodze to mi miękko i ciepło w dupke dzięki niejMagda33 lubi tę wiadomość
-
My też mamy mate zajmuje pół pokoju więc mała nawet dużo czasu na niej spędza ale to jest mata puzlowa więc czasem albo układam ja nom stóp albo leży rozwalona.
U nas to Samo skarpetki nie mają prawa być na nodze jak zakładałam jej rajstopy jak było chłodniej albo jak była chora to ciągnęła za stopy z taka złością.
Leira a ubierasz go jakoś ciepłej? Bo my w domu mamy tak samo na kortarzu kuchni zimne płytki mi w boso jest nieprzyjemnie ja na body albo cienka bluzkę zakładałam jej kamizelke -
welonka wrote:Leira a ubierasz go jakoś ciepłej? Bo my w domu mamy tak samo na kortarzu kuchni zimne płytki mi w boso jest nieprzyjemnie ja na body albo cienka bluzkę zakładałam jej kamizelke
Mały chodzi w bodziaku (długi/krótki rękaw - zależy jakie jest pod ręką), pieluszce i spodenkach (długich), bez skarpet. Nie raz biorę go na ręce i jest chłodny, ale zupełnie się tym nie przejmuję, tak długo, jak mały nie płacze i nie marudzi. Wychodzę z założenia, że gdyby było mu zimno to dałby mi znać. Do tej pory mieliśmy tylko katar, ale wtedy mały nie chodził po podłodze, tylko był na macie cały czas. A teraz, mimo że łazi po zimnej podłodze i tam się bawi, mimo że zjada mrożone owoce od czasu do czasu i wypije zimny płyn to (tfu, tfu) chorób nie ma. Może się zahartował? Nie wiem, ale staram się mu dawać najwięcej swobody jak to możliwe, wychodzę z założenia, że on lepiej wie czy mu ciepło czy zimno i co i w jakich ilościach chce jeść, choć ostatnio wybrzydza z jedzeniem, ale szanuję to
-
To u nas mata przeżywa drugie życie. Młody czasem jak się do niej dobierze to rozpracowuje te puzzle dookoła siebie jak szalony. Wtedy przynajmniej jestem spokojna, że się nigdzie nie wspina i nie fika. Potem mam "relaks" z układaniem, żeby trochę odgruzować salon z tych kolorowych i różnokształtnych elementów.
Oczywiście Stworek widzi, że matka bawi się matą to najczęściej przyczłapie i bierze się za nią ponownie
Leira lubi tę wiadomość
-
Tak, u nas mata to też raczej do rozbierania. Ja mam za to manie żeby ją często mc, zbiera jakieś niesłychane ilości kurzu, moich włosów i okruszków nie wiem z czego a mały to do buzi jak rozłoży któraś cyferkę no i ja dostaje szału
Dziś tez wymylam, w ogóle w dzień była stara mata taka materiałowa i mega nuda, co ja przeżyłam.
A no i zapomniałam się pochwalić że moje dziecie wczoraj, tj. 26 lutego pierwszy raz powiedziało wyraźnie i kilka razy mamaBardzo się wzruszyłam
Dziś też mówił wiec ach jestem radosna
A jutro kończymy 9 miesięcy! Taki prezent on mi robi co miesiąc w okolicy urodzin że coś nowego się uczy
Zielonooka, zazdro domowych Paczków! my mamy prawie jednoizbowe mieszkanie wiec smażenie to średnio...Magda33, Leira, Annaya, kokkosanka, Dika lubią tę wiadomość
-
Welonka polubiłam za słowo "mama"
Leira za bez skarpetki - też jestem za tym gołe stopy i już. A wszyscy mu ubierają bo ma zimnie.
Hehe a mata to też moje miejsce obecnieoprócz sieczenia, już na niej spałam kilka razy (jest lepsza niż karimata) pod kocem na progu wyjścia z pokoju a młody hasał o 6 rano
Upadki są straszne! Ale musimy zacisnąć zęby!
Kropka i Twoje "mama" pięknie brzmi kiedy sama czytam. Nie mogę się doczekać!
Juz jestem taka zmęczona całym tym dniem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 20:24
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Matko, ale mi narobiłyście smaka tymi pączkami!
Ostatnio wspomniałam mężowi, że koniecznie muszę mieć kitchen helper dla małego, żebym mogła coś w kuchni zrobić. Patrzę, któregoś wieczoru, a ten przychodzi z pociętymi już deskami i bierze się skręcanie. Wczoraj zamontował podeścik i chociaż jeszcze nie skończony, to dzisiaj mieliśmy próbę. Rewelacja. Ugotowałam sobie śniadanko z wierną asystą u boku a nie nogi
[fotka - tu byłam]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:37
Leira, Magda33, Kropka89, welonka, zielonooka7, anna23, Dika lubią tę wiadomość
-
Annaya no wielki szacun
CZAD
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Sarrrra wrote:Loop on już stoi. Ale szybko
Stoi, chodzi przy meblach, nawet ostatnio tak jakby podskakuje, uginając nogi a dalej stabilnie nie siedzia czekam jak na wybawienie - (jakość karmienia, spacerówka nie-na-leżąco, nosidło...). Chyba wie, że czekam, bo robi wszystko inne a siedzenie chyba faktycznie zostawia na czasy szkolne.
Leira wrote:Annaya ile waży Twój maluszek? Wygląda na dużegoTeraz ładnie przybrał, ale chwile wcześniej to nawet 200g na miesiąc nie było. Kilka body nosi już parę ładnych miesięcy
cóż za oszczędność...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 21:45
-
Kurcze dziewczyny.. Za tydzień miałam iść z mężem na koncert sami bez dziecka mała miała zostać z dziadkami, teraz muszę to odwołać nie ma szans zsby została, jak usnie wieczorem i przebudzi się zobaczy że mnie nie ma jest okropna panika, teraz jestesmy u rodziców poszłam się wykąpać wychodzę z łazienki słyszę przerazliwy płacz i wolanie mamama wzięłam ja od moej mmy przez chwilę nie mogła się uspokoić tak samo jest jak weźmie ja mąż jest rozpacz dopóki ja nie wezmę jej tak jest wieczorem i w nocy, nie powiem przykro jets mi z powodu koncertu bo cieszyłam się na te wyjście ale nie wyobrażam sobie jej zostawić. Mam nadzieję że przejdzie jej to bo w równy rok mamy wesele.
-
My nie śpimy. Wspinaczka trwa, rano włosów nie rozczesze. ZwariujeA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Annaya u nas przy starszym synu kitchen helper ratował życie! Tylko dzięki temu mogłam coś zrobić w kuchni. Może dlatego starszak uwielbia gotować??
Muszę się upomnieć bo pożyczyliśmy znajomym a nasz mały gnom od jakiegoś czasu wstaje na nogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 05:38
-
Welonka to jeszcze tydzień czasu, może wszystko się ułoży i pojdziecie razem. Dzieci czasem zaskakują w sytuacjach wydający się bez wyjścia.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja cie kręcę jako sprzęt fajny
człowiek się uczy całe życie hehe
U nas marudna straszna.... W nocy nie spalismy, Magda bidulko wiem co czulas...
Dziś ruszam na poszukiwania viburcol. Pomaga tylko dentinox, ale jak mam jej tym posmarować to mam wyrzuty sumienia bo to taki syf jest....
Welonka u nas jest bardzo podobnie. Najbardziej odczuwa to moja psychika i plecy. Noo i widzę jak ciężko mojemu M. Chciałby pomoc, przytulić ja, mnie odciążyć a nie może bo ona wrzeszczy. Ja wezmę i cisza. Widzę po jego mi ie jak mu ciezko. Więc próbujemy, czasem w no u uda się że może ja wziąć, wczoraj wieczorem on położył, ale u mnie też płakała.
Dobrze, ze zdecydowałam się tu pisac. Wszystkie moje znajome nie mają takich problemów. Patrzą na mnie jak na kosmitke, niby rozumieją niby coś tam, ale pojęcia nie mają przez co człowiek przechodzi.