X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Witajcie, po weekendowych sensacjach żołądkowych
    udało mi się przełożyć wizytę z jutra na dziś. I jestem po
    I jak?

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ucięło mi cała treść. I najważniejsze info mamy serduszko bijące!!!! Termin na 24 czerwca. Jupiiiii! I wiecie co jest najlepsze , wreszcie w przeciwieństwie do poprzednich ciąż nie ma krwiaka, żadnych rozwarstwien, odklejania kosmówki za dużego pęcherzyka żółtkowego i wszystko zgodnie USG z terminem miesiączki!!!!
    Trzymam kciuki za dobre info u Was.

Arga, Komcia, Ha, Wonderland, Kiki1916, joann, pełnanadziei:}, witaminkab, Marya, tomania2806, JustyśkaG, Mała_Mii, Madzik84, Maza, Hefe, Paula2702 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja mam co 3 tygodnie, ale chodzę prywatnie i to moja pierwsza ciąża, może dlatego.

Ja też chodzę prywatnie i przy poprzednich ciążach częstotliwość wizyt też była raz na 4 tygodnie. Ciekawe ... Trudno muszę wytrzymać tydzień dłużej, chociaż chciałabym już podejrzeć maluszka :) W przyszłym tygodniu muszę zrobić jeszcze wszystkie badania, ale jak pomyśle, że mam iśc na czczo to mi się robi słabo.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Witajcie, po weekendowych sensacjach żołądkowych
    udało mi się przełożyć wizytę z jutra na dziś. I jestem po

No właśnie i jak?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarz pozamieniała mi leki te które mogła na dopochwowe lub pozajelitowe. Tak się cieszę. Całaą noc po naszych dyskusjach śniły mi się puste jaja płodowe jakiś koszmar.

qq87krhmjgas4avj.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja też chodzę prywatnie i przy poprzednich ciążach częstotliwość wizyt też była raz na 4 tygodnie. Ciekawe ... Trudno muszę wytrzymać tydzień dłużej, chociaż chciałabym już podejrzeć maluszka :) W przyszłym tygodniu muszę zrobić jeszcze wszystkie badania, ale jak pomyśle, że mam iśc na czczo to mi się robi słabo.
    Ja jak pomyślę, że na czczo i jeszcze z młodą to mi słabo ;-)

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznałam, że poprowadze ciąże u dwóch lekarzy. Skoro mam wykupiony pakiet w luxmedzie to to wykorzystam i chociaż za badania laboratoryjne nie będę płaciła. Tak więc udalo mi sie zapisać na dzisiaj na 13:20 :) Trzymajcie kciuki :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! :)

U mojego lekarza też się chodzi raz na trzy tygodnie. Obojętne czy to pierwsza czy kolejna ciąża. Między dwiema pierwszymi wizytami miałam odstęp 2 tygodnie, tak to już normalnie co trzy.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Uznałam, że poprowadze ciąże u dwóch lekarzy. Skoro mam wykupiony pakiet w luxmedzie to to wykorzystam i chociaż za badania laboratoryjne nie będę płaciła. Tak więc udalo mi sie zapisać na dzisiaj na 13:20 :) Trzymajcie kciuki :)

a czytałaś co jest w tym lux medzie? oni nic nei mają. Tez mam pakiet i tam nic prawie nie ma. Nawet progesteronu nie mogą zrobić no masakra jakaś.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 - gratulacje ! :) czekamy na kolejne cudowne wieści .

klarunia1978 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pierwsze dwie wizyty po tygodniu, żeby sprawdzić, czy się zagniezdza, bo z tym mieliśmy problem. A teraz co trzy tygodnie, podobno tak, jest standardowo ;-) mam nadzieję, że częściej nie będzie trzeba.

U mnie mdłości są rano po wstaniu..a potem nasilaja się po południu. Od godziny 16 nie jestem w stanie funkcjonować..każdego dnia mówię, żeby już było jutro, a potem to samo hihi..oby do drugiego trymestru ;-)

Dawajcie znać po wizytach..jak to już któraś napisała, jakos nas tak uspokajają dobre wieści innych <3 kciukam mocno!

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;) Ha nie martw się też mam wizyty co 4 tygodnie, prywatnie, lekarz powiedział, że jak jest wszystko ok to nie ma sensu częściej.

Mam badania prenatalne wyznaczone na 28.11. i obawiam się czy nie za późno? Czy przełożyć na wcześniej?

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Hej! zamilkłam trochę na weekend, ale czuje się tak fatalnie, że ledwo daję radę robić cokolwiek... ale dziś już w pracy i wizyta o 17! czuję już to spięcie. ale musi być ok prawda? trochę nas dzisiaj wizytujących jest, także dziewczyny spokoju nam wszystkim i powodzenia :)i koniecznie dawajcie znać!
    Oczywiście że będzie ok! :) ale chyba każda z nas czuje ten dreszczyk emocji przed wizytą :)

dziewczyny nie wiem kiedy to zleciało ale właśnie sobie uświadomiłam że zaczynam 3 miesiąc ciąży! :)

ostatnio kupiłam sobie tabletki prevomit i nawet widzę poprawę po kilku dniach stosowania. Mdłości nie znikają całkiem ale są znacznie mniejsze a to już dla mnie ulga. Także może wypróbujcie :)

ale wczoraj i dziś masakra za oknem cooo? Aż się nie chce nosa wychylac, a zaraz musze lecieć po syncia do przedszkola...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w weekend byliśmy na weselu i teraz dopiero nadrabiam zaległe treści ;)
    A i życzę udanych wizyt :)

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych bo już kilka z Was mówiła że są umówione.
    Wy ustalałyście datę z lekarzem czy same się zapisywałyście ? :)

U mnie dzisiaj tyle energii że jestem w szoku :) zero mdłości, apetyt jest i uśmiech na twarzy :) I pozytywną energię wysyłam też Wam ! :*

qskyyx8duozh2ovq.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tydz po tyg, teraz 3 tyg i tak chce chodzić, żeby nie osiwieć

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych bo już kilka z Was mówiła że są umówione.
    Wy ustalałyście datę z lekarzem czy same się zapisywałyście ? :)

U mnie dzisiaj tyle energii że jestem w szoku :) zero mdłości, apetyt jest i uśmiech na twarzy :) I pozytywną energię wysyłam też Wam ! :*

Ja dostałam od lekarza prowadzącego skierowanie.
    Zadzwoniłam do nich i oni już ustalali termin badań.
    Musiałam podać datę ostatniej miesiączki i na tej podstawie dobierali termin badań.Muszą być wykonane między 12-14 tc.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Kochane trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dopiero w przyszły czwartek. Czy tylko ja chodze do gina raz na 4 tygodnie? Mam wrażenie, że macie wizyty częściej.

A ja jestem całkowicie pozbawiona energii :( Ssanie w żoładku, które powoduje skurcze i mdłości mnie wykańcza - najgorzej jest wieczorem. Mam wrażenie, że wszystko potęguje się po tym jak przyjmę witaminy. Biorę Pregnę plus i zastanawiam się czy nie zmienić tych witamin na inne bo po ich przyjęciu zaczynam czuć się okropnie. Czy któraś z Was zmieniała witaminy? W poprzedniej ciąży brała femibion i było wszystko ok.
    U nas z racji na poprzednie przeboje wizyty co 2tygodnie.

qq87krhmjgas4avj.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wybacz, jestem kompletnie ślepa chyba, ale nigdzie tych badań wypisanych w belly nie mogę znaleźć :D mogłabyś mnie pokierować?

W dzienniku ciazy, masz wazne daty oznaczone serduszkami, czasie do 10 tyg, masz w dzienniczku notatke o podstawowych badaniach krwi. U mnie to wypada na 22.10 czyli dokladnie 9w 0d, u Ciebie pewnie jest tak samo :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lenka_1999 Nowa

Wysłany: 30 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ostatnio pisałam, że martwi mnie przyrost bety poniżej normy (55% w 48h).
    Jestem właśnie po pierwszej wizycie u ginekologa, 5t6d, pęcherzyk jest, wszystko w porządku - lekarz powiedział, że mam się tą betą nie martwić, rośnie i to nie mało i to najważniejsze, mam jej już nie powtarzać. Za tydzień kolejna wizyta. Serduszka jeszcze nie widać, ale lekarz uznał że trochę za wcześnie. Przepisał mi Duphaston. Jeszcze teraz tylko wizyta u naczyniowca z moją zakrzepicą... znów wracam do zastrzyków Clexane, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:17

pełnanadziei:}, JustyśkaG, Madzik84, Wonderland, Marya, BettyCatriona lubią tę wiadomość

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ