CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
witam po dłuższej przerwie
ja mam dziś trochę leniwa sobotę. W nocy mały często się budził więc teraz jestem padnieta. Próbuje się zmobilizować do pracy bo w końcu słoneczko ładnie świeci i wypadałoby to wykorzystać na pranie i porządki. Ale jak to mowia: żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce
Co do ubranek ciazowych to też zastanawiam się już nad spodniami bo powoli zaczynam się nie mieścić w jeansy i częściej chodzę w dresach lub leginsachBettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Emisia35 wrote:Piękne są te wszystkie rzeczy...ale jakie drogie...
Zdecydowanie poszukam używanych
W maju mam komunię syna,to będzie już początek 9-tego miesiąca,
wtedy to dopiero będę gruba!
Mnie już spodnie cisnąprzeraza mnie to jak szybko w tej trzeciej ciąży rośnie brzuch..wczoraj moja córka się mnie pyta kiedy mi to urosło hihi
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny już jakiś czas podglądam forum ale dopiero dziś odważyłam się napisać. Jestem na początku 8 tyg termin na 21 czerwca. Na razie wszystko przebiega dobrze ale ciągle towarzyszy nam stres związany z pierwszą ciąża która zakończyła się poronieniem. Od wczoraj odczuwam dziwne kłucie które co jakiś czas przychodzi od krzyża w dół brzucha po prawej stronie czy któraś z was miała podobnie ?
Pozdrawiam wszystkie mamusie i z góry dziękuję za odpowiedź ❤️Ruth, Marya, 100krotka, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość
-
KlaudiaS wrote:Cześć dziewczyny już jakiś czas podglądam forum ale dopiero dziś odważyłam się napisać. Jestem na początku 8 tyg termin na 21 czerwca. Na razie wszystko przebiega dobrze ale ciągle towarzyszy nam stres związany z pierwszą ciąża która zakończyła się poronieniem. Od wczoraj odczuwam dziwne kłucie które co jakiś czas przychodzi od krzyża w dół brzucha po prawej stronie czy któraś z was miała podobnie ?
Pozdrawiam wszystkie mamusie i z góry dziękuję za odpowiedź ❤️
Wychodzi na to, ze jestesmy na tym samym etapie... ja niby tez mam termin na 21 czerwca.. choc może sie jeszcze to zmienic po wizycie u ginekologa.
Moja pierwsza ciaze tez stracilam.... i ta jest tak samo jak u Ciebie owiana strachem i obawami.... Pamietaj, zeby myslec pozytywnie bo podobno wszystko jest w naszej głowie.
Jezeli nie sa to bole jak skurcze to podejrzewam, ze jest wszystko dobrze... mnie tez czesto boli w krzyżu... i z tego co niektóre dziewczyny pisza to jest to normalne.
Mysle ze mamy to juz w naturze, zwłaszcza po poronieniu że doszukujemy się jakis podejrzanych objawow...
Kiedy mialas/masz usg?Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
U nas był ciężki wieczór i noc pod względem mdłości. Standardowo podczas mycia zębów trzeba było się przytulić do muszli klozetowej, na domiar tego wszystkiego miałam straszne zawroty głowy, a po położeniu się do łóżka czułam się jak po mocno zakrapianej alkoholem imprezie z helikopterem w głowie. Jak już udało się zasnąć, o 5tej pobudka z ochotą na żarcie, pokręciłam się z godzinę w łóżku i wstałam po dwie kromki chleba, po czym udało się znowu zasnąć. Ale za to dzisiaj cały czas mnie muli, na szczęście jeszcze nie wymiotowałam.
CO do ubrań ciążowych to się rozglądam, ale nic nie wiem. Zwłaszcza, że po skończonym pierwszym trymestrze mam zamiar przeprowadzić się do tatusia fasolki do Hiszpanii, więc już tam będę się rozglądać. Problem pojawi się dopiero, jak będziemy bliżej brania ślubu cywilnego i co na siebie włożyć. Mój mi gada, że może w maju, ale w maju to on sobie sam ze sobą weźmie ślub.
KlaudiaS, Hefe To chyba razem jesteśmy w podobnym wieku ciąży. Z BBF termin mam na 19 czerwca, ale czekam jeszcze na środową wizytę, wtedy chyba powie mi konkretnie, bo może być plus kilka dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 12:25
-
O to widzę że mamy takie same doświadczenia. Staram się myśleć pozytywnie trochę wypoczywać przy tych bólach i miejmy nadzieję wszystko będzie dobrze. Pierwsze USG miałam w 5 tyg żeby potwierdzić że ciąża jest wewnątrz maciczna a ostatnie w zeszły wtorek. Dzidzia pięknie urosła serduszko bije jak szalone
-
Ruth wrote:Ja czekam teraz na swoja serduszkowa
17listopada idę, jesteśmy na tym samym etapie;-) tp mam na 20.06
-
Hej dziewczyny:) Do sprzedania mam oryginalny laktator elektryczny MEDELA typ: mini elektric zakupiony za 331zł 68gr. Użyty tylko kilka razy więc praktycznie nowy i w 100% sprawny.
Do tego sprzedam też 3 nowe butelki Medeli do tego laktatora w komplecie zakupione za 28zł 90gr.
Posiadam jeszcze 2 nieużywane smoczki Medeli pasujące idealnie do butelek zakupione za 19zł 90gr. Kosz całego zestawu w sklepie to 380zł 48gr.
Sprzedam całość za 300 zł dokładając gratis:
* 10 wkładek laktacyjnych
* 2 nakładki silikonowe na sutki
* żel na popękane brodawki MALTAN (prawie cała tubka).
Piszcie na priva. -
KlaudiaS wrote:Następna wizyta dopiero za 4 tyg chyba oszaleje czekając ;( a jak to jest u was dziewczyny co ile macie wizyty?
gdybym chciała czekac na pierwsze usg to musiałabym czekac do 12 tyg ciazy... ale z racji, ze troche plamie zrobili mi wcześniej (pewnie zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna) i biło juz serduszko, to byl 6t2d... Nastepna bede miala na wlasna reke 10.11 i wtedy sie okaze czy wdzystko dobrze sie rozwija.... Stresuje sie troszkę ale mysle na prawde pozytywnie staram sie odciac od poprzedniej straconej ciazy...
Duzo jest nas na tym samym etapieAniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Anikatika wrote:U nas był ciężki wieczór i noc pod względem mdłości. Standardowo podczas mycia zębów trzeba było się przytulić do muszli klozetowej, na domiar tego wszystkiego miałam straszne zawroty głowy, a po położeniu się do łóżka czułam się jak po mocno zakrapianej alkoholem imprezie z helikopterem w głowie. Jak już udało się zasnąć, o 5tej pobudka z ochotą na żarcie, pokręciłam się z godzinę w łóżku i wstałam po dwie kromki chleba, po czym udało się znowu zasnąć. Ale za to dzisiaj cały czas mnie muli, na szczęście jeszcze nie wymiotowałam.
CO do ubrań ciążowych to się rozglądam, ale nic nie wiem. Zwłaszcza, że po skończonym pierwszym trymestrze mam zamiar przeprowadzić się do tatusia fasolki do Hiszpanii, więc już tam będę się rozglądać. Problem pojawi się dopiero, jak będziemy bliżej brania ślubu cywilnego i co na siebie włożyć. Mój mi gada, że może w maju, ale w maju to on sobie sam ze sobą weźmie ślub.
KlaudiaS, Hefe To chyba razem jesteśmy w podobnym wieku ciąży. Z BBF termin mam na 19 czerwca, ale czekam jeszcze na środową wizytę, wtedy chyba powie mi konkretnie, bo może być plus kilka dni.
Gdzie bierzecie slub? w Polsce?
Mam znajoma ktora brala slub juz z duzym brzuchem i mozna na prawde sliczne sukienki kupic wiec na pewno cos znajdzieszAniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Ruth wrote:Mnie uspokaja moje samopoczucie..jest tak źle, że nie może być z dzidziutkiem nic złego;-) a tak naprawdę szaleje i mam ochotę się umówić prywatnie na wcześniejszą wizytę hihi
-
nick nieaktualny
-
Ruth wrote:Pierwsze słyszę, ze na NFZ są cztery usg..ja chodzę na NFZ i miałam zawsze usg co wizytę