X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palusia171-ja też wizytuję 27.11.Nie będą to jeszcze badania prenatalne,ale zwykła kontrola.Na którą jesteś umówiona?

Co do tematu plamień,to ja się nie wypowiem, bo to temat mi obcy.
    Przy pierwszej ciąży żadnych plamień nie miałam,żadnych bóli,nie wiedziałam kiedy mojemu dziecku przestało bić serce.
    Ja więc bardziej stresuję się przed każdym usg.

A co do objawów,od kliku dni czułam się dobrze,cieszyłam się nawet, że mdłości są minimalne...taa...od wczoraj boli mnie głowa,a dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze poranne wymioty i czuję się do dupy.
    Z drugiej strony,powinnam się cieszyć,bo to zdrowy objaw ciąży.;)

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię wszystkie badania prywatnie...

I my już po wizycie ;) maluszek ma 62 mm :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a38ae33c7e8a.jpg

100krotka, pilik, Hefe, Agnella, welonka, Mała_Mii, Anikatika, klarunia1978, anna23, teqz, witaminkab, klauuudia, tomania2806, pełnanadziei:}, Tròjka, Ha, ewulek, malka, BettyCatriona, Anna Stesia, Kiki1916, joann, palusia171, Arga, Madzik84, Wonderland, Anitka201, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Hefe Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Ja robię wszystkie badania prywatnie...

I my już po wizycie ;) maluszek ma 62 mm :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a38ae33c7e8a.jpg

Piekne zdjecie... :D

Marya lubi tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty, oszczędzaj się i staraj dużo polegiwać, czytać, to głowę czymś zajmiesz :-)
    Będzie dobrze. Plamienia są częste w ciąży, częstsze niż nam się wydaje. I znam ten ból z ciąży z córcią.
    Czy mogę zapytać, ale masz męża Egipcjana? Też własnie jestem ciekawa tej kultury, ponad 2 lata temu byłam na urlopie w Sharmie, super wypoczynek.
    Dostałaś leki na podtrzymanie, bezpiecznie w ciąży. Nie przejmuj się słowami lekarzami, może miał zły dzień albo taki typ, będzie dobrze.
    Dziewczyny - Powodzenia na wizytach.
    Ja będę robiła usg genetyczne jak i połówkowego prywatnie, u swojego doktora w Poliklinice Porodowej.
    Zrobiłam dziś morfo i TSH, niby zawsze dobre było, na poziomie 1-1,4....Ale w ciąży często zmienia sie, a mój gin z racji zdrowej tarczycy nie kazał.
    Jakie normy TSH są w ciąży? Od początku ciąży to dopiero moje pierwsze badania.

BettyCatriona lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, jakie duże dzieciątko :-)
    Widać od razu, że NT małe, a to dobrze. Przepraszam, ale po I ciązy to mam fioła na punkcie NT czy noska. I mimo że nie jestem lekarzem to widzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Betty, oszczędzaj się i staraj dużo polegiwać, czytać, to głowę czymś zajmiesz :-)
    Będzie dobrze. Plamienia są częste w ciąży, częstsze niż nam się wydaje. I znam ten ból z ciąży z córcią.
    Czy mogę zapytać, ale masz męża Egipcjana? Też własnie jestem ciekawa tej kultury, ponad 2 lata temu byłam na urlopie w Sharmie, super wypoczynek.
    Dostałaś leki na podtrzymanie, bezpiecznie w ciąży. Nie przejmuj się słowami lekarzami, może miał zły dzień albo taki typ, będzie dobrze.
    Dziewczyny - Powodzenia na wizytach.
    Ja będę robiła usg genetyczne jak i połówkowego prywatnie, u swojego doktora w Poliklinice Porodowej.
    Zrobiłam dziś morfo i TSH, niby zawsze dobre było, na poziomie 1-1,4....Ale w ciąży często zmienia sie, a mój gin z racji zdrowej tarczycy nie kazał.
    Jakie normy TSH są w ciąży? Od początku ciąży to dopiero moje pierwsze badania.
    TSH norma w ciąży jest do 2,5.
    Ja miałam 2,87 i dostałam euthyrox 1xdziennie 25mg i kontrola po 4 tyg

• Vero Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty !

Co do plamien przy pierwszej ciazy mialam zawsze po zblizeniu z m , lub w czasie normalnego dnia miesiaczki, tym razem nic I Tez mysle czy to dobrze czy zle kolejna wizyta dopiero 22.11

Zosi wyszedl w koncu ząb Dzieki Ci Panie nie marudzi i spi ładnie !

Śliczne zdjęcia maluszków ja wlasnie skończyłam album Zosi i zamówiłam juz dziennik ciazy dla drugie przy pierwszej ciazy tez sobie zapisywałam , bedą mieli co czytać jak bedą dorośli ! :)

Ludzie sa bardzo nieprzyjemni , tutaj w Szwajcarii nie powiedza nic gdy masz drugie trzecie dziecko lub nie masz wcale bo mogloby to byc odebrane jako dyskryminacja tak samo w miejscu pracy nie maja prawa mowić głupich komentarzy !! Komentarz typu 500+ odbiłoby sie od razu w HR -

Natomiast przykro powiedziec ze sama spotkałam sie z uszczypliwymi komentarzami znajomych ale z Poski No cóż ...

BettyCatriona lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    TSH norma w ciąży jest do 2,5.
    Ja miałam 2,87 i dostałam euthyrox 1xdziennie 25mg i kontrola po 4 tyg
    A dostałaś od ginekologa czy musiałaś iść do endrykologa? Ja mam 3,5 i jak byłam ostatnio to akurat mojego gin nie było i jakaś babeczka go zastępowała i powiedziała, że 2,5 max powinno być podczas starania się a w ciąży niekoniecznie i że 3,5 jest ok. Mam zrobić ft3 i ft4 skoro się stresuje i tyle. Chodzę prywatnie i do mojego gin mam mega zaufanie, ale do każdej innej osoby już mnie :/ i nie wiem co o tym myśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tarczycą kłopotów nigdy nie miałam i w I ciąży też nie.
    Tak samo mam ogromne zaufanie do mojego gina.
    Przy swoim wyniku miałam wpisane tylko,że ciąży interpretacja wyniku należy do lekarza.
    Powiedział mi,że norma w ciąży jest do 2,5 i że ten mój może nie jest bardzo wysoki,ale podwyższony,a niedoczynność jest gorsza od nadczynności.
    Powiedział też,że lepiej dmuchać na zimne i ten lek niczemu nie zaszkodzi,więc lepiej go wziąć.To On mi go przepisał,nie odwiedzałam endokrynologa.
    Po 4 tyg mam powtórzyć wynik i pewnie,jak będzie ok to odstawię lek.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya piękne zdjęcie :) jaki już maluszek duży :)
    Ja kolejna wizytę mam dopiero za 4 tyg. :/
    No cóż trzeba czekać :)

Marya lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko ok, serduszko pięknie biło ( tylko nie wiem ile i ile ma dzidziuś, bo miałam tyle badań, że lekarz mi nie powiedział, a ja zapomniałam spytać), ładnie się ruszał. Zwolnienie mam jeszcze dwa tyg, potem wracam do pracy. Kolejna wizyta 30.11 a prenatalne 04.12, u innej lekarki bo mój nie robi. Uff ułożyło mi :)

pilik, Marya, ewulek, malka, tomania2806, palusia171, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi normalnie ginekolog albo rodzinny przepisują euthyrox ;)
    Ostatnio ni skoczyło i tez rodzinny podniósł dawkę, gin zatwierdziła że jest ok, a do endokrynologa mam się wybrać ale za jakiś czas na spokojnie. I raz w miesiącu kontrola tsh. Ft3 i ft4 u mnie ok zawsze

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka i endo schodzą z tsh do 1 . Ciągle mam w granicach 2.5 i już biorę euthyrox 75. Teraz powtarzam tsh i ft4.

To ja jakiś dużo biorę progesteronu bo 3×2dupka i 2× 100 lutki od początku ciąży a owu 2×100lutki i 2x2 dupka. Nie mam plamienia ani nic . Hmmm

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po wizycie ulżyło, że wszystko dobrze, serduszko bije ;)

tomania2806, klauuudia, pilik, admiralka, malka, joann, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam euthyrox dawkę 88 a w weekendy 100 a ft4 mam 1,7

• eunice. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:24

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam chorować na tarczyce po pierwszym dziecku. Przed ciążą miałam wynik 1,7 a jak zaszłam to mi skoczyło na 2,87. Biorę 3x112/4x100. Mówiła mi endokrynolog, że powinno być poniżej 2,5

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra masz chyba największe dawki ;)
    Mi takie dali w szpitalu przy poronieniu zagrażającym na podtrzymanie.
    A teraz biorę 3x1 bo plamienia, wcześniej byłam na dawcę 2x1 i gin uważa że przy moim progu (koło 17) to jest wystarczająca dawka. A z tsh schodzę z 3,5 teraz z 1,7 sierpniowego skoczyło do 2,6 i mi podnieśli dawkę na 75.
    Gratuluje wizyt, serduszek i widoku małych człowieczków!! <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :) och jaki piękny duży człowiek :) gratuluję dziewczyny owocnych wizyt.

Ja jestem dziś załamana, mało brakowało a prawie puściłam pawia w sklepie. No ale już nie moglam, takie kolejki jakby tydzień sklepy miały być pozamykane. I przez to wszystko nie kupiłam chleba :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam pierwsze i to bardzo niespodziewane przytulanie z porcelaną. Już ostatnio mdłości miałam mniejsze a tu taka niespodzianka. Ale ogólnie dziwnie się czuję. Zimno mi i czasami mam dreszcze. Ale innych objawów chorobowych nie mam. No i z tym spaniem mam coraz większy problem. Od 3 w nocy wiercę się i nie mogę sobie żadnej wygodnej pozycji znaleźć... Za to nad ranem znowu zasypiam i śpię do 9.

A ja mam tylko luteinę 2x100, ale nie mam żadnych plamienie i wyniki progesteronu mam ok. Teraz chwilowo mam dupka zamiast lutki bo biorę globulki dopochwowe na infekcje, ale jak skończę to wracam do lutki.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ