CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti83 wrote:Dziewczyny, do dziś wszystko było dobrze, a od kilku godzin boli mnie brzuch, wzięłam nospę. Było ok, ale znowu zaczął i teraz podczas wizyty w wc zauważyłam takie brązowo-czerwone plamienie
W ciąży ze starszym synem brałam duphaston potem w kolejnej już nie. Czy wystarczy mi iść jutro do ginekologa? Bo dziś już mojego gina nie ma
Jesli to pierwsze plamienie w tej ciazy, niekonsultowane z nikim to radze pojechac na ostry dyzur, wez nawet taksowke, ale jedz. Zapewne to krwiak albo niski poziom progesteronu, czyli nic bardzo zlego, ale im wczesniej dostaniesz dusphaston tym lepiej. -
Leira wrote:Jesli to pierwsze plamienie w tej ciazy, niekonsultowane z nikim to radze pojechac na ostry dyzur, wez nawet taksowke, ale jedz. Zapewne to krwiak albo niski poziom progesteronu, czyli nic bardzo zlego, ale im wczesniej dostaniesz dusphaston tym lepiej.
-
Marti83 wrote:Dziewczyny, do dziś wszystko było dobrze, a od kilku godzin boli mnie brzuch, wzięłam nospę. Było ok, ale znowu zaczął i teraz podczas wizyty w wc zauważyłam takie brązowo-czerwone plamienie
W ciąży ze starszym synem brałam duphaston potem w kolejnej już nie. Czy wystarczy mi iść jutro do ginekologa? Bo dziś już mojego gina nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 14:56
-
Marti83 wrote:Dziękuję, tylko nie wiem czy mnie przyjmą w szpitalu jak jeszcze przychodnie sa otwarte
Na izbie przyjec musza Cie przyjac - toz zadna przychodnia Cie z dnia na dzien nie zapisze do lekarza.
Najwazniejsze to, zebys zachowala spokoj, Twoja ciaza jest wczesna, krwawienie moze byc wynikiem niskiego poziomu progesteronu, albo ranki, czyli krwiaka, ktorego zarodek zrobil wgryzajac sie w Twoja macice
Tak, one sie wgryzaja na chama w scianke i taki jest efekt
Zarloczne zarodki przysparzaja najwiecej stresu - moj tez wydziobal mi macice i tez mialam plamienia
Wiec na luzie - to sie zdarza
Najwazniejsze w tej sytuacji jest tylko pozyskanie recepty na progesteron, zeby zabezpieczyc ewentualna ranke, alno wyrownac poziom hormonow
Ps. Na IP mow, ze krwawienie w ciazy, jak powiesz plamienie to moga Cie splawic, albo kazac Ci dlugo czekacWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 14:55
-
Leira wrote:Ciaza to nie choroba, pomysl, ze kiedys kobiety do 9 miesiaca ciazy w polu robily, a my przezywamy kazda pierdole
Jak nie masz krwawienia, nieznosnych boli i skurczy to wszysyko jest OK!
A objawy pojawiaja sie i znikaja, to normalne, wiec zamiast panikowac to ciesz sie chwila spokoju! Bo one wroca ze zdwojona sila i wtedy dopiero bedziesz narzekac!
Ps. U mnie odczucie rozciagania pojawia sie zalewdwie kilka dni w tygodniu, tylko mdlosci mam na codzienBoję się tylko powiedziec rodzicom, bo pewnie odsuną mnie od "złych wiadomości" (u mamy zdiagnozowano nowotwór 3 miesiące temu i leczą ją chemią). W każdym razie nasze organizmy muszą być przystosowane do pewnych obiążen - wysiłkowych i stresowych inaczej wyginęlibyśmy gdzieś na poziomie plejstocenu ;p Co innego poważne objawy - tego nie należy bagatelizować.
-
Leira "Tak, one sie wgryzaja na chama w scianke i taki jest efekt
Zarloczne zarodki przysparzaja najwiecej stresu - moj tez wydziobal mi macice i tez mialam plamienia" hihi się uśmiałam
Marti śmigaj na IP i się nad niczym nie zastanawiaj, przynajmniej sie uspokoisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:19
Leira lubi tę wiadomość
-
-
Komcia wrote:Zgodzę się, że nie ma się co nakręcać i przeżywać każdą pierdołę. Objawy są i znikają. Jak ma być dobrze to będzie - trzymam się mocno tej myśli bo stres u mnie na najwyżsym poziomie, ale myślę ze nie zaszkodzę bombelkowi
Boję się tylko powiedziec rodzicom, bo pewnie odsuną mnie od "złych wiadomości" (u mamy zdiagnozowano nowotwór 3 miesiące temu i leczą ją chemią). W każdym razie nasze organizmy muszą być przystosowane do pewnych obiążen - wysiłkowych i stresowych inaczej wyginęlibyśmy gdzieś na poziomie plejstocenu ;p Co innego poważne objawy - tego nie należy bagatelizować.
Najzabawniejsze jest, takie uczucie, zdarzylo mi sie juz kilka razy, takie uklucie w srodku, jakbym ma osikowy kolek usiadla, nie raz i podskocze od tego - moj M. smieje sie wtedy, ze wygladam jak wyskakujacy z wody kotKomcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marti widzisz musisz wszystkich turaj dziewczyn posłuchać
daj znać co i jak trzymam kciuki to napewno nic złego
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Marti, plamienia mogą wystąpić na początku...Ale lepiej to sprawdzić, zresztą w nocy nie uśniesz i będziesz się tylko przejmować. Dostaniesz duphka i przynajmniej się uspokoisz.
Ja nie poszłam na wizytę na fundusz, w sumie kusiło, ale i tak nie wyrobiłabym się, mąż był dwie godziny po. Także poczekam już do tego 6 listopada. To tylko tydzień, szybko zleci.
Chyba sporo dziewczyn ma też tego dnia wizytę?
Ciekawa jestem jak po wizytach u Was?
Mnie też mdli, do tego zmęczona jestem. Nieraz jak córcia idzie na drzemkę, kłąde się razem z nią. I tylko czekam tej 22-giej, jak emerytka po panoramie się kłaść spać, wtedy dopiero córcię ścina do snu. Chyba zacznę córę przestawiać, aby szła spać po 21.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 16:47
-
Byłam dzisiaj na wizycie w tym luxmedzie. Dzidziuś rozwija się dobrze, ma 2,73cm czyli dokładnie tyle ile powinien miec na ten wiek ciąży. Widziałam malutką główkę i rączki ❤ Serduszko pięknie biło❤ Dostałam skierowanie na badania i jak się okazalo prawie za wszystko musiałabym i tak zapłacić bo w pakiecie mam tylko bezpłatna morfologie, krew i mocz - porazka! Tak więc zostaje tylko przy jednym lekarzu.
Pytalyscie o usg genetyczne. Ja mam termin na 21 listopada i termin ustalił mi lekarz .Maza, Marya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam kochane, jeszcze siedzę na IP ale już po badaniu. Widziałam jak serduszko mojego maleństwa bije ♥
Pani doktor da mi profilaktycznie duphaston ale to plamienie to podobno po wczorajszym rannym stosunku. Chyba jednak będziemy musieli uważać przez I trymestr. Dziękuję Wam jeszcze raz :-*Maza lubi tę wiadomość
-
Marti, dobrze, że byłaś. I przy okazji widziałaś serduszko i dostałaś duphaston, na pewno spokojna jesteś.
Miałam podobną sytuację - po stosunku było plamienie. Boję sie teraz i wstrzymam się z seksiorem do 4 miesiąca. Ciekawe skąd biorą się te plamienia po stosunku - ze ścianki czy z szyjki?
Ja też będę trzymała się jednego lekarza. Zadzwoniłam do swojej ginki na NFZ, dzisiejsza wizyta miała, jak okazało się być płatna, tak do 3 wizyt lekarka zakłada i dopiero potem za darmo,ma za dużo ciąż, dobrze, że nie poszłam...także będę się trzymała też jednego lekarza, nie ma co kombinowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 18:33
Marti83 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Cześć
u mnie od wczoraj nie było internetu dopiero włączyli
śpię kiedy tylko moge :p śmieją sie żebym nadesłała na przód szkoda ze sie tak nie da :p