X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/073f301ea685.jpg Takie maluszki nasze :)
    Ogromne gratulacje!!!
    Zawsze marzyły mi się bliźnięta ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/073f301ea685.jpg Takie maluszki nasze :)
    Pełna zazdrość! Cudnie.
    Marlena24 dzięki! A myślicie że mozna/warto miec dwóch lekarzy? na nfz i prywatnie. Ja swojej bardzo ufam, ale czytałam ze dziewczyny chodza i tak i tak.

Marlena24, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa, gratuluję bliźniaków, no to mamy dwie mamusie dwojaczków.
    Super, że po wizytach ok :-)
    Arga, już do tej lekarki nie poszła. Ale przynajmniej było usg i możesz być spokojna, taki plus. Kupę dziewczyn tez ma ten gen i nawet nie wie.
    Ruth, fajny ranek:-D
    U mnie też sny erotyczne się pojawiają. Wczoraj taki miałam.
    W ciąży z córcią też miewałam.
    Czasami mam takie jakby prądy, lekkie. Czasami lekki ból jajnika. Ale w poprzedniej ciąży to samo było, chyba nawet częściej i mocniej bolało.
    Pytałyście o prywatny poród. Ja córcię powiłam własnie w prywatnym szpitalu. Nie żałuję, poród był nie najgorszy (z zzo) i sprawny. Opieka po rewelacyjna, od razu położyli dziecko na mnie, było przystawianie dziecka do piersi. Ale to była pierwsza ciąża, a raczej pierwsze dziecko, dlatego mi tak na tym zależało. Teraz sama nie wiem, gdzie chciałabym rodzić. Chyba w zwykłym.
    Kiki, właśnie poleciałaś na wizytę :-)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrali mi krewkę na kolejną bete i progesteron :) wieczorem bedzie wynik :) mam nadzieje, ze znowu pięknie urosła i modlę sie zeby 8.11 były z piękne widoki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 12:04

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Agniechaaa, gratuluję bliźniaków, no to mamy dwie mamusie dwojaczków.
    Super, że po wizytach ok :-)
    Arga, już do tej lekarki nie poszła. Ale przynajmniej było usg i możesz być spokojna, taki plus. Kupę dziewczyn tez ma ten gen i nawet nie wie.
    Ruth, fajny ranek:-D
    U mnie też sny erotyczne się pojawiają. Wczoraj taki miałam.
    W ciąży z córcią też miewałam.
    Czasami mam takie jakby prądy, lekkie. Czasami lekki ból jajnika. Ale w poprzedniej ciąży to samo było, chyba nawet częściej i mocniej bolało.
    Pytałyście o prywatny poród. Ja córcię powiłam własnie w prywatnym szpitalu. Nie żałuję, poród był nie najgorszy (z zzo) i sprawny. Opieka po rewelacyjna, od razu położyli dziecko na mnie, było przystawianie dziecka do piersi. Ale to była pierwsza ciąża, a raczej pierwsze dziecko, dlatego mi tak na tym zależało. Teraz sama nie wiem, gdzie chciałabym rodzić. Chyba w zwykłym.
    Kiki, właśnie poleciałaś na wizytę :-)?
    W PCK też było tak jak piszesz. Patologia i porodówka to było marzenie! Pojedyńcze sale, położne na tych oddziałach złote kobiety. To jak dbały i jak zachęcały mojego męża do pomocy to przeszło nasze oczekiwania. Niestety jak po 3 godzinach przewiezli mnie osłabioną na poporodowy oddział to piekło. To co tam się działo to książkę można było napisać. Koleżanka po cc została zostawiona na sali obserwacji i przez 5 godzin nikt do nich nie przyszedł, a piloty od wzywania pomocy wszystkie miały wysoko nad głowami. W koncu zadzwoniła z komórki na izbę przyjęć tego szpitala mówiąc ze jest pacjętką i skręca ją i jeszcze dwie inne Panie z bólu. Ja rodziłam naturalnie, ale teksty od położnych typu "kiedyś to kobiety po porodzie szły pracować na pole, wiec teraz nie macie powodów do narzekania" były normą.
    Ale chyba drugi raz będę też tam rodzić, bo najwazniejsze chwile są w cudownej atmosferze, a potem to już sobie poradzę. Zresztą nie wiem jak u Was ale tutaj mamusie sobie na wzajem bardzo pomagały ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia tragedia..ja pamiętam, jak miałam bóle krzyżowe dwa dni..a, że moja macica sie nie kurczy to akcji porodowej brak, stały położne na korytarzu i patrząc na mnie śmiały się bezczelnie i robiły zakłady ile jeszcze się pokulam, a mijał już 42 tydzień!

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z wizyty. Mój maluszek ma 25 mm :) serduszko pięknie bije, nawet chwile je słuchałam :)

klauuudia, Agniechaaaa, pełnanadziei:}, Komcia, BettyCatriona, Paula2702, Madzik84, Barbarka1984, joann, Kiki1916, Mała_Mii, witaminkab, Wonderland, Ruth, Maza, Anitka201 lubią tę wiadomość

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena prawa czasami są świetnie skonstruowane, ale niestety ich realizacja i rzeczywistość wygląda różnie. i o ile nie chce się walczyć z systemem i poświęcać na to mnóstwo czasu to nie ma szans. Ja kiedyś byłam u okulisty na NFZ, czekałam z 3 miesiące, lekarka mi powiedziała, że mam się pojawić za miesiąc, ale nie mieli szybszych terminów niż 4 miesiące. i co zrobisz? realizacja u nas jest fatalna i nie ma logiki przez kolejki :( chyba, że świetnie trafisz na fajnie prowadzoną poradnię :)

Komcia czytałam jakiś artykuł o tym, ale jest to dosyć skomplikowana sprawa i jeśli lekarz na NFZ w takiej sytuacji nie będzie chciał dawać skierowań na badania to nie musi. także znowu: zależy jak trafisz.

Aga będzie wszystko dobrze! i wbrew pozorom te parę dni szybciutko zlecą :)i daj znać jak ładnie i szalenie rośnie beta :)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya cudnie :) to już dwa razy wiekszy maluch od mojego :) to jest zadziwiajace jak maluszki szybko nam rosną w brzuszkach :)

Dziewczyny jak pogrubiacie tekst ciągle się nad tym zastanawiam a w sumie jeszcze nie zapytalam :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Marya cudnie :) to już dwa razy wiekszy maluch od mojego :) to jest zadziwiajace jak maluszki szybko nam rosną w brzuszkach :)

Dziewczyny jak pogrubiacie tekst ciągle się nad tym zastanawiam a w sumie jeszcze nie zapytalam :)
    [] nick [/] z w pierwszy nawias musisz wstawić b w drugim nawiasie tez za pochylają kreską /b a w środku nick osoby i sie pogrubi :)

Przykładowo (zamiast b dam c :D zeby nie pogrubiło)
    [c] klauuudia [/c]

klauuudia lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Komcia tragedia..ja pamiętam, jak miałam bóle krzyżowe dwa dni..a, że moja macica sie nie kurczy to akcji porodowej brak, stały położne na korytarzu i patrząc na mnie śmiały się bezczelnie i robiły zakłady ile jeszcze się pokulam, a mijał już 42 tydzień!
    Chyba tylko kobieta jest w stanie zdecydować się na to drugi raz. To jeszcze inne pytanie do bardziej doświadczonych. Przy pierwszym porodzie nie miałam skórczy. Rozwarcie na 4, a ja nic. Zero bólu. Dostałam OTC i pobolało 30 minut i Młoda na świecie. Jest jakaś zależność że kolejny raz też tak będzie? <pełna_nadziei> Wiem, że wybiegam w przód w tematach ale jakoś tak mnie wzięło ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniechaaaa

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O udało się :) hihi dzięki
    Ale to roboty na telefonie hehe :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    O udało się :) hihi dzięki
    Ale to roboty na telefonie hehe :)
    Prymuska!! Oceniona na 5 :D

klauuudia lubi tę wiadomość

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja właśnie wróciłam z wizyty. Mój maluszek ma 25 mm :) serduszko pięknie bije, nawet chwile je słuchałam :)
    Kolejna świetna wiadomość! 25mm to już tak naprawdę dużo :) gratulacje!

Marya lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dwa dni na raty Was nadrabialam :D W końcu naprawili forum i nie wylogowuje już, od razu większy komfort użytkowania :)

Ja mam 33 lata, jak młode się urodzi będzie 34. Planujemy mieć trójkę :) Początkowo zakładałam, że przynajmniej pierwsze urodzę przed 30tką, ale plany swoje, życie swoje :/

Leona sporadycznie nosiłam w chuście, odkąd zaczął siadać też w tuli. Młode od początku będę chciała nosić w chuście, to niesamowita wygoda, a przy dwójce to już w ogóle. Nie dajcie sobie wmówić, że są bezpieczne nosidła od urodzenia, to chwyt marketingowy. Od urodzenia bezpieczna jest tylko chusta ;)

Wczoraj byłam na wizycie, słyszałam serduszko :D Najpiękniejszy dźwięk na świecie <3 Wyniki wzorowo, małe też niby rośnie zdrowo. Ale na NFZ ginka ma tak beznadziejny sprzęt do usg w gabinecie, podobno nie ma programu położniczego i jest mega niedokładny, więc tylko się zdenerwowałam, bo tak naprawdę niewiele widać :/ Wczoraj małe miało ok 12mm, a dwa tygodnie temu miało 9mm. Ginka stwierdziła, że pewnie na poprzedniej wizycie do pomiaru załapał się też pęcherzyk żółtkowy i wyszło więcej niż naprawdę było. Ech, jakoś się martwię :( Pojawił mi się też mały krwiak.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia nie, nie poszłam stwierdziłam ze do poniedziałku juz tylko 2 dni a w tej przychodni mają nie najlepszy sprzęt to mogłabym mieć przez weekend więcej stresu jak spokoju :)

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję udanych wizyt i serduszek :)

Wątek nam się super rozkręcił bo nadrobić wpisy to nie lada wyzwanie.

Co do lekarza to ja chodzę prywatnie. Niestety płacę za wszystkie badania, ale wolę tą wersję niż stres związany z obscenicznym, niemiłym, gburowatym lekarzem (bo takie miałam tylko doświadczenia na nfz). Mam wykupiony pakiet w Luxmedzie, ale nawet nie orientowałam się czy obejmuje prowadzenie ciązy. Lekarz, do którego chodzę to człowiek do którego mam ogromne zaufanie - wykonał u mnie operację wycięcia mięśniaków z macicy, później prowadził mi ciążę, która zakończyła się CC, którą również on wykonywał. Poza tym dysponuje bardzo dobrym sprzętem co jest dla mnie również dodatkowym atutem :) Oczywiście nie twierdze, że wszyscy lekarze na nfz mają takie a nie inne podejście, ale niestety przykre doświadczenia nie pozwalają myśleć mi inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 13:31

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Leona sporadycznie nosiłam w chuście, odkąd zaczął siadać też w tuli. Młode od początku będę chciała nosić w chuście, to niesamowita wygoda, a przy dwójce to już w ogóle. Nie dajcie sobie wmówić, że są bezpieczne nosidła od urodzenia, to chwyt marketingowy. Od urodzenia bezpieczna jest tylko chusta ;)

Mimo, że nie miałam chusty to popieram w 100%. Moja siostra nosi od urodzenia dziecko w nosidle i nie mogę na to patrzeć. Jest to dla mnie największa głupota. Co więcej dziecko nauczyło się spać w tym w ciągu dnia... Niestety żadne tłumaczenia nie pomagają.

Madzik84, Wonderland lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki dobrze, że sobie odpuściłaś! wiele dziewczyn tu piszę, że czasem chyba lepiej chwilę odczekać i nie dokładać sobie stresu i myślenia :) ja też mam wizytę w poniedziałek! o której masz? :)

zostały mi 2 h w pracy i ledwo się trzymam, śpię na siedząco! ale i tak nie mogę narzekać, wczoraj miałam cały dzień koszmarne mdłości, a dziś jest dużo lepiej :) ale już wiem, że kalafiora nie jem.

hchy90bvs8fsdbu6.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ