CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKlaudiaS wrote:Tak wyczytałam w internecie i byłam w szoku ale może lekarze aż tak do tego nie przywiązują uwagi bo prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie tak rzadkiego USG. Chociaż z opowiadań mojej mamy kiedy była ze mną w ciąży USG robił jeden lekarz w mieście i tylko prywatnie była na nim tylko 2 razy dobrze że w dzisiejszych czasach mamy taki dobry dostep do wszystkich badań
jak ja dziekuje, ze zyje w czasach w których medycyna moze tak bardzo pomoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 14:51
-
Ruth wrote:Blanka we wcześniejszej ciąży miałam go non stop, musiałam brać nospe 3x2tabl, to nic złego, po prostu dziecko rośnie. Myślę, że Ciebie po prostu boli, bo widocznie Ty jesteś bardziej na ten ból podatna.
Dzieki pewnie masz racje to jest moja pierwsza ciąża i panikuje nie potrzebnie ;/ do lekarza jestem umówiona dopiero na 17 to chyba bez konsultacji z nim nie ma co brać na własna rękę żadnej no spy ?Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Blanka991 wrote:Dziewczyny a często macie ten ból brzucha ?? Mnie znowu dopadło po obiedzie ;/ ból w dole i twardy brzuch ;/ kurczę nie zdażyło mi sie to wczesniej a teraz od 2 dni to mam ;/ i nie wiem czy jest sie czym stresować ?
Ja mam dość często..jak za szybko wstanę a nawet jak krzyknę na chłopaków to mnie tak łapie że nie mogę się wyprostowaćto chyba rosnąca macica
-
nick nieaktualnyBlanka991 wrote:Dzieki pewnie masz racje to jest moja pierwsza ciąża i panikuje nie potrzebnie ;/ do lekarza jestem umówiona dopiero na 17 to chyba bez konsultacji z nim nie ma co brać na własna rękę żadnej no spy ?
Ruth lubi tę wiadomość
-
Blanka991 wrote:Dziewczyny a często macie ten ból brzucha ?? Mnie znowu dopadło po obiedzie ;/ ból w dole i twardy brzuch ;/ kurczę nie zdażyło mi sie to wczesniej a teraz od 2 dni to mam ;/ i nie wiem czy jest sie czym stresować ?
ale myślę że to związane z rozciąganiem się macicy i miednicy bo w tym tygodniu już sporo zaczyna się to wszystko powiekszac. Ból nie jest nie do wytrzymania ale sprawia dyskomfort. Brałam dziś nospe na chwilę dała ulgę polecam też brać magnez działa rozkurczowo
-
Cześć Dziewczynki
Jak mija Wam sobota? Ja tylko odkurzyłam i umyłam podłogi, i opadłam z sił. Ogólnie to od kilku dni mam mdłości, wszystko mnie odrzuca, jem bo musze
I jeszcze mi mąż remonty w domu robi no i mi to śmierdzi
Tegz ja mam tsh 2,78 i biore 3xtydz euthyrox 112 na przemian z 100
Emisia ja już kupiłam pare ciuchów z olx, bo wszystkiego pozbyłam się już
Też sobie uświadomiłam, że 20 maja na komunii córci to będę miała spory brzuszek. Pewnie dam sobie uszyć jakąs sukienkę
Miłego dnia Wam życzę
A no i oczywiście witam nowe mamusie -
U mnie takie bóle też czasami są.
Blanka u Ciebie pierwsza ciążą i wszystko musi ładnie rosnąć.
Nie wyobrażam sobie opieki w ciąży i tylko 3 czy 4 usg, zamartwiałabym się. Moja bratowa miała w początkach gina, który w ogóle usg nie robił, badanie macane, odradzał witaminy prenatalne itp. Na szczęście już końcówka ciąży i bratowa zdecydowała się na prywatny poród, już od 31 tc tam chodzi gdzie ja.
U mnie I ciąża w 20 tc - wada serduszka. W kolejnej krwiak podskosmówkowy, też było trochę stresu. Każda ciąża inna.
Hefe, w ciąży z córcią plamiłam przed datą przyjścia miesiączka i też podejrzewano ciążę pozamaciczną.
Jak tylko plamienie miałam to się martwiłam, niepotrzebnie, trzeba przeczekać, choć łatwo powiedzieć, potem już wyluzowałam, usg zawsze mnie tez cieszyłoA po 10 tc spokój był mimo że krwiaczek jeszcze był.
Byłam dziś w galerii i zahaczyłam o Mohito, nie powstrzymałam się i kupiłam sweterek, taką S szerszą na brzuszku i na teraz bluzeczke czarną i spódniczkę w kratkę - będzie na wizyty, póki brzusio aż tak nie wystaję. No właśnie, jestem szczupła, a już sterczy mi nieco brzusio, nawet mąż zauważył i nie dopinam się w spodnie.
Dziewczyny, spokojnie, zdążymy dokupić stopniowo ciuszki ciążowe. Ja polecam H&M Mama - jak są obniżki, w ciąży z córcią upolowałam dwa sweterki za 30 zł, bluzeczki obniżone z 100zł
Czasami w porządniejszym ciuchaczu można naprawdę piękne sukieneczki upolować
Też porządki rano robiłam, potem zakupy, obiad i siedzę z małą na macie i klocki układam. O dziwo, mdłości nieco mniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 15:27
Komcia lubi tę wiadomość
-
Hej. Widzę, że nie tylko mi McDonald's pomaga ;/
Ja na szczęscie drugi dzien jakoś panuję nad ciąganiem. Wiadomo, czasem słabiej, ale mieszanka studencka po troszku co 30 minut i do przodu.
Dzisiaj zaczęłam się zastnawiać jak się odżywiać (po tym okresie "słabo mi") prawidłowo i zdrowo aby nie przytyc za bradzo. Na początku roku jakoś na wszystko sobie pozwalałam i jak urodziłam w czerwcu to zostało mi 4kg (przytyłam 20). Fakt, że może gdyby nie druga ciąża to bym jeszcze schudła, ale nie chce powielić tego schematu. Może polecicie jakies cwiczenia dla babeczek w ciąży?
Ehh nie mogę się doczekać poniedziałku. Wyliczyłam, że aż w pięć idziemy na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 16:00
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
U nas dziś też porządki gotowanie obiadu już na dwa dni żeby jutro był spokój
Powoli przestaje mieścić się w spodnie więc zakupiłam 2 pary jeansów na gumce i myślę że jeszcze z 2 miesiące w nich obskocze a potem trzeba się rozglądać za ciążowymi -
nick nieaktualny
-
Nie wyobrażacie sobie mieć tylko 4 usg na całą ciążę a w Anglii są tylko dwa
w 12 i 20 tygodniu.... później tylko wizyty u położnej bez usg...
Ja się ciesze, ze z poczatkiem mojej ciąży pojawił się w polskiej przychodni ginekolog.. i ze moge sobie na własną reke zrobic usg... choć dużo nas to kosztuje i musimy tam dojeżdżać prawie 1h w jedna stronę.... Ale teraz jestem w stanie dużo zrobić żeby móc częściej skontrolować co się tam w środku dzieje.
Agniecha bardzo dobre podejście...będziemy mieć czas później na zrzucanie
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Agnella ja ciagle wierze, że jest tak jak mówisz i staram się nie dopuszczać zlych mysli do siebie
musi byc dobrze.
Mnie rano zmulilo po jajecznicy... a na obiad robilam placki po węgiersku.. liczylam na jakis odrzut a tu zero mdlosci
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
nick nieaktualnyMi babcia ugotowała rosół
pyyyyszny i nawet mnie po nim nie zmyliło
Hefe dobrze, ze masz możliwość kontrolować ciaze nie tak jak Anglicy sobie to wyobrażająmasakra jak oni tam traktują kobiety, ciekawe czy Ksieznie Kate tez by tak powiedzieli, 2usg i jak sie ma ciaza utrzymać to sie utrzyma... masakra
BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Agniechaaa, też dziś gotowałam rosołek, bo od paru dni miałam ochotę
jakoś od 2 dni odrzut do jedzenia mi odpuścił, pewnie jak nie wroci na dniach to zacznę się martwić.
-
Ja z natury jestem szczupła, w ciąży tez niewiele przytyłam (11-12 kg) mimo że jadłam normalnie, na pewno nie za 3, ale sporo i dużo słodyczy i lodów z bitą śmietaną (rożek firmowy Grycana). Szybko zleciał balast po karmieniu piersią, w miesiąc miałam swoją wagę, nawet na minusie 4kg, jak skonczyłam kp, a trwało 2,5 miesiąca, była stara waga sprzed ciąży
. Po za tym dzieciątka nie dadzą nam tyć, będzie roboty z nimi, także na spokojnie, nawet jak sporo przytyjemy. Też wagą się nie przejmuję. Zawsze można zrzucić jak się uprzemy.
Teraz są mdłości, ale jem sporo. Po prostu jak coś zjem na chwilę nie muli.
Dziś oglądałam ciuszki na necie w H&M Mama, już nie mogę się doczekać. Niedługo założę suwaczek.
A wizytę mam w środę o 11.20.
Któraś dziś wizytowała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 17:26
-
nick nieaktualny
-
Agnella wrote:Ja z natury jestem szczupła, w ciąży tez niewiele przytyłam (11-12 kg) mimo że jadłam normalnie, na pewno nie za 3, ale sporo i dużo słodyczy i lodów z bitą śmietaną (rożek firmowy Grycana). Szybko zleciał balast po karmieniu piersią, w miesiąc miałam swoją wagę, nawet na minusie 4kg, jak skonczyłam kp, a trwało 2,5 miesiąca, była stara waga sprzed ciąży
. Po za tym dzieciątka nie dadzą nam tyć, będzie roboty z nimi, także na spokojnie, nawet jak sporo przytyjemy. Też wagą się nie przejmuję. Zawsze można zrzucić jak się uprzemy.
Teraz są mdłości, ale jem sporo. Po prostu jak coś zjem na chwilę nie muli.
Dziś oglądałam ciuszki na necie w H&M Mama, już nie mogę się doczekać. Niedługo założę suwaczek.
A wizytę mam w środę o 11.20.
Któraś dziś wizytowała?