CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu akurat się cieszę bo wstanę i odrazu pojadę hehe nie muszę czekać jeszcze w ciagu dnia
ale 12.40 to tez szybciutko co innego czekać do wieczora na wizytę hehe ja tez trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
lotka1990 wrote:Hej dziewczyny, to i ja melduję się z dzisiejszej wizyty!
na razie 2,5 mm i było tętnoza 3 tygodnie następna wizyta
Madzik84, pełnanadziei:}, Marti83, Maza, Marya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anitka201 wrote:Szybko zaczynasz go stosowac
ja myśle ze zacznę koło 5-6 m-ca. Do 5 m- ca chce używać krem na rozstępy z rossmanna wzbogacony o oleje. Na mnie fajnie działa migdałowy, bawełniany.
Ja nie poprzestawałam jedynie na elencylu. Np rano używałam elencyl, po południu jakiś delikatniejszy krem i na noc już bogata wersja z olejami. Fakt, skóra odwdzięczyła się po ciazy
Tak, juz stosuje, ale na piersi, nie na brzuch, bo te juz mi rosna/pecznieja jak szalone i nie chce brzydkuch blizn -
nick nieaktualnyDobry wieczór
Melduję się po wizycie.
Mój Fasol ma już 3cm,kawał człowieka,serducho 150/min
Machał rączkami na usg.
Niesamowity widok
Mam troszkę za wysokie tsh,dlatego dostałam jeden lek.
Przed kolejną wizytą mam powtórzyć badanie na tsh.
Uff...ależ ulga!
Agniechaaaa, klarunia1978, pełnanadziei:}, Ruth, Marti83, Anitka201, Paula2702, Wonderland, Arga, Madzik84, tomania2806, JustyśkaG, Maza, joann, Marya lubią tę wiadomość
-
Co za cudowny dzień tyle nowych serduszek zabiło po raz pierwszy dla swoich mam!!!!. Oby tak dalej.
Agniechaaaa, kochana doczekasz się i Ty jeszcze tylko kilka dni.
Z tymi rozstępami, to jest tak, że chyba mocno zależy od genetyki i elastyczności skóry, ja smarowałam cała pierwsza ciążę od 9 tyg i rozstępy mega, moja koleżanka niczego nie używała, a blizn brak. -
nick nieaktualnyEmisia35 wrote:Dobry wieczór
Melduję się po wizycie.
Mój Fasol ma już 3cm,kawał człowieka,serducho 150/min
Machał rączkami na usg.
Niesamowity widok
Mam troszkę za wysokie tsh,dlatego dostałam jeden lek.
Przed kolejną wizytą mam powtórzyć badanie na tsh.
Uff...ależ ulga!Emisia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Co za cudowny dzień tyle nowych serduszek zabiło po raz pierwszy dla swoich mam!!!!. Oby tak dalej.
Agniechaaaa, kochana doczekasz się i Ty jeszcze tylko kilka dni.
Z tymi rozstępami, to jest tak, że chyba mocno zależy od genetyki i elastyczności skóry, ja smarowałam cała pierwsza ciążę od 9 tyg i rozstępy mega, moja koleżanka niczego nie używała, a blizn brak.wiec zawsze warto używać kremów i olejków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 20:17
-
nick nieaktualnyRuth wrote:Oo Agniechaaa to ja wykorzystam Twoja profesje i zapytam o kwasy..robić w ciąży, czy nie?
https://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/piekna-mama/1061-jakich-zabiegow-powinna-unikac-kobieta-w-ciazy.html
Zachwcam do lekturyja jestem przeciwna robieniu, i wielu innym zabiegom i kosmetyką szczególnie w 1trymestrze. Ale ja tez jestem juz panikarą po 2 stratach
-
Agniechaaaa wrote:Odradzam
https://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/piekna-mama/1061-jakich-zabiegow-powinna-unikac-kobieta-w-ciazy.html
Zachwcam do lekturyja jestem przeciwna robieniu, i wielu innym zabiegom i kosmetyką szczególnie w 1trymestrze. Ale ja tez jestem juz panikarą po 2 stratach
Moja fryzjerka dziś do mnie dzwoniła od razu jak ja poinformowałam o ciąży, że mi przez pierwszy trymestr nie będzie farbować, że odradza, a potem będziemy bez amoniaku robić..dlatego też pytam o kwasy, bo mam kosmetyczkę w ptdziękuję, poczytam..i zrobię sobie maseczke hihi
-
Leira wrote:Tak, juz stosuje, ale na piersi, nie na brzuch, bo te juz mi rosna/pecznieja jak szalone i nie chce brzydkuch blizn
ja mam swoje dość małe i na razie jedynie wieczorem są lekko nabrzmiałe wiec na razie odpuszczam mazidła
-
Ruth moje 3 koleżanki są kosmetlogami i wszystkie twierdzą ze kwas migdałowy można stosować w ciazy. Jakieś delikatne kremy z kwasem azelainowym. Ja osobiście używałam serum z wit c ale tak na prawdę nie widzę poprawy ( przed ciaza bardzo fajnie wplywalobna skore) wiec odstawiłam. Dzisiaj wpadłam na to zeby kupić sobie ulubiony krem z lipidami i na razie postawie na nawilżenie. Mam nadzieje ze w 2 trymestrze skóra sie poprawi
Wiadomo zakazane są kosmetyki z wit a (retinole).Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 20:49
-
To i ja melduję się po wizycie. Zarodek w macicy, serduszko bije. Wypatrywałam tylko tego pulsującego punkciku i jak go zobaczyłam to wielki kamień spadł mi z serca. Dzieciątko ma 3,8mm i według usg termin porodu przypada na 21 czerwca 2018. To rocznica Ślubu moich rodziców, więc data symboliczna.
Kolejna wizyta: 27 listopad.
Gratuluję wszystkim Dziewczynom,które również dziś pierwszy raz zobaczyły swoje fasolki.
Proszę o zmianę terminu porodu z 24 na 21 czerwca i serduszko.Ruth, Anitka201, klarunia1978, Madzik84, witaminkab, Agniechaaaa, Maza, Wonderland, joann, pełnanadziei:}, Marya, Paula2702 lubią tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Gratuluję serduszek, wizyty udane
Od razu spokój się czuję i jestem optymistycznie nastawiona na swoją wizytę.
W ciąży nie bawiłabym się w żadne kwasy.
Wiem, że nie można też kremów z retinolami, czyli witaminą A oraz preparatów na trądzik.
Teraz używam kosmetyków z serii z AA albo Mixa, aktualnie mam strasznie wrażliwą cerę. Włosy szybciej się przetłuszczają.
W żadnej z ciąż nie miałam rozstępów, więc tu pewnie tak samo będzie?
W I trymestrze smarowałam brzuch oliwką, potem Pallmersem. Na pewno geny na to wpływają, może też to ile się przytyje. Moja mama w ciąży bliźniaczej przytyła 35 kilo i ani jednego rozstępu.
Teraz też zacznę w II trymestrze specjalnym mazidłem, zapewnie stanie na Palmers.
Właśnie jak z tym farbowaniem? Jeszcze jak w ciąży nie byłam, a ja planowałam fryzjerka powiedziała, że to chemia i w II trymestrze najlepiej, choć przychodzi do niej dużo dziewczyn i od początku robi i nic się nie dzieje.
Jestem blondynka, a naturalnie...ciemną szatynką, już widać odrost, troszkę się źle czuję, ale odpuszczę do 12 tc. Potem na pewno będę robiła.
W ciąży z córcią pierwsze farbowanie zrobiłam w 11 tc, bo już patrzeć nie mogłam. I potem co 1,5 miesiąca.
A jak u Was z farbowaniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 21:34
-
Cześć Dziewczyny! Jestem czerwcową mamą 2017. Gratuluję Wam wszystkim i życzę nudnych ciąż. Specjalne pozdrowienia dla pełnanadziei:} też miałam termin na 16.06. Ale Wam zazdroszczę tych wszystkich emocji, które przed Wami
joann, pełnanadziei:}, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Angella ja się wybieram przed świętami farbować, tylko, że ja nie mam potrzeby..pół głowy mam wygolone, a na reszcie sombre i wygląda bardzo naturalnie nawet z odrostami
myślę, że po 12 tyg można lżejszych farb używać, tak mi fryzjerka powiedziała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 21:40
-
nick nieaktualny