X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam wszystkim bardzo za wsparcie. Jesteście kochane życzę Wam jak najlepiej!
    Najbardziej boli mnie fakt że co wizytę wszystko było ok, maluch się rozwijał, serducho biło. Cały czas mam dolegliwości ciążowe, nie było żadnych plamień, żadnych krwiaków, wyniki książkowe, nawet mocz z którym kiedyś miałam problemy był idealny. Nie rozumiem co tym razem poszło nie tak. Nie pojmuje ;(

Dobra już więcej nie wprowadzam stresu dla was swoimi wpisami.
    Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje i trzymam za Was mocno kciuki!!

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paule, tulę Cię mocno :( Wiem, że w takiej chwili nic nie potrafi pocieszyć.
    Robiłaś jakieś badania w kierunku przyczyny poprzedniego poronienia? Gdybyś potrzebowała pogadać, daj znać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psuła bardzo mi przykro :( sama jestem „chora” ze strachu o kolejnej stracie... często się zastanawiam czemu nas to spotyka i chcę wierzyć że bić nie dzieje się bez przyczyny... wiem że to trudne, ale może po zabiegu zrób badania genetyczne? Często to bardzo pomaga na przyszłość. W testdna jest taki pakiet. Ja po poprzedniej stracie chciałam zrobić, ale niestety nie wiedziałam o takiej opcji i nie zabezpieczyłam materiału do badania... ściskam Cię mocno i strasznie mi przykro :(

Co do wizyt - ja dzisiaj dostałam w końcu info od mojej gin i mam wizytę w środę o 7.50! Już się boję czy ruszyło po piątkowych atrakcjach...
    A co do pracy - ja pracuje w ośrodku z dziećmi głęboko niepełnosprawnymi więc dużo fizycznej pracy też (przenoszenie, przebieranie, karmienie itp.), nawet jak niby nie podnoszę to jak siedzę z dzieciakiem na materacu i muszę go podciągnąć czy coś to już mam bóle w podbrzuszu... dzieciaki ważą między 30 a 50kg...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Paula przykro mi :( nic nie jest w stanie Cie teraz ukoić

Wybaczcie moja nieobecność Zosieńka marudna cały weekend bylismy w zoo zabki wychodzą wiec biedna , czekamy na dolne jedynki , nadrabiam was powoli bardzo przykro słyszeć smutne wieści :(

U mnie mdłości, bardziej niż w poprzedniej ciazy , ale jak jem jest dobrze na jakis czas pózniej wracają itd, w pracy juz wiedza bedą pracowała z domu do końca grudnia.

Ja kolejna wizyta 22.11 bede miała genetyczne testy z krwi ostatnio tez je zrobiłam tydzień i wiemy wszystko od wady serca po płeć itd ostatnie tez nie były konieczne ale ja wole zrobic ;/

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, a który test robisz - NIFTY czy Harmony?
    Też się nad nimi zastanawiam, ale póki co chcę dotrwać do końca I trymestru.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam robić NIFTY ale przy ciazy bliźniaczej trochę utrudnia sprawę bo wyniki nie wiadomo którego maluszka dotyczą wiec jeszcze będziemy debatować z lekarzem. Narazie tez chcemy dotrzeć do końca I trymestru

• Leira Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Dziękuje Wam wszystkim bardzo za wsparcie. Jesteście kochane życzę Wam jak najlepiej!
    Najbardziej boli mnie fakt że co wizytę wszystko było ok, maluch się rozwijał, serducho biło. Cały czas mam dolegliwości ciążowe, nie było żadnych plamień, żadnych krwiaków, wyniki książkowe, nawet mocz z którym kiedyś miałam problemy był idealny. Nie rozumiem co tym razem poszło nie tak. Nie pojmuje ;(

Dobra już więcej nie wprowadzam stresu dla was swoimi wpisami.
    Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje i trzymam za Was mocno kciuki!!

Paula, a co sie stalo dwa poprzednie razy? W ktorym tygodniu stracilas tamte aniolki?

To juz jest chyba taki moment, ze trzeba by zrobic badania genetyczne.

Tez stracilam ciaze, znam bol, wiem, ze nic nie jest w stanie pocieszyc poza nowa ciaza i nadzieja na lepsze jutro, wiec nie bede Ci tu pieprzyc glupot. Natomiast ku pokrzepieniu moge Ci napisac, ze po stracie ciazy, duzo googlowalam, ogladalan filmy na YouTube dziewczyn po poronieniach i byla historia osoby, ktora podobnie jak Ty tracila ciaze nagle, serduszko przestawalo bic i koniec. Dziewczyna zrobila badania genetyczne i okazalo sie, ze ma tylko 17% szans na udana ciaze. Piec razy probowala, cztery razy poronila, za piatym urodzil sie uroczy synek :)

Zycze Ci wiec wytrwalosci i sily, zeby sie nie poddawac bo w koncu sie uda. Oby Ci tylko psychika wytrzymala.

Trzymam kciuki za Ciebie!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nazywa sie to tylko NIPT wiem ze w Polsce tez sa bo sa rożne nazwy w zależności od zakresu i ceny,ja robię ten całkowity najbardziej dokładny , podobno daje 99.8% pewności , kosztuje sporo ale naprawdę nie żałowałam ostatnim razem a i moje ubezpieczenie trochę pokryło :/ jaka U was jest roznica ?

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, ja w I ciąży - synek umarł w 20tc, od usg genetycznego wiedziałam, że coś nie tak z serduszkiem. Potem wymusiłam na swojej gince badania kariotypu swój i męża na NFZ, bo w drugiej ciąży nas tez straszyli, ze to samo może być. I wyszły prawidłowe kariotypy, przynajmniej człowiek wie na czym stoi. Pamiętaj, że po burzy i deszczu wychodzi Słońce. Trzymaj się, musi być kiedyś lepiej!!!
    Ja na pewno będę robiła usg genetyczne, pewnie pappa też gin zaleci. Boję się tylko PISu i ustawy, a raczej zabrania jej, bardzo mnie to martwi. Uważam, że kobieta powinna mieć wybór. Wtedy ani amniopunkcji ani innych badań :( Ale ;lepiej zmienić temat :-)
    Dziś mnie mdli na maksa, chyba najbardziej z wszystkich ciąż.
    Nic, trzeba na to coś zjeść, choć kanapkę to na chwilę przestanie ;-) I na sernik dziś się nie wyrobiłam, brzydka aura i padało, nie miałam jak do sklepu iść.
    Dziewczyny, rozumiem ten stres przedgabinetowy, a potem poczatek usg. Dajcie znac po :-) Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 18:29

• Vero Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyczne USG i pappa sa tutaj tez obowiązkowe o to nawet nie pytają czy chce ,

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tulę do serca, bardzo mi przykro!!

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dziewczyny dobrze Ci radzą, znajdź dobrego lekarza, który zajmie się diagnozą po poronieniach. Ja sama po 3poronieniach wzięłam sie mocno za temat i u mnie udalo sie znaleźć problem, mam też super lekarza który czuwa nad wszystkim. Co wcale nie znaczy że tym razem się uda. Bardzo mocno Ci kibicuję!!!!
    Ps. Co do wizyty, kochane Dziewczyny, dzięki za kciuki.Ufff!! Póki co wszystko ok, pojawił się tylko krwiak i stąd plmienia. Mały człowieczek ma się dobrze ma całe 1,2 cm i ruszał się. Jestem taka szczęśliwa.

Ruth, witaminkab, klauuudia, Madzik84 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia super ze człowieczek mały ma sie dobrze <3 cieszę sie :)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia jak jest krwiak czasami będą krwawienia, więc spokojnie. Dobrze, że wszystko ok.
    U Ciebie w opisie to sa 3 córy :-)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 18:31

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Jestem w końcu w domu, uff droga powrotna była bardzo długa, zostawiłam kolejne zwolnienie w pracy. Ale dobre wieści :) Z dzidzia wszystko super, rozwija się szalowo, nawet jest starsza niż kalendarz mówi! Pan doktor powiedział że jak to się utrzyma to nawet zmieni datę na koniec maja! Ciekawe czy to przez ten progesteron tak ładnie rośnie. Pewnie tak. Serduszko widziałam, słyszałam, i...odwrocilam aż głowę do ściany bo się wzruszyłam... Mam tez ładne zdjęcia ale jeszcze się muszę nauczyć je dodawać. Wszystkim serdecznie dziękuję za kciuki i dobre myśli! Nieopisane jak to pomaga :-* Badania prenatalne mamy za tydzień, wieczorem. A potem wizyta kontrolna 4 grudnia dopiero i wtedy może ewentualnie jak bardzo będę chciała to będę mogła wrócić do pracy. Mam dobrego lekarza i naprawdę jestem teraz spokojna.
    Dziękuję Wam raz jeszcze!

Dzidzia ma 4.3 cm i serduszko 172 bpm :) <3

witaminkab, tomania2806, admiralka, Ruth, pełnanadziei:}, joann, Marya, Wonderland, Madzik84 lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Dziewczyny!

Jestem w końcu w domu, uff droga powrotna była bardzo długa, zostawiłam kolejne zwolnienie w pracy. Ale dobre wieści :) Z dzidzia wszystko super, rozwija się szalowo, nawet jest starsza niż kalendarz mówi! Pan doktor powiedział że jak to się utrzyma to nawet zmieni datę na koniec maja! Ciekawe czy to przez ten progesteron tak ładnie rośnie. Pewnie tak. Serduszko widziałam, słyszałam, i...odwrocilam aż głowę do ściany bo się wzruszyłam... Mam tez ładne zdjęcia ale jeszcze się muszę nauczyć je dodawać. Wszystkim serdecznie dziękuję za kciuki i dobre myśli! Nieopisane jak to pomaga :-* Badania prenatalne mamy za tydzień, wieczorem. A potem wizyta kontrolna 4 grudnia dopiero i wtedy może ewentualnie jak bardzo będę chciała to będę mogła wrócić do pracy. Mam dobrego lekarza i naprawdę jestem teraz spokojna.

Cuuuudnie <3 :)
    Zdj możesz przez str Zapodaj net

Kropka89 lubi tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:21

klarunia1978, Kropka89, witaminkab, Anna Stesia, admiralka, teqz, pełnanadziei:}, joann, Fufka30, Marya, Wonderland lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-dla-dziecka-koc-chmurka-i6510191402.html?reco_id=16520f70-b441-11e7-83b5-246e963204c8 mam tą osobiście polecam, rewelacja idealna twardość ;) te gratisy będą w przyszłości jako dodatki, ale dzięki niej nie śpię na brzuchu to był jedyny skuteczny sposób żeby się tego oduczyć

Dziękuję!!

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Dziewczyny!

Same cudne wieści! No i już jaka bardzo duża Dzidzia! <3

Kropka89 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak mi przykro :( Wiem, ze zadne slowa Cie teraz nie pocieszą.... tule Cie mocno i nie poddawaj sie! Po burzy zawsze wychodzi słońce i ja trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko wzeszło❤

Gratuluje też udanych wizyt i cudownych zdjęć :)

Ja ostatnio miewam bóle w krzyżu... i w sumie na mdlosci tez nie mam co narzekac... ale nadal myślę pozytywnie i staram sie odciąć od straconej ciąży.. choć to gdzieś zawsze wraca.. i widzę, ze nie tylko u mnie. Taka juz nasza natura.

Ja byle do piątku, robie wszystko żeby czas szybciej mijał :)

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ