X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę i czekam w kolejce do laboratorium. W czwartek wizyta u gina więc w sumie te badania robię na ostatnia chwilę, ale wcześniej nie mogłam się zebrać ze względu na to ze musze być na czczo.

USG prenatalne mam 21 listopada. Testu pappa nie planuje zrobić, chyba, że coś wyjdzie nie tak na usg.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testu pappa nie będę robiła. Ze względu na I ciążę wyniki wyszły dość złe z córcią, a dziecko zdrowe. USG genetyczne najważniejsze, tam bedzie widać czy jest nosek, jakie NT. dwóch lekarzy radziło mi zawsze je robić po 12 tc, bo lepiej wszystko widać i dziecko ma już na ogól kość nosową widoczną.
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :-)

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego rana :) Też się zastanawiam nad sensem pappa, ale u mnie akurat cena nie robi różnicy, bo łapię się na NFZ, tylko chodzi o stres związany z wynikiem.
    Agnella lekarz mi wczoraj powiedział, że kość nosowa widoczna, mam nadzieję, że to dobry znak.

Czy któraś w was robiła prenatalne w Katowicach na Żelaznej? Jakie wrażenia?

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne mam umówione na 17.11 (11tydz 6dzień). Pozostaje czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:21

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    czy mamy dzisiaj wizyty ?:)

U mnie cięzka noc :/ z 20 x chyba się budziłam a teraz nie przytomna siedzę w pracy :/
    Zastanawiam się nad tym testem pappa bo mam w cenie medicover więc chyba warto skorzystać.

Miłego dnia :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedzalam się że jak w rodzinie były wady genetyczne to należy się badanie na kasę,u mnie było takie coś..moja mama straciła 1 ciążę w ok 30 tyg i synek miał zespół downa.to chyba da mi skierowanie w takim przypadku? 500 zl to dla mnie bardzo dużo :/ wizytę mam za tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:35

src="https://pomagam.pl/a3r9fk/widget/large/"></iframe>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyczytałam na forum ze w ciąży specjalista jest do 7 dni....
    No dobra to spróbuję zadzwonić dziś do Endo z NFZ zawsze to 150zł w kieszeni.

Dzwonię tam o 8:00
    Przedstawiam się ble ble ble mówię jaki lekarz a Pani to najbliższy termin w....marcu to mówię ze jestem w ciąży a Pani to proszę przyjechać i Pani doktor przyjmie panią dziś jest p doktor do 13stej

Jeśli chodzi i badania to ja też mam z kasy ze względu na moją wadę serca i wcześniejsze poronienia

ewulek lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja też niewyspana niesamowicie, o niczym innym nie marzę tylko o ciepłym łóżku :( a dzisiaj do 18 aż.. nie wiem jak przeżyję.
    Ja to już bym chciała znać płeć, a Wy? Mój mąż mówi, że chce mieć niespodziankę, ale ja wiem, że nie dam rady tyle wytrzymać w niewiedzy :D
    Macie już jakieś imiona wybrane?

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dzień dobry :) ja też niewyspana niesamowicie, o niczym innym nie marzę tylko o ciepłym łóżku :( a dzisiaj do 18 aż.. nie wiem jak przeżyję.
    Ja to już bym chciała znać płeć, a Wy? Mój mąż mówi, że chce mieć niespodziankę, ale ja wiem, że nie dam rady tyle wytrzymać w niewiedzy :D
    Macie już jakieś imiona wybrane?

łączę się z Tobą w bólu bo ja też padam :)
    Co do płci ja bym chciała parkę ale przeczuwam że będą dwa chłopaki :)
    Co do imion to dla chłopca podoba mi się Franek a dla dziewczynki nie mam pojęcia :)
    A Wy jakie macie pomysły ?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    łączę się z Tobą w bólu bo ja też padam :)
    Co do płci ja bym chciała parkę ale przeczuwam że będą dwa chłopaki :)
    Co do imion to dla chłopca podoba mi się Franek a dla dziewczynki nie mam pojęcia :)
    A Wy jakie macie pomysły ?:)
    Parka by była super :D marzenie normalnie :D
    My już wybraliśmy - Kasia lub Czarek :)

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Parka by była super :D marzenie normalnie :D
    My już wybraliśmy - Kasia lub Czarek :)

Bardzo ładne imiona :) wszystkie Kasie jakie znam to bardzo fajne dziewczyny :)

Mój mąż śmieje się że boi się że bd miał 3 baby w domu a ja boje się że bd miała 3 chłopów w domu :D ale nie ważna płeć byle by zdrowe :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, super, że na tym etapie kość widoczna, na pewno maluszek zdrowy, to ważny marker, niektórym dzieciątkom rozwijają "noski" się dopiero po 11 tc.
    Mnie się wydaję, że noszę dziewuszkę, ale ostatnio mam przebłysk, że to chłopczyk...Czyli Robercik albo Jerzy :-) Dla dziewczynki mam też wybrane: Dominika, Inga.
    A jak u Was?
    Franciszek też mi się podoba, ale rodzina męża bardzo liczna, choć jest jedynakiem, ale ma kupę sióstr i braci ciotecznych, a tam każdy średnio po 3 dzieci. I już mamy małego Franka w familii.
    Zawsze marzyłam o dziewczynce, bardzo, i ją mam. Teraz w sumie chyba obojętne dla mnie, ważne, aby zdrowe.
    Klarunia, Tobie córy na pewno pomogą przy maluszku, pamiętam jak mama urodziła braciszka, miałam 8 lat, uwielbiałam się nim zajmowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:55

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne imiona :) wszystkie Kasie jakie znam to bardzo fajne dziewczyny :)

Mój mąż śmieje się że boi się że bd miał 3 baby w domu a ja boje się że bd miała 3 chłopów w domu :D ale nie ważna płeć byle by zdrowe :)
    Dokładnie, ważne żeby było zdrowe :) ja to mam jakieś przeczucie od początku, że będzie córka, zobaczymy czy intuicja mnie nie zawiedzie :D

• teqz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Nina, super, że na tym etapie kość widoczna, na pewno maluszek zdrowy, to ważny marker, niektórym dzieciątkom rozwijają "noski" się dopiero po 11 tc.
    Mnie się wydaję, że noszę dziewuszkę, ale ostatnio mam przebłysk, że to chłopczyk...Czyli Robercik albo Jerzy :-) Dla dziewczynki mam też wybrane: Dominika, Inga.
    A jak u Was?
    Franciszek też mi się podoba, ale rodzina męża bardzo liczna, choć jest jedynakiem, ale ma kupę sióstr i braci ciotecznych, a tam każdy średnio po 3 dzieci. I już mamy małego Franka w familii.
    Zawsze marzyłam o dziewczynce, bardzo, i ją mam. Teraz w sumie chyba obojętne dla mnie, ważne, aby zdrowe.
    Klarunia, Tobie córy na pewno pomogą przy maluszku, pamiętam jak mama urodziła braciszka, miałam 8 lat, uwielbiałam się nim zajmowac.
    Ooo Jerzy super imię :) moim ulubionym aktorem (i mojego męża) zawsze był Czarek Pazura, stąd też inspiracja :) zawsze bardzo lubiłam to imię, więc jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży to wiedziałam, że jak chłopiec to na 100% Cezary :D

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a słyszałyście o przesądach o płci ?:) ja słyszałam że np jak kobieta nie promienieje w ciąży to wtedy dziewczynka bo urodę zbiera :D
    Słyszałyście coś?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a słyszałyście o przesądach o płci ?:) ja słyszałam że np jak kobieta nie promienieje w ciąży to wtedy dziewczynka bo urodę zbiera :D
    Słyszałyście coś?:)
    To u mnie będzie na bank dziołszka, bo już kilka razy się mnie ktoś pytał czy jestem chora hahahaha ;-) ja mam problem..szukamy imienia, ale kiepsko idzie hihi. Póki co wypadło mi do głowy Marcel i Iga ..albo Kaja/Kajtek.. na szczęście mamy jeszcze na to czas;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyszłam wczoraj z gabinetu i zaczęłam mężowi opowiadać co i jak, to na koniec zapytał "a jaka płeć?"
    Po cichu liczę na chłopca, bo moje młodsze jest chłopcem i będą razem w pokoju.
    Na początku zawsze robię listę imion dla chłopca i dziewczynki, potem daję ją mężowi i on skreśla od razu te które mu się nie podobają. Po jakimś czasie znów dostaje tą listę i skreśla kolejne, aż zostają ze dwa imiona dla każdego. Przy czym przy pierwszym dziecku imion było sporo, ale jak w najbliższej rodzinie posypały się dzieci i większość fajnych imion zajęto, to teraz mam problem, bo chcę imię krótkie, nie jakieś nowoczesne, nieprzesłodzone (typu Amelia, Emilia, Julia) i ma mieć zdrobnienie.
    Na razie znalazłam Zofia i Jakub, Jan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 09:12

• welonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej caly czas was podczytuję ale nie mam kiedy naskrobać:)

Pelnanadziei u mnie w rodzinie wujek czekal na syna pierwsza ciąża bliźniaczki i pozniej urodzily sie jeszcze dwie dziewczynki :d
    Ja słyszałam u mnie z urody to na dziewczynkę bo strasznie pogorszyła mi sie cera ,ale z jedzeniem to chłopak :)

U nas dziewczynka Oliwia a chłopczyk Adam lub Filip :)

U mnie ostatnio rano wieczór wymioty ,i w końcu pierwszy raz w nocy nie musiałam wstawać jesc :)

age.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    To u mnie będzie na bank dziołszka, bo już kilka razy się mnie ktoś pytał czy jestem chora hahahaha ;-) ja mam problem..szukamy imienia, ale kiepsko idzie hihi. Póki co wypadło mi do głowy Marcel i Iga ..albo Kaja/Kajtek.. na szczęście mamy jeszcze na to czas;-)

Odkąd jestem w ciąży to mam problemy z cerą i też mogą być babeczki :D
    I włosy mi się szybko przetłuszczają - i gdzie to piękno w ciąży ?:D

Nina chyba skorzystam z Twojego sposobu :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• anna23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się marzy aby nasze pierwsze dziecko to była dziewczynka, najprawdopodobniej będzie Hania. Też cera mi się pogorszyła, włosy przetłuszczają się jeszcze bardziej niż wcześniej, a zawsze jak komuś mówię, że się wspaniale czuję mówią mi, że nie wyglądam :P więc zobaczymy jak to się potwierdzi.
    Mimo że w mojej rodzinie i u męża również nie było poronień ani chorób to cały czas z tyłu głowy jest ta myśl, której się strasznie boję..
    Czasem żałuję, że nie mam w domu takiego mini usg żeby tylko mi mówiło, że wszystko jest ok ;)
    Miłego dnia

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ