Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dzisiaj byłam na badaniach krwi. Kolejka na 150. Bez śniadania słaba na maksa. Czytam kobiety w ciąży bez kolejki. Więc przepraszam ludzi i proszę żebym pierwsza weszła. Cisza. Otwierają się drzwi i co ? Jakaś babcia mnie wyprzedza żeby wejść. Więc nieśmiało pytam Pania pobierając krew czy mogę pierwsza z uwagi na ciążę. Pani z uśmiechem że oczywiście. Babcia chciała mnie zlinczowac. Pielęgniarka mówiła żeby się nie przejmować bo ludzie nie rozumieją i tak zawsze jest. No masakra.
    Jak robiłam badania, przede mną była tylko jedna osoba, więc grzecznie czekałam, a potem dostałam opieprz od laborantki, że nie weszłam poza kolejnością ;)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze Używamy przewijaka.
    Anitka to ja chyba miałam pecha, bo oprócz kombinezonu zimowego to ubranka dziecięce z Reserved moim zdaniem mają gorszą jakość niż ż pepco. Jeden sweterek rozlecial się w pierwszym praniu! Lubię hm i Lidl, niektóre 5, 10,15 Też są fajne.cocodrillo ma fajną jakość, ale ceny absurdalne! A swoją drogą to moje dziecko tak niszczy ubrania, że jakość jest bez znaczenia bo mało ż czego zdąży wyrosnąć.

ewulek lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wozek adamex pajero jestem bardzo zadowolona.
    Też nie wierzę w przesądy. Chrzestnego dla syna prosiłam jeszcze jak byłam w ciąży ze ze względu na to ze jego żona rodziła dwa tyg przed nami.Tak samo kupowałam ubranka czy łóżeczko przed porodem.

Ruth lubi tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ewulek to ja myślałam ze tylko my korzystamy jeszcze z przewijaka :-) młodemu wiszą nogi ale oboje z mężem jesteśmy wysocy wiec jak mamy coś przy nim zrobić to wole jednak przewijak :-)
    Co do ubrań to ja jestem raczej minimalistka. Mam zasadę ze muszę się zmieścić z ciuchami młodego w 1 szufladzie a od niektórych koleżanek słyszę ze on ciagle chodzi inaczej ubrany :-) wole jemu sama kupić niż dostać od kogoś.
    Ja jakościowo lubię reserved i h&m (bodziaki nie do zdarcia) z kolei zara ma po prostu ładne rzeczy, kiepskiej jakości ale i tak kupuje bo łatwo tam się reklamuje :-)
    Ostatnio kupiłam młodemu piżamki w aldim i jestem zaskoczona jakością, cudowne :-)

My tez wysocy wlasnie a i mlody lubi na przewijaku. Teraz zeby go nie dzwigac na ziemi klade to wskakuj i od razu sie uklada tak zeby mi bylo wygodnie go oporzadzic.
    Na poczatku mielismy i teraz tez bedziemy uzywac Chicco z wanienka. Stal w salonie bo na poczatku mielismy w lazience ale tam za ostre swiatlo i mlody sie za bardzo wybudzal w nocy.

Bodziaki z HM sa nie do zdarcia. A ile razy mlodego za nie zlapalam jak sie przewracal albo spadal i nigdy sie nie rozdarlo. Dwa ze pralka, suszarka i od razu do szafy. A i jeszcze moj mlody byl dlugi a chudy i bodziaki z innych irm byly duzo za szerokie. Ja teraz do zary nie czesto zagladam. Nauczylam sie duzo kupowac na przecenach sezonowych w HM i lidlu wiec mimo ze mlody jeszcze w r92 to juz na 98 i 104 mam wszystko :) To sie bardzo przydalo w zeszlym roku bo nakupilam spodenek i sie okazalo ze malzu kupil w tajemnicy bilety do Singapuru w marcu i nic bym w lutym nie dostala a tak wszystko mialam. Dokupilam tylko koszulek w primarku.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    My też jeszcze Używamy przewijaka.
    Anitka to ja chyba miałam pecha, bo oprócz kombinezonu zimowego to ubranka dziecięce z Reserved moim zdaniem mają gorszą jakość niż ż pepco. Jeden sweterek rozlecial się w pierwszym praniu! Lubię hm i Lidl, niektóre 5, 10,15 Też są fajne.cocodrillo ma fajną jakość, ale ceny absurdalne! A swoją drogą to moje dziecko tak niszczy ubrania, że jakość jest bez znaczenia bo mało ż czego zdąży wyrosnąć.

Moj moze nie niszczy ale plamy ktore przynosi z przedszkola sa nie do doprania wiec lidl idealny

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy, czy tez macie podobnie na moim etapie, rano nie czuje sie jak w ciazy, a pod wieczor mnie lamie na mdlosci i ciagnie w podbrzuszu?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Ale u nas tempo druku, nudno nie jest :-) :-) :-)
    Welonka, zawsze możesz ślub połączyć z chrztem. Moi znajomi tak robili, synek miał wtedy 7 miesięcy. To Wasza sprawa i innych nie słuchaj.
    Ślub to jednak stres, szczególnie kościelny, a jesteś w ciąży. Sama musisz patrzeć na to co Ty pragniesz. Są różne rozwiązania, można wziąć cywilny, potem kościelny, ale to tylko i Wasza sprawai obojętnie co nie zrobicie będzie dobrze. Teraz i tak ciąża - ty i maleństwo najważniejsze.
    Sarra, jak samopoczucie? Wydaję mi się, że od tego leżenia może być poczucie przeziębienia. Długo musisz jeszcze polegiwać? Czas syzbko leci, ani sie obejrzysz,a będziesz mogła normalnie funkcjonować. Pamiętam, jak po akcji z krwiakiem z córcią bałam się z domu przez 2 tygodnie wychodzić. Normalnie nawet oglądałam Dlaczego Ja, dużo czytałam, rozwiązywałam krzyżówki, odciągało myślenie i umilało czas wolny...A potem...nadrobiłam sobie wychodne, że hoho. Latałam i jeździłam autem do dnia porodu.
    Dzisiaj tak samo śpiąca jak wczoraj. Powinnam pracować bo zaległości będę mieć:( zaraz może uda mi się coś porobić. Leżę do czw. W czw wizyta i zobaczymy.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam mamy, czy tez macie podobnie na moim etapie, rano nie czuje sie jak w ciazy, a pod wieczor mnie lamie na mdlosci i ciagnie w podbrzuszu?
    Miałam tak w pierwszej ciąży. Teraz za to mam mdłości cały czas.

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Podpisuje się pod tym! Mam te "poranne mdłości"..zaczyna mnie rozwalac od ok 16 :/

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweulek na lozeczko nie da rady bo dzidzia bedzie ze mną w dostawce pierwsze kilka miesięcy, a pózniej juz z Zosia w pokoju a wlasnie musze to zamontować w jednej z łazienek zeby nie budzić Zosi przy przebieraniu malucha w nocy poki co na komodzie nam sie świetnie przebiera ale zobaczymy.

My mamy teraz isofix z fotelikiem recaro i jest super , zmienimy Zosia na wieksze recaro pózniej ale cybexy tez fajne

Co so ubranek lidl lupilu ma fajne ubranka , h&m nie lubię, żara jest ok ale dla starszych , carters okazały sie niezniszczalne, cocodrillo , poki co najlepsze jakie mamy to kappahl ale sa drogie :/ jakościowo super.

Na mojej liście nowej wyprawki mam stojak/ krzesełko zey mini byl wysoko jak Zosia bedzie juz chodziła , cos typy leżaczek ( chociaż mam 4moms mamaroo ale to bardziej jest bujaczek )

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie ok,maluszek ma się dobrze,dostałam kolejne badania krwi to pójdę w tygodniu :)
    Ja tam do ślubu szłam w 6 miesiącu i nie było komentarzy.Tylko zamiast kwiatów dostaliśmy po maskotce :)
    ad33643c8f193d49med.jpg

Agnella, teqz, Hefe, tomania2806, Anitka201, Ruth, Marya, Wonderland, ewulek, klauuudia, A_n_k_a_80, witaminkab, Arga, palusia171, Madzik84, Ha, pełnanadziei:}, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, jaki śliczny maluszek, taki mały człowieczek :-)
    Jak ja się nie mogę doczekać swojej wizyty...Obym wytrzymała i nie poleciała wcześniej ;-)
    Zmartwiło mnie tylko te zatrucie...Mam nadzieje, że nie wpłynie ma maluszka.

• Hefe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dokladnie tak samo... juz się śmieje, że zaczynam miec mdłości jak mąż wraca z pracy o 17 :P ... codziennie tak samo... nawet imbir juz nie pomaga. A rano czuje się jakby nic... :)

Dziewczyny wy juz niektore macie doswiadczenie z wozkami i wyprawkami :) i super, że można poczytać jakieś opinie :)

Ja się z kupowaniem raczej wstrzymam... nie ze względu na przesądy ale wole uniknąć sytuacji gdyby znów bylo cos nie tak a później miec w szafie te rzeczy... Na ta chwile mamy misiaka prosiaka z kubusia puchatka głęboko schowanego w szafie.. którego kupiliśmy kiedy oboje zdecydowaliśmy się, że chcemy dziecko... :) choć nie ukrywam, ze ubrania dla dzieci są śliczne i korci żeby już coś kupować:)

malinka sliczny maluch ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 11:44

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Melduje się po paru dniach nieobecności, moi rodzice do nas na weekend przyjechali i nie miałam czasu nawet tu zerknąć. Ciężko Was nadrobić :D

Dzisiaj rano byłam na pobieraniu krwi żeby zrobić TSH ft3 ft4 - jakie powinny być ft3 i ft4 żeby się nie martwić? Jutro odbieram wyniki.
    Czy jeśli będą nie ok to powinnam jak najszybciej iść do ginekologa? Czy do endrykologa? TSH mi wyszło ostatnio 3,5 ale lekarka mówiła, że ok, ale poczytałam na necie no i się zmartwiłam i wolę mieć pewność, bo czytałam, że może to zaszkodzić w rozwoju maleństwa.

Dziewczyny zobaczcie czy u Was na pobranie krwi nie da się zapisać, u mnie można na konkretną godzinę mimo tego, że kolejka normalna też jest.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny :) ja w następną środę mam prenatalne i okropnie się stresuje.

• orzeszki Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my zaczęliśmy dzień brutalnie. Moj M dostal rozkaz i wyjezdza na 5 miesięcy... Przerasta mbie to wszystko. Nie wiem jak ja dam rade przez ten czas sama...siedzę i rycze jak dziecko. Jeszcze mi się straszne głupoty śniły i naprawde boję się jutrzejszej wizyty...

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    No to my zaczęliśmy dzień brutalnie. Moj M dostal rozkaz i wyjezdza na 5 miesięcy... Przerasta mbie to wszystko. Nie wiem jak ja dam rade przez ten czas sama...siedzę i rycze jak dziecko. Jeszcze mi się straszne głupoty śniły i naprawde boję się jutrzejszej wizyty...
    Kochana! Mój mąż poszedł do Wojska jak byłam w 7 miesiącu..wyszedł jak mały miał 6 miesięcy..dasz radę:) czas szybko leci, a Ty będziesz miała mnóstwo czasu żeby zająć się sobą :-)

orzeszki lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki... Mamy łóżeczko, krzesełko do karmienia, hustawke... Wózek x lander x 1 (ten nowszy na czarnym stelażu) i do tego posiadam stelaż x lander x go -parasolka na ktorej moge zamontowac gondolke i fotelik samochodowy z x1

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam w pepco i poszalałam ;) nie wiem jaka płeć ale kupiłam ciuszki i różowe i niebieskie ;D oj tam

Ruth, Emisia35 lubią tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella zatrucie nie powinno mieć wpływu ja miałam tez w poprzedniej ciazy raz mocno i wszystko było dobrze
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty

Malinka śliczny mały człowiek :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się dowiaduję o ciąży, to zawsze coś na początek kupię. Jako taką wyprawkę zaczęłam kompletować po prenatalnych, chociaż rzeczy wielkogabarytowe pod koniec drugirgo trymestru, bo nie miałam gdzie tego trzymać. Teraz wyprawkę mam prawie gotową po synku. Jak będzie dziewczynka, to dokupię kilka dziewczęcych ciuszków, chociaż tak do mniej więcej roku synek miał głównie ubranka neutralne. Ubranka lubię H&M, Reserved, F&F (głównie pajace i bodziaki- fajna jakość, nie są szerokie), Lidl, czasem wyczaję coś fajnego w Endo. Zara ma ładne ubranka, ale rzeczywiście jakość jest bardzo kiepska.

Przesądami się nigdy nie przejmowałam - nosiłam łańcuszki i szaliki, nie przypięłam do wózka czerwonej kokardki, śmieszyło mnie jak koleżanka kąpała dziecko w ziołach bo teściowa jej zauroczyła (a dziecko pewnie odreagowywało zbyt dużo wrażeń związanych z wizyta babci, która nie mogła się nacieszyć wnuczką).

Wózek mam Jedo Fyn. Duża gondola, fajna amortyzacja. Na spacerówkę też nie narzekałam, synkowi było w niej wygodnie. Nawet na wiosnę, przy przeprowadzce, jak jeden wózek był w mieszkaniu, a 2w1 w domku, to synkowi było w Jedo wygodnie (a ja na nowo zachwycałam się amortyzacją ;) ). Głównym jego mankamentem jest oczywiście waga (choć i tak jest, a przynajmniej był w 2015, jednym z lżejszych) - jak to wszystkie 2w1, więc koło roku zmieniłam na Valco Snap i kocham ten wózek miłością wielką. Jest lekki, łatwo się składa, można go zawiesić na ramię, wersja Denim ładnie się prezentuje, lekko się prowadzi, jest całkiem spory. Ja robiłam tak, że gondolę z dziekiem zabierałam na trzecie piętro, a stelaż składałam i zostawiałam na dole, mąż wracając z pracy zabierał, bo klatka i tak była malutka i ciężko było się ruszyć nawet jak nic tam nie stało. Rano on znowu znosił mi stelaż i tak w kółko. Teraz mieszkam w domku, więc odejdzie mi dźwiganie. Ostatni raz młody siedział w wózku ze dwa miesiące temu, więc raczej więcej wózków nie planuję. Poza tym, na początek planuję nosić malucha więcej w chuście, żeby mieć dwie ręce dla starszaka :)

Dziewczyny, mocno trzymam kciuki za dzisiajesze wizyty, bo widzę że będzie chyba sporo! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 12:19

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ