Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    I w ogóle hit, chciała przypiąć zdjęcie USG do karty i zauważyła, że nie ma zszywek w zszywaczu i kazała mi zajść na recepcje i załadować jej zszywki do środka. Wygrała wszystko.

faktycznie jakiś ewenement Ci się trafił :/

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Jakie krople dostalas? Ja sie w nocy zlamalam i uzylam normalnych bo mlody wyl pol nocy a ja mialam straszne mdlosci i nie moglam przezyc zapchanego nosa.
    Normalnie mam taki specjalny roztwor i plukanki robie ale wczoraj nie mialam jak bo mlody ma bunt na spanie i jak juz padl to ja tez padlam.
    Dostalam Narivent I Hysan z pantenolem - reszta mnie skutecznie laryngolog odstraszył. Uważaj na siebie :-*

ewulek lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Admiralka, poza tym właśnie czytam, że nawet NT równe 3,8 mm to w 70% zdrowe dziecko. Także będzie dobrze! https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt Poczytaj sobie łącznie z komentarzami :)

Czytałam ten artykuł. NT niestety jednak rośnie wraz z Maluchem, więc jest szansa, że na etapie, gdy już rzeczywiście będzie miało być u mnie mierzone (usg prenatalne) będzie jeszcze większe.

Ale postaram się być jak najbardziej spokojna, bo mój stres temu Maluchowi nie służy na pewno.

Dzięki dziewczyny :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:25

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice weź moje mdłości ja już mam serdecznie dość tak mnie meczą a do tego wymioty jestem fizycznie wykończona...
    Jutro wizyta ahhh denerwuje się ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:26

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny że ciąża jak na razie jest bardziej stresującym okresem niż pięknym czasem w życiu kobiety. Często widzimy taki wyidealizowany obraz kobiety w ciąży promieniującej radością w serialach czy reklamach że chyba same potem tego oczekujemy a tu rzeczywistość jest zupełnie inna szczególnie mam po stracie. Nie wiem czy tak macie ale ja w pierwszej ciąży czułam jakąś większą ekscytację i radość a teraz oczywiście też się cieszę ale ciągle w głowie jest obraz tych strasznych przeżyć oraz obaw a co będzie gdyby, który zaburza wyobrażenia o tym że niedługo w naszym życiu i domu pojawi się nasz największy skarb

eunice. lubi tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Fufka, mnie właśnie tydzień temu mdłości zaczynały pozbawiać energii, a od tych 5 dni jest o wiele lepiej i martwię się dlatego, że to 8 tydzień, a bardzo często jak ktoś mówi, że stracił ciążę to okazuje się, że do obumarcia doszło właśnie w 8 tc i wydaje mi się on strasznie niebezpieczny...
    Gdybym wcale nie miała objawów albo od początku lekkie to bym uznała, że mam farta w tej ciąży... Ale że już zaczynało się rozkręcać i nagle osłabło, a do tego brzuch boli to jakoś zaczynam panikować... Bo chyba lepsza sytuacja jak nie ma objawów niż jak są i nagle przejdą...
    Chciałabym dla własnego spokoju zrobić USG, ale normalnie wstydzę się zadzwonić do lekarza, że nie wytrzymam niecałe 2 tygodnie do wizyty, bo mi objawy zmalały... Na IP też jakoś mi dziwnie jechać, bo nie wiem czego się tam spodziewać. Do innego lekarza też głupio, bo czemu niby prowadzę ciążę gdzieś indziej a do niego przychodzę na jedno USG.
    Szkoda, że z USG się nie da tak jak z pobraniem krwi- przychodzisz, stajesz w kolejce, wchodzisz, płacisz, robią badanie i do widzenia.
    Mój mąż najbardziej ubolewa że tak się nie da tylko trzeba czekać 4 tyg na następną wizytę stwierdził że opieka dla kobiet w ciąży jest za słaba :D ale jak cię coś martwi to idź zapisz się powiedz że pobolewa cię brzuch i na pewno lekarz ci nie odmówi ja byłam tak ostatnio bo miałam dziwne bóle i lekarz mnie uspokoił wszystko pomierzył i od razu czułam się lepiej bo taki stres też nie dobry dla malucha

5a1a819071e77.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja chodzę do dwóch ginów :p do pierwszego chodzę bo mi "pomógł"zajść w ciążę,mam pcos i musiałam być na monitoringu i teraz mi głupio odejść,a drugi pracuje w szpitalu a wiem z doświadczenia,że to dobre jak lekarz prowadzący gdzieś pracuje.Oczywiście o sobie nie wiedzą :p

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Szczerze to ja chodzę do dwóch ginów :p do pierwszego chodzę bo mi "pomógł"zajść w ciążę,mam pcos i musiałam być na monitoringu i teraz mi głupio odejść,a drugi pracuje w szpitalu a wiem z doświadczenia,że to dobre jak lekarz prowadzący gdzieś pracuje.Oczywiście o sobie nie wiedzą :p
    Też chodzę do dwóch miałam zrezygnować z jednego ale do jednego mam blisko w razie jakiegoś nagłego przypadku a drugi pracuje w szpitalu w którym będę robić j też o sobie nie wiedzą :D

5a1a819071e77.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, nie wiem czy wytrzymasz, sama nie wiem jakby się zachowała, ale chyba na IP bym pojechała, gdyby coś mnie nie niepokoiło. Ja byłam na dyżurze 1 listopada, miałam infekcję pęcherza i zaostrzoną grzybice, nie chciałam czekać na wizytę do swojego gina, miałam ją po tygodniu od IP. Swojemu prowadzącemu powiedziałam o w szpitalu. Zawsze jakiś powód można wymyślić. I jak nie chcesz nie musisz mówić swojemu ginowi o wizycie w szpitalu.
    Teraz też nie wiem jak wytrzymam, już czasami schizuję, a to moja druga normalna ciąża, myślałam, że będę spokojniejsza. Jeszcze wczoraj uderzyłam sie parasolką w brzuch - zepsuł się mechanizm i nagle wystrzelił w moją stronę.
    U mnie też teraz częstsze bóle brzucha.
    Wydaję mi się, że takie radośniejsze i spokojniejsze, bliżej do ciężarówek z reklamy czy broszurek, będziemy już w połowie ciąży, po połówkowym, kiedy będą już wyczuwalne ruchy maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 21:53

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Eunice, nie wiem czy wytrzymasz, sama nie wiem jakby się zachowała, ale chyba na IP bym pojechała, gdyby coś mnie nie niepokoiło. Ja byłam na dyżurze 1 listopada, miałam infekcję pęcherza i zaostrzoną grzybice, nie chciałam czekać na wizytę do swojego gina, miałam ją po tygodniu od IP. Swojemu prowadzącemu powiedziałam o w szpitalu. Zawsze jakiś powód można wymyślić. I jak nie chcesz nie musisz mówić swojemu ginowi o wizycie w szpitalu.
    Teraz też nie wiem jak wytrzymam, już czasami schizuję, a to moja druga normalna ciąża, myślałam, że będę spokojniejsza. Jeszcze wczoraj uderzyłam sie parasolką w brzuch - zepsuł się mechanizm i nagle wystrzelił w moją stronę.
    U mnie też teraz częstsze bóle brzucha.
    Wydaję mi się, że takie radośniejsze i spokojniejsze, bliżej do ciężarówek z reklamy czy broszurek, będziemy już w połowie ciąży, po połówkowym, kiedy będą już wyczuwalne ruchy maluszka.
    Nic Ci nie bedzie od tej parasolki, mnie w 7 miesiacu potracil rowerzysta z mega sila mialam szyta piete i corka 10/10 sie urodzila 11 dni przed terminem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 22:01

Agnella lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam znów po przerwie. Może w końcu uda mi się być na bieżąco, bo dziś i jutro mam opiekę na córę, a w czwartek mam wizytę u gina i mam nadzieję, że dostanę L4.

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został tydzień do wizyty. Dam radę jestem dzielna. Dobranoc

• orzeszki Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwie godziny mam wizyte a czas się wlecze niemiłosiernie. Boje się strasznie. Trzymajcie za nas w kciuki

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutki i nerwy wczorajszego dnia zostawiam za sobą (na tyle, na ile potrafię oczywiście). W tym momencie i tak, tak naprawdę nic nie wiemy. A co by się nie działo i co by się nie okazało, to i tak już kochamy to Maleństwo. I właśnie dla niego postaram się być spokojna, ono na pewno nie potrzebuje tych ciągłych stresów w brzuszku u mamy. Zawsze wierzyłam w siłę miłości i nie raz mi ona swą siłę pokazała. Dam jej się wykazać raz jeszcze. :)

Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Za dwie godziny mam wizyte a czas się wlecze niemiłosiernie. Boje się strasznie. Trzymajcie za nas w kciuki

Trzymam kciuki bardzo mocno <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Smutki i nerwy wczorajszego dnia zostawiam za sobą (na tyle, na ile potrafię oczywiście). W tym momencie i tak, tak naprawdę nic nie wiemy. A co by się nie działo i co by się nie okazało, to i tak już kochamy to Maleństwo. I właśnie dla niego postaram się być spokojna, ono na pewno nie potrzebuje tych ciągłych stresów w brzuszku u mamy. Zawsze wierzyłam w siłę miłości i nie raz mi ona swą siłę pokazała. Dam jej się wykazać raz jeszcze. :)
    Brawo! :)
    I tak trzymać! :)
    Na pewno wszystko będzie ok,wszystko się ułoży :)
    Tego Ci życzę z całego serca :*

admiralka lubi tę wiadomość

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, trzymam kciuki za wizytę :)

Admiralka super postawa!

Ja mam wizytę jutro o 9.30? Kto jutro też ma?

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka jesteś moją bohaterką. Taka postawa aż zazdroszcze bo sama tak nie potrafie

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ