CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Agniechaaaa, przepraszam jeśli jest to zbyt ingerujące pytanie. Ale w Twojej sygnaturce zauważyłam, jak rozumiem w Tej ciąży, że spadł Ci progesteron. Jeśli mogę spytać, co lekarz ci poradziła, zmodyfikowała leki? Jestem w podobnej sytuacji, z ciąża wszystko ok, lekarz mówił bzeby się nie przejmować.
a wartości tak jest wystarczająco wysoka wiec spokojnie
zresztą jak juz nieraz tu pisałam przy mojej armii leków to juz kiepsko gdzieś cos wepchać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:07
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie! wg usg to 6t3d, także prawie idealnie, ja zakładałam, że 6t4d wg owulacji:)
fasolka ma 6,1mm, ciąża rozwija się książkowo. co za ulgajedynie co to nie było jeszcze serducha, ale ginka powiedziała, że ona widzi zalążek serca i pewnie za pare dni już byłoby idealnie widoczne.
wg niej mogę przyjść dopiero w grudniu, po badaniach prenatalnych, ale to chyba za późno dla mnie, szczególnie jak nie widziałam serduszka.
Marti super, że wszystko dobrze, uffAgniechaaaa, Anitka201, Marti83, Ruth, Madzik84, JustyśkaG, Marya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjoann wrote:Ja już po wizycie! wg usg to 6t3d, także prawie idealnie, ja zakładałam, że 6t4d wg owulacji:)
fasolka ma 6,1mm, ciąża rozwija się książkowo. co za ulgajedynie co to nie było jeszcze serducha, ale ginka powiedziała, że ona widzi zalążek serca i pewnie za pare dni już byłoby idealnie widoczne.
wg niej mogę przyjść dopiero w grudniu, po badaniach prenatalnych, ale to chyba za późno dla mnie, szczególnie jak nie widziałam serduszka.
Marti super, że wszystko dobrze, uffja kolejną wizytę tez mam w 6tyg 2dniu i liczę na piękny zarodeczek
joann lubi tę wiadomość
-
Gratuluje dziewczyny
) a ja już się stresuje i denerwuje bo jutro rano mam wizytę
) pierwsza od kad zobaczyłam na teście dwie kreseczki
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Marti83 wrote:Dziękuję Wam kochane, jeszcze siedzę na IP ale już po badaniu. Widziałam jak serduszko mojego maleństwa bije ♥
Pani doktor da mi profilaktycznie duphaston ale to plamienie to podobno po wczorajszym rannym stosunku. Chyba jednak będziemy musieli uważać przez I trymestr. Dziękuję Wam jeszcze raz :-*
Super!
Uwazaj na siebieMarti83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Leira wrote:W kalendarzu belly masz wypisane wszystkie badania.
Tutaj brakuje kilku, np. CMV IGG i IGM, rozyczka, tsh, etc.
Krem na rozstepy - dziewczyny polecaly tu ELANCYL dla kobiet w ciazy, kupilam go i wlasnie testuje
Niestety jest dosc drogi, jak kupilam na allegro za ok. 105zl/500ml
Szybko zaczynasz go stosowacja myśle ze zacznę koło 5-6 m-ca. Do 5 m- ca chce używać krem na rozstępy z rossmanna wzbogacony o oleje. Na mnie fajnie działa migdałowy, bawełniany.
Ja nie poprzestawałam jedynie na elencylu. Np rano używałam elencyl, po południu jakiś delikatniejszy krem i na noc już bogata wersja z olejami. Fakt, skóra odwdzięczyła się po ciazy -
Jestem w domu
wg usg ciąża dwa dni starsza niż wg OM ale najważniejsze, że serduszko było. Co do tego plamienia po seksiku to pani doktor powiedziała, że w ciąży wszystko tam na dole jest bardziej wrażliwe
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Joana super wiadomości:)
Ja tez zaczynam łapać stresa przed jutrzejszą wizytą. Mała mi o której masz wizytę?) ale chyba nie zaspie w nocy ze stresu hehe a Ty ?
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Marti83 wrote:Dziękuję Wam kochane, jeszcze siedzę na IP ale już po badaniu. Widziałam jak serduszko mojego maleństwa bije ♥
Pani doktor da mi profilaktycznie duphaston ale to plamienie to podobno po wczorajszym rannym stosunku. Chyba jednak będziemy musieli uważać przez I trymestr. Dziękuję Wam jeszcze raz :-*
Zawsze lepiej sprawdzić niż sie denerwować. SUPER że wszystko ok.Marti83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, to i ja melduję się z dzisiejszej wizyty!
na razie 2,5 mm i było tętnoza 3 tygodnie następna wizyta
Madzik84, Anitka201, JustyśkaG, Agniechaaaa, Ruth, joann, witaminkab, Wonderland, pełnanadziei:}, Marti83, tomania2806, Marya lubią tę wiadomość
-
joann wrote:Ja już po wizycie! wg usg to 6t3d, także prawie idealnie, ja zakładałam, że 6t4d wg owulacji:)
Marti super, że wszystko dobrze, uff
Fajnie że wszystko ok. Ja też wolałabym zobaczyvć serduszko wcześniej niż w grudniu.