X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam plamić. Nie jestem w Polsce bo od tygodnia jestem u męża. Lekarz w prywatnym szpitalu przepisał zastrzyki z dodatkowego progesteronu, bo Duphaston biorę 3x dziennie. Mąż zadzwonił do drugiego lekarza A ten się wydarl, że co my robimy. Że chyba chcemy zabić dziecko. Mam przykaz leżenia plackiem. A ja leżę i rycze bo nie wiem co to dalej będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 23:28

ewulek lubi tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty trzymam za Was kciuki. Wierze ze wszystko dobrze się skończy. Może plamienie wystąpiło w terminie spodziewanej miesiączki?

BettyCatriona lubi tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Ja dziś zaczęłam plamić. Nie jestem w Polsce bo od tygodnia jestem u męża. Lekarz w prywatnym szpitalu przepisał zastrzyki z dodatkowego progesteronu, bo Duphaston biorę 3x dziennie. Mąż zadzwonił do drugiego lekarza A ten się wydarl, że co my robimy. Że chyba chcemy zabić dziecko. Mam przykaz leżenia plackiem. A ja leżę i rycze bo nie wiem co to dalej będzie.
    Lepiej rano??? Przeszły plamienia?? Wypoczywaj i dbaj o siebie.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty będzie dobrze odpoczywaj sobie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 07:11

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:

Nie denerwuj sie. Odpoczywaj jak najwiecej. Nie nos nic i nie dzwigaj. Bedzie dobrze
    W jakim kraju jestes?

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, ja wczoraj byłam u pani doktor. Świetny lekarz, ma super podejście do pacjentki. Widziałam moje maleństwo, ma już ciut ponad 1 cm :-) Serduszko bije :-) Mimo plamienia wszystko jest w porządku. Założyła mi kartę ciąży i mam zrobić parę badań na następną wizytę. Szkoda tylko, ze dopiero za miesiąc, ale takie ma terminy a poza tym to ja się do niej umawiam z dodatkowego ubezpieczenia w pracy PZU.

Miłego dnia Wam życzę :-)

Betty mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :-)

welonka, pełnanadziei:}, BettyCatriona, klarunia1978, ewulek, Marya lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty na pocieszenie - ja plamie od tylgodnai. Czasami mocniej czasami słabiej. Gin mówi że dopóki nie boli brzuch a plamienie nie przechodzi w krwawienie to wiele kobiet ma tak cały prawie pierwszy trymestr. Trzeba się oszczędzać, ale powinno być ok. Trzymam za Was kciuki. Chociaż wiem jaki to stres...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty odpoczywaj jak najwięcej ,trzymam kciuki :)
    Ja plamiłam od początku 7 tygodnia do końca 10.

age.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty trzymam kciuki!
    Ja dzisiaj zrobilam badania krwi na wtorkowa wizyte i teraz dopiero w srode ide do pracy :) czas na odpoczynek musi byc:)

qskyyx8duozh2ovq.png

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Plamienie minimalnie mniejsze niż wczoraj. Leżę a mąż stara się i biega przy nas. Mieszkamy w Egipcie.
    Przeraża mnie co ten doktor drugi nawrzeszczal, że zabijemy dziecko tymi lekami. Wczoraj dostałam w szpitalu już jeden zastrzyk. Wg zaleceń powinnam brać je co 12h przez 5 dni. I teraz nie wiem co robić czy brać czy przestać bo ten drugi ma rację. Paranoja. Dzieciątko było ok wczoraj w nocy i bilo serduszko.
    Mówię wam jestem u kresu wytrzymałości.
    Siostry męża mówią jaki to cudowny czas być w ciąży,A ja się modlę żeby te 9 miesięcy było za nami i nasza kryszynka była z nami.
    Dla męża powiedziałam nigdy więcej dzieci bo mnie zamknął w psychiatryku, tyle stresu mnie to kosztuje żeby ciążę donosic. A szczególnie że mój mąż ma problemy z nasieniem. Pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem, po ponad roku starań. To dzieciątko zostało poczęte po 23 miesiącach starań. Więc na pewno mnie rozumiecie...
    Dziewczyny czy Wy bralyscie coś bądź bierzecie na te plamienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 08:19

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ten strach mnie tak paraliżuje że nie chce nawet iść na 2-kę do toalety. Panika na całego.
    Dziękuję Wam za to mega wsparcie.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Bardziej nastawiasz się na chłopca czy dziewczynkę? Ja przy dwóch córkach chciałabym teraz synka :)

Obstawiam chłopca a mąż dziewczynkę :) będzie albo Alicja albo Konrad ❤️

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku ciąży biorę duphaston 3x1 i jak zaczęły się plemienia taka dawka została.

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plamienia biorę 3x1 duphaston i luteina 2x100. A o zastrzykach z progesteronu słyszałam, że są bardzo skuteczne i wiele kobiet w ciąży przyjmuję, więc nie przejmuj się.

qq87krhmjgas4avj.png

• ewulek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Cześć dziewczyny. Plamienie minimalnie mniejsze niż wczoraj. Leżę a mąż stara się i biega przy nas. Mieszkamy w Egipcie.
    Przeraża mnie co ten doktor drugi nawrzeszczal, że zabijemy dziecko tymi lekami. Wczoraj dostałam w szpitalu już jeden zastrzyk. Wg zaleceń powinnam brać je co 12h przez 5 dni. I teraz nie wiem co robić czy brać czy przestać bo ten drugi ma rację. Paranoja. Dzieciątko było ok wczoraj w nocy i bilo serduszko.
    Siostry męża mówią jaki to cudowny czas być w ciąży,A ja się modlę żeby te 9 miesięcy było za nami i nasza kryszynka była z nami.
    Dla męża powiedziałam nigdy więcej dzieci bo mnie zamknął w psychiatryku, tyle stresu mnie to kosztuje żeby ciążę donosic. A szczególnie że mój mąż ma problemy z nasieniem. Pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem, po ponad roku starań. To dzieciątko zostało poczęte po 23 miesiącach starań. Więc na pewno mnie rozumiecie...

Ja dostalam progesteron na 14dni dopoxhwowo plus magnez 2x dziennie i nospe doraznie bralam bo ja mialam bardzo silne bole przy krwawieniu. Dr kazal mi lezec. Plus mialam tak ze niektore dni plamilam a niektore cale majtki czerwone jak sie podnioslam. Po tych 2 tyg mi przeszlo. Nadal sex i dzwiganie zakazane i lezec jak najwiecej ale wyglada ze jest ok wiec nie stresuj sie na zapas.
    Nie masz jakiegos zaufanego dr w Polsce zeby zadzwonic? Moze jakas kolezanka moglaby pojsc i z jakims pogadac za ciebie?

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    BettyCatriona, jeśli znajdziesz chwilkę, a może nawet dobrze na Ciebie wpłynie na moment skierowanie myśli na inny tor. Czy mogłabyś napisać, jak Ci się żyje w E. jak długo tam jesteście i jak to się stalo ? Przepraszam, ale bardzo fascynują mnie inne kraje. Sami trochę zastanawiamy się za jakiś czas nad przeprowadzką do Hisxpanii. Ściskam, trzymaj się cieplutko.

qq87krhmjgas4avj.png

• Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    BettyCatriona, jeśli znajdziesz chwilkę, a może nawet dobrze na Ciebie wpłynie na moment skierowanie myśli na inny tor. Czy mogłabyś napisać, jak Ci się żyje w E. jak długo tam jesteście i jak to się stalo ? Przepraszam, ale bardzo fascynują mnie inne kraje. Sami trochę zastanawiamy się za jakiś czas nad przeprowadzką do Hisxpanii. Ściskam, trzymaj się cieplutko.

Też będę się przeprowadzać do Hiszpanii, na pewno jak skończę pierwszy trymestr. Mój partner, a zarazem tatuś pochodzi i mieszka w tym kraju. Jeżeli chcesz się tam przenieść przed urodzeniem dziecka, to proponuję dowiedzieć się odnośnie opieki w ciąży oraz porodu.

p19uvfloa8g91wgi.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

• anna23 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś śniło, że pojechałam na badania bez mojego męża i okazało się, że jest chłopczyk ;)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy plamieniach brałam duphaston 3x1, ale od poprzedniej wizyty lekarz kazał mi już zejść do 2x1 i żadnych plamień już nie ma.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ