X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    póki nie ma żadnych skurczy i krwawień to powinni być wszystko dobrze :)
    co do tego libido... dziewczyny głupio mi się pytać ale czy miałyście takie erotyczne sny ? bo ja mam często i nie wiem czy cieszyć czy płakać że coś ze mną jest nie halo :)
    Ja mam na okrągło takie sny, więc to normalne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sie pochwalic ze jak na tą chwile spodziewamy sie bliźniąt :) dwa piękne pecherzyki ciążowe :) kolejna wizyta 8.11

pełnanadziei:}, Ruth, joann, klarunia1978, Mała_Mii, tomania2806, Barbarka1984, Arga, Marlena24, Ha, Paula2702, Canario, Marya, Madzik84, anna23, witaminkab, BettyCatriona, Meginka, Anitka201, Maza, Fufka30, Wonderland, 100krotka lubią tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja mam na okrągło takie sny, więc to normalne :D

ufff czyli wszystko jest ze mną ok :D Tegz pocieszyłaś mnie :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Takie trochę, tak pare sekund i już nie czuć. Zauważyłam, że po seksie tak jest, na dzień po, ale wątpie żeby to był powód do zmartwień? Mój to się boi robić cokolwiek, a moje libido szaleje po prostu :D
    Takie kłócie to raczej normalne jest. Później może dojść ból przez rozejście się kości. Mnie to strasznie bolało z młodą :(
    A teraz to wszystko hormony, tam zakłuje tu zaboli i tak do czerwca :)

age.png

Wysłany: 27 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Chciałam sie pochwalic ze jak na tą chwile spodziewamy sie bliźniąt :) dwa piękne pecherzyki ciążowe :) kolejna wizyta 8.11

Suuuper nie jestem sama!! :):) nastepne podwójne szczęście !!:):)

Agniechaaaa, Vero, BettyCatriona lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,miałam iść na wizyte w poniedziałek ale mi przełożyłi na dzisiaj bo gin ma jakieś szkolenie czy coś.Z dzidzia jest ok,ma 14.1 mm i ładnie mu bije serduszko :) założył mi lekarz kartę ciąży i mam przyjść za 2 tygodnie to dostane skierowanie na badania.Wyliczyl mi termin na 8.06 czyli różnica wynosi 1 dzień :)
    46f26dbf8d6a0caamed.jpg[/URL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 10:07

pełnanadziei:}, joann, klarunia1978, Arga, Vero, Ruth, teqz, Barbarka1984, Ha, Marya, Madzik84, Anitka201, BettyCatriona, Maza, Fufka30, witaminkab, Wonderland lubią tę wiadomość

src="https://pomagam.pl/a3r9fk/widget/large/"></iframe>
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja też już po;-) u mnie jeden piękny pęcherzyk żółtkowy, z usg wynika, że skończyliśmy 5 tydz:-) ułożyło mi uff.. lekarz się śmiał, że moje dzieciaki to później gonia i nadrabia i trzy tygodnie do przodu ;-)

pełnanadziei:}, joann, klarunia1978, Agniechaaaa, Mała_Mii, Barbarka1984, Madzik84, Anitka201, Maza, witaminkab, Wonderland, 100krotka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnanadziei i Agniechaaaa zazdroszczę. Ja nie mam szans na bliźniaki - tzn mam tak nikłe, że musiałam inaczej to wykombinować. Rok po roku to prawie bliźniaki ;)

Agra przykro mi, że miałaś takie doświadczenia. Ja nawet nie myślałam o prowadzeniu ciąży na nfz - chociaż ponoć u nas w przychodni jest super lekarz. Niestety tak mnie ciągało, że musiałam pilnie do lekarza a na nfz trzeba było czekac 2 tyg lub siedziec w przychodni i liczyc ze przyjdzie. Dla mnie cudem było dojechanie do lekarza a o czekaniu nie było mowy.
    Natomiast zastanawiałam się nad prywatnym porodem - ma któraś doświadczenie? Ostatecznie rodziłam w szpitalu PCK w Gdyni i jestem zadowolona w 66,6% ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Właśnie on teraz przyjmuje jeden weekend w miesiącu w Corby (UK) byłam u niego w 4t3d zrobił USG na początku mówił, że może nie być nic widać potem był pęcherzyk, nie pamiętam ale chyba ok 5mm i powiedział żebym się nie nastawiala bo powinien być większy.. trochę się to wyklucza bo spoko że w ogóle go było widać... Ale myślę, że chciał mnie uspokoić bo panikuje po poprzedniej stracie ciazy...
    Tak samo kazał zapomnieć, że w ogóle jestem w ciąży... A nie da się bo mam podobną pracę do Twojej...
    Następna wizytę mam u niego 18 listopada dopiero... trochę późno ale lepsze to niż czekanie na spotkanie z położną w grudniu.....
    Gdzie mieszka Twój partner?
    Ja byłam u niego w 5tc+6, było widać tylko pęcherzyk 0,75cm i ciałko żółte 0,13cm. Stwierdził, że wszystko wygląda dobrze, ale trzeba czekać i na wizytę zapisał mnie na 8 listopada, wtedy będzie już 8tc. Mój partner jest w Hiszpanii, ogólnie to się strasznie denerwuję, bo jest sporo komplikacji z prowadzeniem tam ciąży, NFZ gwarantuje podstawową opiekę, ale już jak chciałabym tam rodzić, to za poród musiałabym płacić sama, a to koszt min 5tyś euro. Póki co szukam prywatnego ubezpieczyciela, ale też pojawia się problem, bo żeby mieć pokryty poród, musi minąć okres karencji, najkrótszy to 8mcy. W najgorszym wypadku będziemy musieli wziąć ślub cywilny, ale nie chciałabym tego robić tylko ze względu na ciążę i bez ówczesnego planowania. Póki co czekam na następną wizytę i co oraz czy się tam coś w ogóle dzieje.

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny wizyt, podwojnych ciaz i serduszek :*

Wybaczcie ze mnie nie bylo, ale pracowalam caly tydzien ( moj prcodawca juz wie :) nie mialam zamiaru wracac po macierzynskim bo zostane w domu z dwojka wiec sie nie przejmuje ( tutaj macierzynski to tylko 12 tyg ) takze odliczam do 17.12 moj ostatni dzien pracy pozniej zostaje z Zosia w domu, mam zamiar duzo gotowac odpoczywac i spedzac czas z mala i mini w brzuszku.

sny i libido u mnie rowniez wysoko, w poprzedniej ciazy tez tak bylo m to nie przeszkadza hahhah tylko czasem sie dziwi hahha

ja chust nie lubie osobiscie, mialam nosidelko cybexa od 4 miesiaca, ale to wiadomo na wyjscie do sklepu o cos potrzebnego max 5-10min

poprzednia ciaze wspominam super ta w sumie ok tez mdlosci przychodza i odchodza, jeden dzien tak drugi tak , zaczelam brac magnez dodatkowo.
    Ja ogolnie czuje sie swietnie w ciazy jakos tak bardziej atrakcyjnie strasznie lubie ten stan , nie moge doczekac sie brzuszka tylko chcialabym uniknac miesiecznego szpitala jak poprzednio :/ u mnie bedzie cesarka wiec pewnie planowana na dwa tyg przed terminem.

Zosia urodzila sie w marcu ale dwa dni padal tutaj snieg bylysmy na spacerze po 2 dniach wyjscia ze szpitala, nie przegrzewam jej ( jak moja mama:) ale tez nie hartuje na sile ona nie lubi goraca wiec daje znac gdy jej za cieplo.
    Ogolnie ciesze sie ze to czerwiec nie lipiec czy sierpien gdzie jest mega goraco ale zobaczymy

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same piękne wiadomości!!!
    Aga i pełnanadziei super, że bliźniaki i wszystko jest dobrze :) niesamowite, myślałam, że ciąże mnogie są jednak rzadkie!
    Aga tym bardziej się cieszę w Twojej sytuacji, chyba możesz na razie mocno odetchnąć co? :)
    malinka i Ruth świetnie! ale wspaniale, że macie teraz to uczucie ulgi :) tak bardzo mam nadzieję, że też to poczuję w poniedziałek po wizycie...

niestety NFZ tak u nas działa, że nie masz wyboru: albo bierzesz co jest możliwe, albo prywatnie i płacisz mnóstwo pieniędzy :( ale jest to bardzo bardzo nie w porządku. Przykro mi Arga , że tak zostałaś potraktowana. a lekarze zawsze mówią, że w ciąży nie można się denerwować :( masz na oku jakiegoś dobrego lekarza prywatnie, po prostu żeby teraz Ciebie jak najszybciej uspokoił?

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    pelnanadziei i Agniechaaaa zazdroszczę. Ja nie mam szans na bliźniaki - tzn mam tak nikłe, że musiałam inaczej to wykombinować. Rok po roku to prawie bliźniaki ;)

Agra przykro mi, że miałaś takie doświadczenia. Ja nawet nie myślałam o prowadzeniu ciąży na nfz - chociaż ponoć u nas w przychodni jest super lekarz. Niestety tak mnie ciągało, że musiałam pilnie do lekarza a na nfz trzeba było czekac 2 tyg lub siedziec w przychodni i liczyc ze przyjdzie. Dla mnie cudem było dojechanie do lekarza a o czekaniu nie było mowy.
    Natomiast zastanawiałam się nad prywatnym porodem - ma któraś doświadczenie? Ostatecznie rodziłam w szpitalu PCK w Gdyni i jestem zadowolona w 66,6% ;)
    U mnie to zasługa in vitro :) oby sie teraz pięknie rozwijały :)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Dziewczyny same piękne wiadomości!!!
    Aga i pełnanadziei super, że bliźniaki i wszystko jest dobrze :) niesamowite, myślałam, że ciąże mnogie są jednak rzadkie!
    Aga tym bardziej się cieszę w Twojej sytuacji, chyba możesz na razie mocno odetchnąć co? :)
    malinka i Ruth świetnie! ale wspaniale, że macie teraz to uczucie ulgi :) tak bardzo mam nadzieję, że też to poczuję w poniedziałek po wizycie...

niestety NFZ tak u nas działa, że nie masz wyboru: albo bierzesz co jest możliwe, albo prywatnie i płacisz mnóstwo pieniędzy :( ale jest to bardzo bardzo nie w porządku. Przykro mi Arga , że tak zostałaś potraktowana. a lekarze zawsze mówią, że w ciąży nie można się denerwować :( masz na oku jakiegoś dobrego lekarza prywatnie, po prostu żeby teraz Ciebie jak najszybciej uspokoił?
    Mam nadzieję, że się dostanę w miarę szybko tam gdzie chcę. Rejestracja dopiero po południu więc na razie czekam.

age.png

Wysłany: 27 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U mnie to zasługa in vitro :) oby sie teraz pięknie rozwijały :)

Wszystko będzie dobrze , zobaczysz :) super że się udało :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie z Waszych udanych wizyt i milego dnia zycze. Ja jutro jade na weselicho, wiec dzis sie trzeba przygotowac i pewnie nie bedzie czasu zeby do Was zajrzec :)

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/073f301ea685.jpg Takie maluszki nasze :)

Barbarka1984, pełnanadziei:}, Ha, Ruth, Marti83, Arga, Komcia, joann, Madzik84, anna23, BettyCatriona, Maza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie prowadzenia ciąży na NFZ ostatnio czytałam o tym że jest ustawa która daje prawo do korzystania z wizyty bez kolejki, albo przynajmniej 7 dni od zgłoszenia chęci wizyty.

Pamiętaj też o tym, że każda kobieta w ciąży ma prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.

Oznacza to, że:

świadczenia ambulatoryjnej opieki specjalistycznej i świadczenia szpitalne powinny być udzielone tym osobom w dniu zgłoszenia,
    jeżeli udzielenie świadczenia w dniu zgłoszenia nie będzie możliwe, powinno ono zostać zrealizowane w innym terminie, poza kolejnością wynikającą z prowadzonej listy oczekujących,
    w przypadku świadczeń ambulatoryjnej opieki zdrowotnej (AOS) świadczenie powinno zostać udzielone nie później niż w ciągu 7 dni roboczych od dnia zgłoszenia.

Dokumentem potwierdzającym powyższe uprawnienia dla kobiet w ciąży jest:

zaświadczenie od lekarza potwierdzające ciążę wraz z dokumentem potwierdzającym tożsamość pacjentki.

źródło:http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/informator-za-zyciem-2/

Ja osobiście chodzę prywatnie, ale warto mieć swiadomość tych praw. :)

pełnanadziei:}, Komcia lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/073f301ea685.jpg Takie maluszki nasze :)
    Piękne!!!! Rosnijcie zdrowo Maluszki

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dzisiejszych wizyt <3 piekne
    TK sie rozpisalyscie od Rana ze trudno zadazyc ;D i zapamietac
    Utkwił mi tylko w głowie wątek RUTH i zamiana dzieci ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ klinika, jak prywatna;-) na wsi(!), wizyta szybko, jeśli coś nie tak, to bez kolejki, położne zawsze pod telefonem, niebo! Żeby taka opieka była u każdego specjalisty ;-)

Mała_Mii hihi jestem zakrecona dziś jak słoik ;-)

Komcia, Mała_Mii lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ