CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pełnanadziei:} wrote:Odkąd jestem w ciąży to mam problemy z cerą i też mogą być babeczki
I włosy mi się szybko przetłuszczają - i gdzie to piękno w ciąży ?
Nina chyba skorzystam z Twojego sposobuśmieje się, że będzie duże dziecko Bojko tyle energii.mi zabiera hihi;-)
Wiecie co wczoraj moja Lenka zrobiła..aż się wzruszylam! Co wieczór kładę ich spać, buziak, krótka pogawędka na temat problemów całego świata osmiolatki, potem dziesięciolatka, chce wychodzić z pokoju i iść do syna, a ona do mnie -czekaj! Jeszcze bajka dla dzidzi..przysunela się do brzucha i zaczęła opowiadać bajkę.. Cudownie tak patrzeć jak i oni się cieszą i..już kochająwelonka, Kropka89, joann, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
pełnanadziei:} wrote:Trzech facetów jak się dobrze wychowa to ma się jak w raju ale jednak córka to córka, coś tam pomoże, ugotuje z mamą itd
Zobaczymy co nam los daewulek lubi tę wiadomość
-
pełnanadziei:} wrote:Odkąd jestem w ciąży to mam problemy z cerą i też mogą być babeczki
I włosy mi się szybko przetłuszczają - i gdzie to piękno w ciąży ?
Nina chyba skorzystam z Twojego sposobu
Korzystaj, tylko wpisz na listę, te które ci się podobają... wtedy niezależnie od tego jakie skreśli i tak będą to Twoje imiona -
Hej dziewczyny! Czy mogę do was dołączyć? Wczoraj byłam na wizycie i maluch ma 12mm i pięknie bijące serduszko. Wcześnie nie miałam odwagi bo jestem po jednym poronieniu. Ale teraz już jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wierzę, że tym razem się wszytsko uda
Termin według lekarza mam na 24.06.pełnanadziei:}, anna23, Ruth, 100krotka, Kropka89, Marya, Barbarka1984, joann, witaminkab, pilik, summer86, Madzik84, ewulek lubią tę wiadomość
-
pełnanadziei:} wrote:łączę się z Tobą w bólu bo ja też padam
Co do płci ja bym chciała parkę ale przeczuwam że będą dwa chłopaki
Co do imion to dla chłopca podoba mi się Franek a dla dziewczynki nie mam pojęcia
A Wy jakie macie pomysły ?
My wybraliśmy Ignacy albo Antonina
-
Malak zapraszamy, miło nam, że dolaczylas.
A ja czuję, że będzie 4 córka, mężuś też nastawia się na dziewczynkę, oczywiście gdyby był synuś bylibyśmy przeszczęśliwi, ale tak jak pisałam wcześniej nie wierzę, bo mamy chyba specjalizacje na dziewczynki:-)
Kiedyś marzyłam o imieniu Klara, dla ale odkąd stało się popularne,mniej bierzemy pod uwagę,teraz podoba nam się Bianka.malka lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Hej dziewczyny! Czy mogę do was dołączyć? Wczoraj byłam na wizycie i maluch ma 12mm i pięknie bijące serduszko. Wcześnie nie miałam odwagi bo jestem po jednym poronieniu. Ale teraz już jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wierzę, że tym razem się wszytsko uda
Termin według lekarza mam na 24.06.
Jesteśmy w takiej samej sytuacji,ja również jestem po jednej stracie i ta ciąża to radość mieszana z ogromnym strachem.
Ja również usłyszałam bicie serca dziecka,ale podchodzę do tego bardzo ostrożnie(przy pierwszej ciąży również słyszałam bijące serduszko,które nagle po prostu przestało bić).
Co do płci,to choć ja nie sięgam wyobraźnią tak daleko,to czujemy wraz z mężem, że będzie to dziewczynka.
Słyszałam, że według statystyk wysokie wartości bety wskazują na dziewczynkę,a niskie na chłopca. W pierwszej ciąży wartości miałam dużo niższe, niż teraz(przyrost ok w obu przypadkach). Dla porównania: 1 ciąża- 1 beta ok 400,druga ok 1300, 2 ciąża- 1 beta 997, 2 beta ponad 3000. Bety robione były w takich samych dniach po owulacji.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Ruth wrote:To u mnie będzie na bank dziołszka, bo już kilka razy się mnie ktoś pytał czy jestem chora hahahaha
ja mam problem..szukamy imienia, ale kiepsko idzie hihi. Póki co wypadło mi do głowy Marcel i Iga ..albo Kaja/Kajtek.. na szczęście mamy jeszcze na to czas;-)
-
Ruth wrote:Wiecie co wczoraj moja Lenka zrobiła..aż się wzruszylam! Co wieczór kładę ich spać, buziak, krótka pogawędka na temat problemów całego świata osmiolatki, potem dziesięciolatka, chce wychodzić z pokoju i iść do syna, a ona do mnie -czekaj! Jeszcze bajka dla dzidzi..przysunela się do brzucha i zaczęła opowiadać bajkę.. Cudownie tak patrzeć jak i oni się cieszą i..już kochają
U mnie jest podobnieStarsza córka (10 lat) mówi już do brzucha, głaszcze. Młodsza (3,5 roku) opowiada jakimi zabawkami podzieli się z maluszkiem, że bedzie przewijała, kąpała i karmiła
Obie są zakochane w fasolce lub fasolku (jak to mówią)
Co do płci to ja czuję, że tym razem będzie chłopiec chociaż nie nakręcam się zbytni bo czułam tak za każdym razem jak byłam w ciążyJednak tym razem w ciązy nie zmieniła mi się w ogóle cera, wyglądam bardziej kwitnąco. W obu poprzednich kończyło sie wizytą u dermatologa ze względu na problemu skórne (podobno córka odbiera matce urodę). No i mdłości, których tylko doświadczyłam podczas tej ciązy
Zobaczymy ... Najważniejsze aby maluszek był zdrowy
Nasze imiona to Łucja i Stanisławpełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malka witaj na fioletowej stronie :*
Sprawozdanie z wizyty
W sumie nie dowiedzialam sie nic, bo nie robil mi lekarz usg. Powiedzial, ze zobacze Bobusia w przyszlym tygodniu na prenatalnych.
Zrobil cytologie. Powieka mi skacze czesto i cierpna mi nogi, wiec kazal brac Slowmag 3x1.
Pytalam czy to normalne,ze jak kichne to mi chce wyrwac jajniki, powiedzial, ze tak. Na basen moge chodzic, ale sie zbytnio nie przemeczac. Sauna i jakuzzi odpada. No i tyle. Nast. wizyta 28.11.
A co do imion to mamy dla chlopca Maksymilian, a dla dziewczynki Anastazja.
Mam nadzieje, ze nam na prenatalnych juz powiedza plecmalka lubi tę wiadomość
-
tomania2806 wrote:Wczoraj wyczytałam na forum ze w ciąży specjalista jest do 7 dni....
No dobra to spróbuję zadzwonić dziś do Endo z NFZ zawsze to 150zł w kieszeni.
Dzwonię tam o 8:00
Przedstawiam się ble ble ble mówię jaki lekarz a Pani to najbliższy termin w....marcu to mówię ze jestem w ciąży a Pani to proszę przyjechać i Pani doktor przyjmie panią dziś jest p doktor do 13stej
Jeśli chodzi i badania to ja też mam z kasy ze względu na moją wadę serca i wcześniejsze poronienia