X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też mam wizytę w poniedziałek,na 18-tą.

klauuudia lubi tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Kiki dobrze, że sobie odpuściłaś! wiele dziewczyn tu piszę, że czasem chyba lepiej chwilę odczekać i nie dokładać sobie stresu i myślenia :) ja też mam wizytę w poniedziałek! o której masz? :)

zostały mi 2 h w pracy i ledwo się trzymam, śpię na siedząco! ale i tak nie mogę narzekać, wczoraj miałam cały dzień koszmarne mdłości, a dziś jest dużo lepiej :) ale już wiem, że kalafiora nie jem.
    Ja też mam jeszcze niecałe dwie godziny w pracy i chyba padnę zaraz, śpiaca jestem :-P

A jeszcze takie durne tematy trafiły sie w piatek, ehh

Ogólnie to pracuje w wodociągach ;-)

Dziewczynki, super, ze wizyty udane :-D i ze wszystko jest dobrze:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 14:14

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    O matko, dwa dni na raty Was nadrabialam :D W końcu naprawili forum i nie wylogowuje już, od razu większy komfort użytkowania :)

Ja mam 33 lata, jak młode się urodzi będzie 34. Planujemy mieć trójkę :) Początkowo zakładałam, że przynajmniej pierwsze urodzę przed 30tką, ale plany swoje, życie swoje :/

Leona sporadycznie nosiłam w chuście, odkąd zaczął siadać też w tuli. Młode od początku będę chciała nosić w chuście, to niesamowita wygoda, a przy dwójce to już w ogóle. Nie dajcie sobie wmówić, że są bezpieczne nosidła od urodzenia, to chwyt marketingowy. Od urodzenia bezpieczna jest tylko chusta ;)

Wczoraj byłam na wizycie, słyszałam serduszko :D Najpiękniejszy dźwięk na świecie <3 Wyniki wzorowo, małe też niby rośnie zdrowo. Ale na NFZ ginka ma tak beznadziejny sprzęt do usg w gabinecie, podobno nie ma programu położniczego i jest mega niedokładny, więc tylko się zdenerwowałam, bo tak naprawdę niewiele widać :/ Wczoraj małe miało ok 12mm, a dwa tygodnie temu miało 9mm. Ginka stwierdziła, że pewnie na poprzedniej wizycie do pomiaru załapał się też pęcherzyk żółtkowy i wyszło więcej niż naprawdę było. Ech, jakoś się martwię :( Pojawił mi się też mały krwiak.

Madzik, ktory tydzien?

Tez mam krwiaka, nie martw sie one sie wchlaniaja :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt kochane!
    Ja prowadzę ciążę w Luxmed. Jestwm bardzo zadowolona, bo nie płacę za wizyty ani badania jak narazie.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Mimo, że nie miałam chusty to popieram w 100%. Moja siostra nosi od urodzenia dziecko w nosidle i nie mogę na to patrzeć. Jest to dla mnie największa głupota. Co więcej dziecko nauczyło się spać w tym w ciągu dnia... Niestety żadne tłumaczenia nie pomagają.
    Ja też jestem za chustą. Dziecko lepiej wygląda. W nosidle młoda była taka wygięta. Ja nigdy nie usypiałam jej specjalnie w chuście, raczej na spacerze usypiała a ja chodziłam i łapałam pokemony ;-)

Madzik84 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta (labolatorium w klinice) 4092 :) progestsern prawie 30 :) ale to było pózniej badane biz do tej pory a jak wiemy mogło to być juz po „wyzucie” :) grunt, ze na 100% rośnie :)

joann, Ruth, Arga, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Beta (labolatorium w klinice) 4092 :) progestsern prawie 30 :) ale to było pózniej badane biz do tej pory a jak wiemy mogło to być juz po „wyzucie” :) grunt, ze na 100% rośnie :)

Agniecha suuper !:) nie masz się już czym martwić i tylko teraz odpoczywać :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Agniecha suuper !:) nie masz się już czym martwić i tylko teraz odpoczywać :)
    Śmialiśmy sie z ginem, ze juz teraz do końca życia zawsze sie bede martwić :p

joann lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić, tyle piszecie ;)

Gratuluję dziewczyny wizyt - Ruth, Agniechaaaa, Malinka, Marya, Arga (chociaz współczuję lekarza, ja jakoś nie mam sił próbować na nfz) i Madzik (na pewno to wina sprzętu i wszystko jest ok) <3. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.

U mnie od dwóch dni chyba kulminacja objawów - głównie mdłości i zgaga, nic nie pomaga, muszę jeść często i niedużo, wtedy jest odrobinę lepiej. Liczę, że jeszcze ok 1,5 tygodnia i powinno być troszkę lepiej.

Umówiłam się na prenatalne :) Chciałam na 20.11, ale nie robią w tym akurat dniu, więc zapisali mnie na 13.11. Trochę się zestresowałam, wychodzi na to, że kolejną okazją do podglądniecia malucha będą prenatalne (bo normalna wizyta 15.11).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 15:20

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Śmialiśmy sie z ginem, ze juz teraz do końca życia zawsze sie bede martwić :p

oj tak, jak się już zaczęło to lajtowo bd jak się dzieci wyprowadzą :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam na 17.30 ale nie wiem czy nie będę musiała troszkę przesunąć bo córka coś się skarży na bol brzucha, ciągle łapie jakieś zakażenie i na 16.50 mamy USG i nie wiem czy zdążę

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty naprawdę udane, po takich wiadomościach sama jestem uspokojona :-)
    Ja swoją oficjalnie przełożyłam na 6 listopada.
    Kiki, faktycznie, korciłoby mnie, aby iść, ale skoro wizyta na lepszym sprzęcie będzie to po co "męczyć" malucha i najlepiej trzymać się jednego, zaufanego gina:-) Wiadomo, że usg nie szkodzi, ale co lepszy sprzęt to lepszy. I po co się stresować.
    Ja teraz jak będę szła w listopadzie to też prywatnie, ufam swojemu lekarzowi, prowadził tez moją pierwszą i ostatnią ciążę, więc jestem do niego przywiązana. No i najlepsze usg w moim mieście i sprawne oko i ręka.
    Dużo dziewczyn ma wizytę w pn, istna kulminacja.
    Tez się zastanawiałam czy drugi poród jest sprawniejszy. Ale do jeszcze daleka droga, chciałabym być już w 10 tc.

• Maza Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuleje dziewczyny wspaniałych wieści. Jakoś od razu lepien się czuje jak czytam tyle pozytywnych informacji.
    Agnella z mojego i moich znajomych doświadczyń wynika, że drugi poród napew o jest szybszy. Teraz az sie boje czy zdąże :).
    Ja ma wizyte 7 prywatnie i właśnie pierwszy raz w życiu zapisałam sie do gina na nfz 14, zobaczymy, opinie babeczka ma ok. Fajnie byłoby przynajmniej badania mieć darmowe

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rodziłam ale moge opowiedzieć jak to było u mojej mamy bo inaczej niż „zazwyczaj” 1 poród mój brat ponad 5kg smoka :p urodzony dosłownie w 15minut przyszła na kontrole do lekarza czasy nie takie jak teraz ze ktg o takie tam tylko lekarz ją normalnie zbadał stwierdził poród w lesie (mama była juz po terminie) wiec rozczarowana zjechała 2pieta niżej a tu chlus wody odeszły na porodówkę wjechała juz z dzidziusiem (brat przez to mial złamany obojczyk bo rodziła na stojąco :D)a ja 3,25kg boli porodowych dostała o 20 31.12 a ja urodziłam sie 3.01 (2 Tyg po terminie) poród podobno koszmar zakończony krwotokiem i przetaczaniem krwi oraz potłuczonymi żebrami gdyż jakiś lekarz wypychał mnie :/ podobno byłam tak zmęczona ze nawet nie płakałam po urodzeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 15:47

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Madzik, ktory tydzien?

Tez mam krwiaka, nie martw sie one sie wchlaniaja :)

Krwiakiem się tak nie martwię, jak wielkością zarodka :( Dziś 9+0, a synek jak byłam 8+2 był o wiele większy (1,8 cm) i było widać rączki, nóżki i główkę, a na tym usg to jedna wielka plama. Zapewne ciąża młodsza, nie zdziwię się jak nawet o tydzień lub więcej. Chyba dla świetego spokoju przejdę się prywatnie podejrzeć na lepszym sprzęcie czy wszystko gra, bo do czasu usg genetycznego postradał zmysły.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was po prawie trzech dniach nieobecności i uważam to za wielkie osiągnięcie :)

Nowym gratuluję II kreseczek, a starym szczęśliwych wizyt ;)

Mam pytanie do dziewczyn z problemami z tarczycą.
    W poprzednich ciążach nie miałam badanego TSH, teraz mi lekarz zlecił. Robiłam dziś badania i wyszło
    TSH ↓ 0,318 µIU/ml norma: 0,550 — 4,780

Wy też macie takie wysokie normy na waszych badaniach?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Nadrobiłam was po prawie trzech dniach nieobecności i uważam to za wielkie osiągnięcie :)

Nowym gratuluję II kreseczek, a starym szczęśliwych wizyt ;)

Mam pytanie do dziewczyn z problemami z tarczycą.
    W poprzednich ciążach nie miałam badanego TSH, teraz mi lekarz zlecił. Robiłam dziś badania i wyszło
    TSH ↓ 0,318 µIU/ml norma: 0,550 — 4,780

Wy też macie takie wysokie normy na waszych badaniach?

U mnie ta sama norma :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:32

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zdjęcie z wizyty <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76776c56aece.jpg

welonka, Arga, Agniechaaaa, Paula2702, tomania2806, JustyśkaG, BettyCatriona, Kiki1916, pełnanadziei:}, joann, Ha, Anitka201, Tini, Ruth, Meginka, lotka1990, anna23, Maza, Komcia, Madzik84, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• Hefe Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam dobrych wiadomości...
    w pracy zaczęłam mocno krwawic, wróciłam się do domu... I leżę i nie wiem co zrobić.. .
    żaden ginekolog mi nie pomoże bo żaden nie przyjmuje albo nie odbierają telefonu a z poprzedniego doświadczenia wiem że w szpitalu mnie odesla do domu....

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ