CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No i ucięło mi cała treść. I najważniejsze info mamy serduszko bijące!!!! Termin na 24 czerwca. Jupiiiii! I wiecie co jest najlepsze , wreszcie w przeciwieństwie do poprzednich ciąż nie ma krwiaka, żadnych rozwarstwien, odklejania kosmówki za dużego pęcherzyka żółtkowego i wszystko zgodnie USG z terminem miesiączki!!!!
Trzymam kciuki za dobre info u Was.Arga, Komcia, Ha, Wonderland, Kiki1916, joann, pełnanadziei:}, witaminkab, Marya, tomania2806, JustyśkaG, Mała_Mii, Madzik84, Maza, Hefe, Paula2702 lubią tę wiadomość
-
teqz wrote:Ja mam co 3 tygodnie, ale chodzę prywatnie i to moja pierwsza ciąża, może dlatego.
Ja też chodzę prywatnie i przy poprzednich ciążach częstotliwość wizyt też była raz na 4 tygodnie. Ciekawe ... Trudno muszę wytrzymać tydzień dłużej, chociaż chciałabym już podejrzeć maluszkaW przyszłym tygodniu muszę zrobić jeszcze wszystkie badania, ale jak pomyśle, że mam iśc na czczo to mi się robi słabo.
-
A i lekarz pozamieniała mi leki te które mogła na dopochwowe lub pozajelitowe. Tak się cieszę. Całaą noc po naszych dyskusjach śniły mi się puste jaja płodowe jakiś koszmar.
-
Ha wrote:Ja też chodzę prywatnie i przy poprzednich ciążach częstotliwość wizyt też była raz na 4 tygodnie. Ciekawe ... Trudno muszę wytrzymać tydzień dłużej, chociaż chciałabym już podejrzeć maluszka
W przyszłym tygodniu muszę zrobić jeszcze wszystkie badania, ale jak pomyśle, że mam iśc na czczo to mi się robi słabo.
-
Uznałam, że poprowadze ciąże u dwóch lekarzy. Skoro mam wykupiony pakiet w luxmedzie to to wykorzystam i chociaż za badania laboratoryjne nie będę płaciła. Tak więc udalo mi sie zapisać na dzisiaj na 13:20
Trzymajcie kciuki
-
Ha wrote:Uznałam, że poprowadze ciąże u dwóch lekarzy. Skoro mam wykupiony pakiet w luxmedzie to to wykorzystam i chociaż za badania laboratoryjne nie będę płaciła. Tak więc udalo mi sie zapisać na dzisiaj na 13:20
Trzymajcie kciuki
a czytałaś co jest w tym lux medzie? oni nic nei mają. Tez mam pakiet i tam nic prawie nie ma. Nawet progesteronu nie mogą zrobić no masakra jakaś. -
Ja byłam pierwsze dwie wizyty po tygodniu, żeby sprawdzić, czy się zagniezdza, bo z tym mieliśmy problem. A teraz co trzy tygodnie, podobno tak, jest standardowo
mam nadzieję, że częściej nie będzie trzeba.
U mnie mdłości są rano po wstaniu..a potem nasilaja się po południu. Od godziny 16 nie jestem w stanie funkcjonować..każdego dnia mówię, żeby już było jutro, a potem to samo hihi..oby do drugiego trymestru
Dawajcie znać po wizytach..jak to już któraś napisała, jakos nas tak uspokajają dobre wieści innychkciukam mocno!
-
Cześć Dziewczyny
Ha nie martw się też mam wizyty co 4 tygodnie, prywatnie, lekarz powiedział, że jak jest wszystko ok to nie ma sensu częściej.
Mam badania prenatalne wyznaczone na 28.11. i obawiam się czy nie za późno? Czy przełożyć na wcześniej?
-
joann wrote:Hej! zamilkłam trochę na weekend, ale czuje się tak fatalnie, że ledwo daję radę robić cokolwiek... ale dziś już w pracy i wizyta o 17! czuję już to spięcie. ale musi być ok prawda? trochę nas dzisiaj wizytujących jest, także dziewczyny spokoju nam wszystkim i powodzenia :)i koniecznie dawajcie znać!
ale chyba każda z nas czuje ten dreszczyk emocji przed wizytą
dziewczyny nie wiem kiedy to zleciało ale właśnie sobie uświadomiłam że zaczynam 3 miesiąc ciąży!
ostatnio kupiłam sobie tabletki prevomit i nawet widzę poprawę po kilku dniach stosowania. Mdłości nie znikają całkiem ale są znacznie mniejsze a to już dla mnie ulga. Także może wypróbujcie
ale wczoraj i dziś masakra za oknem cooo? Aż się nie chce nosa wychylac, a zaraz musze lecieć po syncia do przedszkola... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych bo już kilka z Was mówiła że są umówione.
Wy ustalałyście datę z lekarzem czy same się zapisywałyście ?
U mnie dzisiaj tyle energii że jestem w szokuzero mdłości, apetyt jest i uśmiech na twarzy
I pozytywną energię wysyłam też Wam ! :*
-
nick nieaktualnypełnanadziei:} wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych bo już kilka z Was mówiła że są umówione.
Wy ustalałyście datę z lekarzem czy same się zapisywałyście ?
U mnie dzisiaj tyle energii że jestem w szokuzero mdłości, apetyt jest i uśmiech na twarzy
I pozytywną energię wysyłam też Wam ! :*
Ja dostałam od lekarza prowadzącego skierowanie.
Zadzwoniłam do nich i oni już ustalali termin badań.
Musiałam podać datę ostatniej miesiączki i na tej podstawie dobierali termin badań.Muszą być wykonane między 12-14 tc. -
Ha wrote:Kochane trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dopiero w przyszły czwartek. Czy tylko ja chodze do gina raz na 4 tygodnie? Mam wrażenie, że macie wizyty częściej.
A ja jestem całkowicie pozbawiona energiiSsanie w żoładku, które powoduje skurcze i mdłości mnie wykańcza - najgorzej jest wieczorem. Mam wrażenie, że wszystko potęguje się po tym jak przyjmę witaminy. Biorę Pregnę plus i zastanawiam się czy nie zmienić tych witamin na inne bo po ich przyjęciu zaczynam czuć się okropnie. Czy któraś z Was zmieniała witaminy? W poprzedniej ciąży brała femibion i było wszystko ok.
-
teqz wrote:Wybacz, jestem kompletnie ślepa chyba, ale nigdzie tych badań wypisanych w belly nie mogę znaleźć
mogłabyś mnie pokierować?
W dzienniku ciazy, masz wazne daty oznaczone serduszkami, czasie do 10 tyg, masz w dzienniczku notatke o podstawowych badaniach krwi. U mnie to wypada na 22.10 czyli dokladnie 9w 0d, u Ciebie pewnie jest tak samo -
Cześć dziewczyny!
Ostatnio pisałam, że martwi mnie przyrost bety poniżej normy (55% w 48h).
Jestem właśnie po pierwszej wizycie u ginekologa, 5t6d, pęcherzyk jest, wszystko w porządku - lekarz powiedział, że mam się tą betą nie martwić, rośnie i to nie mało i to najważniejsze, mam jej już nie powtarzać. Za tydzień kolejna wizyta. Serduszka jeszcze nie widać, ale lekarz uznał że trochę za wcześnie. Przepisał mi Duphaston. Jeszcze teraz tylko wizyta u naczyniowca z moją zakrzepicą... znów wracam do zastrzyków Clexane, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:17
pełnanadziei:}, JustyśkaG, Madzik84, Wonderland, Marya, BettyCatriona lubią tę wiadomość