X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    TSH 3.45 to dużo.
    Ja miałam 2.87 i dostałam euthyrox,mój gon mi powiedział,że jest to na granicy i lepiej nie ryzykować.
    W ciąży norma jest do 2.5
    Mi gin mówi że powinno być w okolicach 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 20:08

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chciałabym dziś oficjalnie do Was dołączyć z terminem na 20 czerwca.

Wcześniej po moich przejściach bałam się, a i teraz mam w sobie sporo dystansu, ale póki co chcę się cieszyć tym co jest na tym etapie.

Miałam dziś USG, jest maluszek 12 mm i biło serduszko. Lekarz nie mierzył liczby uderzeń, bo mówi że na tym etapie tego nie robi, najważniejsze, że bije.
    Wg 0M dziś u mnie 7t0d, wg usg 7t2d, więc chyba ok.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

ewulek, Hefe, malka, Agniechaaaa, Anna Stesia, Marya, tomania2806, Madzik84, Paula2702, pełnanadziei:}, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za życzenia :-) właśnie mam chwile bo usypiam młodego ;-) weszliśmy na wyższy poziom, ja moge leżeć w naszym łóżku, on w swoim i tak zasypia :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak to jest ale koło 16 mam okno żywieniowe :-) tzn wtedy moge coś zjeść bez ogromnych mdlosci. Koło 17 mdlosci wracają ponownie :-) i tak codziennie od kilku dni :-)

• ewulek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oficjalnie sie przylaczam. Poki co termin na 6 czerwca.
    Mielismy ciezki poczatek, pogotowie, zmiany lekarzy bo nie chcieli mnie szybciej przyjac mimo krwawienia ale dzis po kontroli dobre wiesci i mimo ze nadal musze lezec (co przy dwulatku w domu nielatwe) to nadzieja ze bedzie dobrze jest.
    Zdycham duzo bardziej niz w pierwszej ciazy i albo jestem glodna albo mi niedobrze ale tragedii nie na choc szkoda mi mojego syneczna bo nie mam sily sie z nim bawic.

Hefe, summer86, Ruth, Marya, Madzik84, Paula2702, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałabym dziś oficjalnie do Was dołączyć z terminem na 20 czerwca.

Wcześniej po moich przejściach bałam się, a i teraz mam w sobie sporo dystansu, ale póki co chcę się cieszyć tym co jest na tym etapie.

Miałam dziś USG, jest maluszek 12 mm i biło serduszko. Lekarz nie mierzył liczby uderzeń, bo mówi że na tym etapie tego nie robi, najważniejsze, że bije.

Moja Summer :) muszę jeszcze raz to napisać :) tak sie cieszę :D <3

summer86 lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Witaj:-) w końcu kolejna z testowania wskoczyła do nas <3

summer86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja się zastanawiam jak to jest ale koło 16 mam okno żywieniowe :-) tzn wtedy moge coś zjeść bez ogromnych mdlosci. Koło 17 mdlosci wracają ponownie :-) i tak codziennie od kilku dni :-)
    Ja mam swoje ok 18/19 ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż nie mam mdłości:) a już połowa 7 tyg a dzidziuś dobrze się rozwija. Nie wiem jak to jest z tymi objawami:) tylko piersi mi o cm urosły i pod pachami jakiś mnie ciągnie. Plus tylko czuje plecy raz na jakiś czas a tak to zero.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Na ft4 robi się jakoś osobno badanie? Sory jeśli głupie pytanie ale nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca i jestem trochę w szoku :(

Tak, robi sie osobne badanie, jest mniej więcej w cenie tsh. A tym wyższym tsh tak bardzo sie nie przejmuj - lekarze usiłują zbijać zawsze do poniżej 2, ale prawdziwe kłopoty to jest tsh powyżej 10-15. Mam świetnego endo, który zamiast mnie stresować tak mnie właśnie uspokaja. A ja startowałam z tsh o wysokości 8. Teraz w ciąży miałam raz 3,7, a po zwiększeniu dawki prawie 3,4. Internet bardzo straszy, ale ja mniej się martwię, bo wiem, że dopóki ft4 jest w normie to dziecku nie brakuje hormonu tarczycy.

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Na ft4 robi się jakoś osobno badanie? Sory jeśli głupie pytanie ale nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca i jestem trochę w szoku :(
    Teqz TSH trochę za wysokie Ale zrób kolejne badanie na FT3 i FT4. Jeśli będą one w normie to się nie przejmuj bo i pewnie leków nie dostaniesz. Moje TSH jest bardzo niskie 0.1 ale te dwa pozostałe czynniki są w normie i lekarze twierdzą że to spowodowane ciąża, dokładnie HCG i za 4 tyg mam powtórzyć badanie. Organizm sam sobie powinien poradzić wraz ze spadkiem hcg. Nie dostałam żadnych leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 00:19

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomóżcie nie wiem co robic od wczoraj z przerwami kłuje mnie brzuch czuje ze jest napiety inaczej niż zazwyczaj czy to jest normalne czy powinnam sie martwić ?

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej dziewczyny pomóżcie nie wiem co robic od wczoraj z przerwami kłuje mnie brzuch czuje ze jest napiety inaczej niż zazwyczaj czy to jest normalne czy powinnam sie martwić ?
    Kłucie mi się w poprzednich ciążach też zdarzalo, lekarz mówił, że dobry objaw rosnącej ciąży. A napięty napiętego brzucha nie miałem, chyba że twardniejący masz na mysli, miałam wtedy brać nos pę.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, może sie przeciążyłaś lub przemęczyłaś?
    Bierz nos-pę i staraj wypoczywać.
    Ja wizytę i tak musiałam przełożyć - w poniedziałek i wtorek męża nie będzie. Któraś ma wizytę 8 lub 9 listopada :-)?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja miewam takie kłucie, tak jak dziewczyny piszą, macica się spina i rozciąga...nospa i chwilę poleżeć;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny juz jest znacznie lepiej ale jak mnie ból obudził w środku nocy to sie wystraszyłam ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Powiedzcie...czy któraś z Was szuka już ubrań ciążowych?
    Ja już się rozglądam bo pomału nie mam co na tyłek wcisnąć :(
    Ogólnie moja szafa jest uboga w ubrania sportowe,czy weekendowe luźniejsze.
    Z racji pracy posiadam raczej 95% ubrań eleganckich,dopasowanych sukienek,spódniczek i koszul.
    No i już pojawia się problem bo zaczyna mnie to wszystko uwierać :(
    Na wadze mam -2,ale w pasie już jakby lekko przyciasno ;)

BettyCatriona, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Powiedzcie...czy któraś z Was szuka już ubrań ciążowych?
    Ja już się rozglądam bo pomału nie mam co na tyłek wcisnąć :(
    Ogólnie moja szafa jest uboga w ubrania sportowe,czy weekendowe luźniejsze.
    Z racji pracy posiadam raczej 95% ubrań eleganckich,dopasowanych sukienek,spódniczek i koszul.
    No i już pojawia się problem bo zaczyna mnie to wszystko uwierać :(
    Na wadze mam -2,ale w pasie już jakby lekko przyciasno ;)
    Mamo to samo. Same garsonki . Na szczęście jeszcze w nie wchodzę.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Mamo to samo. Same garsonki . Na szczęście jeszcze w nie wchodzę.
    Piękne są te wszystkie rzeczy...ale jakie drogie...
    Zdecydowanie poszukam używanych ;)
    W maju mam komunię syna,to będzie już początek 9-tego miesiąca,
    wtedy to dopiero będę gruba! ;)

Ruth lubi tę wiadomość

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ