X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    fd10dc837735bb50med.jpg
    Moje cudo ❤️

Przepiękne zdjęcia i przepiękny widok! <3

tomania2806 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Paula, bardzo mi przykro, nie mam słów, aby Cię w danej chwili pocieszyć :(
    Tegz, słodki maluszek :-!!! Nie mogę się doczekać takiego widoku.
    Agniecha, to już we 3 jesteśmy na środę na wizycie. Na którą masz?
    Potem będę chodziła co miesiąc, będzie to już usg genetyczne, trochę się go boje, bo w I ciąży wyszło, ze dziecko chore, potem wyszła wada serca. Także będę się stresowała przez kolejne 4 tygodnie po tym środowym usg. Co innego jak się czuje ruchy, jest się po tym I ważnym usg, wtedy jest się spokojną. Potem już z górki, początki zawsze najtrudniejsze.
    Dziewczyny, sorry, ze z innej beczki, ile piją mleka Wasze 11-16 miesięczne maleństwa?
    Eunice, też masz mało produktów w lodówie? Ja to samo, maż późno będzie, sklepy już będą pozamykane, nie wiem co małej na kolację wymyślić. Chyba zjem z córą kluski leniwe z owocami.
    Na 11:35 :)

• Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Paula :/ Nawet nie wiem co powiedzieć w takiej sytuacji, a sama coraz bardziej zaczynam się stresować środową wizytą. Wczoraj miałam paskudny dzień, zaczęłam od przytulenia muszli klozetowej po śniadaniu, potem cały dzień jakaś zdołowana, rozdrażniona i rycząca, a poza tym bardzo złośliwa dla mojego partnera. Dzisiaj też nie lepiej, z rana przytulanie do muszli, zawroty głowy i ogólnie jedna wielka gula w żołądku. Ciekawa jestem co to będzie na wizycie. Całe szczęście, że już jestem na L4, ale jeszcze nie ciążowym, więc odszedł mi stres związany z pracą.
    Wizytujące w środę, na jaką godzinę macie wizytę?

p19uvfloa8g91wgi.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nerwy straszne, czy z Maluchem jest nadal wszystko dobrze. Też dopiero co straciłam dziecko w sierpniu i boję się niesamowicie tej kolejnej wizyty. Szczególnie, że objawów u mnie nie ma totalnie żadnych.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    fd10dc837735bb50med.jpg
    Moje cudo ❤️
    <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Ja mam nerwy straszne, czy z Maluchem jest nadal wszystko dobrze. Też dopiero co straciłam dziecko w sierpniu i boję się niesamowicie tej kolejnej wizyty. Szczególnie, że objawów u mnie nie ma totalnie żadnych.
    Kochana obie znamy ten strach ale musimy wierzyć bo inaczej zwariujemy. A dla maluchów musimy być silne!

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana obie znamy ten strach ale musimy wierzyć bo inaczej zwariujemy. A dla maluchów musimy być silne!

Staram się z całych sił odganiać te myśli, bo to rzeczywiście oszaleć idzie. A przygotować na złe wieści i tak się nie da, więc po co na zapas się tym zamartwiać.

I tak, jak mówisz - dla naszych Maluchów musimy być silne i mocno, mocno w nie wierzyć! :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Staram się z całych sił odganiać te myśli, bo to rzeczywiście oszaleć idzie. A przygotować na złe wieści i tak się nie da, więc po co na zapas się tym zamartwiać.

I tak, jak mówisz - dla naszych Maluchów musimy być silne i mocno, mocno w nie wierzyć! :)
    O i taka postawa mi sie podoba :) ja tez juz zaczynam sie denerwowac środa ale cały czas sie sprowadzam do parteru, ze wszystko musi być idealnie!

• teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Jeśli jakkolwiek Cię to pocieszy to ja mam dosłownie zero objawów :) jedynie brzuch bardzo widoczny, ale tak zero mdłości, piersi mnie nie bola itp wiec nie przejmuj się! :*

• eunice. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:21

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice jestem tego samego zdania że świat jest strasznie niesprawiedliwy w tej kwestii.
    Pary, małżeństwa starają się wiele lat o upragnionego malucha a brzydko powiem "patologia" rozmnaża się na potęgę i nie dba o dzieci :( Jest to przykre.

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice z takich ciąży zawsze wychodzą jakieś patologie, tylko niekoniecznie od razu;-) też tak kiedyś myślałam..że palą piją, a dzieci zdrowe-nieprawda, brak koncentracji, alergie, astmy, zaburzenia rozwoju..wszystko wyjdzie z czasem ;-) dbamy o maluszki i tak powinno być w każdej ciąży ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta na 11.20 :-) Dziewczyny, to już niedługo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    U mnie wizyta na 11.20 :-) Dziewczyny, to już niedługo.
    To praktycznie wizytujemy razem :) mamy tu przekazać cudowne wiadomości!!!

Agnella lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko zniose do mojej wizyty :-P dopiero 17.10 :-/

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojej wizyty jeszcze 8 długich dni, też zniosę jajo :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wizytuję w piątek ;) ktoś jeszcze?

• eunice. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:21

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya ja wizytuje w piątek

Marya lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak mi przykro :( nic nie jest w stanie pocieszyć kiedy wiesz że już nie przytulisz swojego maleństwa nie ma większej pustki :(
    Ja w związku z moimi weekendowymi bólami krzyża i brzucha zapisałam się na jutro na wizytę. Trzymajcie kciuki za malucha.
    A co do pracy to mam pracę głównie siedząca jestem kosmetyczką od końca listopada ruszam z własną firmą na razie będę pracować sama potem planuje zatrudnić pracownika także na razie nie mogę pozwolić sobie na L4

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ