X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella dzieki za wsparcie i slowa potrzymujace na duchu... ja mam nadzieje, ze tak jest jak mowisz i bedzie wszystko dobrze. Bo tutaj w szpitalu nie okreslili sie co to jest za czarna plamka na usg.
    Z dwojga zlego ciesze sie ze plamienie jak juz wystepuje to nie trwa dlugo... schodzi troche krwii, pozniej juz tylko taka ciemna krew jakby resztki ktore gdzies tam zostaly w srodku i tylko na papierze.... i nie sa to jakies bardzo duze ilosci. najwiecej bylo w zeszly piatek... i od tego czasu mialam jeszcze 2 razy plamienie.
    Wytrwam jeszcze tydzien i bede wiedziala od polskiego lekarza co sie tam dzieje...

Chyba te mdlosci kazda z nas przezywa po swojemu :P

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Emisia .moja mama nam tak robiła <3 uwielbiałam z kakao...eh ale mi przypomniałaś <3
    Takie smaki z dzieciństwa :)
    Ja posypywałam cukrem :)
    Lane kluski jeszcze bardzo lubiłam :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki jak nie jedno to drugie krwiomocz juz jest delikatny prawie w normie , to teraz wyszły liczne kryształy szczawianu wapnia (taka miałam kamice nerkową) i do tego liczne bakterie wryy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś dziś wizytuje?

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja :) o 17 usg

tomania2806 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    stanie? a co się dzieje? chodzi o objawy ciążowe czy przeziębienie?
    Kilka rzeczy po pierwsze niestety mamy rodzinie anginę, rozwalił mi się żołądek od ogromnej ilości leków nie momentami aż mnie skręca, a właśnie wisienką na torcie są mdłości.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:19

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki..moje obie ciąże były "letnie" więc nie miałam tego problemu..muszę kupić kurtkę na zimę, bo za dwa tygodnie ruszamy na weekend na Zakopane..a tam już śnieg ;-)

Jakim rozmiarem mam się sugerować, żeby nie wtopić :/ czy wystarczy, że kupię jeden rozmiar większy i do 5 miesiąca ciąży pochodzę? O.o
    Ja ma dokładnie te kurtkę : https://goodlookin.pl/product-pol-5972-KURTKA-Z-PUCHEM-NATURALNYM-KHAKI-8071.html#close_popup
    I wiem ze ogarnę w niej cała ciąże. Jest ciepła bo puchowa, fajnie się układ, węższa w ramionach i szersza dołem. Ja mam 178 cm wzrostu jakieś 63-64 kg wagi i kupiłam rozmiar „m” z tego względu ze jestem zmarzluchem i muszę mieć pod spodem ciepły sweter. Normalnie nosze rozmiar „s”.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj spadek mocy. Ból głowy i mdlosci normalnie kac gigant :-( do tego zwali mi się cały dom ludzi bo mam urodziny.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, a jaki problem z tym kebabem? Jeśli masz ochotę to stawiaj sprawę na ostrzu noża o wymagaj zeby mąż kupił :-)

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi :)
    Oby goście mili byli i przyjemnie, żebyście czas spędzili :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam dzisiaj spadek mocy. Ból głowy i mdlosci normalnie kac gigant :-( do tego zwali mi się cały dom ludzi bo mam urodziny.

Wszystkiego najlepszego ! :):)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie :) niestety ledwo żyje przez mdłości i wymioty i spanie w ciągu dnia :P
    W zeszły poniedziałek widziałam maluszka i serduszko, niestety również jestem szczęśliwa posiadaczką krwiaka :/
    Serio łącze się z wami w bólu z tym samopoczuciem...dziś robiłam młodszemu jajecznicę na śniadanie to musiałam zwymiotować do zlewu...
    Gratuluję wszystkim dobrych wieści i trzymam kciuki za następne wizyty :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Wszystkiego co najlepsze oby impreza się udała:)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Sto lat!!!
    Spełnienia marzeń :)

• Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita chudzinko <3 wszystkiego najlepszego!!

Dziękuję za rady :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Wszystkiego co najlepsze, najpiekniejsze i najcudowniejsze! :)

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Och jakby nie piątek to bym chyba męża ubłagała, żeby mi tego kebaba przywiózł...:) Tylko właśnie boję się, że i tak zwrócę.
    Właściwie to nie mam co jeść, bo jak miałam na zakupy pójść to młoda się rozchorowała, a wieczorem już odpuściłam, bo uznaliśmy z mężem, że zjemy dziś na obiad makaron z cukrem.

My mieliśmy makaron z serem :)
    Ja sobie sama zrobiłam "kebaba". Kapusta czerwona, pomidor, ogórek zielony i kiszony, papryka, ogromna ilość sosu tzatzyki i nadziałam tym wszystkim zwykłą bułkę. Coś pysznego. Bez mięsa, bo w kebabie najbardziej smakują mi właśnie pozostałe produkty ;)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Zatem życzę ci lepszego samopoczucia i dużo sił, żebyś wytrzymała do końca imprezy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj zaczynamy 11 tc ;D

klauuudia, klarunia1978, Kiki1916, anna23, pełnanadziei:}, Anna Stesia, Madzik84, Anitka201, Kropka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ