X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Welonko. Uspokoiła mnie Twoja wiadomość. U nas wg fizjoterapeuty też jest już w normie, wymaga tylko pracowania nad dobrymi wzorcami. Ja to nawet nie chce żeby on już zaczął chodzić, niech raczkuje ile się da żeby sobie wypracować tą asymetrię ;) niestety nadal ją widzę, bardzo mnie to martwi bo już tyle czasu rehabilitacji.
    Z drugiej strony niektóre dzieci naprawdę późno zaczynają chodzić a szczepienia też nie da się odraczać w nieskończoność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:58

• welonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas jest ok ale potwierdził że lewa stopę ma bardziej wiotka, nam mówił żeby jak najdłużej raczkowac nie pozwalać jej na długie stanie bo ciągle ma słaby tułów mięśnie brzucha i takie stanie może powodowac później szpatowosc nóg.

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonko żółtko możesz podziabać do zupy, albo zrobić kluski lane czy do zupy, czy na wodzie z jakimś sosem (u nas pomidorowy wymiata).

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mały znów ma gorączkę. Ja już nie mam pojęcia co temu dziecku jest. Innych objawów brak. Jak nie chorował to nie chorował a jak zaczął w maju...

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, my mamy stan podgorączkowy właśnie. U nas to ewidentnie ząbki.

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • biedrona84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo u mnie mała goraczkowala 3 dni temp skakała jej z 37,5 39,4 nie mogłam jej zbić tej temp przyczyną były wychodzące jednocześnie górne trójki i czwórki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 19:41

• anna23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka Adam w ogóle nie chce jajka w normalnej postaci więc robie z przepisu alaantkoweblw.pl że roztrzepuje się jajo z obranym pomidorem i posiekanymi listkami bazylii i zapiekam jak muffiny w piekarniku. Uwielbia

Leira, Kropka89 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie drugi chłopak, Kubuś ;) cały i zdrowy po prenatalnych.

zielonooka7, Magda33, Leira, Kropka89, Joaszo, lotka1990 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    U nas będzie drugi chłopak, Kubuś ;) cały i zdrowy po prenatalnych.

Gratuluję! <3

Chociaż mnie dwa siusiory w domu już przerażają, a co dopiero trzy :D

Magda33 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Gratuluję! <3

Chociaż mnie dwa siusiory w domu już przerażają, a co dopiero trzy :D

Hahau u nas też będzie drugi chłopak, Jan Franciszek, ale ja z babskiej rodziny i baaaardzo mi to odpowiada że sami mężczyźni wokół mnie :-P Jakaś życiowa odmiana w końcu! No i tyłu mężczyzn mnie potrzebuje :-P

lotka1990 lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj poczułam pierwsze ruchy :)

anna23, zielonooka7, kokkosanka, Lucy010, Magda33, Czara, Fasola1234 lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję smyranie od tygodnia już, ale to narazie motylki w brzuchu :p no nam za każdym razem marzyła się dziewczynka, teraz ten pierwszy trymestr był całkowicie inny i miałam cicha nadzieję że się udało no ale widocznie nie dane mi będzie bycie mama dziewczynki :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze że mam cichą nadzieję że to na zęby, ale nic tam nie widzę, nic nowego. Wczoraj wystarczyła jedną dawka leku i do wieczora normalna temperatura a o 3 nad ranem znów rozpalony. Podałam lek, znów spoko. Eeeh. Łudzę się że to ząb ale nawet za specjalnie nie marudzi

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :) chyba więcej chłopaków teraz jest :)

Anna dzięki muszę spróbować tak. Jajko w zupie nie przejdzie.

U nas teraz bardzo panuje ospa i angina.

age.png
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, których dzieciaczki zaczynają chodzić, jakiej firmy polecacie buciki na początek? Synek po domu chodzi na bosaka, albo w skarpetkach antypoślizgowych, ale muszę coś kupić na wyjścia, bo ten czort nie usiedzi na miejscu i ciągle chce żeby z nim za rączkę chodzić. Przydałyby się do tego porządne buciki.

relg6iyevo1tukkw.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie znam płci ale nie mogę się doczekać :D z jednej strony fajnie mieć parkę ale z drugiej mając już dziewczynke jakoś bym chciała druga ;p więc znając życie skoro chce dziewczynkę to będzie chłopiec :p za tydzień mam prenatalne ale wydaje mi się ze moja gin jeszcze nie powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 07:36

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira polecam elefanten. Mój M się nie interesowal, nie czytał a jak w zeszłym tygodniu pojechaliśmy po buty powiedział, że wystarczy wziąć w rękę i od razu czuć, że to ten but :) pracuje z całą stopa :) temat trochę trudniejszy z sandalami. U nas wszystko wyprzedane. Ale okazuje się, że są z pracująca podeszwa w ccc :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna gratuluję chłopca :)
    Widzę, że póki co wszystkie spodziewają się drugiego dziecka tej samej płci, żadnej parki narazie :D

Wczoraj znalazłam kleszcza w głowie małej. Mieszkamy przy samym lesie, więc niestety trzeba uważać.

Czy posiada, któraś z was wkładkę do fotelika Aeromoov? Sprawdza się?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Anna gratuluję chłopca :)
    Widzę, że póki co wszystkie spodziewają się drugiego dziecka tej samej płci, żadnej parki narazie :D

Wczoraj znalazłam kleszcza w głowie małej. Mieszkamy przy samym lesie, więc niestety trzeba uważać.

Czy posiada, któraś z was wkładkę do fotelika Aeromoov? Sprawdza się?
    Ja będę mieć parke :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja będę mieć parke :)

Aaa to jednak bedzie parka :) super :)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ