CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
paulen wrote:Melduje, że 10t6d z OM równa się wiekowi z USG. Maleństwo ma 3,87 cm i serducho bije 178/min. Za 12 dni prenatalne ❤️❤️❤️ Dalej zdadza mi się panikować, ale jest znacznie lepiej i spokojniej. Dobrze, że studia zajmują mi czymś głowę
(chociaż nie wiem czy to nie za wcześnie).
-
Ha wrote:Ja też mam prenatalne za 12 dni i po cichu liczę że poznam płeć
(chociaż nie wiem czy to nie za wcześnie).
Moja koleżanka miała u mojej doktor dwa razy stwierdzona płeć. Sprawdziło sięwiec myśle, że u mnie powie
wszystko zależy od sprzętu, umiejętności lekarza i dzidziusia
Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Ha, jaki duży dzidziuś
Gratuluję udanych wizyt.
Jestem z rocznika 85 :-)To będzie moje drugie maleństwo.
Klarunia, nie przejmuj się opinią, szczególnie mamy. To Twoje życie, Ty masz być szczęśliwa, a nie uszczęśliwiać kogoś.
U mnie mama też mu ciągle truje, że będzie mi ciężko, mogłam iść do pracy i pól roku czy roku zajść w ciążę, że mi pomoże, hm, jasne. Może tego się boi, że ją kiedyś poproszę jak złapie kryzys i będzie mi naprawdę ciężko.
U mnie dziś dzień na słodko, aż się boję, jaka potem będzie glukoza. Zjadłam cały słoik z Biedry dżemu 100%, bułę słodką i michałki. Niby mdli, a człowiek jak głupi je.
Mnie ostatnio głowa boli mocno, migrenowo. Biorę na to apap, do 2 dziennie. W I i II ciąży tak samo miałam w początkach, potem pod koniec.
Na pewno nie można leków typu Salpedine czy inne Etopcie.
Hafija - hm, ja nie czytam porad osób bez wykształcenia medycznego w kierunku, który ma blog. Absolutnie mnie nie wciągnęła w swojego dziennika internetowego. każda z nas tak może.
-
tomania2806 wrote:Pilik gdzie pracujesz jak mogę wiedzieć?
Ja chodzę prywatnie i płace 120 usg plus badania
Ha cudowny dzidziuś, już nie taki kropek! -
paulen wrote:Moja koleżanka miała u mojej doktor dwa razy stwierdzona płeć. Sprawdziło się
wiec myśle, że u mnie powie
wszystko zależy od sprzętu, umiejętności lekarza i dzidziusia
-
Marya wrote:ja jak długo nie mogłam zajść w ciążę to ciągle słyszałam tylko teksty "to kiedy dziecko?" "już tyle jesteście po ślubie" "jesteście leniwi, że jeszcze dzieci nie macie" ... masakra jakaś...
-
anna23 wrote:Ja przed chwilą pierwszy raz usłyszałam, że już zaczyna być po mnie widać
Po mnie też już widać - nie spodziewałam się, że to będzie tak szybko. Mam taki brzuch jak moja siostra w 17tc, a przytyłam tylko 1,5kg od początku ciąży. Wydaje mi się, że to dlatego, że to już trzecia ciąża. -
Ha wrote:Po mnie też już widać - nie spodziewałam się, że to będzie tak szybko. Mam taki brzuch jak moja siostra w 17tc, a przytyłam tylko 1,5kg od początku ciąży. Wydaje mi się, że to dlatego, że to już trzecia ciąża.
ewulek, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Generalnie polskie spoleczenstwo uwielbia oceniac. Nikomu nie dogodzisz wiec lepiej olac. Ja to mam w nosie co inni mysla, nie podoba sie to wypad! Jedyne co to przy tesciowej sie hamuje zeby mezowi przykrosci nie robic bo jak bym zaczela to raczej juz bysmy tam nie pojechali
nie tam ze jest zla ale jej madrosci doprowadzaja mnie do szalu!
Pod tym wzgledem lubilam Szwecje bo nikt sie toba nie interesuje i nie ocenia. Nie umialabym juz w pl mieszkac. -
Ha wrote:Po mnie też już widać - nie spodziewałam się, że to będzie tak szybko. Mam taki brzuch jak moja siostra w 17tc, a przytyłam tylko 1,5kg od początku ciąży. Wydaje mi się, że to dlatego, że to już trzecia ciąża.
Jeju po mnie juz mega widac
Za nic nie da sie ukrycWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 21:34
-
Ja od swojej rodziny nie słyszałam nieprzyjemnych komentarzy mama czasem wspomniała żebyśmy nie odkładali na potem (wiedziała ze mamy problem) od strony M a dokladnie od rodziny męża jego siostry padały nieprzyjemne komentarze niby w żartach ale jak ktos nie zna czyjeś sytuacji nie wie ze moze sprawiać jej przykrość.
A u mnie nie widac znaczy ja po sobie widzę delikatnie,siostra powiedziała ze widac ze powoli zaokrągla sie ale jak by nie wiedziała o ciazy to by nie poznala,u mnie kazdy widzi tylko ze mi piersi urosły :d -
witaminkab wrote:Jutro rano mam wizytę. Niby widziałam już serducho, nie było żadnych krwawien ani boli brzucha, ale strasznie się stresuje.
Po mnie nie widać, ale jak pisałam mam nadwagę więc będzie później widać.
Nie jesteś sama. Uszy do góry, a my kciuki od rana za Twoje Maleństwo