X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem już po. DziDzi ma 7 mm serduszko 160/min . Wiek ciąży o 2 dni lepiej niż z okresu. Wiek 6 tyg i 4 dni a z okresu 6 tyg i 2 dni. Jest prawdopodobnie z heparyny krwia 0.5 cm. Ma dwa tyg na wchłonięcia. Jestem przeziębiona do tego a to niebezpieczne. Mam 2 tyg leżeć. Dostałam l4 . Teraz mam zagwostke jak to pogodzić z działalnością. Ale to nie ważne. Ważne że dzidzia zdrowa :) tylko ten krwia. Dr mówi że one są często.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 17:45

Ruth, klarunia1978, Madzik84, Anna Stesia, Paula2702, klauuudia lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha gratuluję kochana ;P
    Ja niestety dzisiaj wymiękłam i podobnie jak przy ostatniej ciąży musiałam się poratować "jedzeniem" z M ;( Niestety ale tak u mnie wygląda 3 miesiąc że nic nie jestem w stanie przełknąć, bo zaraz mnie ciąga. Nie wiem co oni dają do tych hamburgerów, ale po tym czuje się dobrze. Smutne ale prawdziwe, byle do końca I trymestru ;p

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hej dziewczyny jestem już po. DziDzi ma 7 mm serduszko 150/min . Wiek ciąży o 2 dni lepiej niż z okresu. Wiek 6 tyg i 4 dni a z okresu 6 tyg i 2 dni. Jest prawdopodobnie z heparyny krwia 0.5 cm. Ma dwa tyg na wchłonięcia. Jestem przeziębiona do tego a to niebezpieczne. Mam 2 tyg leżeć. Dostałam l4 . Teraz mam zagwostke jak to pogodzić z działalnością. Ale to nie ważne. Ważne że dzisiaj zdrowa :) tylko ten krwia. Dr mówi że one są często.
    To dobre info, że Maleństwo tak ładnie rośnie.
    A gdzie masz tego krwiaka, w macicy? Pewnie głupie pytanie, ale jak on się tam znalazł skoro zastrzyki daje się w brzuch na wysokości pępka?

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa, Saraaaa macie USG kontrolne co tydzień?

qq87krhmjgas4avj.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha niesamowite te Twoje cuda!! <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    W tym tygodniu miałam nie miec No ale maluchy zrobiły krwawego psikusa wiec trzeba było to skontrolować. Na przyszły tydz miałam juz umówiona wizytę bo potem mój gin ma wolne a to juz bedzie możliwe wizyta serduszkową :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Co dwa tyg obecnie. A krwiak no cóż może przeziębienie może heparyna. Tu chodzi raczej o to że krew jest rzadka i stąd mogą się robić.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha super, że u Was wszystko dobrze:-)

A u mnie znowu ból podbrzusza i pojawiła się żywa krew:-( ale nie jadę juz nigdzie bo pani doktor wtedy na IP powiedziała, że jeśli nawet bym miała poronic to oni mi nie pomogą, bo natura wie co robi:-( modlę się żeby wszystko było dobrze. Fakt, że duphaston wzięłam dopiero dzisiaj pierwszy raz bo wcześniej nie miałam jak kupić, a ze było czysto to się nie martwiłam.

Cieszę się, że za Wami udane wizyty :-*

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,że wasze dzieciaczki mają się dobrze :)
    Mnie nadal męczy przeziębienie ale jest lepiej niż wczoraj,mam nadzieje że to niuni nie zaszkodzi..ale w pierwszej ciąży też na początku byłam chora i wszystko było ok :)

src="https://pomagam.pl/a3r9fk/widget/large/"></iframe>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

A u mnie znowu ból podbrzusza i pojawiła się żywa krew:-( ale nie jadę juz nigdzie bo pani doktor wtedy na IP powiedziała, że jeśli nawet bym miała poronic to oni mi nie pomogą, bo natura wie co robi:-( modlę się żeby wszystko było dobrze. Fakt, że duphaston wzięłam dopiero dzisiaj pierwszy raz bo wcześniej nie miałam jak kupić, a ze było czysto to się nie martwiłam.

Miałam zacytować nie polubić :/, kochana łez i odpoczywaj wierze, ze bedzie dobrze <3

Marti83 lubi tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

Marti, myśl pozytywnie, postaraj się jak najwięcej leżeć+ duphaston. Myślami jesteśmy z Tobą i wspieramy.

qq87krhmjgas4avj.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Co dwa tyg obecnie. A krwiak no cóż może przeziębienie może heparyna. Tu chodzi raczej o to że krew jest rzadka i stąd mogą się robić.
    Dziewczyny dzięki za odpowiedź, moja gin też mi zleca USG co 2tyg.

Marlena24 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, dobrze, że byłaś i wszystko ok u maluszków. Staraj się wypoczywać, będzie dobrze. Śliczna fotka usg.
    Marti, biedula, domyślam się, że się zmartwiłaś. Niedługo zacznie działaś duphaston. Dobrze, że dziś go wzięłaś. Masz nos-pę w domu? Staraj się poleżeć i już oszczędzać na maksa.
    A niby dlaczego przeziębienie groźne? Ja w ciąży z córcią miałam na początku, potem w 11 i 14 tc z opryszczką i nic nie było. Gorsza grypa z wysoką gorączką albo jakaś cięższa wirusówka .Lepiej nie chorowac, ale przecież tego się uniknie jesienią i zimą :(
    Tutaj już po owulacji miałam wirusówkę z 38 * temeperaturą, mam nadzieję, że będzie ok.
    Spytam na wizycie gina czy to ma jakiś wpływ. Wiem, tylko, że przeziębienie na pewno groźne nie jest.
    Sarra, krwiak tak często się zdarza, że wcale nie musi być od heparyny. Nie martw się, masz duphka i się wchłonie, na pewno wpływu na niego nie miałas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 19:32

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Agniecha, dobrze, że byłaś i wszystko ok u maluszków. Staraj się wypoczywać, będzie dobrze. Śliczna fotka usg.
    Marti, biedula, domyślam się, że się zmartwiłaś. Niedługo zacznie działaś duphaston. Dobrze, że dziś go wzięłaś. Masz nos-pę w domu? Staraj się troszkę poleżeć i dziś już oszczędzać na maksa.
    A niby dlaczego przeziębienie groźne? Ja w ciąży z córcią miałam na początku, potem w 11 i 14 tc z opryszczką i nic nie było. Gorsza grypa z wysoką gorączką albo jakaś cięższa wirusówka.Lepiej nie chorowac, ale przecież tego się uniknie jesienią i zimą.
    Tutaj już po owulacji miałam wirusówkę z 38 * temeperaturą, mam nadzieję, że będzie ok.
    Spytam an wizycie gina czy to ma jakiś wpływ. Wiem, tylko, że przeziębienie na pewno groźne nie jest.
    Sarra, krwiak tak często się zdarza, że wcale nie musi być od heparyny.
    Jakoś bardzo się tym krwiakiem nie przyjęłam 5 mm to mało. I do tego był daleko od dzidziusia. Na pewno się wchłonie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, a musisz jutro do pracy iść? Może załatw sobie wolne i w domu wypocznij, powinno się uspokoić po lekach.
    Sarra, no i dobrze, że mały jest ten krwiak. Duphaston na pewno tu pomoże.
    W sumie niewiadomo skad sie one biora. W ciąży z córcią myślałam, że może od zbędnego wysiłku, jeździłam po parę godzin na rowerze, do pracy potem po i tak po klientach na umowy długo przed ciążą i potem trochę jak jeszcze nie wiedziałam. Albo infekcja.
    Był duży i podskosmówkowy i sporo plamiłam. Duphka brałam do 14 tc.
    W I ciąży też był, ale i daleko od dziecka malutki, a teraz spokój. Nie wiem od czego to zależy.
    Ja również dziś spaghetti sobie zaserwowałam, ale mdliło. Dobrze wchodziło, potem źle się czułam.
    W ogóle dziś czuję się padnięta na maksa i mam niemoc twórczą. Póki co bawię się z córcia na macie, z chęcią poszłabym do łóżka spać albo książkę poczytała.
    Zastanawiam się czy nie przełożyć wizyty, na 8 lub 10, skoro miałam wczoraj usg. Tylko karta ciąży by się przydała :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 19:46

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja mialam kartę ciazy założona dopiero we wtorek byl to juz skończony 9tydzien ale lekarz założył z data z poprzedniej wizyty 6tc

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, ja byłam na pierwszej w 4, prawie 5 tygodniu, więc odnotowane to jest.
    Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i ładnych maluszków:-)

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, gratuluję pięknego Maluszka :)
    Agniecha, a Tobie aż podwójnego szczęścia :D

Sarra, oszczędzaj się i leż ile się da-mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy :)

Marti, trzymam kciuki za Was-też oszczędzaj się ile się da!

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy na USG genetyczne wybieracie się prywatnie czy na NFZ? Ja mam skierowanie na NFZ, ale tam nie chcą pappy, nie wiem tez, jaki mają sprzęt. Wiem tylko, że doktor, który je robi jest dopiero w trakcie specjalizacji. Mam też wzięty termin prywatnie i ciągle się waham, co robić.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej widzę ze wiele się tu działo mnie nie było chwilkę bo troszkę brak czasu miałam gratuluje udanych wizyt i pięknych serduszek wiele ich się pojawiło tak samo jak strachu u mamusiek ale dobrze ze te krwawienia były tylko chwila strachu i z maleństwami wszytko Oki ;) u mnie od kilku dni mdłości od rana do południa się trzymają żeby było śmiesznie zaczęły się od dnia kiedy zobaczyłam swoje maleństwo na usg hehe już się noe mogę doczekać kolejnej wizyty która jest 14 ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ