X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    TSH 3.45 to dużo.
    Ja miałam 2.87 i dostałam euthyrox,mój gon mi powiedział,że jest to na granicy i lepiej nie ryzykować.
    W ciąży norma jest do 2.5
    Mi gin mówi że powinno być w okolicach 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 20:08

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chciałabym dziś oficjalnie do Was dołączyć z terminem na 20 czerwca.

Wcześniej po moich przejściach bałam się, a i teraz mam w sobie sporo dystansu, ale póki co chcę się cieszyć tym co jest na tym etapie.

Miałam dziś USG, jest maluszek 12 mm i biło serduszko. Lekarz nie mierzył liczby uderzeń, bo mówi że na tym etapie tego nie robi, najważniejsze, że bije.
    Wg 0M dziś u mnie 7t0d, wg usg 7t2d, więc chyba ok.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

ewulek, Hefe, malka, Agniechaaaa, Anna Stesia, Marya, tomania2806, Madzik84, Paula2702, pełnanadziei:}, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za życzenia :-) właśnie mam chwile bo usypiam młodego ;-) weszliśmy na wyższy poziom, ja moge leżeć w naszym łóżku, on w swoim i tak zasypia :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak to jest ale koło 16 mam okno żywieniowe :-) tzn wtedy moge coś zjeść bez ogromnych mdlosci. Koło 17 mdlosci wracają ponownie :-) i tak codziennie od kilku dni :-)

• ewulek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oficjalnie sie przylaczam. Poki co termin na 6 czerwca.
    Mielismy ciezki poczatek, pogotowie, zmiany lekarzy bo nie chcieli mnie szybciej przyjac mimo krwawienia ale dzis po kontroli dobre wiesci i mimo ze nadal musze lezec (co przy dwulatku w domu nielatwe) to nadzieja ze bedzie dobrze jest.
    Zdycham duzo bardziej niz w pierwszej ciazy i albo jestem glodna albo mi niedobrze ale tragedii nie na choc szkoda mi mojego syneczna bo nie mam sily sie z nim bawic.

Hefe, summer86, Ruth, Marya, Madzik84, Paula2702, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałabym dziś oficjalnie do Was dołączyć z terminem na 20 czerwca.

Wcześniej po moich przejściach bałam się, a i teraz mam w sobie sporo dystansu, ale póki co chcę się cieszyć tym co jest na tym etapie.

Miałam dziś USG, jest maluszek 12 mm i biło serduszko. Lekarz nie mierzył liczby uderzeń, bo mówi że na tym etapie tego nie robi, najważniejsze, że bije.

Moja Summer :) muszę jeszcze raz to napisać :) tak sie cieszę :D <3

summer86 lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Witaj:-) w końcu kolejna z testowania wskoczyła do nas <3

summer86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja się zastanawiam jak to jest ale koło 16 mam okno żywieniowe :-) tzn wtedy moge coś zjeść bez ogromnych mdlosci. Koło 17 mdlosci wracają ponownie :-) i tak codziennie od kilku dni :-)
    Ja mam swoje ok 18/19 ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż nie mam mdłości:) a już połowa 7 tyg a dzidziuś dobrze się rozwija. Nie wiem jak to jest z tymi objawami:) tylko piersi mi o cm urosły i pod pachami jakiś mnie ciągnie. Plus tylko czuje plecy raz na jakiś czas a tak to zero.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Na ft4 robi się jakoś osobno badanie? Sory jeśli głupie pytanie ale nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca i jestem trochę w szoku :(

Tak, robi sie osobne badanie, jest mniej więcej w cenie tsh. A tym wyższym tsh tak bardzo sie nie przejmuj - lekarze usiłują zbijać zawsze do poniżej 2, ale prawdziwe kłopoty to jest tsh powyżej 10-15. Mam świetnego endo, który zamiast mnie stresować tak mnie właśnie uspokaja. A ja startowałam z tsh o wysokości 8. Teraz w ciąży miałam raz 3,7, a po zwiększeniu dawki prawie 3,4. Internet bardzo straszy, ale ja mniej się martwię, bo wiem, że dopóki ft4 jest w normie to dziecku nie brakuje hormonu tarczycy.

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Na ft4 robi się jakoś osobno badanie? Sory jeśli głupie pytanie ale nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca i jestem trochę w szoku :(
    Teqz TSH trochę za wysokie Ale zrób kolejne badanie na FT3 i FT4. Jeśli będą one w normie to się nie przejmuj bo i pewnie leków nie dostaniesz. Moje TSH jest bardzo niskie 0.1 ale te dwa pozostałe czynniki są w normie i lekarze twierdzą że to spowodowane ciąża, dokładnie HCG i za 4 tyg mam powtórzyć badanie. Organizm sam sobie powinien poradzić wraz ze spadkiem hcg. Nie dostałam żadnych leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 00:19

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomóżcie nie wiem co robic od wczoraj z przerwami kłuje mnie brzuch czuje ze jest napiety inaczej niż zazwyczaj czy to jest normalne czy powinnam sie martwić ?

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej dziewczyny pomóżcie nie wiem co robic od wczoraj z przerwami kłuje mnie brzuch czuje ze jest napiety inaczej niż zazwyczaj czy to jest normalne czy powinnam sie martwić ?
    Kłucie mi się w poprzednich ciążach też zdarzalo, lekarz mówił, że dobry objaw rosnącej ciąży. A napięty napiętego brzucha nie miałem, chyba że twardniejący masz na mysli, miałam wtedy brać nos pę.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, może sie przeciążyłaś lub przemęczyłaś?
    Bierz nos-pę i staraj wypoczywać.
    Ja wizytę i tak musiałam przełożyć - w poniedziałek i wtorek męża nie będzie. Któraś ma wizytę 8 lub 9 listopada :-)?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja miewam takie kłucie, tak jak dziewczyny piszą, macica się spina i rozciąga...nospa i chwilę poleżeć;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny juz jest znacznie lepiej ale jak mnie ból obudził w środku nocy to sie wystraszyłam ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Powiedzcie...czy któraś z Was szuka już ubrań ciążowych?
    Ja już się rozglądam bo pomału nie mam co na tyłek wcisnąć :(
    Ogólnie moja szafa jest uboga w ubrania sportowe,czy weekendowe luźniejsze.
    Z racji pracy posiadam raczej 95% ubrań eleganckich,dopasowanych sukienek,spódniczek i koszul.
    No i już pojawia się problem bo zaczyna mnie to wszystko uwierać :(
    Na wadze mam -2,ale w pasie już jakby lekko przyciasno ;)

BettyCatriona, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Powiedzcie...czy któraś z Was szuka już ubrań ciążowych?
    Ja już się rozglądam bo pomału nie mam co na tyłek wcisnąć :(
    Ogólnie moja szafa jest uboga w ubrania sportowe,czy weekendowe luźniejsze.
    Z racji pracy posiadam raczej 95% ubrań eleganckich,dopasowanych sukienek,spódniczek i koszul.
    No i już pojawia się problem bo zaczyna mnie to wszystko uwierać :(
    Na wadze mam -2,ale w pasie już jakby lekko przyciasno ;)
    Mamo to samo. Same garsonki . Na szczęście jeszcze w nie wchodzę.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Mamo to samo. Same garsonki . Na szczęście jeszcze w nie wchodzę.
    Piękne są te wszystkie rzeczy...ale jakie drogie...
    Zdecydowanie poszukam używanych ;)
    W maju mam komunię syna,to będzie już początek 9-tego miesiąca,
    wtedy to dopiero będę gruba! ;)

Ruth lubi tę wiadomość

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ