X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonko współczuję, człowiek jak odkręca kran i ma wodę to wręcz nie docenia jaki luksus ma ;-) ja po Twoim poście doceniłam

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, aktualnie czekam na ekipę, żeby zamontowali nam moskitiery. Jak się robi ciemniej i gryzą komary, staram się z małą nie wychodzić na dwór, zresztą wtedy już śpi.
    Braku wody strasznie współczuję, nigdy bym nie pomyślała, że w naszym kraju będą takie problemy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobrze, że nic się nie stało. Niestety, ale nie da się upilnować dziecka w 100% zwłaszcza teraz jak takie ruchliwe są.

Welonka szczerze współczuję. Dobrze, że macie się gdzie poratować tą wodą.

Kropka daj znać jak po podróży ;)

Lucy moja fakt faktem jeszcze nie chodzi, ale też nastawiłam się na buty elefanten. Pojechałam do Szwecji zobaczyć, bo tam Deichmann jest, ależ jakie było moje zdziwienie, że nie mają w ogóle tej marki na sklepie. Jedynie internetowo a ryzykować nie będę z butami.

Ja się tak ostatnio zastanawiam co u Anitki i Agneli dawno się nie odzywały. Zresztą zaraz większość z was wróci do pracy to i wy nie będziecie miały tyle czasu ty zaglądać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 11:37

Magda33 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze dzieciaki śpią już na poduszce? Zastanawiam się kiedy to dobry czas.
    O kołdrę nawet nie pytam przy waszych upałach.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka, dziewczyny, dziękuję za kciuki! Bardzo bałam się tej podrozy, wyjechaliśmy o 3:40 i było super do 6:30 potem mały się obudził i już było cieplej. Ale do 8 daliśmy radę, najgorsza ostatnia godzina, biedny płakał z gorąca, ja moczylam ręczniki papierowe woda z butelki i go okladalam, huk w aucie bo mąż cisnął ile fabryka dała ale okno otwarte żebyśmy nie umarli (no bo my nie mamy klimy). Ostatecznie mały padł z płaczu tuż przed domem, ale jak się obudził to była mega radość że jesteśmy już w kochanym domku <3 Do wczoraj jeszcze dochodziliśmy do siebie, bo wiadomo, my niewyspani, on maruda bo trójki mu idą, cały się ślini a tu taki gorąc :/ Ale dziś już wracamy do żywych! Dziś kończę 30 lat, mąż wymyślił takie super prezenty, zaraz kawka i torcik a mały akurat śpi wiec :-D Potem mamy jechać po sukienki i staniki ciążowe dla mnie :-P ale w upał to nawet nam pasuje do centrum handlowego bo tam klima :-D

Co do komarów, u nas we Wrocławiu nie widzę! A nad morzem też nie było tam gdzie byliśmy aż się dziwiłam. My mamy w mieszkaniu moskitiery wszędzie, takie z Castoramy zwykle klejone ale dają mega radę! Co do wody to okropnie współczuję Ci Welonko! Ja sobie nie wyobrażam również, chociaż u mnie w bloku często brakowało, ale teraz już jest lepiej we Wrocławiu mam wrażenie.

Wczoraj byłam na badaniu, z dzidziusiem wszystko ok, będzie Jan Franciszek :) Na razie bardzo ruchliwy, dobrze rośnie :) U mnie jakieś zapalenie wykryła cytologia wiec do powtórki we wtorek, dobrze że Ignaś będzie już w żłobku to będę miała jak pojechac bo mąż wraca na pełne dyzury 12h.

W żłobku zamontują klimę, cieszę się bo te upały są straszne z drugiej strony się boję o przeziębienie. Miejmy nadzieję że Panie będą używać jej logicznie. Podobno już czekają na Ignasia :-P Jak zobaczą jak ząbkuje to pewnie im się odmieni :-P Ale on i tak idzie na max 3-4h bo bym się za bardzo stęskniła :)

Leira, Magda33 lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Dziewczyny a czy wasze dzieciaki śpią już na poduszce? Zastanawiam się kiedy to dobry czas.
    O kołdrę nawet nie pytam przy waszych upałach.

My mamy mega płaska poduszkę, w sumie nie wiem po co ona jest, ale jakoś tak kupiłam kiedyś i ostatnio zaczęłam mu kłaść. Nawet nie mam poszewki na nią, ale piorę co chwile. Ale uważam że nam w ogóle nie potrzebna ;) Co innego kołderka, Ignaś musi mieć coś do nakrycia i tulenia. Teraz oczywiście nie, śpi na golasa w pieluszce tylko, ale do tych upałów była kołderka. Ja zawijalam ja pod materac tak że dzięki temu też się nie kręcił.

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w łóżeczku mam szumisia. I to by było na tyle. I przywiązanie ochraniacze bo mała ładuje wszystkim o szczeble i budzi ja ten lomot.

Koniec końców pojechaliśmy wczoraj jeszcze raz i kupiliśmy sandały w Bartku bo tylko tam mieli jakkolwiek nadające się a elefanteny zamówiliśmy. Zmierzylismy jeden bo mieli rozparowane. Nie sandałki tylko lekkie kryte buty a sandalkow jak innych nie zjadziemy to zostaną te.

Ojjj tak prąd i woda, jak są to człowiek nie docenia aż tak, ale jak zabraknie to dopiero odczuwa się jaki to luksus.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Zosia zaliczyła 1 wizytę u fryzjera. Tatuś się obcinal to przy okazji Pani obciela Zosi grzywe :) miałam iść po roczku, ale okazja akurat się trafiła. A ciągle tarla oczy przez tą grzywe bo sięgala za nos, ciągle opadła jej na twarz i tarla non stop oczy. Spinki nie dam bo by zjadla, gumka nie trzymała.

kokkosanka lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie!

Mój śpi na płasko, na razie tak będzie jeszcze spał :) a przykryć go czymkolwiek sie po prostu nie da bo się odkopuje.

Kropka Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :D Super że z dzidziusiem dobrze. To chyba najlepszy prezent :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • biedrona84 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka STO LAT!!!!! 🎆 🎇 🎉

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 😊

Moja ogólnie jak zimniej to w śpiworku śpi, ale do zaśnięcia zazwyczaj ma też kocyk do którego się przytula. Kiedyś trzeba będzie na pewno na kołderkę przejsc. A z poduszką chyba jeszcze poczekam w takim razie ;)

Lucy moja to samo ze spinką, pierwsze pół godziny było ok dopóki się nie zorientowała, że ją ma ;) i zaraz do buzi chciała wziąć. Za to mam takie mini gumeczki i robię jej małą kiteczke z grzywki i to się u nas sprawdza odziwo nawet jej nie ściąga :)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropko wszystkiego najlepszego :-)

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za życzenia! Tak, drugi zdrowy dzidziuś to najlepszy prezent :)))

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto Lat Kropka! :)

My używamy poduszki od początku, tyle, że płaskiej, więc nie unosi głowy, ale jakoś tak mi lepiej z myślą, że mały śpi na poduszce, a że głowa się poci to łatwiej zmienić poszwę na poduszkę niż całą resztę :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które mają już drugiego bobasa, czy polecacie jakaś dobra lekture o wychowaniu rodzeństwa? Kupiłam właśnie " Rodzeństwo bez rywalizacji" i jestem ciekawa czy macie jeszcze jakieś fajne tytuły? :) Dzięki!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Nasza Misia w ogole nie chce pić wody ratuje sie herbata sokami rozcieńczonymi lemoniada :) osttanio podałam bidon bo kiedys próba nie wyszła ale nadal nie do końca wie o co chodzi ale bedziemy próbowac.
    bardzo duzo pije zwłaszcza jak cos jej zasmakuje :)
    My własnie mieliśmy w tym tygodniu MMR i w sumie nie wiedzialam ze w upały sie nie szczepi ale mała zniosła dobrze a w domu mamy klime wiec mała nie przebywa zbyt wiele w upale.
    Własnie myslimy nad meningokokami bo mała sie żłobkuje ale cena mnie przeraża bo u nas to ok.1200 zł a zaraz bedzie 2 bobo na świecie i znowu szczepienia :(

Misia nie chodzi jeszcze. Wstaje przy meblach albo chodzi za rączki. My mamy duzy problem z butami bo Misia ma stópke nie całe 11 cm i cieżko cos znaleźć w sklepie na ten rozmiar.
    Nie chce czytac nawet o upadkach ... dzis mała ruszyła do schodów bo moja mama nie zamkneła drzwi normalnie bym nie zwróciła na nia uwagi ale byłam w poblizu i złapałam ja przed schodami... mama moja nie ma nawyku zamykania drzwi... wiec montuje bramke w poniedziałek !

A my planujemy wyjazd do Wrocławia na 2-3 dni do zoo i pozwiedzac. No i jakis wypad nad morze krótki :)
    Ja sie czuje w miare okrj chociaz brzuch już ciąży. Dziś łapie mnie rwa i ide do lekarza z tym w poniedziałek ale sama nie wime czy cos z tym zrobi.
    U nas bedzię Igusia :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie, jak zasypiają Wasze dzieci? Czy tylko mój jest taki "wyjątkowy" że przed nocnym spaniem podajemy pierś 5-6 razy po parę minut co łącznie wychodzi od 30 minut do godziny na usypianie? Dodam że po 40 minutach ma już pierwszą pobudkę. :-\

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo przeżyłam to kilka miesiecy temu, teraz juz jest lepiej. Ten rytm snu się co jakiś czas zmienia. Tak pomyslałam, żebyś zwróciła uwagę na odpowiednie wyciszenie i spokój podczas karmienia. Bo u mnie jest tak że wystarczy, że tata przejdzie obok to mały już zagląda i odwraca głowę żeby sprawdzić co się dzieje.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek zasypia przy piersi albo w wózku. Pierwsza pobudka po maksymalnie godz. A teraz jak jest tak gorąco to budzi się z milion razy.

Ja kupiłam małemu kapcie befado (chodził w nich tez na dwór) i sandały geox. W outlecie trafiłam na naprawdę super cenę. Wcześniej myślałam nad elefanten ale nie było już rozmiaru i w sumie droższe tez były wiec dobrze wyszło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda od początku schemat wygląda tak samo. Te same rytuały. Nikt nie przeszkadza, nikt nie wchodzi, usypiam małego w sypialni. Tatuś daje mu buźki po kąpaniu w łazience. To że są te pobudki to już wiem
    od grudnia chyba i przywykłam do tych 6-7 pobudek, ale ostatnio zepsuło się też samo zasypianie. Kiedyś kładliśmy się na łóżku, dostawał pierś i zasypiał. Czasem były max 3 podania piersi, ale nie więcej. Ostatnio trwa to nawet do godziny. Kładę, je, wstaje, znów kładę go, piję mleko, wstaje, czworakuje po łóżku i tak w kółko. A były już czasy że sam zasypiał w łóżeczku tylko przeprowadzka nam to zepsuła. Rozumiem że potrafi zasnąć tylko przy piersi ale chwilami mam dość, bo chociaż jak zasnął miałam czas dla siebie a teraz spędzam od pół godziny do godziny w sypialni i walczę żeby zasnął. Kładziemy go o 21 bo wcześniej nie ma szans żeby zasnął więc jak wychodzę z pokoju przed 22 to już sama marzę o tym żeby wziąć prysznic i zasnąć.
    Edit: i nie mam pojęcia jaki jest wzór i ciąg na taką noc jak dziś bo mały miał do 7 rano tylko 2 pobudki, ale podałam mu pierś i spaliśmy jeszcze do 8. Gdybym ja wiedziała dzięki czemu on dziś tak pięknie spał :-P :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 08:11

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ