X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth Marcel piękne imię<3 niestety u nas zajęte :(

U nas tez co fajniejsze imiona to juz w bliskiej rodzinie sa (Miłosz, Szymon ,Krzyś )

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Odkąd jestem w ciąży to mam problemy z cerą i też mogą być babeczki :D
    I włosy mi się szybko przetłuszczają - i gdzie to piękno w ciąży ?:D

Nina chyba skorzystam z Twojego sposobu :D
    Ja wyglądam jak zombie..cienie pod oczami, szkliste oczy..jakby mnie grypa brała :-D śmieje się, że będzie duże dziecko Bojko tyle energii.mi zabiera hihi;-)

Wiecie co wczoraj moja Lenka zrobiła..aż się wzruszylam! Co wieczór kładę ich spać, buziak, krótka pogawędka na temat problemów całego świata osmiolatki, potem dziesięciolatka, chce wychodzić z pokoju i iść do syna, a ona do mnie -czekaj! Jeszcze bajka dla dzidzi..przysunela się do brzucha i zaczęła opowiadać bajkę.. Cudownie tak patrzeć jak i oni się cieszą i..już kochają:-)

welonka, Kropka89, joann, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzech facetów jak się dobrze wychowa to ma się jak w raju ale jednak córka to córka, coś tam pomoże, ugotuje z mamą itd :)
    Zobaczymy co nam los da :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzech facetów jak się dobrze wychowa to ma się jak w raju ale jednak córka to córka, coś tam pomoże, ugotuje z mamą itd :)
    Zobaczymy co nam los da :)
    Hm..u mnie syn bardziej skory do prac domowych, a córka mały zboj hihi ..Mają odmienne temperamenty, ale oby dwie bardzo wrażliwi ;-)

ewulek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd jestem w ciąży to mam problemy z cerą i też mogą być babeczki :D
    I włosy mi się szybko przetłuszczają - i gdzie to piękno w ciąży ?:D

Nina chyba skorzystam z Twojego sposobu :D

Korzystaj, tylko wpisz na listę, te które ci się podobają... wtedy niezależnie od tego jakie skreśli i tak będą to Twoje imiona ;)

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to takie sprytne zagranie :D

Moja chrześnica wygląda jak aniołek a jest to istny szatan z charakteru :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• malka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czy mogę do was dołączyć? Wczoraj byłam na wizycie i maluch ma 12mm i pięknie bijące serduszko. Wcześnie nie miałam odwagi bo jestem po jednym poronieniu. Ale teraz już jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wierzę, że tym razem się wszytsko uda :)
    Termin według lekarza mam na 24.06.

pełnanadziei:}, anna23, Ruth, 100krotka, Kropka89, Marya, Barbarka1984, joann, witaminkab, pilik, summer86, Madzik84, ewulek lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj malka ! :)

malka lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łączę się z Tobą w bólu bo ja też padam :)
    Co do płci ja bym chciała parkę ale przeczuwam że będą dwa chłopaki :)
    Co do imion to dla chłopca podoba mi się Franek a dla dziewczynki nie mam pojęcia :)
    A Wy jakie macie pomysły ?:)

My wybraliśmy Ignacy albo Antonina :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malak zapraszamy, miło nam, że dolaczylas.
    A ja czuję, że będzie 4 córka, mężuś też nastawia się na dziewczynkę, oczywiście gdyby był synuś bylibyśmy przeszczęśliwi, ale tak jak pisałam wcześniej nie wierzę, bo mamy chyba specjalizacje na dziewczynki:-)
    Kiedyś marzyłam o imieniu Klara, dla ale odkąd stało się popularne,mniej bierzemy pod uwagę,teraz podoba nam się Bianka.

malka lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Fajne te rozmowy o płci i imionach:-):-):-)

tomania2806 lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hej dziewczyny! Czy mogę do was dołączyć? Wczoraj byłam na wizycie i maluch ma 12mm i pięknie bijące serduszko. Wcześnie nie miałam odwagi bo jestem po jednym poronieniu. Ale teraz już jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wierzę, że tym razem się wszytsko uda :)
    Termin według lekarza mam na 24.06.

Jesteśmy w takiej samej sytuacji,ja również jestem po jednej stracie i ta ciąża to radość mieszana z ogromnym strachem.
    Ja również usłyszałam bicie serca dziecka,ale podchodzę do tego bardzo ostrożnie(przy pierwszej ciąży również słyszałam bijące serduszko,które nagle po prostu przestało bić).

Co do płci,to choć ja nie sięgam wyobraźnią tak daleko,to czujemy wraz z mężem, że będzie to dziewczynka.
    Słyszałam, że według statystyk wysokie wartości bety wskazują na dziewczynkę,a niskie na chłopca. W pierwszej ciąży wartości miałam dużo niższe, niż teraz(przyrost ok w obu przypadkach). Dla porównania: 1 ciąża- 1 beta ok 400,druga ok 1300, 2 ciąża- 1 beta 997, 2 beta ponad 3000. Bety robione były w takich samych dniach po owulacji.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    To u mnie będzie na bank dziołszka, bo już kilka razy się mnie ktoś pytał czy jestem chora hahahaha ;-) ja mam problem..szukamy imienia, ale kiepsko idzie hihi. Póki co wypadło mi do głowy Marcel i Iga ..albo Kaja/Kajtek.. na szczęście mamy jeszcze na to czas;-)
    Ruth, Marcel cudowne imię też mój typ, wogole podobają mi się męskie z literka r.

qq87krhmjgas4avj.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka witaj, jestem w identycznej sytuacji. Tym razem musi być dobrze!

100krotka, malka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Ha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Wiecie co wczoraj moja Lenka zrobiła..aż się wzruszylam! Co wieczór kładę ich spać, buziak, krótka pogawędka na temat problemów całego świata osmiolatki, potem dziesięciolatka, chce wychodzić z pokoju i iść do syna, a ona do mnie -czekaj! Jeszcze bajka dla dzidzi..przysunela się do brzucha i zaczęła opowiadać bajkę.. Cudownie tak patrzeć jak i oni się cieszą i..już kochają:-)

U mnie jest podobnie :) Starsza córka (10 lat) mówi już do brzucha, głaszcze. Młodsza (3,5 roku) opowiada jakimi zabawkami podzieli się z maluszkiem, że bedzie przewijała, kąpała i karmiła :) Obie są zakochane w fasolce lub fasolku (jak to mówią) :)

Co do płci to ja czuję, że tym razem będzie chłopiec chociaż nie nakręcam się zbytni bo czułam tak za każdym razem jak byłam w ciąży ;) Jednak tym razem w ciązy nie zmieniła mi się w ogóle cera, wyglądam bardziej kwitnąco. W obu poprzednich kończyło sie wizytą u dermatologa ze względu na problemu skórne (podobno córka odbiera matce urodę). No i mdłości, których tylko doświadczyłam podczas tej ciązy :) Zobaczymy ... Najważniejsze aby maluszek był zdrowy :)

Nasze imiona to Łucja i Stanisław :)

pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha mdłości miałam w każdej ciąży, a mam parkę ;-) swoją drogą ciekawe czy te zabobony co do samopoczucia/smaków/wyglądu, czy to się sprawdza w rzeczywistości ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest całkowicie obojętna płeć ;) byle dziecko było zdrowe :)

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka witaj na fioletowej stronie :*
    Sprawozdanie z wizyty :)
    W sumie nie dowiedzialam sie nic, bo nie robil mi lekarz usg. Powiedzial, ze zobacze Bobusia w przyszlym tygodniu na prenatalnych.
    Zrobil cytologie. Powieka mi skacze czesto i cierpna mi nogi, wiec kazal brac Slowmag 3x1.
    Pytalam czy to normalne,ze jak kichne to mi chce wyrwac jajniki, powiedzial, ze tak. Na basen moge chodzic, ale sie zbytnio nie przemeczac. Sauna i jakuzzi odpada. No i tyle. Nast. wizyta 28.11.
    A co do imion to mamy dla chlopca Maksymilian, a dla dziewczynki Anastazja.
    Mam nadzieje, ze nam na prenatalnych juz powiedza plec :D

malka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Wczoraj wyczytałam na forum ze w ciąży specjalista jest do 7 dni....
    No dobra to spróbuję zadzwonić dziś do Endo z NFZ zawsze to 150zł w kieszeni.

Dzwonię tam o 8:00
    Przedstawiam się ble ble ble mówię jaki lekarz a Pani to najbliższy termin w....marcu to mówię ze jestem w ciąży a Pani to proszę przyjechać i Pani doktor przyjmie panią dziś jest p doktor do 13stej

Jeśli chodzi i badania to ja też mam z kasy ze względu na moją wadę serca i wcześniejsze poronienia
    Dokładnie wczoraj miałam to samo. Chcę się zarejestrować do lekarza genetyka w sprawie obciążenia nowotworowego. Pani mi mówi, że chyba najbliższy termi to marzec lub kwiecień chyba ze jest Pani w ciąży. Ja mówię, że jestem ale te badania nie są związane z ciążą. Pani odpowiedziała mi, że to nic i że termi do dwóch tygodni... A na dermatologa czekam od lipca! Ehh już teraz miesiąc mi został to nie będę szła się przerejestrowywać ;p

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:21

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ