X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Hej dziewczyny próbuje czytać na bieżąco, ale z czasem na pisanie słabo. Cały czas pochłania córka plus przygotowania dla drugiej córki ;)

Annaya, Katarzyna ogromne gratulacje! :)

Magda wielkie brawa dla Michała! :D

Kropka jak u was ze spaniem?

Ktoś pisał o wózku rok po roku baby jogger city select. Ja taki właśnie mam, ogólnie wydaje się w porządku, ale nie długo zobaczymy w praktyce ;) boję sie, że będzie mało miejsca dla starszej córki

U nas posypało się spanie. Jak wcześniej usypiała ładnie sama u siebie w łóżku o 19-20 tak teraz musimy się namęczyć, żeby usnęła o 22-23 albo i później. W ciągu dnia jeszcze uśnie u siebie a jak zanosimy ją na noc do swojego łóżka to zaraz się wyrywa i jest płacz, ostatecznie usypia u nas w łóżku później ja przenosimy. Nie mam pojęcia czemu tak nagle jej się odmieniło i jak to naprawić. W dodatku teraz bardzo szybko się denerwuje, ciągle krzyk, płacz i złość. Czy to jakiś skok na ten czas przypada? Czy moze przez to, że zaczęła chodzić? Czy może ona wyczuwa, że nadchodzą zmiany z przyjściem drugiego malucha? Mam nadzieję, że to szybko minie...

Z lepszych rzeczy już bardzo ładnie chodzi sama. Nadal powoli i ostrożnie, ale już coraz większe dystanse pokonuje :D apetyt też jej dopisuje, czasem powymysla, ale generalnie ładnie je :)

A ja mam już ogromny brzuch i poród zbliża się wielkimi krokami :D szczerze jeszcze jakoś tego nie czuję a tak na prawdę może się zacząć w każdej chwili
    Ja taki kupiłam i o 1000 zł tańszy z uwagi na przecene za kolor :)

zielonooka7 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, dziękuję za odpowiedz <3
    Pediatra na wizycie widząc wyniki badań wskazujące na anemię i słysząc jak kolejny raz z rzędu mówiliśmy o braku apetytu, zaleciła zrobić badanie w kierunku pasożytów.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka, niestety nie jest idealnie ze spaniem. Na chwile się poprawiło, może minęło po szczepieniu trochę czy coś ale teraz znów jakby się psuje, budzi się w nocy często z krzykiem ale to pal sześć gorzej jak nagle sobie stoi w łóżeczku i płacze. Wtedy mega trudno go położyć ale działa jak ja się z nim położę i potem przenoszę go do łóżeczka. Mi trudno przenosić a co dopiero Tobie ! Mega szybko czas leci zaraz możesz urodzić przecież! Czekamy na wieści w razie czego :-D

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    My już po urlopie i z powrotem za granicą. Jakoś mi wyjątkowo ciężko wracać teraz do pracy...

Katarzyna <3 wielkie gratulacje! Który tydzień?

Mały śpi (a przynajmniej spał jak zaczęłam), więc wrzucę trochę wspominanych zdjęć z naszego wyjazdu na północ Norwegii na pocz. czerwca. Miejsce nieziemskie. Zakochałam się na całego i bardzo Wam wszystkim polecam, jeśli kiedyś będziecie mieć możliwości (Zielonooka, Tobie szczególnie ;) chociaż wiadomo, że w najbliższym czasie nie zapowiadają Ci się większe wyjazdy <3 Jak tam Twoje samopoczucie? Szykuje się co już?)

Może pamiętacie jak planowaliśmy wyjazd i zastanawiałam się jak to będzie ze spaniem podczas białych nocy 🤔 Pod tym względem było ciężko, i (nie wiem czy to przez nowe miejsce i ludzi) w nocy wisiał przy piersi, ale za to w dzień szalał na całego. Z tych pięknych plaż ciężko go było ściągnąć, grzebał się w piachu, doskonalił swoje próby samodzielnego chodzenia i strasznie go bawiło żarcie piasku i patrzenie na nasze miny gdy wkładał w niego głowę.

...
    //Tu byłyśmy.
    Fotki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 07:36

Magda33, summer86, zielonooka7 lubią tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya, jak pięknie❤️ mi bardzo ciężko opuszczać tak piękne miejsca, nigdy nie mam dosyć chloniecia takich widoków.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia nieziemsko fantastyczne <3
    Brak słów :D

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya, ależ tam cudownie! Ja byłam w Norwegii tylko w Oslo, bo na delegacji raz ale teraz żałuję że nie wydluzylam jakoś wyjazdu o takie miejsca!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje:)

Annaya piękne zdjęcia:) ja mogę na każdy wyjazd jechać w góry.

U nas już były nawet ładne noce ale znowu wsyztsko popsuly zeby budzi się na okrągło.

Wkoncu zmieniliśmy fotelik wybralismy maxi cosi tobi,mala zadwolonona nawet nie przeszkadza jej ze jedzie sama stylu.

age.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lofoty to naprawdę wyjątkowe połączenie - bo i góry i morze, chociaż woda delikatnie mówiąc, do ciepłych nie należy :)
    Jakby je wygooglować w grafice to są jeszcze ładniejsze zdjęcia. Naprawdę jest tam niesamowicie <3 Marzy mi się jeszcze zobaczyć zorzę polarną. Sporo już zwiedziliśmy w Norwegii (też przepiękne miejsca), ale z racji, że planujemy pod koniec roku sprowadzić się już do Polski, chciałoby się jeszcze zobaczyć kilka miejsc... Teraz zmieniają się trochę priorytety, więc nie wiem czy będzie nam dane :)

U nas noce od jakiegoś czasu są super. Najpierw zaczął się coraz rzadziej budzić, a po odstawieniu kp (systematycznie zmniejszaliśmy ilość karmień) w ogóle przesypia całe (sic!). Nie wierzyłam, że kiedyś to nastąpi. W ogóle zabawnie wyszło, bo dzień, w którym karmiłam go po raz ostatni (1.08) okazał się Światowym Dniem Karmienia Piersią 😅 No cóż, pierwotnie chciałam karmić z 1,5 roku, ale potrzebuję się teraz wziąć za siebie, bo czuję się trochę "wyssana" z wszystkiego przed młodego.

Co do fotelików, właśnie się rozglądam za Axkidem minikid, ma super opinie, ale ze względu na cenę na pewno używany, najlepeiej ubiegłoroczny (chociaż widziałam tu nawet ogłoszenie z fotelikiem z 2019, praktycznie nieużywanym). Czy któraś z Was ma może ten model?

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi Cosi Tobi to też był fotelik brany pod uwagę przeze mnie, ma bardzo przystępną cenę i dużo dobrych opinii i gwiazdek :) My wybraliśmy inny, maxi cosi Priori sps ma 3 gwiazdki. Super się go pochyla do spania a my sporo jeździmy autem. Spełnia wszystkie wymagania.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya coś pięknego! :) Ja mimo, że jestem już tutaj kilka lat bardzo mało zwiedziłam, ale mam nadzieję nadrobić jak moje małe damy podrosną! 😀 Najbardziej żałuję, że nie zwiedziliśmy nic kiedy mieszkaliśmy w okolicach Molde, bo teraz nie wiadomo czy będzie nam dane kiedyś tam jechać.

Co do samopoczucia chyba aż za dobre 😄 nic nie wskazuje na poród, ale spokojnie sobie czekam do terminu 😊

Kropka przekładanie małej z łóżka do niej nie raz bywa wyzwaniem, najgorsze jest, że zawadzam brzuchem o łóżeczko jak już ja kładę.

Kropka89 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:
    Dzięki dziewczyny!

Katarzyna <3 wielkie gratulacje! Który tydzień?

...
    //Tu byłyśmy.
    Fotki ;)

Aktualnie 5t5d
    A u Ciebie?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka, nie mogę uwierzyć, że został Ci ostatni tydzień ciąży. Co się stało z tym czasem? Ciąża przeleciała Ci dotąd szybko przy przy małej czy przeciwnie?

Z jednej strony jeszcze tak do końca nie poczułam, że już istnieje we mnie maleńkie życie, ani nie zaczęłam jeszcze na bieżąco śledzić jego rozwoju <3 z drugiej chyba trochę chciałabym już być na Twoim etapie ciąży, zwłaszcza jak sobie przypomnę ile przeszłam w poprzedniej. Ale mimo wszystko to na pewno będzie wyjątkowy czas, dopiero to wszystko do mnie powoli dociera.

Katarzyna, właśnie próbuję się doliczyć i stworzyć suwaczek, bo przez nieregularne i dłuższe cykle wychodzi co innego niż z owulacji i wizyty u gin, których chciałabym się bardziej trzymać. Wygląda na to, że będzie jakieś 6+6.

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya wrote:
    Zielonooka, nie mogę uwierzyć, że został Ci ostatni tydzień ciąży. Co się stało z tym czasem? Ciąża przeleciała Ci dotąd szybko przy przy małej czy przeciwnie?

Czas przeleciał przez palce, sama nie wiem kiedy to minęło. Czasem aż miałam żal do siebie, że jak w ciąży z pierwszą córką dużo mówiłam do brzucha, glaskalam i celebrowalam każdy kolejny dzień tak teraz czasem zapominałam, że w tej ciąży jestem.
    Zresztą nadal nie dociera do mnie, że to już lada moment poród ;) dwa dni temu byłam z koleżanką w kinie godzinę od domu, w pierwszej ciąży pewnie na tym etapie bym się nie odważyła. Dzisiaj chciałam jechać z córką sama na zakupy, ale jednak odpuściłam i poczekam aż mąż wstanie, bo w razie czego biedny zostałby bez auta.

Za to jedna rzecz nie daje mi spokoju. Boję się rozłąki z córką i tego jak odnajdzie się w nowej sytuacji.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras przy trzydniowce robila CRP lub/I OB? Czy wyniki sa podwyzszone w takiej sytuacji, czy normalne?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras przy trzydniowce robila CRP lub/I OB? Czy wyniki sa podwyzszone w takiej sytuacji, czy normalne?

Ja nie robiłam, ale z teorii: przy infekcjach wirusowych CRP jest trochę podwyższone, przy bakteryjnych znacznie, powyżej 40

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluje nowych ciąż :-) !!! Super wieści, widzę, że forum naprawde kwitnie :)

Eunice, super, ze się odezwałaś, pamiętam, jak miałaś kpi, długo wytrwałaś, a tu bach...ciąża, gratuluję. Dasz radę, tym się nie martw, a i z mieszkaniem sie tez ułoży, zobaczysz :-) Na razie ciesz się chwilą :-) !!!

Zielonooka, czyli już na dniach może się wszystko zacząć, ale czas zleciał, nie do wiary, prawda!!! Jak coś się będzie już działo to pisz, znowu będą emocje, trzymam mocno kciuki za sprawny i szybki poród, bo drugi na pewno taki bedzie...:-)

Sarrra, jak Ty się czujesz?

A co u mnie....jeśli mnie jeszcze pamiętacie, oczywiście....Dzieci rosną, dni lecą jak szalone.
    Rzucam powoli kp, robię to stopniowo, ciężko idzie, serce mi się kraja, bo Mała strasznie to przezywa, ale decyzja podjęta. Tydzień temu dostałam pierwszy okres, jak na moje cykle, gdzie często wywoływane duphastonem - jednak ciąża zmienia organizm, naprawia go trochę.
    Pytacie, czy dacie radę z dwójką...Pewnie, że tak, choć czasami będzie ciężko.
    Zastanawiam się powoli nad 3 ciążą, strasznie mnie wzięło. Na razie rzucę cyca, odpocznę i może zacznę działać za jakieś 3 miesiące.
    Na prace przyjdzie czas, na dzieci jest limit.

Pytałyście o nocnik, ja starszą córeczkę nauczyłam dopiero na nocnik załatwiać swoje potrzeby, jak miała 2 lata i 5 miesięcy. Za to młodsza...Już powoli robi. Ale, ale, ma starsza siostrę, po prostu ją naśladuje. Drugie dziecko na ogół, tam, gdzie mała różnica wieku między dzieciaczkami, dużo szybciej się rozwija.
    I różnica jest taka, ze przy pierwszej córeczce się cackałam...Przy drugiej wyluzowana matka. I szybciej czas zleciał z drugą, cały czas mam wrażenie, ze Domi ma tlyko 10 miesięcy, a tu już 14....

Jakie mleczko piją Wasze dzieciaczki po kp? Ja mam Nan optipro, na razie połowa wypita, a połowa butli wypluta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 17:28

• Agnella Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka, miałam takie samy obawy, jak Ty. A córeczka dobrze zniosła rozłąkę, naprawdę, wcale nie tęskniła, była przecież z tatusiem. My chyba gorzej to przezywamy.
    Właśnie sobie przypomniałam, jak tutaj czekałyśmy na porody i mocno "kibicowąłyśmy". Jak ja jechałam na swój. I jak darłam sie na sali porodowej :-D :-D :-D, i potem jak położyli mi moją córcię.

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, z tego co mi wiadomo, to po 1rż, po zakończeniu lub ograniczeniu kp, przy odpowiednio zbilansowanej diecie (owoce, warzywa, mięso, ryby, produkty mleczne bogate w wapń - kefiry, jogurty, ser żółty) nie ma potrzeby wprowadzania mm.
    Możesz zacząć tez podawać małe ilośći mleka krowiego.
    Wprowadzenie mm po 1 rż jest zasadne tylko przy alergii na BMK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 19:23

Agnella lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella super, że się odezwałaś! :) Nie raz myślałam co tam u was słychać, tak nagle zniknelas z forum.
    Wielkie gratulacje, że tyle udało ci się karmić kp o które tak bardzo się martwilas :)
    Co do rozłąki mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Ja do tej pory wyszłam bez małej na max 3-4 h.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ