X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    U mnie co 3 tygodnie, ale pomyślałam, że może Ty będziesz mieć częściej ze względu na bliźniaki :)

właśnie wszystko okaże się 14/11 jak to będzie wyglądać. :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam mojemu partnerowi w pierwszej kolejności, potem dwóm najlepszym koleżankom i mamie. W pracy jeszcze nie wiedzą, ale jestem na L4 od internisty, ginekolog jeszcze nie chciał mi takiego wystawić, czekając na serduszko. Więc najprawdopodobniej przy następnej wizycie. Zdaję sobie sprawę, że będą mieć ciężko w pracy, ale niestety to czas, żeby pomyśleć o sobie i o nowym życiu, które się rozwija we mnie. Poza tym moja kierowniczka nie należy do najmilszych i dobrych osób, więc pewnie bardzo się namarudzi. Kiedyś, jedna dziewczyna potrzebowała kilka dni więcej urlopu, bo jej ojciec trafił do szpitala i chwilowo nie było nikogo innego, kto mógłby się nim zaopiekować. Koleżanka miała okazję wziąć L4 na opiekę, ale nie chciała, mimo tego i tak nasłuchała się od kierowniczki, która dosłownie powiedziała jej, że "ma w du... jej ojca w szpitalu, bo ona w tym czasie chce iść na urlop". Wiem, że moje L4 odbije na dziewczynach pracujących tam, ale mimo wszystko nie mam skrupułów i czekam, żeby zanieść L4 od ginekologa i zostawić na biurku kierowniczki, żeby się trochę zdziwiła :P Taka ze mnie trochę złośliwa bestia.
    Poza tym nie wyobrażam sobie pracy w sklepie na chwilę obecną, tam nie mam możliwości zjeść normalnie śniadania, wszystko w biegu, często zdarzało się, że pierwszym posiłkiem był obiad w domu po pracy.. A przy moich mdłościach i zawrotach głowy z rana, to prędzej zawinęłabym się pod ladę niż kogokolwiek obsłużyła

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki..moje obie ciąże były "letnie" więc nie miałam tego problemu..muszę kupić kurtkę na zimę, bo za dwa tygodnie ruszamy na weekend na Zakopane..a tam już śnieg ;-)

Jakim rozmiarem mam się sugerować, żeby nie wtopić :/ czy wystarczy, że kupię jeden rozmiar większy i do 5 miesiąca ciąży pochodzę? O.o

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja też w poniedziałek, o 18;).
    U mnie teraz tryb leżący ale nie ze względu na ciążę, a na córeczkę, która ma gorączkę i jedyny czas kiedy nie płacze to jak leży przytulona do mnie. Więc leżymy. A ja w sumie też jestem słaba i mdłości się rozkręcają także leżenie jest też dla mnie ok.

Miłego dnia wszystkim czerwcowym mamuśkom!;)
    Też tak miałam. Zdrówka dla małej. Teraz mnóstwo dzieci choruje.

joann lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki..moje obie ciąże były "letnie" więc nie miałam tego problemu..muszę kupić kurtkę na zimę, bo za dwa tygodnie ruszamy na weekend na Zakopane..a tam już śnieg ;-)

Jakim rozmiarem mam się sugerować, żeby nie wtopić :/ czy wystarczy, że kupię jeden rozmiar większy i do 5 miesiąca ciąży pochodzę? O.o
    Ja kupowałam ciążową kurtkę w pierwszej ciąży w tym samym rozmiarze jaki nosiłam a jak w końcu przyszła zima i ósmy miesiąc to się ledwo zapinałam. Ale np. Jesienią kurtkę do tego 5/6 miesiąca miałam taką jaką nosiłam wcześniej tylko była luźna nie dopasowana i było spoko.

Ruth lubi tę wiadomość

age.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam od wymiotowania :/ mdłości mi się coraz bardziej pogarszają od 2 tygodni, także w sumie to się nie zdziwiłam. Jedzenie pomaga, teraz w pracy cały czas chrupię jabłko i wafle ryżowe. Mama mi podpowiada, żeby przy łóżku sobie jakieś jedzenie zostawić i od razu po przebudzeniu coś zjeść, ale martwi mnie kwestia leków na tarczycę: teoretycznie po przyjęciu tabletki powinno się odczekać przynajmniej 30 min, a teraz nie mam nawet 5 min. Macie jakieś sposoby na to?

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann ja łykam euthyrox jak wstaję siku, czyli koło 4 lub 5 więc jak jeszcze zasnę to akurat po obudzeniu mogę coś zjeść.

age.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    U mnie wizyta w poniedziałek o 13, nie mogę się doczekać! Która jeszcze wizytuje w pon? :)
    Komcia wrote:
    Agnella
    Kropka89
    _nina_
    Paula2702

Wszystkie mamy wizyte 6-tego ;)

Dochodzi jeszcze eunice i Marlena24 jak dobrze przeczytałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ! Spałam ponad 12h :O No szok! I lezymy dzis cały dzien

• eunice. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:19

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czekam na szpilkach na wynik okaże się czy plemienia dalej sa czy nie.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. jak ja dobrze cię rozumiem z tym kebabem... i lody do tego, taki słony karmel :)

Ruth lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Hej! ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam od wymiotowania :/ mdłości mi się coraz bardziej pogarszają od 2 tygodni, także w sumie to się nie zdziwiłam. Jedzenie pomaga, teraz w pracy cały czas chrupię jabłko i wafle ryżowe. Mama mi podpowiada, żeby przy łóżku sobie jakieś jedzenie zostawić i od razu po przebudzeniu coś zjeść, ale martwi mnie kwestia leków na tarczycę: teoretycznie po przyjęciu tabletki powinno się odczekać przynajmniej 30 min, a teraz nie mam nawet 5 min. Macie jakieś sposoby na to?
    Też łykam euthyrox,jak tylko wstaję,popijam szklanką wody.
    Potem wyprawiam moich chłopaków do pracy i szkoły,tj.robię im kanapki itd,
    a jak wychodzą to akurat mogę już coś zjeść :)

• Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    eunice. jak ja dobrze cię rozumiem z tym kebabem... i lody do tego, taki słony karmel :)
    Hihi ja dziś idę na babski wypad..na burgery z boczkiem i oscypkiem :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pizzę zamawiam na obiad ;) ale mamy zachcianki ;)

tomania2806 lubi tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja dzisiaj czekam na szpilkach na wynik okaże się czy plemienia dalej sa czy nie.
    Kochana lekarz mi mówił, że w terminach @ mogą przez trzy miesiące występować plamienia .także na spokojnie ;-) będzie dobrze!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 13:14

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:

Ja mam teraz dziwnie-niby mi niedobrze, ale tak bym wsunęła kebaba w kubku z frytkami...

Ja tez sie tak czuje. Mam lekkie mdlosci... jakbym jakas kule miala w gardle ale od rana wymyslam co zjesc
    ...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie ja mam zachcianki?? Cos mi sie chce po czym minutę pózniej stwierdzam, ze sie po tym pozygam :p i wychodzi na to, ze nie wiem co zjeść bo po wszystkim mnie muli

welonka, Ruth lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Kochana lekarz mi mówił, że w terminach @ mogą przez trzy miesiące występować plamienia .także na spokojnie ;-) będzie dobrze!:-)
    Tylko moje plemienia są już od 12 października,a co gorsze ja nie obserwuje ich zewnątrz a podczas badania gin pokazał mi ze w środku jest swierza krew , i wynikach moczu ciągle wychodzi krwiomocz gin jak zobaczył to stwierdził ze musiało byc krwawienie . Ale jestem dobrej myśli bo maluszek rośnie i rozwija sie:)

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiecie jakie ja mam zachcianki?? Cos mi sie chce po czym minutę pózniej stwierdzam, ze sie po tym pozygam :p i wychodzi na to, ze nie wiem co zjeść bo po wszystkim mnie muli
    Haha dobrze Cie rozumiem ,ja się kusze bo mam ochotę a pozniej lądowałam w łazience.
    AL nigdy mi nie smakowały tak chipsy jak teraz w ciazy lepsze od czekolady :d

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ