X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na skórę nic nie stosujemy, ale jak były suche plamki zimą to smarowałam Medidermem.

Magda33 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda my na suche plamy właśnie stosowalismy latopic krem i płyn o którym pisze kropka. Może właśnie jakieś kosmetyki podrażniaja mu skórę.
    Tez uważam że jeśli dziecko do tej pory nie było niczymym smarowane to nie ma tego co zmieniać, my smarujemy raz w tygodniu po basenie bo woda chlorowana.

Kropka a karmienie na dwie łyżeczki u was nie wchodzi w grę? Moja np musi mieć swoją łyżeczke i ona nabiera sobie wodę co tam uda się jej nabrać trochę je trochę sobie miesza a ja druga łyżeczka ja karmie, zakładam jej sliniak fartuszek który wygląda jak bluzka albo je na golasa

Kropka89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zdania, że jak nie ma potrzeby to nue smarować :)

Podałam wczoraj jogurt. Pewnie nie zauważe zmian bo wysypka po mmr i alergia zajmują większą część ciała.

Frytki z buraka nie przeszły wczoraj, ale zrobiłam RÓŻOWE NALEŚNIKI 😁 smaczne, piękne i w środku burak :) mała wczoraj pogardzila, ale dziś zjadla na śniadanie kasze gryczana ta z nominalna i zagryza sobie teraz buraczane naleśniki :) nie sporobiwalaby, ale jej wsadzilam do buzi jak otworzyła żeby coś zagadać, w ten sposób zasmakowala i je. Wszystko trzeba jej najpierw sposobem włożyć do buzi bo sama nic nie spróbuje 😳

Zosia też chcę jeść sama więc jedziemy na 2 łyżki. Ona je swoją a ja karmie druga. Chyba, że owsianka, to sama ja zjada jak się uprze ja tylko ustawiam łyżkę. Kupiłam też widelec, nadziewa sobie co tam się uda. Udało się wczoraj ze zjadla parowke. Wiem że to samo ZUO hehe ale może dzięki temu za jakiś czas zje szynkę.

Sorrki, że tak bez ładu i składu, ale jak mała nie śpi i pisze w locie to później takie wychodzą twory właśnie heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:22

Kropka89 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Magda my na suche plamy właśnie stosowalismy latopic krem i płyn o którym pisze kropka. Może właśnie jakieś kosmetyki podrażniaja mu skórę.
    Tez uważam że jeśli dziecko do tej pory nie było niczymym smarowane to nie ma tego co zmieniać, my smarujemy raz w tygodniu po basenie bo woda chlorowana.

Kropka a karmienie na dwie łyżeczki u was nie wchodzi w grę? Moja np musi mieć swoją łyżeczke i ona nabiera sobie wodę co tam uda się jej nabrać trochę je trochę sobie miesza a ja druga łyżeczka ja karmie, zakładam jej sliniak fartuszek który wygląda jak bluzka albo je na golasa

Tak, czasami tak próbujemy właśnie. Po żłobku idealnie grzecznie je, ale jak są dni że tylko jest z nami to mega maruda! Dziś na śniadanie miałam jaglanke wszędzie...aż poszedł szybciej do żłobka, musiałam ogarnąć sporo łącznie z odkurzaczem a już mi się ciężko schylać z brzuchem. Ja sobie ciągle powtarzam że to się skończy, że zacznie ładnie i grzecznie i schludnie jeść. Ostatnio to mnie tylko brzuch boli ze stresu czy zaraz coś nie wyląduje na ziemi a ja nie będę miała sily tego podniesc, jak głośno zacznie krzyczeć ze złości że mu się nie udaje coś albo jak bardzo mąż się zdenerwuje/odejdzie od stołu przy takich historiach. Dlatego ten żłobek to dla mnie w tym tygodniu specjalny odpoczynek...

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Ja też jestem zdania, że jak nie ma potrzeby to nue smarować :)

Podałam wczoraj jogurt. Pewnie nie zauważe zmian bo wysypka po mmr i alergia zajmują większą część ciała.

Frytki z buraka nie przeszły wczoraj, ale zrobiłam RÓŻOWE NALEŚNIKI 😁 smaczne, piękne i w środku burak :) mała wczoraj pogardzila, ale dziś zjadla na śniadanie kasze gryczana ta z nominalna i zagryza sobie teraz buraczane naleśniki :) nie sporobiwalaby, ale jej wsadzilam do buzi jak otworzyła żeby coś zagadać, w ten sposób zasmakowala i je. Wszystko trzeba jej najpierw sposobem włożyć do buzi bo sama nic nie spróbuje 😳

Zosia też chcę jeść sama więc jedziemy na 2 łyżki. Ona je swoją a ja karmie druga. Chyba, że owsianka, to sama ja zjada jak się uprze ja tylko ustawiam łyżkę. Kupiłam też widelec, nadziewa sobie co tam się uda. Udało się wczoraj ze zjadla parowke. Wiem że to samo ZUO hehe ale może dzięki temu za jakiś czas zje szynkę.

Sorrki, że tak bez ładu i składu, ale jak mała nie śpi i pisze w locie to później takie wychodzą twory właśnie heh

U nas jak nie ma gotowanego buraka w kawałkach do obiadu to jest za to histeria :-D nie wie. czy mu brakuje żelaza czy co, ale zajada jak owoce. Też myślałam ostatnio o parowce, raz już kiedyś dałam to zjadł ze smakiem dwie aż się przestraszyłam. Szynki nie wiem jeszcze gdzie dobra dostać.

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burak nie jest żelazowy 😀 on na czerwone krwinki działa dobrze 😁 myślę, że prędzej kupimy dobra wędline niż dobra parowke hehe

Zobaczcie jakie ładne, a dałam pół buraka zamiast całego.

287a330bce30.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:39

Kropka89, Magda33 lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane, używa może któraś z Was mopa parowego?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, mamy parownicę Karcher.

Co do parówek, ja się wzbraniałam strasznie, ale skoro mała nic nie chce jeść i wyniki ma kiepskie, to ostatnio się poddałam. Zjadła dwa razy Głodniaki z Biedronki, wcześniej szukałam info o parówkach z dobrym składem.

https://czytamyetykiety.pl/products/glodniaki-parowki-szynki-cieleciny-200-g/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 15:42

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Poszukać jak najlepszych i je podać.
    I co powiesz o tej parownicy? Poczytałam opinie o tych parowych. Jedyne co zarzucają to to, że smugi zostają. Ja mam matowe podłogi oprócz korytarza i sypialni więc tam i tak od zwykłego mopa są smugi a odkąd jest Zosia rzadko jadę że szmatą na kolanach, tylko mopem myje. Poszukam jeszcze opinii i może zakupie. Najwyżej sprzedam.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, parownicy używamy tylko na płytkach. Moim zdaniem to fajna sprawa pod względem zabijania bakterii itd., ale my myjemy naprzemiennie zwykłym mopem z płynem, bo mamy wrażenie, że wtedy lepiej domywa brud (czyli raz parownica a przy kolejnym sprzątaniu mop+woda z płynem). Na szorowanie na kolanach też czasu brak :/
    U nas sporo ułatwił iRobot, jak dobrze odkurzone to i zmywa się szybciej.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja mam mopa parowego z Lidla. Mam tak samo jak Summer używam naprzemiennie ze zwykłym mopem. Mnie osobiście bardziej przekonuje woda z płynem niż ta para 😉
    Ja nie smaruje niczym, śmiałam się ostatnio bo od zeszłego roku zużyłam z opakowania 200 ml może z 50 ml 😁 czas już to opakowanie wyrzucić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:57

• anna23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mopa parowego z viledy, jest to miłość mojego życia, jak mi się złamała jedna część to bez problemu vileda wysłała nam następna jak zamówiliśmy a ja w oczekiwaniu myślałam że się potrzaskam. Zwykłym mopem już nie umiem myć podłogi non stop czarno a tu rach ciach i zrobione i to na porządnie. Polecam z całego serca będzie niedługo w Lidlu za 199
    A mam w domu psa i kota więc syf ma skąd być ale jest super czysto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 22:49

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ale fajne naleśniki :D muszę też spróbować i ze szpinakiem zrobię zielone ;D

U mnie mop zwykły tylko :)

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dobrze Was na nowo czytać.

Tez niczym małego nie smarujemy, ale tez nie mamy suchej skóry obecnie.
    Nalesniki naprawdę piękne, chyba się zainspiruję.

Nasz maluch super je rączkami i łyżeczką sobie sam fajnie radzi odpowiednie konsystencje. Używamy tez saszetek wielorazowych (mamy Baby monster) - są super wygodne, czego nie doje w domu można zabrać w drogę ☺️ albo kiedy zależy mi, żeby się cały nie upaprał to tez wrzucam mu w saszetkę i w żaden sposob nie wplywa to negatywnie na samodzielne jedzenie - zwlaszcza, że mamy typ co to najlepiej wszystko by sam i swoją łyżeczkę/widelec musi mieć obowiązkowo.

Jesteśmy teraz w Polsce na tydzień ale jak wrócę postaram się wrzucić jakieś foto z naszego czerwcowego wyjazdu na pn. Norwegii, bo to było coś przepięknego.

Ponawiam pytanie a propos anemii - któraś suplementowała/suplementuje żelazo?

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya my suplementowalismy zelazo, kiedy maly byl tylko na mleku, mielismy Innofer baby. Aktualnie suplementujemy sie watrobka cieleca raz w tygodniu, wyniki super. Na poczatku dusilam, siekalam i dawalam do zupki, teraz maly sam wcina duszona watrobke. To najlepsze zrodlo zelaza jakie istnieje. Sztuczne suplementy sa bardzo niezdrowe i slabo sie przyswajaja. A 50 g watrobki to zapas zelaza na caly tydzien, ze o folianach i witaminach: A i wszystkich z grupy B, nie wspomne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 09:47

Annaya lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Annaya my suplementowalismy zelazo, kiedy maly byl tylko na mleku, mielismy Innofer baby. Aktualnie suplementujemy sie watrobka cieleca raz w tygodniu, wyniki super. Na poczatku dusilam, siekalam i dawalam do zupki, teraz maly sam wcina duszona watrobke. To najlepsze zrodlo zelaza jakie istnieje. Sztuczne suplementy sa bardzo niezdrowe i slabo sie przyswajaja. A 50 g watrobki to zapas zelaza na caly tydzien, ze o folianach i witaminach: A i wszystkich z grupy B, nie wspomne.

A widzisz różnicę w wynikach po tym mięsie czy ogólnie jak zaczęłaś dawać to mieliście już spoko wyniki I teraz tylko utrzymujecie?

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazo mamy podobne, ale ferrytyna, czyli zapas zelaza w organizmie, jest znaczaco wyzsza niz kiedykolwiek wczesniej. A wczesniej ladowalam w niego zelazo dwa razu dziennie codziennie, a teraz jemy watrobke raz w tygodniu,.kilka razu we tygodniu jajka i czerwone mieso.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam pytać jak przyrządzacie watrobke :) wchodzę, patrzę, jest 😁

Leira, dawno Cie nie było. Co tam u Was 😊

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Ja mam mopa parowego z viledy, jest to miłość mojego życia, jak mi się złamała jedna część to bez problemu vileda wysłała nam następna jak zamówiliśmy a ja w oczekiwaniu myślałam że się potrzaskam. Zwykłym mopem już nie umiem myć podłogi non stop czarno a tu rach ciach i zrobione i to na porządnie. Polecam z całego serca będzie niedługo w Lidlu za 199
    A mam w domu psa i kota więc syf ma skąd być ale jest super czysto

anna dziekuje za odpowiedz :) własnie ten ma duzo pozytywnych opinii. Nie mam juz sily taszczyc zwykłego mopa a podłoga ciągle poklejona bo moje dziecie smaruje jedzeniem po niej .... ;/ a mnie uczula kurz i wszelkie srodki czystosci to chociaz pranie mopa mi odpadnie heh

anna23 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya my suplementujemy żelazo :) i do tego staram się dawać dużo produktów z żelazem :)

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ