CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy010 wrote:Może i ja spróbuję
co prawda będzie ściskala slomke palcami, ale może się sprawdzi
Ugotowalam małej obiad i to jest jedyna rzecz, która dziś się gotowalam u mnie w domu. Pierdziele ta saunę. Mi nie przeszkadza, ale M się rozpuści jak wróci.
Jak uczyłam małego pić z bidonu to dawałam mu słomkę do buzi i sama ściskałam palcami, potem on ściskał, a pół godziny później już ogarnął, że może ustami ściskać - szybko się zaadoptował
Co do gotowania w upał to rozumiem Twój ból, aktualnie mam 28 st w mieszkaniu, a gotuję i dla nas i dla małego i tak codziennie, dupę mam mokrą jakbym się zlała w gacie -
Włączyłam wiatrak, chłodniej się od niego nie zrobi, ale jest znosniej
Dziś złożyłam wniosek o urlop bo mi się jutro kończy rodzicielski. Jeszcze wakacje w domu a ostatni tydzień sierpnia witaj praco. Ciekawe jak to będzie, prawie wszyscy się zwolnili, nowe przychodzą i zaraz odchodzą.
Dziś chyba pojedziemy po 1 buciki. Mam nadzieję na rozmiar stopy 20, bo elefanten nie ma sandalkow 19. -
nick nieaktualnyJak podłam małemu pierwszy raz bidon to powiedziałam mu że ma pić jak z cycuszka
pociągnął i poleciało
Dziewczyny a o co konkretnie chodzi z tym że dziecko nie chodzi i ta szczepionka mmr? Możecie mi coś bliżej napisać bo nie mogę nic na ten temat w necie znaleźć albo źle szukam. -
Kropka szerkiej drogi i bezpiecznego powrotu.
My juz wczoraj wrocilismy do domu.
Odwlekam tez to szczepienie, bo wyjazd a teraz Michal ma katar. W tskie upaly go nie bede szczepic, troche sie boje.
Wy jestescie genialne, u mnie problem z piciem a tu temat teraz aktualny. Michal nagle zacząl cala wode z bidonu wypluwac na siebie. Przestal ją polykac a widzialam ze chce mu sie pic. Dwa dni probowalam rozne kubki i z lyzeczki i wszystko wypuszczal. I w koncu dalam mu wode z bobo frutem z butelki i w koncu wypil. Popoludniu jakies 150ml. Ufff co ja sie nameczylam zeby sie napil.
I dziewczyny mam kumulacje pecha na dzis bo jak zamiatalam podloge i zostawilam go samego w łóżeczku na 3 sekundy to mi wypadl. Spadl na podloge nie wiem na co, czy glowe, czy rece, czy plecy. Ten huk byl straszny. Ale nic sie mu nie stalo, jeszcze sie denerwuje jak to pisze. Okropne to bylo.
Teraz w upaly kapie go w ciagu dnia i idzie na drzemke spac bez pieluchy tylko na podkladzie. Ma jeszcze dwie drzemki z czego drugą wlasnie teraz wiec dlugo dzisiaj nie pojdziemy spac.
Pierwsze buciki to my kupilismy w decathlonie.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda a jak on się wspiął? Miał na czym? Pytam, żeby wiedzieć na co uważać.... Oo nam otwierają decathlon niedługo i to niedaleko że spacerkiem pójdę.
Nie kupiłam tych butów. Nic nie ma. Puste półki!
Leira kupiłam ten bidon hehe fajny jestwypluwa wodę na siebie, ale nie wylewa po domu
-
Mi w przychodni powiedzieli ze mmr nie szczepi się w upały. Że będziemy z zabiegowym do siebie dzwonić i planować szczepienie w deszczowy dzień i też pediatra coś wspomniała o tym rozwoju ruchowym ale nie zrozumiałam dokładnie o co chodziło muszę podjechać do niej po skierowanie to się podpytam o co chodziło bo Adaś też dopiero przy meblach sam się jeszcze boi
-
A co do jedzenia to mimo że już ładnie je wszystko w kawałkach to w te upały przechodzą u niego tylko kremy. Najwygodniej mu się je ale mi też żadnego mięsa ani nic się gryźć nie chce w takie ciepło. Wody pije dużo a jak nie woda to arbuz leci na potęgę. On w ogóle jest bardzo owocowy
-
Welonka dziękujemy za życzenia!:*
Rzeczywiście macie rację z tymi upalami i szczepieniem. Chyba tez to trochę odłożępneumo tez słyszałam ze osobno, zresztą ja synkowi zawsze oddzielałam pneumo i teraz zrobimy tak samo:)
Magda tulę! Niestety takie upadki jeszcze zdarzą się nie raz, ale zawsze jest stres i wyrzuty sumienia:(
Ejjj moj dzisiaj tez zamiast pić to wszystko wypluwa na podłogę, a potem sie jeszcze przewraca... Taki wiek?
Dobrej nocy! Ja ledwo żyję w te upały :oMagda33 lubi tę wiadomość
-
Mielismy lozezko na srodkowym poziomie, nigdy wczeniej nawet sie z niego nie wychylal. A dzisiaj z niego wyskoczyl. Nie widzialam jak to zrobil. Łozeczko bylo puste. Chyba podciagnal sie rekami i przelozyl noge, tak mysle.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy010 wrote:Magda a jak on się wspiął? Miał na czym? Pytam, żeby wiedzieć na co uważać.... Oo nam otwierają decathlon niedługo i to niedaleko że spacerkiem pójdę.
Nie kupiłam tych butów. Nic nie ma. Puste półki!
Leira kupiłam ten bidon hehe fajny jestwypluwa wodę na siebie, ale nie wylewa po domu
Mój też wypluwał...
... do czasu aż zaczęłam mu dodawać do wody kilka kropel cytryny/pomarańczy/soku ze świeżo wyciśniętego imbiru - i teraz jak woda ma posmak to już nie wypluwaWidzę, że u Magdy było tak samo, że musiała coś dodać, więc może spróbuj nadać smak wodzie
-
nick nieaktualnyanna23 wrote:i też pediatra coś wspomniała o tym rozwoju ruchowym ale nie zrozumiałam dokładnie o co chodziło muszę podjechać do niej po skierowanie to się podpytam o co chodziło bo Adaś też dopiero przy meblach sam się jeszcze boi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 00:35
anna23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEch, dziewczyny, my wczoraj mieliśmy druga dawkę miningokokow. Franek był po niej tak osłabiony, ze nie miał siły ustać na nogach a już ładnie chodzi. Nie chciał nawet mleczka a pierś do dla niego wszystko przecież. Zasnął sam bawiąc się moja twarzą. Potem była gorączka ale zbiłam ją paracetamolem. Dzisiaj już jest lepiej. W połowie lipca mamy mieć szczepienie na odre i inne ale jak będzie tak gorąco to przełożę...
-
Hej dziewczyny, zdrówka dla wszystkich maluszków. Piękne postępy robią maluchy
fajnie się to czyta.
Magda wyobrażam sobie twój strach k ten huk. Ale niestety nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć. Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze i mały nie poobijał się za bardzo.
Też przełożyłam szczepienie mmr ze względu na upały i to, że Czarek ma mini katar i trochę kaszle. Ale chciałabym wyrobić się z tym do września bo wtedy zaczyna żłobek.
Mały chodzi od półtora miesiąca, jest strasznym lujem, wszystko ściąga, je, niszczy, wyrywa. Ja tego nie znam, starsi synowie byli jacyś bardziej usluchaninic nie mogę zrobić bo siedzę i patrzę czy czegoś nie zbroi. Muszę uważać czy starsi dobrze zamkną drzwi od domu bo już dwa czy trzy razy wylazł na zewnątrz
a mamy tam taki stopień.
Je jak zawsze dużo i wszystk,śmiesznie gada, aż ostatnio sąsiadka musiała zobaczyć kto tak nawija bo nie mogła uwierzyć, że to nasz Czaro.
No i tak zleciał rok, impreza faj je nam się udała,zjedliśmy grilla, torta, mały wy brał różaniecWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 15:46
-
Dziewczyny coś okropnego na dworze 32 stopnie a my jesteśmy 3 dzień bez wody do odwołania studnie wodociągowe puste praktycznie deszczu nie ma już od Miesiąca, dla mnie to jest jakiś koszmar mając w domu małe dziecko które trzeba umyć praktycznie po każdym posiłku.
-
Welonka beznadziejnie. Ratujecie sie woda ze sklepu? Taka w butelkach po 5L a moze ktos Wam da wody z innej sieci wodociagowej?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Trojka nie wiem jakim cudem ale nie poobijal sie. Nie ma nawet siniaka
nigdzie.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda bierzemy od moich rodziców wodę dzisiaj byliśmy tak samo u nich wykapilsimy się zrobiłam pranie i na weekend też pojedziemy do nich i zostaniemy bo mamy w poniedziałek wizytę u neurologa, plus że mamy taka możliwość, tak ratujemy się woda sklepowa i gmina też daje wode sklepowa. Cieszę się że weekend nalalismy wodę do basenu to chiaz tam mogę slochlodzic mała w ciągu dnia.
Dziewczyny jak radzicie sobie z komarami przy dzieciach u nas jest jakaś plaga tych komarów nie da się często wyjść na dwór bo atakuja od razu chyba po powodzi nie bylo tyle jak teraz. -
welonka wrote:Magda bierzemy od moich rodziców wodę dzisiaj byliśmy tak samo u nich wykapilsimy się zrobiłam pranie i na weekend też pojedziemy do nich i zostaniemy bo mamy w poniedziałek wizytę u neurologa, plus że mamy taka możliwość, tak ratujemy się woda sklepowa i gmina też daje wode sklepowa. Cieszę się że weekend nalalismy wodę do basenu to chiaz tam mogę slochlodzic mała w ciągu dnia.
Dziewczyny jak radzicie sobie z komarami przy dzieciach u nas jest jakaś plaga tych komarów nie da się często wyjść na dwór bo atakuja od razu chyba po powodzi nie bylo tyle jak teraz.
Współczuję sytuacji - zostać w takiej sytuacji bez wody
A co do komarów to my ratujemy się po prostu moskitierą