CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do okresu to u mnie wrócił dokładnie jak mały skończył 10 miesięcy i dzień przed powrotem do pracy
niezły zbieg okoliczności. Jeszcze wyedy karmien miałam na prawdę sporo.
Haha Trójka jakbym czytała o swoimmy na naszego mówimy irobot
często odkurzamy bo on każdy okruszek wsadzi sobie do buzi.
-
Tròjka wrote:Hej hej, czytam czytam ale nie mogę się zabrać za pisanie
Małemu idą zęby i jest masakra. Co chwilę jęczy, buczy, mamuje yhh ciężko.
U nas jedzenie wygląda tak, że w ciągu dnia je właściwie same stałe posiłki. Czasem zje z piersi. Na noc dostaje mm a w nocy je raz lub dwa z piersi. Ostatnio mamy lepsze noce bo nawet przespał całą
Ktoś pytał o wagę. No to nasz ma już 12kg i czuje to bardzo. Raz że kręgosłup dwa to ręce.
Chodzi codziennie do niani, chyba mu tam dobrze, siedzi tam razem z córeczką niani
Dużą gada, chodzi przy meblach sprawnie, wszystko musi wsadzić do paszczy, wszystko zwalić ze stolików, kanapy itp
No ogólnie buldożer
Jejku Kropa gratuluję kolejnego maleństwa w brzuszku
Trójka dziękuję!
A czy mogę spytać jak podajecie mm? Bo my chyba już butelek nie mamy nawet haha ale zastanawiam się właśnie czy na noc mu nie podawać tego mm Bo teraz je drugie drugie danie, czasem nawet półtorej słoika i to mnie trochę przerażaw sensie chciałabym żeby się przyzwyczaił do normalnych kolacji a nie a'la schabowy
U nas tak samo z ząbkowaniem, jest tylko mama i mama i mega maruda składam rączki i kładę na nich głowę i płacze. Ale już trzy czwórki mają na wierzchu swoje kiełki została ostatnia no i żeby się wyrżnęły do końca ...
-
Lucy010 wrote:No nieee i mi tu piszą tak o tym okresie, że późno dostały. Ja miałam nadzieję na dodatkowy rok bez niego a tu po 3 miesiącach niespodzianka...
U mnie też po 3 miesiącach.
Kropka a co to jest "normalna" kolacja? I czemu słoik, czy schabowy nie może być normalną kolacją, a mleko tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:21
-
Lucy010 wrote:No nieee i mi tu piszą tak o tym okresie, że późno dostały. Ja miałam nadzieję na dodatkowy rok bez niego a tu po 3 miesiącach niespodzianka...
3 msc to i tak nieźleja dostałam zaraz po połogu czyli po 6-7 tyg od porodu 😂
Mamy, które podają mm. Ile razy dziennie jeszcze je dajecie i w jakich ilościach?
-
zielonooka7 wrote:3 msc to i tak nieźle
ja dostałam zaraz po połogu czyli po 6-7 tyg od porodu 😂
Mamy, które podają mm. Ile razy dziennie jeszcze je dajecie i w jakich ilościach?
Raz, dwa razy: do spania (choć mały teraz odrzuca MM do snu), a drugi raz w nocy (jakiś czas temu w nocy jadł dwa razy poza butlą do snu), jeśli się obudzi i jest głodny. Na wieczór mały wypijał ok 4-5 miarek (120-150 ml wody + tyle ile wyjdzie z proszku, nigdy dokładnie tego nie mierzyłam ile wychodzi po zmieszaniu, ale myślę, że +30 ml zajmie proszek), w nocy ok 3 miarki (90 ml wody). Mały zawsze sam reguluje ilość, jak ma dość to wypluwa i dynamicznie przewraca się na bokWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:44
-
Kropka dajemy w butelce, chociaż chciałam jej uniknąć ale no tak wyszło. Wodę pije z bidona więc jak raz na dobę dostanie butlę to się chyba świat nie zawali
Haha rozbawilas mnie z tym schabowym. Mój też taki jest. Ja mam wrażenie, że on cały czas je. Porcje takie, że się zastanawiam gdzie on to mieści. No ale muszę mu tyle dać bo wrzeszczy jak się nie naje.
Ja jeszcze nie dostałam okresu
Ale to dlatego bo jeszcze kp i biorę limetic. Nie wiem jak będzie jak skończę karmić. Może przez tabletki jeszcze nie dostaneKropka89 lubi tę wiadomość
-
Ania super. Gratuluję Ci bardzo
anna23 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dziewczyny, rozpędzacie się!
Anna gratuluję!
W sumie ja też bym mogła do Waszego grona dołączyćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:20
anna23 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%