X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiecie jakie ja mam zachcianki?? Cos mi sie chce po czym minutę pózniej stwierdzam, ze sie po tym pozygam :p i wychodzi na to, ze nie wiem co zjeść bo po wszystkim mnie muli
    Haha dobrze Cie rozumiem ,ja się kusze bo mam ochotę a pozniej lądowałam w łazience.
    AL nigdy mi nie smakowały tak chipsy jak teraz w ciazy lepsze od czekolady :d

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tylko moje plemienia są już od 12 października,a co gorsze ja nie obserwuje ich zewnątrz a podczas badania gin pokazał mi ze w środku jest swierza krew , i wynikach moczu ciągle wychodzi krwiomocz gin jak zobaczył to stwierdził ze musiało byc krwawienie . Ale jestem dobrej myśli bo maluszek rośnie i rozwija sie:)

Najważniejsze, że maleństwo się dobrze rozwija <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, rozumiem Twój stres przez te plamienia, ale najważniejsze, że na kontroli wyszło, że z dzidzią jest ok!

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiecie jakie ja mam zachcianki?? Cos mi sie chce po czym minutę pózniej stwierdzam, ze sie po tym pozygam :p i wychodzi na to, ze nie wiem co zjeść bo po wszystkim mnie muli
    Haha no ja jeszcze pare dni temu mialam to samo przez okolo 2 lub 3 tygodnie... nie mialam w ogole apetytu bo na mysl o czym kolwiek mnie mulilo... a od wczoraj jakby apetyt wracal ale ciagle mam uczucie jakby mi cos w gardle stalo i ciaglo do zoladka...

welonka najwazniejsze, ze fasolka sie rozwija mysle ze taka wiadomosc najabardziej pomaga i odciaga negatywne mysli.

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Haha dobrze Cie rozumiem ,ja się kusze bo mam ochotę a pozniej lądowałam w łazience.
    AL nigdy mi nie smakowały tak chipsy jak teraz w ciazy lepsze od czekolady :d
    Ja staram sie nie jeść takich rzeczy :D odważyłam sie właśnie zjeść śniadanie i mam dziwne przeczucie, ze dzis pierwszy raz przytulne porcelane

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też męczą mdłości ;/ zwłaszcza rano

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki za pomoc, przerzucę się na nocny letrox :) też mam przy łóżku tabletki, ale teraz już muszę jeść natychmiast chyba jak się obudzę, jest coraz gorzej :( apetytu brak, a jeść muszę i jeszcze nie wiem ciągle co, bo mnie od wszystkiego odrzuca. ale znalazłam akceptowalne śniadania: kaszki dla dzieci :) łatwo się je i szybko, więc daję radę po nich :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 13:42

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja mam mdłości cały dzień i wymioty się zdarzają mam strasznie dość tego samopoczucia nic nie umiem zrobić leże tylko bo nie mam siły...
    Ja mam ochotę na kebab i pizzę i radlera :D ale pewnie po przytulałabym się z toaletą ;)
    Ps. Co do tabletek tez biorę jak ide siusiu około 5 rano ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 13:49

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam dzisiaj dwa piękne kawałki sernika - jakie były pyszne :)
    Lecz teraz żałuje bo czuje jakbym miała zaraz je zwrócić i już tak od 1,5 h :/

qskyyx8duozh2ovq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na szczęście śniadanie sie przyjęło :D mleko z płatkami ale boje sie objawu bo bedzie żurek :p chociaż mam ochote na schabowe ale bedą jutro jak M wróci bo tez uwielbia

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Haha no ja jeszcze pare dni temu mialam to samo przez okolo 2 lub 3 tygodnie... nie mialam w ogole apetytu bo na mysl o czym kolwiek mnie mulilo... a od wczoraj jakby apetyt wracal ale ciagle mam uczucie jakby mi cos w gardle stalo i ciaglo do zoladka...

welonka najwazniejsze, ze fasolka sie rozwija mysle ze taka wiadomosc najabardziej pomaga i odciaga negatywne mysli.
    Hefe mam tak samo gula w gardle i jakby cały czas
    Coś mi leżało na żołądku. Nie mogę otworzyć lodówki bo zapachy masakra. Martwi mnie, że od początku ciąży schudłam 4.5 kg, strasznie mało jem i czuję się słabo. Najlepiej mi wchodzą owoce i słone rzeczy.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj Starego wysłałam wieczorem po kebaba :) a dziś nawet nie wiem na co mam ochotę hihi.
    Jeśli chodzi o mdłości i wymioty to bardziej mnie męczą wieczorem lub w ciągu dnia. Ostatnio w ostatniej chwili odłożyłam Franka do lozeczka

• admiralka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości nie męczą w ogóle, ale mało jest rzeczy, na które mam ochotę do jedzenia. Najchętniej to tylko McDonald :P

Ruth, tomania2806, Komcia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednego dnia zwracam wszystko a drugiego jest już lepiej. I też bardziej męczą mnie wieczorem. Jak nie jadłam jogurtów to teraz mam ochotę na owocowe i jabłka.

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od ginekologa zwolnienie na miesiąc, więc całe szczęście mogę wypoczywać, kiedy mnie muli położyć się. Nie wyobrażam sobie żebym chodziła w takim stanie do pracy, tym bardziej że pracuje w szkole i jeszcze dodatkowo kaszlące dzieci i inne atrakcje:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wymiotów nie ma, wczoraj niewiele brakowało po obfitej porcji spaghetti, ale w ciągu dnia przeokrutnie mdli.
    Dziś na obiad jajecznica, frytki domowej roboty...Taką miała ochotę, teraz siedzę i się tylko głęboko oddycham, aby się nie pocałować z muszlą ;-)
    Welonka, musisz się oszczędzać, będzie dobrze. Z tymi plamieniami to niestety, na ogól są z przerwami przez cały I trymestr. Najważniejsze, że maluszek ładnie rośnie, już 9 tc, więc wszystko dobrze jest.
    w ciąży z córcią plamiłam z pauzami do 10 tc. Potem spokój i cisza i u Ciebie tak będzie, zobaczysz.
    Z krwiomoczem powinnaś zbadać mocz - badanie ogólne i posiew, może jakaś bakteria jest. Przed ciąża miałam dość długo krwiomocz, leczenie pomogło.
    W ciąży bezpieczny jest Urosept ziołowy, żurawina jako sok i tak jako przegryzka.
    Hefe, jest krwiak i będą co jakiś czas plamienia. Jeszcze trochę i będzie po krwiaku. Pamiętam jak mój gin mi tak samo mówił, że muszę się w cierpliwość uzbroić i krwiak się wchłonie. Wiem, łatwo powiedzieć. Ale nie ma innego wyjścia.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Dostałam od ginekologa zwolnienie na miesiąc, więc całe szczęście mogę wypoczywać, kiedy mnie muli położyć się. Nie wyobrażam sobie żebym chodziła w takim stanie do pracy, tym bardziej że pracuje w szkole i jeszcze dodatkowo kaszlące dzieci i inne atrakcje:)

stanie? a co się dzieje? chodzi o objawy ciążowe czy przeziębienie?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella mocz nie wskazuje na infekcje bo jest idealny tylko ten krwiomocz ale posiew tez robiłam i jest prawidłowy .Oszczędzam się bardzo czasem mi soe wydaje ze nawet za bardzo . Tak jak mówicie najważniejsze ze maluch rośnie .
    Tylko nie wiem kiedy zaczc brac acard

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    ok, dzięki za pomoc, przerzucę się na nocny letrox :) też mam przy łóżku tabletki, ale teraz już muszę jeść natychmiast chyba jak się obudzę, jest coraz gorzej :( apetytu brak, a jeść muszę i jeszcze nie wiem ciągle co, bo mnie od wszystkiego odrzuca. ale znalazłam akceptowalne śniadania: kaszki dla dzieci :) łatwo się je i szybko, więc daję radę po nich :D
    Miałam tak samo...kombinowałam co zjeść bo na sama myśl o jedzeniu mnie mdliło.
    Jak byliśmy w podstawówce,ja i moi bracia,moja mama codziennie rano na śniadanie robiła nam zupy mleczne.
    Jedna z nich to zwykła biała pszenna bułka pokrojona w kawałki i zalana ciepłym mlekiem :)
    Powiem Ci,że to była jedna z nielicznych rzeczy,które mogłam przełknąć w tym najtrudniejszym momencie mdłości :)
    Teraz jeżeli chodzi o rano,jest znacznie lepiej,ale popołudniami jest gorzej.
    Mam potworne zgagi właściwie po wszystkim :(

• Ruth Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Miałam tak samo...kombinowałam co zjeść bo na sama myśl o jedzeniu mnie mdliło.
    Jak byliśmy w podstawówce,ja i moi bracia,moja mama codziennie rano na śniadanie robiła nam zupy mleczne.
    Jedna z nich to zwykła biała pszenna bułka pokrojona w kawałki i zalana ciepłym mlekiem :)
    Powiem Ci,że to była jedna z nielicznych rzeczy,które mogłam przełknąć w tym najtrudniejszym momencie mdłości :)
    Teraz jeżeli chodzi o rano,jest znacznie lepiej,ale popołudniami jest gorzej.
    Mam potworne zgagi właściwie po wszystkim :(
    Emisia .moja mama nam tak robiła <3 uwielbiałam z kakao...eh ale mi przypomniałaś <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ