X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu akurat się cieszę bo wstanę i odrazu pojadę hehe nie muszę czekać jeszcze w ciagu dnia ;) ale 12.40 to tez szybciutko co innego czekać do wieczora na wizytę hehe ja tez trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Hej dziewczyny, to i ja melduję się z dzisiejszej wizyty!
    na razie 2,5 mm i było tętno :) za 3 tygodnie następna wizyta :)
    Ja tak samo 2.8 mm zarodek i 150/min serducho to był 5 t i 3 d:)

Madzik84, pełnanadziei:}, Marti83, Maza, Marya lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja tak samo 2.8 mm zarodek i 150/min serducho to był 5 t i 3 d:)
    To ja ide 6t 2d liczę na taki sam cudowny widok <3

Marti83 lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Szybko zaczynasz go stosowac :-) ja myśle ze zacznę koło 5-6 m-ca. Do 5 m- ca chce używać krem na rozstępy z rossmanna wzbogacony o oleje. Na mnie fajnie działa migdałowy, bawełniany.

Ja nie poprzestawałam jedynie na elencylu. Np rano używałam elencyl, po południu jakiś delikatniejszy krem i na noc już bogata wersja z olejami. Fakt, skóra odwdzięczyła się po ciazy :-)

Tak, juz stosuje, ale na piersi, nie na brzuch, bo te juz mi rosna/pecznieja jak szalone i nie chce brzydkuch blizn :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Melduję się po wizycie.
    Mój Fasol ma już 3cm,kawał człowieka ;),serducho 150/min
    Machał rączkami na usg.
    Niesamowity widok :)
    Mam troszkę za wysokie tsh,dlatego dostałam jeden lek.
    Przed kolejną wizytą mam powtórzyć badanie na tsh.
    Uff...ależ ulga! :)

Agniechaaaa, klarunia1978, pełnanadziei:}, Ruth, Marti83, Anitka201, Paula2702, Wonderland, Arga, Madzik84, tomania2806, JustyśkaG, Maza, joann, Marya lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za cudowny dzień tyle nowych serduszek zabiło po raz pierwszy dla swoich mam!!!!. Oby tak dalej.
    Agniechaaaa, kochana doczekasz się i Ty jeszcze tylko kilka dni.
    Z tymi rozstępami, to jest tak, że chyba mocno zależy od genetyki i elastyczności skóry, ja smarowałam cała pierwsza ciążę od 9 tyg i rozstępy mega, moja koleżanka niczego nie używała, a blizn brak.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Dobry wieczór :)
    Melduję się po wizycie.
    Mój Fasol ma już 3cm,kawał człowieka ;),serducho 150/min
    Machał rączkami na usg.
    Niesamowity widok :)
    Mam troszkę za wysokie tsh,dlatego dostałam jeden lek.
    Przed kolejną wizytą mam powtórzyć badanie na tsh.
    Uff...ależ ulga! :)
    Vudooooo :)

Emisia35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Co za cudowny dzień tyle nowych serduszek zabiło po raz pierwszy dla swoich mam!!!!. Oby tak dalej.
    Agniechaaaa, kochana doczekasz się i Ty jeszcze tylko kilka dni.
    Z tymi rozstępami, to jest tak, że chyba mocno zależy od genetyki i elastyczności skóry, ja smarowałam cała pierwsza ciążę od 9 tyg i rozstępy mega, moja koleżanka niczego nie używała, a blizn brak.
    Jestem po kosmetologii (kursy itp.) jedno jest pewne jak ma „pęknąć skóra” to pęknie kona tylko jej pomagać w regeneracji. :) wiec zawsze warto używać kremów i olejków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 20:17

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pieknych serduszek!!:):) az milo czytac takie dobre wiesci:):)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Agniechaaa to ja wykorzystam Twoja profesje i zapytam o kwasy..robić w ciąży, czy nie?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Oo Agniechaaa to ja wykorzystam Twoja profesje i zapytam o kwasy..robić w ciąży, czy nie?
    Odradzam
    https://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/piekna-mama/1061-jakich-zabiegow-powinna-unikac-kobieta-w-ciazy.html
    Zachwcam do lektury :) ja jestem przeciwna robieniu, i wielu innym zabiegom i kosmetyką szczególnie w 1trymestrze. Ale ja tez jestem juz panikarą po 2 stratach

• Ruth Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Odradzam
    https://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/piekna-mama/1061-jakich-zabiegow-powinna-unikac-kobieta-w-ciazy.html
    Zachwcam do lektury :) ja jestem przeciwna robieniu, i wielu innym zabiegom i kosmetyką szczególnie w 1trymestrze. Ale ja tez jestem juz panikarą po 2 stratach

Moja fryzjerka dziś do mnie dzwoniła od razu jak ja poinformowałam o ciąży, że mi przez pierwszy trymestr nie będzie farbować, że odradza, a potem będziemy bez amoniaku robić..dlatego też pytam o kwasy, bo mam kosmetyczkę w pt ;-) dziękuję, poczytam..i zrobię sobie maseczke hihi

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Tak, juz stosuje, ale na piersi, nie na brzuch, bo te juz mi rosna/pecznieja jak szalone i nie chce brzydkuch blizn :/
    Aaa to pewnie :-) ja mam swoje dość małe i na razie jedynie wieczorem są lekko nabrzmiałe wiec na razie odpuszczam mazidła :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth moje 3 koleżanki są kosmetlogami i wszystkie twierdzą ze kwas migdałowy można stosować w ciazy. Jakieś delikatne kremy z kwasem azelainowym. Ja osobiście używałam serum z wit c ale tak na prawdę nie widzę poprawy ( przed ciaza bardzo fajnie wplywalobna skore) wiec odstawiłam. Dzisiaj wpadłam na to zeby kupić sobie ulubiony krem z lipidami i na razie postawie na nawilżenie. Mam nadzieje ze w 2 trymestrze skóra sie poprawi :-)
    Wiadomo zakazane są kosmetyki z wit a (retinole).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 20:49

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja melduję się po wizycie. Zarodek w macicy, serduszko bije. Wypatrywałam tylko tego pulsującego punkciku i jak go zobaczyłam to wielki kamień spadł mi z serca. Dzieciątko ma 3,8mm i według usg termin porodu przypada na 21 czerwca 2018. To rocznica Ślubu moich rodziców, więc data symboliczna.:)
    Kolejna wizyta: 27 listopad.
    Gratuluję wszystkim Dziewczynom,które również dziś pierwszy raz zobaczyły swoje fasolki.

Proszę o zmianę terminu porodu z 24 na 21 czerwca i serduszko.;)

Ruth, Anitka201, klarunia1978, Madzik84, witaminkab, Agniechaaaa, Maza, Wonderland, joann, pełnanadziei:}, Marya, Paula2702 lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek, wizyty udane :-) Od razu spokój się czuję i jestem optymistycznie nastawiona na swoją wizytę.
    W ciąży nie bawiłabym się w żadne kwasy.
    Wiem, że nie można też kremów z retinolami, czyli witaminą A oraz preparatów na trądzik.
    Teraz używam kosmetyków z serii z AA albo Mixa, aktualnie mam strasznie wrażliwą cerę. Włosy szybciej się przetłuszczają.
    W żadnej z ciąż nie miałam rozstępów, więc tu pewnie tak samo będzie?
    W I trymestrze smarowałam brzuch oliwką, potem Pallmersem. Na pewno geny na to wpływają, może też to ile się przytyje. Moja mama w ciąży bliźniaczej przytyła 35 kilo i ani jednego rozstępu.
    Teraz też zacznę w II trymestrze specjalnym mazidłem, zapewnie stanie na Palmers.
    Właśnie jak z tym farbowaniem? Jeszcze jak w ciąży nie byłam, a ja planowałam fryzjerka powiedziała, że to chemia i w II trymestrze najlepiej, choć przychodzi do niej dużo dziewczyn i od początku robi i nic się nie dzieje.
    Jestem blondynka, a naturalnie...ciemną szatynką, już widać odrost, troszkę się źle czuję, ale odpuszczę do 12 tc. Potem na pewno będę robiła.
    W ciąży z córcią pierwsze farbowanie zrobiłam w 11 tc, bo już patrzeć nie mogłam. I potem co 1,5 miesiąca.
    A jak u Was z farbowaniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 21:34

• makatka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jestem czerwcową mamą 2017. Gratuluję Wam wszystkim i życzę nudnych ciąż. Specjalne pozdrowienia dla pełnanadziei:} też miałam termin na 16.06. Ale Wam zazdroszczę tych wszystkich emocji, które przed Wami :)

joann, pełnanadziei:}, Madzik84 lubią tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella ja się wybieram przed świętami farbować, tylko, że ja nie mam potrzeby..pół głowy mam wygolone, a na reszcie sombre i wygląda bardzo naturalnie nawet z odrostami ;-) myślę, że po 12 tyg można lżejszych farb używać, tak mi fryzjerka powiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 21:40

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przesunięto wizytę na jutro godz 18:20.więc proszę o kciuki

Mała_Mii, 100krotka, Madzik84 lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na tę sobotę. Też jeszcze nie wiedzialam o ciąży. Nie wiem co mi doradzi.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ