X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya :-) ach zaczynasz ten cudowny czas;-)

Dziewczyny przestanę tu zaglądać chyba..zjadłam lody z szarlotką...a teraz chce mi się tego kebaba hahaha :-P dziś pierwszy dzień od tygodnia Kiedy mam taki apetyt i mdłości zelżały ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 17:19

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam pierogi ruskie polane skware ami. Teraz umieram. Leżę od 3 h

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wszystkiego najlepszego! :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4d5e9e0460d32.jpg.html

W związku z zachciankami, tylko powiedziałam tacie przez telefon co za mną chodzi i podrzucił mi dostawę jak wracał z pracy :)
    Niestety mandarynki nie są jeszcze takie jakie powinny być :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 17:47

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 czekamy na relacje z wizyty ;)
    Któraś jeszcze dzisiaj wizytowała ;)?

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy TSH 3,45 to dużo? Oraz czy któraś miałaś w wynikach z moczu ze w osadzie moczu są bakterie dość liczne?

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    https://zapodaj.net/4d5e9e0460d32.jpg.html

W związku z zachciankami, tylko powiedziałam tacie przez telefon co za mną chodzi i podrzucił mi dostawę jak wracał z pracy :)
    Niestety mandarynki nie są jeszcze takie jakie powinny być :(

Ja wczoraj kupiłam mandarynki w pobliskim Tesco i są idealne! Kwaśne i soczyste,czyli takie jak lubię.;)

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, wszystkiego najlepszego :-)!!!
    A ja czekam na męża, da mi znać czy w pn będzie czy mam przesuwać wizytę u gina, póki co nie wykreśliłam jej z e-rejestracji. Najpóźniej planuję do 10-ego listopada dotrzeć do gabinetu mojego doktorka.
    Chodzicie do babki czy faceta gina?
    U mnie mężczyzna, troszkę po 40- tce i przystojny, z jednej str bardzo chciałam swojego prowadzącego przy porodzie, miał być po 7, ponieważ musiał czekać na żonę, która zmieni go przy opiece nad dziećmi (sama położna), a ja o 6.40 urodziłam swoją córcię z babkami - super ginekolog i świetną położną, chyba z kobietami lepiej się rodzi.
    Czasami wizyty są krepujące, szczególnie, że ciągnie mi się infekcja i znowu będzie samolot.
    Ale tak jestem zadowolona z jego opieki lekarskiej i mu ufam. Coś za coś :-)
    Madzik, daj znać po wizycie. Któraś chyba jeszcze miała mieć wizytę?
    Marya, zazdroszczę Ci tego 11 tc, no super :-) Nie mogę się doczekać u siebie.
    A ja dziś na kolację bez mdłości - zjadłam z córcią kluski leniwe z jogurtem i owocami, za to teraz zaczyna mnie mulić na maksa.
    Na śniadanie czekają parówki dla dzieci z Biedry, chlebek na zakwasie żytni, zjem razem z córcią, w ciąży dobrze wchodzą. I pewnie po 30 min będzie zonk ;-)
    No i chodzą za mną mandarynki, jutro mąż będzie jechał na zakupki.
    Tegz, nie znam sie na tarczycy, bo zawsze miałam ją zdrową, ale wydaję mi się, że chyba nieco za duże TSH. Kiedy masz wizytę? Zadzwon może do gina to sie uspokoisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 18:44

• teqz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Tegz, nie znam sie na tarczycy, bo zawsze miałam ją zdrową, ale wydaję mi się, że chyba nieco za duże TSH. Kiedy masz wizytę? Zadzwon może do gina to sie uspokoisz.
    Mam w poniedziałek wizytę wiec szybciej i tak się nie dowiem. Tez mi się wydaje ze jest zbyt wysokie :(

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anna, ja bym szła prywatnie i to tylko do gina, który ma certyfikat PTG. Chyba nawet mama ginekolog w którymś poście wspominała, żeby sprawdzać to przed USG genetycznym. Listy lekarzy, którzy zdali egzamin w danym roku są dostępne w internecie.

Kochana, na bank pójdę prywatnie, ale pytanie, czy iść też jeszcze na NFZ? Zawsze to byłoby jakieś porównanie, ale nie chce w ciągu 3 dni robić 2 usg. Chyba nie powinnam się nad tym dłużej zastanawiać.

Raz jeszcze - gratuluję serduszka! Mam nadzieję, ze spadł Ci ciężar z serca i możesz teraz zacząć cieszyć sie ciąża! :-)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wiecie czy TSH 3,45 to dużo? Oraz czy któraś miałaś w wynikach z moczu ze w osadzie moczu są bakterie dość liczne?

Trochę za wysokie, ale ważne jakie masz ft4. Ja też mam teraz tsh 3,36, lekarz mi zwiększył dawkę leku i tyle. Będzie dobrze.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

W osadzie mam bakterie liczne w polu widzenia.

• teqz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Trochę za wysokie, ale ważne jakie masz ft4. Ja też mam teraz tsh 3,36, lekarz mi zwiększył dawkę leku i tyle. Będzie dobrze.
    Na ft4 robi się jakoś osobno badanie? Sory jeśli głupie pytanie ale nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca i jestem trochę w szoku :(

• teqz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    W osadzie mam bakterie liczne w polu widzenia.
    I jak Ci to lekarz zinterpretowal?

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Za duże w ciąży moja lekarz twierdzi, że powinna być do 2, 5. Ale spokojne minę zeszłym tygodniu skoczyło do 4.5 zwiększono mi eutyrox i 4dninpozniej miałam 1.8.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz
    Zinterpretuje w poniedziałek. Jednak z tego co pamiętam z poprzednich ciąż, lekarz nigdy nie czepiał się osadu, jeśli wyniki moczu były w porządku.
    Resztę parametrów w osadzie mam w porządku, więc tymi bakteriami się nie przejmuję.

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz zrobic posiew żeby sprawdzić bakterie , u mnie oprócz bakterii wyszly inne rzeczy :/

age.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka 100 lat!

Wizyta super, bardzo się cieszę, że zdecydowałam się pójść prywatnie, kamień z serca. Jak się okazuje na NFZ mozna tylko się zdenerwować :/
    Człowiek zdrowy, 3,35 cm, serducho biło jak dzwon 160/min, machał rączkami i nóżkami, piękny widok <3 Nie ma śladu po krwiaku. Wg OM 10+0, wg usg 10+2, TP z OM 01.06, z usg 02.06 :D Rozpływam się ze szczęścia <3 :)

klarunia1978, Anitka201, BettyCatriona, Marya, tomania2806, Paula2702, pełnanadziei:}, Wonderland lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    TSH 3.45 to dużo.
    Ja miałam 2.87 i dostałam euthyrox,mój gon mi powiedział,że jest to na granicy i lepiej nie ryzykować.
    W ciąży norma jest do 2.5

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki już duży Dzidziuś. Gratulacje!!!!

Madzik84 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ