X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałabym do Was dołączyć. Udało się w 16 cyklu po 7 na clo i dupku i po laparoskopii w pierwszym cyklu dwie krechy!!!! Termin mamy na 20 czerwca

Ruth, pełnanadziei:}, tomania2806, joann, klarunia1978, Kiki1916, pilik, Kropka89, 100krotka, Marya, Madzik84 lubią tę wiadomość

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj orzeszki :-)

Kropka, Eunice cudowne wieści!:-)
    <3

Ale Wam zazdroszczę ;-) ja ostatnio widziałam pęcherzyk hihi

Kropka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie byłam w sklepie po ptasie mleczko :D zobaczyłam reklamę w tv i musiałam zjeść!

anna23, Anna Stesia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Klarunia jak jest krwiak czasami będą krwawienia, więc spokojnie. Dobrze, że wszystko ok.
    U Ciebie w opisie to sa 3 córy :-)?
    Dziękuję kochana, uspokoiło mnie to co napisałaś.
    Dokładnie tak u Nas pełna specjalizacja na dziewczyny, myślę że 4 Maluch to też dxiewczynka

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj orzeszki!:)

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt:)

Kropka89, klarunia1978 lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja właśnie byłam w sklepie po ptasie mleczko :D zobaczyłam reklamę w tv i musiałam zjeść!
    Chyba oglądałyśmy ta sama hahhaa bo mnie tez naszło :-P

Kropka89, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Witaj orzeszki!:)

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt:)
    Dziękujemy!!!!!!

qq87krhmjgas4avj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Chyba oglądałyśmy ta sama hahhaa bo mnie tez naszło :-P
    :D :D juz wiem po co robią reklamy w tv zeby Zmusić ciężarne do podróży do sklepu :D

• Ruth Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa..lepiej nie załączam programów kulinarnych hahahaha ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...mnie naszło dzisiaj na oponki serowe ;)
    Mniami!!!
    Pyyyyyyszota!
    Zniknęły w mgnieniu oka ;)

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości dla dziewczyn, które są blisko terminu. USG prenatalne robi się między 11-14 tygodniem. To znaczy ,że można się zapisać od daty ciąży 10+1 czy 11+1. ?
    Spokojnego wieczoru w towarzystwie ptasiego mleczka:-)ja też uwielbiam, ale w ciąży nie ciągnie mnie. Tak wogole to mam o zgrozo od początku ciąży - 4.5 kg, po wszystkim mnie mdli.

qq87krhmjgas4avj.png

• pilik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha a jesz jak trzeba i najpierw obgryzasz czekoladę? :D uwielbiam te reklamy! Za to za słodyczami nie przepadam :p. Chwilowo mam na wszystko ochotę dopóki tego nie powącham. Ochota mija. Przez to waga ostatnio tylko w dół leci...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Agniecha a jesz jak trzeba i najpierw obgryzasz czekoladę? :D uwielbiam te reklamy! Za to za słodyczami nie przepadam :p. Chwilowo mam na wszystko ochotę dopóki tego nie powącham. Ochota mija. Przez to waga ostatnio tylko w dół leci...
    Ja jestem z tej drugiej grupy odgryzam „dupki” a potem resztę :)

pilik, Anna Stesia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I ja jestem po wizycie. Pani doktor spytała co się stało, że przychodzę po trzech miesiącach. Powiedziałam, że proszę o potwierdzenie ciąży i jej prowadzenie ;)
    Bombelek ma 1,06cm i jest mniejszy (zgodnie z moimi przewidywaniami) o 4 dni ;)
    Termin ustalony na 19.06/24.06.
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Na razie serduszka nie słyszałam ;( i zlecone badania ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:22

Agniechaaaa, klarunia1978, tomania2806, Anna Stesia, ewulek, teqz, witaminkab, Kropka89, Anitka201, pełnanadziei:}, Wonderland, Madzik84 lubią tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Jak dzidzia będzie dalej tak rosła to zostanę kwietniówką ;) Na ostatnim usg wyszła ciąża o 4 dni starsza, a teraz to już 1tydz i 2dni. Dzidzia ma 4,74cm :) Dostałam skierowanie na prenatalne, więc z rana będę już wisieć na telefonie, żeby się umówić.

Agniechaaaa, klarunia1978, tomania2806, Anna Stesia, Komcia, teqz, witaminkab, Kropka89, Anitka201, pełnanadziei:}, Madzik84 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Tak z ciekawości dla dziewczyn, które są blisko terminu. USG prenatalne robi się między 11-14 tygodniem. To znaczy ,że można się zapisać od daty ciąży 10+1 czy 11+1. ?
    Spokojnego wieczoru w towarzystwie ptasiego mleczka:-)ja też uwielbiam, ale w ciąży nie ciągnie mnie. Tak wogole to mam o zgrozo od początku ciąży - 4.5 kg, po wszystkim mnie mdli.

Jest 11+0 do 13+6.

klarunia1978 lubi tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam i zegnam. Mlody chyba znow cos z pkla przytargal. Telepie mnie caly wieczor. Do tego jako ze calkiem niezle sie dzis czulam zjadlam precla na kolacje i mi niedobrze. Czas wiec spac.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziecie robić tylko USG genetyczne czy test PAPP-A również? Zapisałam się dzisiaj na USG ale nikt nic nie mówił o pappa wiec nie wiem czy dodatkowo robić czy nie? Mam USG 22.11 wiec jeśli papp-a to kiedy najlepiej?

• Leira Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    A będziecie robić tylko USG genetyczne czy test PAPP-A również? Zapisałam się dzisiaj na USG ale nikt nic nie mówił o pappa wiec nie wiem czy dodatkowo robić czy nie? Mam USG 22.11 wiec jeśli papp-a to kiedy najlepiej?

Ja robie w dniu USG, u mnie PAPPA jest odplatne i to 400 zl :/
    PAPPA to badanie krwi, teraz jak o tym mysle to nie wiem czy warto to robic, podobno jak USG wyjdzie dobrze to starczy. PAPPA daje tylko odpowiedz jaka jest szansa procentowa na dziecko z downem, ale nie odpowiada na pytanie czy dziecko jest chore.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja robie w dniu USG, u mnie PAPPA jest odplatne i to 400 zl :/
    PAPPA to badanie krwi, teraz jak o tym mysle to nie wiem czy warto to robic, podobno jak USG wyjdzie dobrze to starczy. PAPPA daje tylko odpowiedz jaka jest szansa procentowa na dziecko z downem, ale nie odpowiada na pytanie czy dziecko jest chore.
    U mnie USG 200zl a PAPPA 150zl i właśnie nie wiem czy robić czy może poczekać na USG i wtedy lekarz mi doradzi. Znajome które były w ciąży mówia ze nie mam po co bo mam 23 lata ale nie wiem czy nie wolałabym zrobić i mieć spokój, ale jak mówisz czw nie daje to odpowiedzi na to czy dziecko jest chore to nie wiem w sumie czy jest sens

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ