X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u Janka wykryli pępowinę dwunaczyniowa, nie pamiętam czy któraś z nas to miała? Mam skierowanie narazie do szpitala na lepsze USG i może echo serca. Jest trochę stresik.

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, musy je, ale ja jej daje Góra jeden dziennie. Nie chce jej zapychac owocami, bo mają cukier a jednak potrzebuję innych wartości. Warzyw nie chce jeść... Ale przeczekam, może zeby, może zmienia jej się i będzie chciała w innej formie. Muszę przyobserwować. Jestem jakaś zmęczona i dlatego mnie to tak denerwuje że się dwoje i troje a ona ma to gdzieś.

Welonka, mamy jeździk, lubi w nim, ale ani w jeździk ani rowerkiem nie pójdę z nią gdzieś dalej ani na zakupy. Już się z tym pogodzilam nawet, tylko tak jak mówię, jakiś mam ciężki czas i wali to wszystko we mnie ze zdwojoną siła. Jeszcze muszę się pilnować żeby nie odreagować na M, bo on niczemu winny, stara się i w ogóle, widzę to i nie chce żeby oberwal rykoszetem. A jak widzi że ja się denerwuje to on wtedy już w ogóle zasuwa jak samochodzik.
    Dobrze, że tu Was mam to chociaż można swobodnie napisać co w trawie piszczy 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 22:04

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, jeśli chodzi o jedzenie to jakbym czutała o mojej córce :/ doszło do tego, że nasz dzień kręci się wokoł podsuwania jej różnych rzeczy, żeby wzięła choć kęsa. Najgorsze, że aktualnie ograniczam karmienia w dzień, bo niedługo wracam do pracy. Była przez chwilę poprawa i choć 2 posiłki dziennie zjadała chętnie, ale trwało to tylko 2 tygodnie.

Robiliście małej badania krwi? U nas niestety wyszła anemia, ale spodziewałam się tego przy takim jedzeniu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, chodziło mi o to że takie tubki można kupić puste i napełnić czym się chce, niekoniecznie owocami. Można wsadzić do środka cokolwiek co jest w miarę płynne i zblendowane. Może byc zupa, musy warzywne, kaszka itp. własnej roboty. Ja właśnie kupiłam taki zestaw i testuje. Narazie u nas akurat dałam jogurt w tym z nektarynka ale popołudniu chce mu tak zrobić mus jakiś warzywny z ryżem. Zobaczymy czy pójdzie :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł z tymi tubkami. Dzieciak nie widzi co jest w środku i może lepiej mu zasmakuje. Na początek warto włożyć coś pysznego. Też patrzyłam za tymi tubkami ale nie kupowałam, bo mały je jeszcze wszystko (jeszcze bo to się przecież zawsze może zmienić).

Kropka mijałam się wczoraj z wózkiem City Select (specjalnie dla Ciebie szukałam wzrokiem tej nazwy), fajnie się prezentował. Podsuwam Ci bo szukasz. Ma wysokie noty. Można znaleźć używany.

Kropka wpisz w lupkę (u góry z lewej na stronie) pępowina dwunaczyniowa. Może tam znajdziesz coś co Ci wiecej wyjaśni :) Ja się nie znam w ogóle.

Summer współczuję anemii.

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, nadrobione zaległości ;)

Ja się tak bałam o Adasia i jego mówienie, a to co się dzieje w tym skoku to jest istne szaleństwo. Ten wariat umie naśladować tyle zwierząt, że nie wiem jak jego mózg to pojmuje. Nie wspomnę o próbowaniu powtarzania po nas czy wymyśla sobie, że KO to jest kombajn i wszyscy wiemy co właśnie widział przez okno.
    Jeszcze kupiliśmy teraz pieska i już w ogóle szaleństwo, bo jak tylko nie pada siedzimy z nim na ogrodzie więc Adaś jest zachwycony.
    Robi tak po 10 kroczków i siada, ale nadal częściej chodzi na niedźwiadka.
    Mamy już po cztery zęby na dole i u góry.
    No i Adam jest na tyle szogunem, że jak jestem w ubikacji potrafi sam się wspiąć do spacerówki żeby go wziąć na spacer. Ława w salonie też mu już nie straszna, bo kanapy i łóżka już ma dawno opanowane w obie strony.
    A młodszy Fasol brzuchowy zaczyna być coraz bardziej odczuwalny, w czwartek idziemy na połówkowe :) Adasia jak spytam gdzie jest Kubuś to pokazuje brzuch i się do niego przytula. Jak go dziś moja siostra spytała gdzie jest dzidzi to też pokazał.

782cda521bac.jpg 1e9bb6268685.jpg 9824b5258522.jpg 3ace23614e22.jpg 5290480e02c1.jpg

Magda33, summer86, Kropka89, Annaya lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kropka a nie boisz się, że później nie będzie chciał jeść normalnie tylko wszystko w tubkach?

Dzisiaj spotkałam na basenie mamę z córką 22m i ona mówiła że jej córka do roku czasu akceptowla tylko pierś a teraz je bardzo niewiele. Ja wiem ze coś się robi jak dziecko nie chce jeść, nie ma się ochoty gotować szykować posiłków mam tak samo ale próbuję tłumaczyć sobie ze ona zjada jednak tyle ile potrzebuje i to co potrzebuj, ale mimo wsyztsko w tym rygodniu powtarzamy żelazo. No i może wkoncu w tym tygodniu zaopatrzymy się w fotelik bo mała coraz bardziej buntuje się w nosidełku.

Adaś, Michał urocze chłopaki.

U nas ko to kot i koń a ko ko to kury, ptaki wszystko co ma dziób, na babcie wola baba i na rodziców psa który nazywa się Baster też wola baba :d

anna23, Magda33 lubią tę wiadomość

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis tak kiepski dzień... mała zaseła o 21 a po 5 sie obudziła z jakas chrypka :( i ogolnie chyba mam juz troche dosc . Mam wielgachny brzuch który ogranicza mi wiele rzeczy schylanie to katorga itp a mała potrzebuje duzo uwagi. Wiec dzis od rana juz sie rozryczałam ze złosci zmeczenia sama nie wiem z czego.
    A spię dzis za dwóch . Mój mąż to dzisiaj anioł az sama nie wiem co mu sie stało ale widzac mój stan mimo ze wrócił po 2 z pracy to o 6 mała sie praktycznie zajał.
    ale zostało jeszcze min 5 tygodni z brzuchem :)

Misia pokazuje gdzie jest dzidzia i przytula i daje buziaczki . I sama nie wiem czy rozumie dokładnie o co chodzi :D bo jak mówie gdzie jest dzidzia to pokazuje na brzuch a jak np. przyjechali znajomi z maluchem to jak pytałam gdzie jest dzidzia to pokazuje na wózek :D

My zaczelismy cwiczenia z nocnikiem i dzis nam sie udało nawet. Misia zaczeła wołac sisi ale nie do końca chyba rozumie jeszcze ze na nocnik ma zrobic bo czesto wstaje i robi obok :) no ale ma czas . Jak sama chce usiasc to ja siadamy albo pytam to wtedy tez chetnie chce usiasc :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie... Napisałam długi post i się przeglądarka zawiesiła 😭 może naskrobie jeszcze raz jak mała pójdzie jutro spać.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak na szybko. Kropeczko, nie chce takich tubek robić jak potrafi jeść normalnie. Owsianke zje, kasze zje, owoce zje a warzyw i mięsa nie ruszy. Nie ważne jak podane..... Próbuję przemycic chociaż trochę żółtka ale gdzie nie dodać choć odrobinę to już nie zjada, bo wyczuwa 😐

Krwi nie robiliśmy jeszcze, bo jadła ładnie, robiłam zupy wielowarzywne z mięsem. Kupiłam dziś jej ukochany brokuł, zobaczymy... Ale nie nastawiam się, bo wczoraj też zrobiłam rarytas a nie tknela.

Póki co dopadła nas wysypka po mmr.

A tak z innej beczki to Zosia pokazuje niezle humorki. Ojj musimy buc z M bardzo stanowczy czasem a nawet podnieść głos. Pozwala sobie na coraz więcej i widać, że chce rządzić wszystkimi. No my na pewno nie będziemy tańczyli jak nam zagra.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy u nas tak smao jest od jakiegoś czasu mięso, warzywa wypluwa, akceptuję kotlety mielone inne mieso zje albo nie ale zazwyczaj wypluwa tak samo z warzywami. Moja tak samo nie chce jeść jajka, jedynie zje trochę omleta jajecznego z warzywami. U nas ostatanio hitem są placuszki buraczane z bananem na raz zjada 3

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kupiłam buraka 😁 ładnie jadła na początku, później jej się odwidzialo i odrzuciła, dynie też. Dziś kupiłam, sprawdzę, może znów zasmakuje :) upieke jej frytasy buraczane. Rano zrobiłam placki bananowe na mące owsianej i wrzuciłam jajko, przeczytałam, że tak też się liczy, że zjadla jajko. Prawda to?myslicie, że tak też się liczy?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używa któraś z Was Ziaja - mleczko do Ciała dla dzieci i niemowląt 300ml
    Potrzebuję opinii, bo przymierzam się do kupna.

Sprawdziłam u Sroki, nie ma dobrej opinii :(

To czym teraz smarujecie po kąpieli skórę dzieci? Używałam emolium i dobrze działa, ale jest strasznie drogi.

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja używam emolium. Uzywalismy avene, ale jeszcze droższy. Z tym, że my musimy emolienty.

Magda33 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda my używamy krem latopic od urodzenia najlepszy moim zdaniem kosztuje 20zl ale nam na długo starcza, bo cała smaruje ja raz w tygodniu a tak to tylko jak widzę że gdzieś ma sucha skórę czy jakieś plamki.

Lucy też słyszałam że jajko w placka h liczy się.

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, my my dermedic linum płyn do kąpieli i krem, ja właśnie skorzystałam z tego blogu srokao. :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    To tak na szybko. Kropeczko, nie chce takich tubek robić jak potrafi jeść normalnie. Owsianke zje, kasze zje, owoce zje a warzyw i mięsa nie ruszy. Nie ważne jak podane..... Próbuję przemycic chociaż trochę żółtka ale gdzie nie dodać choć odrobinę to już nie zjada, bo wyczuwa 😐

Krwi nie robiliśmy jeszcze, bo jadła ładnie, robiłam zupy wielowarzywne z mięsem. Kupiłam dziś jej ukochany brokuł, zobaczymy... Ale nie nastawiam się, bo wczoraj też zrobiłam rarytas a nie tknela.

Póki co dopadła nas wysypka po mmr.

A tak z innej beczki to Zosia pokazuje niezle humorki. Ojj musimy buc z M bardzo stanowczy czasem a nawet podnieść głos. Pozwala sobie na coraz więcej i widać, że chce rządzić wszystkimi. No my na pewno nie będziemy tańczyli jak nam zagra.

Rozumiem, też się o to bałam :) Ale mimo wszystko zamówiłam i stosuje wszystko naprzemiennie. W tubce stwierdziłam że mi lepiej podać jogurt, szczególnie na spacerze a wolę czasem to niż owocowa tubkę.

Ja dziś na kolacje do koktajlu zmiksowalam szpinak baby :-D wypił że aż mu się uszy trzęsły. Był szpinak baby, banan, jogurt, mleko, borówki i nektarynka. Sama wypiłam było mniam :-D Pijemy z doidy cup żeby tez kubeczek ogarniać i juz jest super. Trzyma sam i nie brudzi!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy też tak macie że maluchy chcą same jeść np..zupę? Ja nie mam cierpliwości chociaż trochę pozwalam bo widzę że już ładnie trzyma łyżkę tylko odwraca ja do góry nogami chyba myśli że może zlizywać jak owsiankę. Nie wiem jak nauczyć żeby trzymał do góry lyzke żeby ta zupa nie spływała... ? ;)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie używam po kąpieli i nie używałam nigdy. Tylko na pupę Linomag a plus e. Hmmm teraz nie wiem czy powinnam.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że każda używa co innego! Muszę wybrać coś, przydałby się próbki. Dziękuję :)

Kropka mój dostaje łyżeczkę do ręki dopiero jak miska już jest pusta, wtedy może sam ćwiczyć wkładanie do buzi. I tak jak piszesz, też ją wkłada do góry, nic płynnego nie włożyłby do buzi na razie. Jedzenie udaje mu sie nabić na widelec np. banana :D To wychodzi mu lepiej i to wkłada do ust. Nie spieszę się z łyżeczką, chyba nie jest gotowy.

Sarrra jak nie stosowałaś i tak było dobrze to tak zostaw.

U mnie są suche plamki, tylko kiedy smaruję to problem znika wiec ja muszę coś mieć.

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ