X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:20

Komcia lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny wszystko super! Maleństwo ma 2,5cm, wg USG 9tydz 4d i termin mi się przesunął na 07.06 :) maleństwo machalo rączkami i nóżkami i cudownie było całe widać aż prawie się popłakałam :) przecudowne uczucie ❤️❤️❤️
    Cudnie :) <3

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fd10dc837735bb50med.jpg
    Moje cudo ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 14:19

pełnanadziei:}, Agniechaaaa, Marya, admiralka, tomania2806, Komcia, KlaudiaS, Madzik84, Kropka89, Kiki1916 lubią tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    fd10dc837735bb50med.jpg
    Moje cudo ❤️

Jakie Cudo ! :*
    i jak już pięknie widać kształty :):)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Jakie Cudo ! :*
    i jak już pięknie widać kształty :):)
    Najwspanialsze było jak zobaczyłam jak się rusza, coś pięknego :)

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Najwspanialsze było jak zobaczyłam jak się rusza, coś pięknego :)

Ja chyba się rozpłaczę jak zobaczę moja szkraby :)
    I kiedy kolejna wizyta ?:) Już wiesz do kiedy pracujesz?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się rozpłaczę jak zobaczę moja szkraby :)
    I kiedy kolejna wizyta ?:) Już wiesz do kiedy pracujesz?:)
    Kolejne mam genetyczne 22.11 a potem 27.11 normalna wizyta :)
    Ogólnie zwolnienie mogłam już ostatnio wziąć, ale zdecydowałam ze popracuje do końca roku, a Ty?

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Kolejne mam genetyczne 22.11 a potem 27.11 normalna wizyta :)
    Ogólnie zwolnienie mogłam już ostatnio wziąć, ale zdecydowałam ze popracuje do końca roku, a Ty?

A genetyczne u Twojego prowadzącego lekarza ?:)
    A powiedziałaś już w pracy ?:)
    Ja mie mam pojęcia do kiedy :) na początku chciałam do końca lutego , później do końca stycznia a teraz poczekam co mi lekarz powie i jak trzeba bd pożegnać pracę z końcem roku to też już nie bd narzekać - najważniejsze jest zdrowie :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jaki słodki maluch :) !!! <3

Ja bede ryczeć w środę jak zobacze moje i bijące serduszka <3

• anna23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Właśnie myślę nad zakupem takiej poduszki, polecisz jakąś?

U mnie prenatalne 17.11, nie wiem, czy jakaś dziewczyna ma wcześniej ode mnie.
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-dla-dziecka-koc-chmurka-i6510191402.html?reco_id=16520f70-b441-11e7-83b5-246e963204c8 mam tą osobiście polecam, rewelacja idealna twardość ;) te gratisy będą w przyszłości jako dodatki, ale dzięki niej nie śpię na brzuchu to był jedyny skuteczny sposób żeby się tego oduczyć

Anna Stesia lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:21

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    teqz, super!:) Zazdroszczę tego etapu. Ja mam dzisiaj tylko cichą nadzieję na serduszko- myślę, że najmłodszy wiek ciąży jaki mogę dziś mieć to 6+4 , chyba już bardziej spóźnionej owulacji nie miałam. Jakbym nie mierzyła temperatury to w ogóle bym była całkiem zielona, bo ostatni okres miałam 7 września.

Ale super by było już być tak daleko, pamiętam, że jak w poprzedniej ciąży byłam na USG po 10 tc i było wszystko dobrze to mi bardzo ulżyło, bo gdzieś wyczytałam, że jeśli w 10 tc jest wszystko ok to ryzyko znacznie spada.

Kurcze, dzisiaj już zaczyna mnie porządnie odrzucać od jedzenia. Może jeszcze ten stres to wzmaga. Jeszcze 3 i pół godziny... A potem jeszcze 5 tygodni i pewnie prenatalne;)
    Bedzie dobrze :) musi być!!!

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A genetyczne u Twojego prowadzącego lekarza ?:)
    A powiedziałaś już w pracy ?:)
    Ja mie mam pojęcia do kiedy :) na początku chciałam do końca lutego , później do końca stycznia a teraz poczekam co mi lekarz powie i jak trzeba bd pożegnać pracę z końcem roku to też już nie bd narzekać - najważniejsze jest zdrowie :)
    Tak, genetyczne u mojego :) szefowi powiedziałam jak tylko się dowiedziałam ale był bardzo szczęśliwy i się cieszył, bardzo w porządku człowiek :) ja może popracuje dłużej ale to już z domu raczej, wiadomo maleństwo i nasze zdrowie na pierwszym miejscu :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie pracujecie dziewczyny? Ja myślałam że może dam radę do 4miesiaca ale bez szans przy mojej pracy i będę na najbliższej wizycie brać l4 na pewno

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    ja już po wizycie i nie wierzę w to co się znowu stało.
    Moje maleństwo nie żyje. Wszystko było dobrze i nagle ta wiadomość. Nie wierzę ;(. Dostałam skierowanie do szpitala. Znowu muszę przeżywać to piekło. ;(

Żegnam się, a Wam życzę wszystkiego dobrego
    :( bardzo ci współczuję :( trzymaj się i szybkiego powrotu na fioletową stronę.

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od dziś na l4. Chcę odpocząć, jak już będę się lepiej czuć, wrócić do pracy i pracować do końca lutego, początku marca. Wtedy córcia idzie do przedszkola to będę się nią zajmować.A pracuje w banku.
    Od wczoraj prawie nie mam mdłości, za to strasznie mnie odrzucilo od wielu produktów. Oczywiście mnie to martwi, oby do piątku do wizyty.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo mi przykro, nie mam słów, aby Cię w danej chwili pocieszyć :(
    Tegz, słodki maluszek :-!!! Nie mogę się doczekać takiego widoku.
    Agniecha, to już we 3 jesteśmy na środę na wizycie. Na którą masz?
    Potem będę chodziła co miesiąc, będzie to już usg genetyczne, trochę się go boje, bo w I ciąży wyszło, ze dziecko chore, potem wyszła wada serca. Także będę się stresowała przez kolejne 4 tygodnie po tym środowym usg. Co innego jak się czuje ruchy, jest się po tym I ważnym usg, wtedy jest się spokojną. Potem już z górki, początki zawsze najtrudniejsze.
    Dziewczyny, sorry, ze z innej beczki, ile piją mleka Wasze 11-16 miesięczne maleństwa?
    Eunice, też masz mało produktów w lodówie? Ja to samo, maż późno będzie, sklepy już będą pozamykane, nie wiem co małej na kolację wymyślić. Chyba zjem z córą kluski leniwe z owocami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 14:55

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    A gdzie pracujecie dziewczyny? Ja myślałam że może dam radę do 4miesiaca ale bez szans przy mojej pracy i będę na najbliższej wizycie brać l4 na pewno
    Ja mam prace siedząca, pracuje jako spedytor. A Ty?

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz jak masz możliwość z domu to super i jak nie jest stresująca praca to można odbijać się od domowej rutyny :)

Ja mam pracę biurową ale w domu pracować nie mogę, praca raczej spokojna ale czasem stresująca . Dopiero po następnej wizycie jak bd wszystko ok to powiem szefowi i rodzinie :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mi przykro Paula :((((

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ