CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No i ucięło mi cała treść. I najważniejsze info mamy serduszko bijące!!!! Termin na 24 czerwca. Jupiiiii! I wiecie co jest najlepsze , wreszcie w przeciwieństwie do poprzednich ciąż nie ma krwiaka, żadnych rozwarstwien, odklejania kosmówki za dużego pęcherzyka żółtkowego i wszystko zgodnie USG z terminem miesiączki!!!!
Trzymam kciuki za dobre info u Was.
Arga, Komcia, Ha, Wonderland, Kiki1916, joann, pełnanadziei:}, witaminkab, Marya, tomania2806, JustyśkaG, Mała_Mii, Madzik84, Maza, Hefe, Paula2702 lubią tę wiadomość
-
teqz wrote:Ja mam co 3 tygodnie, ale chodzę prywatnie i to moja pierwsza ciąża, może dlatego.
Ja też chodzę prywatnie i przy poprzednich ciążach częstotliwość wizyt też była raz na 4 tygodnie. Ciekawe ... Trudno muszę wytrzymać tydzień dłużej, chociaż chciałabym już podejrzeć maluszka
W przyszłym tygodniu muszę zrobić jeszcze wszystkie badania, ale jak pomyśle, że mam iśc na czczo to mi się robi słabo.
-
A i lekarz pozamieniała mi leki te które mogła na dopochwowe lub pozajelitowe. Tak się cieszę. Całaą noc po naszych dyskusjach śniły mi się puste jaja płodowe jakiś koszmar.
-
Ja jak pomyślę, że na czczo i jeszcze z młodą to mi słaboHa wrote:Ja też chodzę prywatnie i przy poprzednich ciążach częstotliwość wizyt też była raz na 4 tygodnie. Ciekawe ... Trudno muszę wytrzymać tydzień dłużej, chociaż chciałabym już podejrzeć maluszka
W przyszłym tygodniu muszę zrobić jeszcze wszystkie badania, ale jak pomyśle, że mam iśc na czczo to mi się robi słabo.
-
Uznałam, że poprowadze ciąże u dwóch lekarzy. Skoro mam wykupiony pakiet w luxmedzie to to wykorzystam i chociaż za badania laboratoryjne nie będę płaciła. Tak więc udalo mi sie zapisać na dzisiaj na 13:20
Trzymajcie kciuki
-
Ha wrote:Uznałam, że poprowadze ciąże u dwóch lekarzy. Skoro mam wykupiony pakiet w luxmedzie to to wykorzystam i chociaż za badania laboratoryjne nie będę płaciła. Tak więc udalo mi sie zapisać na dzisiaj na 13:20
Trzymajcie kciuki 
a czytałaś co jest w tym lux medzie? oni nic nei mają. Tez mam pakiet i tam nic prawie nie ma. Nawet progesteronu nie mogą zrobić no masakra jakaś. -
Ja byłam pierwsze dwie wizyty po tygodniu, żeby sprawdzić, czy się zagniezdza, bo z tym mieliśmy problem. A teraz co trzy tygodnie, podobno tak, jest standardowo
mam nadzieję, że częściej nie będzie trzeba.
U mnie mdłości są rano po wstaniu..a potem nasilaja się po południu. Od godziny 16 nie jestem w stanie funkcjonować..każdego dnia mówię, żeby już było jutro, a potem to samo hihi..oby do drugiego trymestru
Dawajcie znać po wizytach..jak to już któraś napisała, jakos nas tak uspokajają dobre wieści innych
kciukam mocno!
-
Cześć Dziewczyny
Ha nie martw się też mam wizyty co 4 tygodnie, prywatnie, lekarz powiedział, że jak jest wszystko ok to nie ma sensu częściej.
Mam badania prenatalne wyznaczone na 28.11. i obawiam się czy nie za późno? Czy przełożyć na wcześniej?
-
Oczywiście że będzie ok!joann wrote:Hej! zamilkłam trochę na weekend, ale czuje się tak fatalnie, że ledwo daję radę robić cokolwiek... ale dziś już w pracy i wizyta o 17! czuję już to spięcie. ale musi być ok prawda? trochę nas dzisiaj wizytujących jest, także dziewczyny spokoju nam wszystkim i powodzenia :)i koniecznie dawajcie znać!
ale chyba każda z nas czuje ten dreszczyk emocji przed wizytą 
dziewczyny nie wiem kiedy to zleciało ale właśnie sobie uświadomiłam że zaczynam 3 miesiąc ciąży!
ostatnio kupiłam sobie tabletki prevomit i nawet widzę poprawę po kilku dniach stosowania. Mdłości nie znikają całkiem ale są znacznie mniejsze a to już dla mnie ulga. Także może wypróbujcie
ale wczoraj i dziś masakra za oknem cooo? Aż się nie chce nosa wychylac, a zaraz musze lecieć po syncia do przedszkola... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych bo już kilka z Was mówiła że są umówione.
Wy ustalałyście datę z lekarzem czy same się zapisywałyście ?
U mnie dzisiaj tyle energii że jestem w szoku
zero mdłości, apetyt jest i uśmiech na twarzy
I pozytywną energię wysyłam też Wam ! :*

-
nick nieaktualnypełnanadziei:} wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych bo już kilka z Was mówiła że są umówione.
Wy ustalałyście datę z lekarzem czy same się zapisywałyście ?
U mnie dzisiaj tyle energii że jestem w szoku
zero mdłości, apetyt jest i uśmiech na twarzy
I pozytywną energię wysyłam też Wam ! :*
Ja dostałam od lekarza prowadzącego skierowanie.
Zadzwoniłam do nich i oni już ustalali termin badań.
Musiałam podać datę ostatniej miesiączki i na tej podstawie dobierali termin badań.Muszą być wykonane między 12-14 tc. -
U nas z racji na poprzednie przeboje wizyty co 2tygodnie.Ha wrote:Kochane trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dopiero w przyszły czwartek. Czy tylko ja chodze do gina raz na 4 tygodnie? Mam wrażenie, że macie wizyty częściej.
A ja jestem całkowicie pozbawiona energii
Ssanie w żoładku, które powoduje skurcze i mdłości mnie wykańcza - najgorzej jest wieczorem. Mam wrażenie, że wszystko potęguje się po tym jak przyjmę witaminy. Biorę Pregnę plus i zastanawiam się czy nie zmienić tych witamin na inne bo po ich przyjęciu zaczynam czuć się okropnie. Czy któraś z Was zmieniała witaminy? W poprzedniej ciąży brała femibion i było wszystko ok. -
teqz wrote:Wybacz, jestem kompletnie ślepa chyba, ale nigdzie tych badań wypisanych w belly nie mogę znaleźć
mogłabyś mnie pokierować?
W dzienniku ciazy, masz wazne daty oznaczone serduszkami, czasie do 10 tyg, masz w dzienniczku notatke o podstawowych badaniach krwi. U mnie to wypada na 22.10 czyli dokladnie 9w 0d, u Ciebie pewnie jest tak samo

-
Cześć dziewczyny!
Ostatnio pisałam, że martwi mnie przyrost bety poniżej normy (55% w 48h).
Jestem właśnie po pierwszej wizycie u ginekologa, 5t6d, pęcherzyk jest, wszystko w porządku - lekarz powiedział, że mam się tą betą nie martwić, rośnie i to nie mało i to najważniejsze, mam jej już nie powtarzać. Za tydzień kolejna wizyta. Serduszka jeszcze nie widać, ale lekarz uznał że trochę za wcześnie. Przepisał mi Duphaston. Jeszcze teraz tylko wizyta u naczyniowca z moją zakrzepicą... znów wracam do zastrzyków Clexane, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:17
pełnanadziei:}, JustyśkaG, Madzik84, Wonderland, Marya, BettyCatriona lubią tę wiadomość