Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Właśnie oglądałam montaż tego fotelika i już wiem, że dla nas się nie nadaje :( Nie wyobrażam sobie, że miałabym go dwa/trzy razy w tygodniu montować i demontować, a niestety u nas to nieuniknione... musiałabym kupić drugie auto.

No niestety, wszystkie foteliki RWF montuje się podobnie. Najprostszym wyjściem w przypadku przekładania fotela z auta do auta jest montaż na bazie isofix. Wtedy baza jest na stałe, a przekłada się sam fotelik.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko rwf wchodzi w gre ale besafe jest okropny w uzytkowaniu. Rozgladamy sie za innym. Ja na co dzien tylko po miescie jezdze a ten wsadzimy do meza auta ktorym jezdzimy na dluzsze wycieczki.

Moje zmeczenie osiagnelo apogeum. Ledwo z auta do przedszkola soszlam tak mi slabo, serce wali i glowa peka. Na dodatek mlody nie chcial wyjsc i musialam czekac az sie wybawi bo w takim stanie na pewno nie mam zamiaru sie z nim szarpac.

Ostatkiem sil zajechalam do sklepu i u mnie tez oforkowa juz sie gotuje. Ale mi smaka narobilyscie!

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    U nas tylko rwf wchodzi w gre ale besafe jest okropny w uzytkowaniu. Rozgladamy sie za innym. Ja na co dzien tylko po miescie jezdze a ten wsadzimy do meza auta ktorym jezdzimy na dluzsze wycieczki.

Moje zmeczenie osiagnelo apogeum. Ledwo z auta do przedszkola soszlam tak mi slabo, serce wali i glowa peka. Na dodatek mlody nie chcial wyjsc i musialam czekac az sie wybawi bo w takim stanie na pewno nie mam zamiaru sie z nim szarpac.

Ostatkiem sil zajechalam do sklepu i u mnie tez oforkowa juz sie gotuje. Ale mi smaka narobilyscie!
    Hehe...dołączam do ogórkowej ekipy ;)

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    I już po wizycie ;)) dzieciątko pięknie rośnie serucho bije ;) rodzice zachwyceni hehe za 3 tyg usg genetyczne itest nifty ;) a za 2 tyg zwykła wizyta ;) dostałam mini wyprawkę od położnej w kuferku jest smoczek butelka 2 mini pampersy , maść sudocreme próbka płynu do prania dla dzieci różne kremy i takie tam ) hehe
    super wieści ;)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Moja największa obawa się nie spełniła - Maluszek rośnie, serduszko bije. Ale łzy popłynęły i tak. :( Mamy podejrzenie, to jest na razie tylko podejrzenie, które wcale nie musi się spełnić - że nasz dzidziuś jest chory. Przezierność karkowa znacznie podwyższona (38mm przy takim malutkim dziecku jeszcze :(), choć to jeszcze nie ten etap żeby ją mierzyć. Badania prenatalne mam dopiero za równe 3 tygodnie. Ale niestety chodzę do lekarza, który jest specjalistą z tego zakresu i powiedział nam o nieprawidłowości, którą zobaczył już dziś. Podkreślając, że to nie musi się potwierdzić, ale jednak... Cały czas modliłam się o to, żeby to dziecko było żywe, a teraz chyba w końcu pora zacząć się modlić o to, by było zdrowe. Wiem, że za wcześnie na żale, ale tak strasznie się boję. I wiem, że kolejne tygodnie będę znów czekać w stresie, tak się o tego Malucha boję :(

palusia171 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiraleczko kochana, czasem na takim maluchu dane mogą być przekłamane, stąd czeka sie do określonych widełek czasowych. Bądź dobrej myśli. Rozumiem, że będziesz robić pappę lub nifty?

Mała Mii, super wieści, gratulacje!

U mnie z kolei przeziębienie, które zaowocowało duphastonem, zwolnieniem lekarskim i koniecznością leżenia plackiem. Ale czego się nie zrobi dla kruszynki.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Mała Mii super!❤
    A zdjęcie jakieś jest? :)

Haha tutaj faktycznie powinien być zakaz pisania o jedzeniu :D narobilyscie mi ochotę i na krupnik i ogórkowa :P

Ruth jogurty tez nie?
    Chyba w orzechach, słoneczniku i fasoli jest duzo wapnia ale nie przyswaja się tak dobrze jak z nabiału...

Ja bylam zawsze antynabialowa..mialam zakazane białko- tak to nazywałam jak byłam mała i duo dziś nie bardzo :-( będę musiała jakoś wmusić choćby trochę ;-) albo w koktajlach :-)

MalaMi cudnie <3

Moją ogórkowa zjedli..a ja znów mam na nią ochotę hihi

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Admiraleczko kochana, czasem na takim maluchu dane mogą być przekłamane, stąd czeka sie do określonych widełek czasowych. Bądź dobrej myśli. Rozumiem, że będziesz robić pappę lub nifty?

Mała Mii, super wieści, gratulacje!

U mnie z kolei przeziębienie, które zaowocowało duphastonem, zwolnieniem lekarskim i koniecznością leżenia plackiem. Ale czego się nie zrobi dla kruszynki.

Pappe robie, od początku zamierzałam robić. Ale jezeli to sie potwierdzi to i amniopunkcja mnie nie ominie :(

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Jestem po wizycie. Moja największa obawa się nie spełniła - Maluszek rośnie, serduszko bije. Ale łzy popłynęły i tak. :( Mamy podejrzenie, to jest na razie tylko podejrzenie, które wcale nie musi się spełnić - że nasz dzidziuś jest chory. Przezierność karkowa znacznie podwyższona (38mm przy takim malutkim dziecku jeszcze :(), choć to jeszcze nie ten etap żeby ją mierzyć. Badania prenatalne mam dopiero za równe 3 tygodnie. Ale niestety chodzę do lekarza, który jest specjalistą z tego zakresu i powiedział nam o nieprawidłowości, którą zobaczył już dziś. Podkreślając, że to nie musi się potwierdzić, ale jednak... Cały czas modliłam się o to, żeby to dziecko było żywe, a teraz chyba w końcu pora zacząć się modlić o to, by było zdrowe. Wiem, że za wcześnie na żale, ale tak strasznie się boję. I wiem, że kolejne tygodnie będę znów czekać w stresie, tak się o tego Malucha boję :(
    Jest wiele przypadków ze w ciąży mówią zd dzidzia chora a rodzi sie zdrowa , a co dopiero na tak szybkim etapie gdzie dzidzia malusia jesZcze jest ;) zobaczysz ze to nieporozumienie ;) nie wolno Ci się teraz smucić i stresować bo dzidzia to czuje <3
    Dziewczyny dziękuje ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ryba zapiekana z porem, kasza i brokuł :-) mięsa nadal nie jem ale do ryb tak mnie ciągnie dlatego jem codziennie. Z resztek zrobiłam pastę do kanapek z brokuła i dodatkowo paste z fasoli (tzw wegański smalec z fasoli ).
    My mocno przymierzaliśmy się do fotela rwf ale młody ma chorobę lokomocyjna :-( niestety
    Ale jeśli ktoś nie ma tego problemu to faktycznie polecam :-)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:

Poczekaj jeszcze ze zmartwieniami. Jest sens w tym, żeby robić USG od 11+0 tc i dziecko musi mieć odpowiednie CRL - wtedy dopiero można interpretować NT w zależności od CRL. Gdyby tak nie było specjaliści od prenatalnych nie pilnowaliby tak mocno tych terminów. Mam nadzieję, że lekarz niepotrzebnie Cię nastraszył a na prenatalnych wszytsko będzie w porządku. Strasznie mi przykro, że kolejne tygodnie będziesz musiała się stresować.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Jest wiele przypadków ze w ciąży mówią zd dzidzia chora a rodzi sie zdrowa , a co dopiero na tak szybkim etapie gdzie dzidzia malusia jesZcze jest ;) zobaczysz ze to nieporozumienie ;) nie wolno Ci się teraz smucić i stresować bo dzidzia to czuje <3
    Dziewczyny dziękuje ;)
    Masz racje, pamietam jak na wrześniowych 2 dzieciaczków miała koepskie wyniki prenatalnych a urodziły się zupełnie zdrowe dzieci.

Wonderland, Mała_Mii, admiralka lubią tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja już po wizycie. Posłuchałam Waszych rad z slodkościami i dziecieciątka pomachały do mamy rączkami.
    Karta ciąży założona, wiek ciąży pokrywa się z Belly .
    Okazało się że będę miała prawdopodobnie dwóch lekarzy ponieważ mój z bliźniętami zawsze konsultuje się ze specjalistami i będzie podwójna opieka. Tak samo z porodem, napewno nie będę rodziła w szpitalu w którym zamierzałam, tylko w Warszawie w szpitalu przystosowanym do porodów bliźniaczych.
    Prenatalne mam 8/12 a kolejna wizyta 5/12 . Lekarz zalecił pappa .
    Ufff odetchnęłam :)

Moje dwa Szczęścia :
    https://zapodaj.net/d35caefdf7a60.jpg.html

Gratuluje dziewczyny dzisiejszych wizyt :)

Wonderland, Anitka201, anna23, Anna Stesia, ewulek, witaminkab, Ruth, Hefe, tomania2806, Laura94, Marya, Arga lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• anna23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnanadziei piękne zdjęcie!
    Ja już po wizycie. Z Kruszkiem wszystko w porządku, niestety kobieta, która mnie dziś badała to jakaś kompletna pomyłka. Jakby ją pierwszy raz ktoś przy USG posadził, a sprzęt miał tyle lat co ona i ja razem wzięte. Nawet nie zmierzyła ile dzieciątko ma długości ani nie mogłam usłyszeć bicia serduszka a musiałam zapłacić jak za normalną wizytę u lekarza prowadzącego. Najważniejsze, że wszystko w porządku i teraz czekam dwa tygodnie na badania prenatalne u strasznie przystojnego specjalisty w naszym mieście. Jak widzę jak dziewczyny chodzą do niego odpindolone to szok :P
    https://zapodaj.net/ac346041e90e8.jpg.html zdjęcie strasznie słabe, ale wrzucam ;)

Anitka201, Anna Stesia, ewulek, Hefe, Wonderland lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, poza tym właśnie czytam, że nawet NT równe 3,8 mm to w 70% zdrowe dziecko. Także będzie dobrze! https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt Poczytaj sobie łącznie z komentarzami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 18:27

Anitka201, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Pełnanadziei piękne zdjęcie!
    Ja już po wizycie. Z Kruszkiem wszystko w porządku, niestety kobieta, która mnie dziś badała to jakaś kompletna pomyłka. Jakby ją pierwszy raz ktoś przy USG posadził, a sprzęt miał tyle lat co ona i ja razem wzięte. Nawet nie zmierzyła ile dzieciątko ma długości ani nie mogłam usłyszeć bicia serduszka a musiałam zapłacić jak za normalną wizytę u lekarza prowadzącego. Najważniejsze, że wszystko w porządku i teraz czekam dwa tygodnie na badania prenatalne u strasznie przystojnego specjalisty w naszym mieście. Jak widzę jak dziewczyny chodzą do niego odpindolone to szok :P
    https://zapodaj.net/ac346041e90e8.jpg.html zdjęcie strasznie słabe, ale wrzucam ;)

Anna 23 gratulacje! :)
    ja też nie słyszałam bicia ale lekarz mi pokazał wszystko na tyle ile potrafił i sprzęt pozwalał . :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• anna23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ta blondi z różową płukanką miała we mnie tego badyla może 5 sek zrobiła zdjęcie wyjęła i kazała się ubierać :P a główkę tylko zmierzyła ale to już jak byłam ubrana i wyglądała jakby się w paincie bawiła.. nic mi nie pokazała kompletnie powiedziała tylko, że jak wróci mój lekarz to on ma lepszy sprzęt i zbada mnie lepiej ;)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle hit, chciała przypiąć zdjęcie USG do karty i zauważyła, że nie ma zszywek w zszywaczu i kazała mi zajść na recepcje i załadować jej zszywki do środka. Wygrała wszystko.

Ruth lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    I w ogóle hit, chciała przypiąć zdjęcie USG do karty i zauważyła, że nie ma zszywek w zszywaczu i kazała mi zajść na recepcje i załadować jej zszywki do środka. Wygrała wszystko.

:-O :-O

• Agnella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze, że po wizytach wszystko ok, śliczne maleństwa.
    Admirałka, znam bliską mi osobę, także przykład prawdziwy, jej córeczka miała NT 6 i urodziłą się zdrowa.
    NT o niczym nie przesądza. Nie martw się, będzie dobrze. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale zobaczysz, że nie będzie żle :-)!!!

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ