CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Emisia35 wrote:TSH 3.45 to dużo.
Ja miałam 2.87 i dostałam euthyrox,mój gon mi powiedział,że jest to na granicy i lepiej nie ryzykować.
W ciąży norma jest do 2.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 20:08
-
Cześć Dziewczyny, chciałabym dziś oficjalnie do Was dołączyć z terminem na 20 czerwca.
Wcześniej po moich przejściach bałam się, a i teraz mam w sobie sporo dystansu, ale póki co chcę się cieszyć tym co jest na tym etapie.
Miałam dziś USG, jest maluszek 12 mm i biło serduszko. Lekarz nie mierzył liczby uderzeń, bo mówi że na tym etapie tego nie robi, najważniejsze, że bije.
Wg 0M dziś u mnie 7t0d, wg usg 7t2d, więc chyba ok.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie.
ewulek, Hefe, malka, Agniechaaaa, Anna Stesia, Marya, tomania2806, Madzik84, Paula2702, pełnanadziei:}, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Ja tez oficjalnie sie przylaczam. Poki co termin na 6 czerwca.
Mielismy ciezki poczatek, pogotowie, zmiany lekarzy bo nie chcieli mnie szybciej przyjac mimo krwawienia ale dzis po kontroli dobre wiesci i mimo ze nadal musze lezec (co przy dwulatku w domu nielatwe) to nadzieja ze bedzie dobrze jest.
Zdycham duzo bardziej niz w pierwszej ciazy i albo jestem glodna albo mi niedobrze ale tragedii nie na choc szkoda mi mojego syneczna bo nie mam sily sie z nim bawic.Hefe, summer86, Ruth, Marya, Madzik84, Paula2702, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Cześć Dziewczyny, chciałabym dziś oficjalnie do Was dołączyć z terminem na 20 czerwca.
Wcześniej po moich przejściach bałam się, a i teraz mam w sobie sporo dystansu, ale póki co chcę się cieszyć tym co jest na tym etapie.
Miałam dziś USG, jest maluszek 12 mm i biło serduszko. Lekarz nie mierzył liczby uderzeń, bo mówi że na tym etapie tego nie robi, najważniejsze, że bije.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie.muszę jeszcze raz to napisać
tak sie cieszę
summer86 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Cześć Dziewczyny, chciałabym dziś oficjalnie do Was dołączyć z terminem na 20 czerwca.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie.summer86 lubi tę wiadomość
-
teqz wrote:Na ft4 robi się jakoś osobno badanie? Sory jeśli głupie pytanie ale nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca i jestem trochę w szoku
Tak, robi sie osobne badanie, jest mniej więcej w cenie tsh. A tym wyższym tsh tak bardzo sie nie przejmuj - lekarze usiłują zbijać zawsze do poniżej 2, ale prawdziwe kłopoty to jest tsh powyżej 10-15. Mam świetnego endo, który zamiast mnie stresować tak mnie właśnie uspokaja. A ja startowałam z tsh o wysokości 8. Teraz w ciąży miałam raz 3,7, a po zwiększeniu dawki prawie 3,4. Internet bardzo straszy, ale ja mniej się martwię, bo wiem, że dopóki ft4 jest w normie to dziecku nie brakuje hormonu tarczycy. -
teqz wrote:Na ft4 robi się jakoś osobno badanie? Sory jeśli głupie pytanie ale nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca i jestem trochę w szoku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 00:19
-
nick nieaktualny
-
Blanka991 wrote:Hej dziewczyny pomóżcie nie wiem co robic od wczoraj z przerwami kłuje mnie brzuch czuje ze jest napiety inaczej niż zazwyczaj czy to jest normalne czy powinnam sie martwić ?
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Powiedzcie...czy któraś z Was szuka już ubrań ciążowych?
Ja już się rozglądam bo pomału nie mam co na tyłek wcisnąć
Ogólnie moja szafa jest uboga w ubrania sportowe,czy weekendowe luźniejsze.
Z racji pracy posiadam raczej 95% ubrań eleganckich,dopasowanych sukienek,spódniczek i koszul.
No i już pojawia się problem bo zaczyna mnie to wszystko uwierać
Na wadze mam -2,ale w pasie już jakby lekko przyciasnoBettyCatriona, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Emisia35 wrote:Cześć dziewczyny.
Powiedzcie...czy któraś z Was szuka już ubrań ciążowych?
Ja już się rozglądam bo pomału nie mam co na tyłek wcisnąć
Ogólnie moja szafa jest uboga w ubrania sportowe,czy weekendowe luźniejsze.
Z racji pracy posiadam raczej 95% ubrań eleganckich,dopasowanych sukienek,spódniczek i koszul.
No i już pojawia się problem bo zaczyna mnie to wszystko uwierać
Na wadze mam -2,ale w pasie już jakby lekko przyciasno -
nick nieaktualnySarrrra wrote:Mamo to samo. Same garsonki . Na szczęście jeszcze w nie wchodzę.
Zdecydowanie poszukam używanych
W maju mam komunię syna,to będzie już początek 9-tego miesiąca,
wtedy to dopiero będę gruba!
Ruth lubi tę wiadomość