CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi chusta zycie ratowala bo moj maly byl nieodkladalny. Mialam tkana na ciezkie dni (nawet go nie wyciagalam) i kolkowa na szybkie akcje. Teraz nad elastyczna sie zastanawiam bo podobno latwiej sie dociaga. Ma ktoras doswiadczenie z elastykiem?
-
Malinka śliczne malenstwo
My jesteśmy po imprezowym weekendowym swietowaniu roczku małego. Dzisiaj zmęczenie że mnie wychodzi już wczoraj polozylam się o 20 tak jak młody zasnął . Tak mnie bolał brzuch masakradzisiaj też padam trochę za dużo tego wszystkiego.
Ale było super ż drugiej strony i Nikolasek taki zadowolonyewulek lubi tę wiadomość
-
Ja też byłam dziś na badaniach zostawiłam 190 zł... Masakra te ceny ale nie było na szczęście kolejki. Potem miałam jeszcze parę spraw do załatwienia związanych z pracą teraz nastawiłam krupnik z mięskiem j warzywami pyyycha
naszła mnie ochota na placek ze śliwkami i chyba wieczorem zrobie. Na mdłości polecam dziewczyny mammarin ciężko go dostać w aptekach ale mi uratował życie czuję czasem że mnie muli ale nie mam wymiotów i mogę normalnie funkcjonować jeszcze gdyby nie te spadki ciśnienia to już wgl byłoby super.
A co u was dziś na obiadek? -
Ja tez mam adamex barletta i do tej pory używamy.Gondola super, spacerówka może być. moja córka nie jest wysoka wiec głową nie zahacza o daszek, nogi tez ma wyprostowane. jedynie co mnie wkurza to ciągle siedzi koslawo jakby zjeżdżala w tej spacerówce, ale może ona tak krzywo siedzi.nie mogę też wyczaic pasów bo ciężko wyregulować żeby dobrze ja trzymały.tez musze odpinac pasy jak zaśnie i musze rozłożyć na leżąco.
Nie mam porównania do innych wozkow wiec nie wiem jak się spisują.
Na razie nie zmieniam wózka. Zobaczę na wiosnę jak mała będzie wolała spacerować. Chyba dokupie dostawkę.
A jakie macie foteliki dla starszych dzieci? Chce kupić 9-36kg ale nie wiem jakiej firmy wybrać. wstyd się przyznać ale mała ciągle jeździ w tym małym nosidełku;) juz robi się za ciasno bo ma zgięte nogi wiec trzeba kupić coś na citi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 13:49
-
malinka cudowny maluszek
welonka ja brałam ślub jak mała miała niecałe 3 miesiące. Na tej samej mszy był ślub i chrzest. Nikt nic nie gadał - taka była nasza decyzja. Nie przejmuj się gadaniem ludzi.
Co do wózka to ja miałam do córki Camarelo Sevilla. Z głębokiego byłam bardzo zadowolona, ze spacerówki już mniej i szybko wymieniłam ją na inną, lżejszą. Teraz mam zamiar zrobić tak samo.
Co do seksiku to u nas ostatnio jest coraz częściej, ale czuje, że sporo wzrosło mi libido i to dlatego. Dzisiaj rano napadłam mojego męża, biedak nie wiedział co się dzieje
-
kokkosanka wrote:A jakie macie foteliki dla starszych dzieci? Chce kupić 9-36kg ale nie wiem jakiej firmy wybrać. wstyd się przyznać ale mała ciągle jeździ w tym małym nosidełku;) juz robi się za ciasno bo ma zgięte nogi wiec trzeba kupić coś na citi.
My mamy BeSafe IziKid i go nie nawidze! Do tego to chyba najdrozszy z mozliwych. Ja chcialam inny ale maz sie uparl ze wg testow ADAC najbezpieczniejszy. Tyle ze teraz ja wyzywam co mlodego musze wsadzic bo tak jest zrobiony ze on sam nie wejdzie. -
Zabijcie mnie! Mam jutro test z niemieckiego a nie mam sily sie nic pouczyc. Oczywiscie mlody znow wyl w nocy a potem zasnac nie moglam
teraz spiaczka maksymalna i zero skupienia.
My sie seksic nie mozemy do konca 14tc a mnie hormony rozsadzaja -
kokkosanka zależy o jakim przedziale cenowym mówimy dla mnie ważne zeby mała była dalej tyłem do kierunku jazdy, poczytałam ostatnio testy plus i adac i padło na Recaro znowu ale zależy czego szukasz.
Zosia dostała kalafior z batatem i kurczakiem na parze ja zrobię chyba krem kalafiorowy z kulkami mięsnymi
Zupa ogórkowa tez za mną chodzi w poprzedniej ciazy jadłam codziennie - chleb z awokado i jajkiem, ogórkiem zielonym a pózniej nutella teraz codziennie chleb z pomidorem i jajko17.03.2017Sofia
-
kokkosanka wrote:A jakie macie foteliki dla starszych dzieci? Chce kupić 9-36kg ale nie wiem jakiej firmy wybrać. wstyd się przyznać ale mała ciągle jeździ w tym małym nosidełku;) juz robi się za ciasno bo ma zgięte nogi wiec trzeba kupić coś na citi.
Bardzo mocno polecam fotel montowany tyłem do kierunku jazdy (my mamy BeSafe Izi Plus chyba, 9-25 kg). Są najlepsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Można poczytać o RWF-ach na blogu osiemgwiazdek. Tutaj kilka ciekawych linków:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/kiedy-zmienic-fotelik-samochodowy.html
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2014/10/fakty-i-mity-o-fotelikach-rwf.html
I jeszcze jedna ważna rzecz - fotelik powinien być przed zakupem przymierzony do dziecka i do auta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:22
Anitka201, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Ewulek jeszcze tylko 3 tyg z groszem;-) minie szybko
Vero..jakoś nie mogę nawet czytać słowo "jajko" brrr.. w ogóle nic co by dawało wapń..Ani mleko Ani jaja we mnie nie wchodząmacie pomysł czym to nadrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:21
-
I już po wizycie
) dzieciątko pięknie rośnie serucho bije
rodzice zachwyceni hehe za 3 tyg usg genetyczne itest nifty
a za 2 tyg zwykła wizyta
dostałam mini wyprawkę od położnej w kuferku jest smoczek butelka 2 mini pampersy , maść sudocreme próbka płynu do prania dla dzieci różne kremy i takie tam ) hehe
100krotka, Wonderland, Hefe, pełnanadziei:}, witaminkab, ewulek, Marya, Anna Stesia, Ruth, Anitka201, palusia171 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
ewulek wrote:My mamy BeSafe IziKid i go nie nawidze! Do tego to chyba najdrozszy z mozliwych. Ja chcialam inny ale maz sie uparl ze wg testow ADAC najbezpieczniejszy. Tyle ze teraz ja wyzywam co mlodego musze wsadzic bo tak jest zrobiony ze on sam nie wejdzie.
ale chciałam tyłem i ten miał dobre opinie i jest bezpieczny.
-
Mała Mii super!❤
A zdjęcie jakieś jest?
Haha tutaj faktycznie powinien być zakaz pisania o jedzeniunarobilyscie mi ochotę i na krupnik i ogórkowa
Ruth jogurty tez nie?
Chyba w orzechach, słoneczniku i fasoli jest duzo wapnia ale nie przyswaja się tak dobrze jak z nabiału...Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Hehe,też jutro robię ogórkową :p
Ja mam roan marita,jest trochę ciężki i zabudowany ale jak miałam jesienne dziecko to był akurat.Mam nadzieje że maluszkowi nie będzie w nim gorąco,szczerze to myślę nad innym...
Mała Mi,super wieści
Ja mam badania prenatalne za tydzień w czwartekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 15:42
-
Wonderland wrote:Bardzo mocno polecam fotel montowany tyłem do kierunku jazdy (my mamy BeSafe Izi Plus chyba, 9-25 kg). Są najlepsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo.
Nie wyobrażam sobie, że miałabym go dwa/trzy razy w tygodniu montować i demontować, a niestety u nas to nieuniknione... musiałabym kupić drugie auto.