CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania to ja przeplacilam za zdjecia u fotografa.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy Ty masz po prostu takie wyjatkowe dziecko do kochania
Ma swoje upodobania i juz.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyKropka, daj znać jak ta wkładka. Zastanawiam się nad jakaś do wózka i mysle czy może nie wziąć bambusowej.
Franek zaczął się puszczać sam, robił kroczek, dwa. Któregoś razu rozmawiałam z mężem na facetimie i mu pokazywałam małego. Nagle patrzymy a on puścił się i pół pokoju do mnie przeszedł.
Jedziecie na wakacje ze wyrabiacie paszporty dzieciom? My mieliśmy lecieć na krete z biurem podróży, ale odwołano nam lot i mogliśmy albo zrezygnować, albo lecieć z Warszawy. Zrezygnowaliśmy bo nie wyobrażam sobie umęczona jechać jeszcze taki kawał z rzucającym dzieckiem.
Franek ciagle nam wymiotuje i niestety będziemy próbować wozić go przodem do kierunku jazdy. Powiem wam, ze nawet wyjazd na miasto to stres dla mnie, bo nie wiem czy tam dojedziemy. Kilka dni temu wystroiłam się, a po 5 km oboje brudni byliśmy i tak się skończyła wycieczka. -
Chyba to do mnie o wkładce
dam znać jak się sprawuje. Chociaż powiem szczerze wczoraj widziałam na Maylily, że właśnie wprowadzili wkładki bambusowe i pewnie gdybym tej nie zamówiła to bym wzięła tą bambusową, bo od czasów macierzyństwa uwielbiam bambus
Nie chcę zapeszac, ale chyba idą nam w końcu pierwsze zęby!ja od początku wypatrywałam ich bardziej na środku dziąsła a tu wygląda na to , że wyrzynają się bardziej przy brzegu.
Magda też robiłam u fotografa zdjęcia do paszportu jak mała miała bodajże 4 MSC. A fotograf ewidentnie minął się z powołaniem patrząc na zdjęcie 😂 ja rozumiem, że nie łatwo zrobić nie siedzącemu dziecku zdjęcie, ale ja bym na pewno lepsze zrobila.Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Zielonooka to ja zycze spokojnego ząbkowania
U nas to zdjecie wyszlo fajne. Jedyne na ktorym Michal sie usmiecha.
Uff ale dzisiaj upal a za godzine rehabilitacja. Dzisiaj to mam strasznego wyjca i łobuza. Wszedzie go bylo pelno, na szczescie teraz spi. Ide szukac widelca ze sniadania bo gdzies wyexmitował w rekach Mchala. Chyba za balkonA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A wyrabiam ten dowod nie dlatego ze gdzies jedziemy. Czasami jedziemy gdzies autem na wycieczke 1 dzien i bywalismy za granica przejazdem. Wtedy nie wiedzielismy ze trzeba dowod dla dziecka. Dobrze ze nas słowacy nie zatrzymali bo tam sie placi w euro, heheA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyLucy010 wrote:Welonka, ja marzę o 3 pobudkach hehe
Moja mama ostatnio spotkała koleżankę z wnuczkiem w wozeczku, spał sobie na plaży. Po przejściach z Zosia, mówi, że ludzie nie wiedzą nawet jakie mają grzeczne dzieci hahaha U Zosi na roczku byli znajomi i ich córcia też zasnela w wózku i spała. Trochę człowiekowi żal, że te pierwsze miesiące były taka mordega. Ludzie jeżdżą z dziećmi one śpią w aucie, śpią w wózku, siedzą na kocu. Nie zaznałam takiego luksusu... Może 2 da mi zaznać
Mamy znajomych co mają 7 miesięczną córkę i ona generalnie tylko się śmieje, śpi i je. Dziecko totalnie przeciwieństwo Wiktora. Mam dokładnie takie same odczucie co do tego co napisałaś
W od początku tego forum nasze dzieci wydają mi się podobne -
Hej dziewczyny!
Wpadam na chwilę poczytać co u Was.
Moja jeszcze nie chodzi, nie puszcza się sama. A jak ją wołam to w czworaki przechodzi.
Podobno dzieci, które bardzo sprawnie raczkują, później zaczynają chodzić.
Mówi tata, baa jak coś upuści. I wie, że pies, to hał hał - wychodzi jej mniej więcej uu-uu. Generalnie wszystko to teraz dla niej tata. Ale jak widzi tatę, to jakoś tak inaczej to wypowiadaGaworzy baba, dada, mama trochę. Pokazuje paluszkiem, macha, robi brawo, wyciąga rączki, żeby ją podnosić
Z jedzeniem słabo, przez 1,5 m-ca nie przytyła nic, urosła tylko 1,5cm. Odpuszczam jej generalnie.
Ograniczyłam jej też nocne karmienie - zasypia na cycu, budzi się koło 4tej, to ją przytulam i bujam, a koło 7ej drugi raz się budzi i daję jej cyca.
Ja paszport i dowód wyrobiłam małej w drugim miesiącu. Zagraniczne dokumenty w szóstymZdjęcie też sama robiłam - położyłam ją na białym prześcieradle i cykałam telefonem
MAGDA - gratuluję ślubu!
Pozostałym dziewczynom spokojnych ciąż - jak patrzę na suwaczki, to aż ciężko uwierzyć, że już tak zaawansowane
My też chcielibyśmy się starać, ale cykle są nie uregulowane - baaardzo długa pierwsza faza i 3-4dniowa faza lutealna... Zastanawiam się, kiedy wróci do normy.
Zastanawiam się też nad powrotem do pracy. Macierzyński mi się skończył, jestem na wypoczynkowym. Negocjuję podwyżkę, a jak się nie uda tyle ile chcę, to chyba pójdę na wychowawczy.
Pozdrawiam!Magda33 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Hej dziewczynki
Witam się po długiej przerwie. Odkąd wróciłam do pracy jest ogień. Mąż zmienił godziny pracy i doszlo mi wożenie młodego do przedszkola, odbieranie itp itd..
My nadal kp, młody nie przepada za mm. Może kilka razy udało się zeby wypił pełna porcje. Ostatnio zaliczyliśmy wesele bez dzieci, dziadkowie podjęli się opieki i chłopcy u nich nocowali
Czerwiec jest u nas bardzo intensywny. Mamy zajęty każdy weekend, bo albo urodziny kolegów starszaka albo właśnie wesela
Nasz maluch od kilku tygodni chodzi, ba on już biega, przewraca się, wstaje i leci dalejjest mega pogodnym, uśmiechniętym dzieckiem z ogromnym apetytem. Jego pierwsze słowo zaraz po przebudzeniu to „mama ammm!!!”
Widzę ze na tapecie temat paszportówmy musimy wyrobić na razie dowód.
Ktoś pytał o wkładkę, długo zastanawiałam się nad ta do fotelika by ostatecznie jej nie kupićja polecam do wozka ze skip hop. Mamy 2 i na zmianę je piorę w pralce i nic się z nimi nie dzieje.
Nasz mały w jednym aucie jeździ jeszcze w foteliku 0, w drugim mamy britaxa do jazdy tyłem i na razie mały nie wymiotuje. Starszy ma okropna chorobe lokomocyjna, która zaczęła się jak miał niespełna rok. Wymiotował nam w fotelu 0. Po roku przesadziliśmy go do fotelika do jazdy przodem i trochę się to wyciszyło. Ostatnio miałam z nim 2 akcje ze mi zwymiotował w aucieniestety wszystko do prania. Także łudzę się ze z Leonem będzie spokój.
summer86, Leira lubią tę wiadomość
-
Magda33 wrote:A wyrabiam ten dowod nie dlatego ze gdzies jedziemy. Czasami jedziemy gdzies autem na wycieczke 1 dzien i bywalismy za granica przejazdem. Wtedy nie wiedzielismy ze trzeba dowod dla dziecka. Dobrze ze nas słowacy nie zatrzymali bo tam sie placi w euro, hehe
a może po prostu trafiliśmy na wyrozumiałych ludzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:09
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Anitka fajnie że znalazłaś chwilę żeby tu zaglądnąć
mieliście szczęście w Czechach. My w sumie też, bo za granicą byliśmy jakieś 6 razy (Czechy i Słowacja) już bez dowodu, a jechała za nami policja.
Sarrra gratulację za mówi mama i już chodziA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Hej hej
U nas Misia boi się chodzić sama wystarczy ze jedna rękę zabiorę a ona od razu siada ale przyjdzie na nią czasostatnio jest bardzo wymagająca ciagle chce na ręce chodzi za mną krzyczy
ratuje nasz Zlobek haha po żłobku jest nie to dziecko przyjdzie do domu bawi się sama :)no i chodzi spać bez problemu bo w żłobku nie śpi za długo
My dziś 3 prenatalneod 2 dni coś mnie brzuch pobolewa mam nadzieje ze przejdzie
W poniedziałek wyjeżdżamy nad morze a tu klops pogoda będzie średnia ale w sumie tak myśle ze może to i dobrze bo będziemy mogli na płazy więcej wytrzymać i nie będzie upału
Z ta gorączka coś jest kuzyn Misi miał ok 4 śni wysoka gorączkę tydzień później Misia miała wysoka gorączkę i żadnych innych objawówprzeszło samo u lekarza byliśmy nawet na badaniach krwi ale wszystko wyszło okej .
Jej ile już dziewczyn w ciąży ! Pytanie mam czy nosicie swoje maluchy w ciąży ? Bo ostatnio spotkałam się z oburzeniem ze jak ja mogę swoje dziecko nosić jak ja w ciąży jestem .... a co ja mam zrobić skoro mała płacze i potrzebuje się przytulić -
nick nieaktualnyMagda gratulacje dla Ciebie, rzecz jasna z oby dwóch powodów
Mam pytanie do dziewczyn, które oddają maluchy do żłobka. Czy naprawdę widzicie zmianę w zachowaniu dzieci na lepsze? (Fasola zaciekawiło mnie to ci napisałaś że Misia bawi się sama po powrocie ze żłobka)
Pytam bo 100 metrów obok naszego domu jest fajny żłobek. Mąż namawia mnie żebyśmy oddawali małego chociaż na 2 godziny dziennie, żeby on miał kontakt z dziećmi a i ja żebym mogła odpocząć chwilę. Ale ja mam oczywiście masę obaw że ten nasz jest taki wymagający i że on tam raczej będzie głównie płakał. Poza tym ja i tak będę w domu więc chyba podchodzę egoistyczne że nie chciałabym czegoś w jego życiu przegapić np. pierwszych kroków czy jakiś słów i wolałabym żeby jednak był ze mną w domu.
Wychodzę też z założenia że do żłobka oddają ludzie dzieci bo muszą, np iść do pracy i w żłobku będą też chore dzieci. Boję się że więcej chorób przyniesie do domu niż te dwie godziny warte.
Co byście zrobiły na moim miejscu?Magda33 lubi tę wiadomość
-
Jaszo są oczywiście plusy i minusy żłobków i przedszkoli. Dla mnie ogromnym minusem są choroby. O ike ze starszym dzieckiem się dogadasz p tyle z maluszkiem działasz intuicyjnie. Np ostatnio nasz Leon dostał goraczke, która utrzymywała się kilka dni. Niby nie było innych objawów (jadł, pił, bawił się) to z ciekawości zajrzałam jemu do gardła a ono było dosłownie bordowe i do tego z białymi pęcherzykami. Także mały przeszedł anginę wirusowa (na szczęście obyło się bez antybiotyku), która oczywiście zaraziłam się ja z mężem. Najgorsze ze te infekcje ida lawinowo przez cała rodzine. Jedna się skończy, druga zaczyna. Ale z drugiej strony znam dzieci, które nie chorują wiec różnie może być.
Ogromnym plusem jest tez rozwój dziecka w tego typu instytucjach. Widzimy po naszym synu, który był może lekko wycofany jak się zmienił. Od małego nie potrafił sam się bawić, ciagle nas angażował w zabawę, zawsze siedział przy nas, a teraz potrafi sam z siebie się zabawić lub poprosi o spotkanie z kolega. -
Sara super że kuch chodzi
Anitka jak u Was wygląda teraz sytuacja ze spaniem po wprowadzeniu metod od doradcy snów?
Katarzyna czy po takim ograniczeniu lepiej śpi? Moja przez 3 miesiące przybrała może 500-700g.
Joasza ja bym spróbowała zostawić na te 2 godzniki:) a może taki klubik u nas jest taki klubik maluszka i można zostawić tam dziecko chyba na Max 3h jest tam nie wiele dzieci zazwyczaj zostawiają rodzice gdzie w tym samym budynku maja jakieś zajęcie taneczne itp. Sama chce spróbować zostawić tam mała chociaż na godzinkę.
U nas łóżeczko już nie jest bezpiecznym miejscem jak stanie na placach to bardzo się wychyla do przodu,dzisiaj mąż dał jej zabawki do łóżeczka a ona na pluszaki Stanela i prawie wyleciała.
Czemu moje dziecko nie mzoe spać tak jak inne dzieci już któraś noc ma przerwę pd1do4 dzisiaj usnela 4.30 wstała już o 6 ledwo żywa udało mi się ją uśpić jescze po 7. Widać że chce w nocy spać przytule ja to odpycha mnie i płacze wiec się przesuwam na bok to ona zaraz znowu płaczę i przychodzi do mnie i tak w kółko ręce też nie pasują. Idą jej górne 3 i dolna 4 może to jest przyczyną. -
Fasola1234 wrote:
Jej ile już dziewczyn w ciąży ! Pytanie mam czy nosicie swoje maluchy w ciąży ? Bo ostatnio spotkałam się z oburzeniem ze jak ja mogę swoje dziecko nosić jak ja w ciąży jestem .... a co ja mam zrobić skoro mała płacze i potrzebuje się przytulić
Noszę małą i to dużo a już dobre 10 kg maw dodatku po kilka razy dziennie po schodach góra-dół na drzemki, które często jej się odwidzą i tak latam 5x zanim rzeczywiście pójdzie spać
nie powiem, bo w ostatnim czasie też trochę twardnien brzucha mam, może to też przez noszenie, bo w poprzedniej ciąży tak nie miałam. W każdym bądź razie wyjścia nie mam, mąż ma takie zmiany, że ja praktycznie ciągle sama w domu, czasami próbuje po prostu usiąść koło niej jak chce na ręce, ale często kończy się tak, że wtedy wchodzi na mnie