Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chusta zycie ratowala bo moj maly byl nieodkladalny. Mialam tkana na ciezkie dni (nawet go nie wyciagalam) i kolkowa na szybkie akcje. Teraz nad elastyczna sie zastanawiam bo podobno latwiej sie dociaga. Ma ktoras doswiadczenie z elastykiem?

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Podpisuje się pod tym! Mam te "poranne mdłości"..zaczyna mnie rozwalac od ok 16 :/
    Mnie tez kolo 16 bierze czasami wczesniej.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka śliczne malenstwo <3

My jesteśmy po imprezowym weekendowym swietowaniu roczku małego. Dzisiaj zmęczenie że mnie wychodzi już wczoraj polozylam się o 20 tak jak młody zasnął . Tak mnie bolał brzuch masakra :( dzisiaj też padam trochę za dużo tego wszystkiego.
    Ale było super ż drugiej strony i Nikolasek taki zadowolony <3

ewulek lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś na badaniach zostawiłam 190 zł... Masakra te ceny ale nie było na szczęście kolejki. Potem miałam jeszcze parę spraw do załatwienia związanych z pracą teraz nastawiłam krupnik z mięskiem j warzywami pyyycha :D naszła mnie ochota na placek ze śliwkami i chyba wieczorem zrobie. Na mdłości polecam dziewczyny mammarin ciężko go dostać w aptekach ale mi uratował życie czuję czasem że mnie muli ale nie mam wymiotów i mogę normalnie funkcjonować jeszcze gdyby nie te spadki ciśnienia to już wgl byłoby super.
    A co u was dziś na obiadek?

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam adamex barletta i do tej pory używamy.Gondola super, spacerówka może być. moja córka nie jest wysoka wiec głową nie zahacza o daszek, nogi tez ma wyprostowane. jedynie co mnie wkurza to ciągle siedzi koslawo jakby zjeżdżala w tej spacerówce, ale może ona tak krzywo siedzi.nie mogę też wyczaic pasów bo ciężko wyregulować żeby dobrze ja trzymały.tez musze odpinac pasy jak zaśnie i musze rozłożyć na leżąco.
    Nie mam porównania do innych wozkow wiec nie wiem jak się spisują.
    Na razie nie zmieniam wózka. Zobaczę na wiosnę jak mała będzie wolała spacerować. Chyba dokupie dostawkę.

A jakie macie foteliki dla starszych dzieci? Chce kupić 9-36kg ale nie wiem jakiej firmy wybrać. wstyd się przyznać ale mała ciągle jeździ w tym małym nosidełku;) juz robi się za ciasno bo ma zgięte nogi wiec trzeba kupić coś na citi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 13:49

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad makaron z serem dla Łucji, dla mnie i męża jeszcze nie mam pomysłu, bo na myśl o czymkolwiek mi niedobrze.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka cudowny maluszek :)

welonka ja brałam ślub jak mała miała niecałe 3 miesiące. Na tej samej mszy był ślub i chrzest. Nikt nic nie gadał - taka była nasza decyzja. Nie przejmuj się gadaniem ludzi.

Co do wózka to ja miałam do córki Camarelo Sevilla. Z głębokiego byłam bardzo zadowolona, ze spacerówki już mniej i szybko wymieniłam ją na inną, lżejszą. Teraz mam zamiar zrobić tak samo.

Co do seksiku to u nas ostatnio jest coraz częściej, ale czuje, że sporo wzrosło mi libido i to dlatego. Dzisiaj rano napadłam mojego męża, biedak nie wiedział co się dzieje ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dzisiaj zupa ogórkowa. Mój mąż jest kucharzem więc zupy w jego wykonaniu są palce lizać :)

Ruth lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ogórkowa od wczoraj..dziwnie na mnie patrzą już bo mam ochotę ugotować i ns jutro:-P hihi w pierwszej ciąży jadłam dwa tygodnie sałatkę z pora..teraz chyba padło na ogórkowa ;-)

ewulek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    A jakie macie foteliki dla starszych dzieci? Chce kupić 9-36kg ale nie wiem jakiej firmy wybrać. wstyd się przyznać ale mała ciągle jeździ w tym małym nosidełku;) juz robi się za ciasno bo ma zgięte nogi wiec trzeba kupić coś na citi.

My mamy BeSafe IziKid i go nie nawidze! Do tego to chyba najdrozszy z mozliwych. Ja chcialam inny ale maz sie uparl ze wg testow ADAC najbezpieczniejszy. Tyle ze teraz ja wyzywam co mlodego musze wsadzic bo tak jest zrobiony ze on sam nie wejdzie.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabijcie mnie! Mam jutro test z niemieckiego a nie mam sily sie nic pouczyc. Oczywiscie mlody znow wyl w nocy a potem zasnac nie moglam :( teraz spiaczka maksymalna i zero skupienia.

My sie seksic nie mozemy do konca 14tc a mnie hormony rozsadzaja :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka zależy o jakim przedziale cenowym mówimy dla mnie ważne zeby mała była dalej tyłem do kierunku jazdy, poczytałam ostatnio testy plus i adac i padło na Recaro znowu ale zależy czego szukasz.

Zosia dostała kalafior z batatem i kurczakiem na parze ja zrobię chyba krem kalafiorowy z kulkami mięsnymi

Zupa ogórkowa tez za mną chodzi w poprzedniej ciazy jadłam codziennie - chleb z awokado i jajkiem, ogórkiem zielonym a pózniej nutella teraz codziennie chleb z pomidorem i jajko :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:

Bardzo mocno polecam fotel montowany tyłem do kierunku jazdy (my mamy BeSafe Izi Plus chyba, 9-25 kg). Są najlepsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Można poczytać o RWF-ach na blogu osiemgwiazdek. Tutaj kilka ciekawych linków:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/kiedy-zmienic-fotelik-samochodowy.html
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2014/10/fakty-i-mity-o-fotelikach-rwf.html

I jeszcze jedna ważna rzecz - fotelik powinien być przed zakupem przymierzony do dziecka i do auta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:22

Anitka201, Madzik84 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek jeszcze tylko 3 tyg z groszem;-) minie szybko ;-)

Vero..jakoś nie mogę nawet czytać słowo "jajko" brrr.. w ogóle nic co by dawało wapń..Ani mleko Ani jaja we mnie nie wchodzą :-( macie pomysł czym to nadrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:21

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po wizycie ;)) dzieciątko pięknie rośnie serucho bije ;) rodzice zachwyceni hehe za 3 tyg usg genetyczne itest nifty ;) a za 2 tyg zwykła wizyta ;) dostałam mini wyprawkę od położnej w kuferku jest smoczek butelka 2 mini pampersy , maść sudocreme próbka płynu do prania dla dzieci różne kremy i takie tam ) hehe

100krotka, Wonderland, Hefe, pełnanadziei:}, witaminkab, ewulek, Marya, Anna Stesia, Ruth, Anitka201, palusia171 lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    My mamy BeSafe IziKid i go nie nawidze! Do tego to chyba najdrozszy z mozliwych. Ja chcialam inny ale maz sie uparl ze wg testow ADAC najbezpieczniejszy. Tyle ze teraz ja wyzywam co mlodego musze wsadzic bo tak jest zrobiony ze on sam nie wejdzie.
    Ja też mam BeSafe izi. Zawsze młodej głową w sufit przywalę jak ją wkładam ;-) ale chciałam tyłem i ten miał dobre opinie i jest bezpieczny.

age.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mii super!❤
    A zdjęcie jakieś jest? :)

Haha tutaj faktycznie powinien być zakaz pisania o jedzeniu :D narobilyscie mi ochotę i na krupnik i ogórkowa :P

Ruth jogurty tez nie?
    Chyba w orzechach, słoneczniku i fasoli jest duzo wapnia ale nie przyswaja się tak dobrze jak z nabiału...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ogórkowa to jest to miałam niedawno przez 3 dni jadłam i chyba niedługo znów ugotuje wgl jakoś zupy mi wchodzą super a takie dania typu mięso i ziemniaki to kiepsko strasznie

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe,też jutro robię ogórkową :p
    Ja mam roan marita,jest trochę ciężki i zabudowany ale jak miałam jesienne dziecko to był akurat.Mam nadzieje że maluszkowi nie będzie w nim gorąco,szczerze to myślę nad innym...
    Mała Mi,super wieści :)
    Ja mam badania prenatalne za tydzień w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 15:42

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Bardzo mocno polecam fotel montowany tyłem do kierunku jazdy (my mamy BeSafe Izi Plus chyba, 9-25 kg). Są najlepsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo.
    Właśnie oglądałam montaż tego fotelika i już wiem, że dla nas się nie nadaje :( Nie wyobrażam sobie, że miałabym go dwa/trzy razy w tygodniu montować i demontować, a niestety u nas to nieuniknione... musiałabym kupić drugie auto.

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ