X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Dziewczyny przegiecie z tym moim brzuchem. Nie dziwne ze ciagle boli, 12tc. Tez tak szybko przy kolejnej ciazy wam rosnie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0349b37f1e.jpg
    Miałam pytac o to samo..trzecia ciąża 9 tydz skończony i...

https://zapodaj.net/3374e26dfb461.jpg.html

anna23, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki za moją wizytę. Dzidzia jedna 28mm. Pytałam się o serduszko, to gin powiedział, że taki widok maluszka mówi, że wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu oraz na badania prenatalne. Dostałam też zwolnienie lekarskie. Następna wizyta 13.12.

A to nasz maluszek :) <3
    https://zapodaj.net/2a8e06b125511.jpg.html

Zielonooka, Sarra, Klarunia trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:09

Marya, Emisia35, Wonderland, pełnanadziei:}, Ruth, ewulek, Anna Stesia, pilik, zielonooka7, Hefe lubią tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Jeśli chodzi o pokrzywę, to na wrześniówkach dziewczyny piły codziennie pokrzywę na obrzęki w ciąży. Żadna z nich nie urodziła zbyt wcześnie. Wiem, że dziewczyny też czasami piją sok z pokrzywy, jak chcą podnieść hemoglobinę i hematokryt. Mój gin też nie widział przeciwwskazań, ale ja szybko ją odstawiłam, bo wszelkie zioła wywoływały u mnie mdłości. Tu raczej chodzi o zbyt dużą ilość. To chyba tak jak z tym mitem o liściach maliny - tylko u nas w PL zabraniają pić we wczesnej ciąży, a specjaliści od porodów domowych i aktywnych za granicą zalecają picie od początku ciąży (bo liście wzmacniają mięśnie macicy i działąją rozkurczowo, a nie wywołują skurczy).
    Wonderland ja właśnie piłam jakieś 2 szklanki dziennie. Wiadomo- przy pokrzywie trzeba pić odpowiednio dużo wody. Miałam problem z zatrzymywaniem się wody i po pokrzywie obrzęki schodziły.

Emisia też mam wyciskarkę do tłoczenia soków i na razie piję na przemian ze smoothie (dużo pietruszki, jarmuż, jabłko, kiwi). Watro do tych soków dodawać olej np lniany.

U mnie nie ma problemu z piciem wody. Raczej piję dużo, jednak rano piję wodę z miodem i cytryną. Uwielbiam taką bardzo kwaśną. Podobno miód traci większość właściwości w wodzie powyżej 40 stopni i raczej tego pilnuję.
    Miody kupuję z pasieki. Wydaje mi się, ze te sklepowe są kiepskiej jakości, ponieważ najczęściej zawierają mieszankę miodów z UE i z krajów spoza UE. Dlatego nie jestem pewna ich standardów.

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29b2095eaad1.jpg

Anitka201, ewulek lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Moja pierwsza ciąża, mam trochę nadwagi, ale też mnie szybko wybrzuszyło. Tu mam zdjęcie z poniedziałku jak posyłałam przyjacielowi pozdrowienia za granicę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea57a5bf0591.jpg

Już nie da się ukryć, ktokolwiek mnie widzi to wie co jest grane ;) Oprócz typowych starszych Pań w kolejkach. Schudłam w ciąży 1 kg.
    Piękny brzusio!
    Jej dziewczyny szalejecie! Ja mam zupełnie płaski brzuch (dzisiaj 11 tydz 1 dzień wg OM, wg usg 11 tydz 4dz).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wonderland ja właśnie piłam jakieś 2 szklanki dziennie. Wiadomo- przy pokrzywie trzeba pić odpowiednio dużo wody. Miałam problem z zatrzymywaniem się wody i po pokrzywie obrzęki schodziły.

Emisia też mam wyciskarkę do tłoczenia soków i na razie piję na przemian ze smoothie (dużo pietruszki, jarmuż, jabłko, kiwi). Watro do tych soków dodawać olej np lniany.

U mnie nie ma problemu z piciem wody. Raczej piję dużo, jednak rano piję wodę z miodem i cytryną. Uwielbiam taką bardzo kwaśną. Podobno miód traci większość właściwości w wodzie powyżej 40 stopni i raczej tego pilnuję.
    Miody kupuję z pasieki. Wydaje mi się, ze te sklepowe są kiepskiej jakości, ponieważ najczęściej zawierają mieszankę miodów z UE i z krajów spoza UE. Dlatego nie jestem pewna ich standardów.
    Uwielbiam takie smoothie:
    Pół zielonego ogórka,2 kiwi,garść szpinaku,garść natki pietruszki,jabłko,pół cytryny
    Jak jest zbyt gęsty to rozcieńczam wodą lub sokiem jabłkowym
    Pyyyyychaaaa! :)
    A miody zawsze kupuję na rynku z okolicznych pasiek.
    Również pamiętam.o temp napoju,żeby nie traciły właściwości :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ojej...to Ty taka drobniutka jesteś :)
    To pewnie szybciutko Ci piłka wyskoczy ;)

W ciąży z synkiem było szybko widać, więc byłam przerażona, bo to pierwsza ciąża, całkiem mocne mięśnie brzucha i co będzie dalej. Ostatecznie nie było źle i wszystkie położne, z którymi miałam styczność pod koniec (nie wiem dlaczego zawsze zwracały na to uwagę), mówiły że mam taki fajny brzuszek proporcjonalny do figury. Oby teraz nie było gorzej i żebym pod koniec nie musiała się toczyć ;)

Emisia35 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    O kurcze!
    No nieźle,nieźle...
    U mnie ciasno w ubraniach,ale nie widać jeszcze :)

Ja w pierwszej do 20tc mialam wklesly brzuch. w 21tc wywalilo nagle przez noc. Myslalam ze mi wzdelo ale to wzdecie nigdy nie minelo :P

Teraz juz 2 7tc w ciazowych spodniach smigalam bo w zwyklych sie dopiac nie moglam a jak sie dopielam to w nich usiasc nie moglam

Emisia35 lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nie ma co pokazywać ale właśnie odkopałam zdjęcie z 38 tc (pierwsza ciąża) - wtedy trafiłam na porodówkę:

90d2570b2ffc7fd6med.jpg

młody miał ponad 4 kg :-)
    teraz będę robiła porównania i pierwsze zdjęcie planuję w 14 tc :-)

Edit: chociaż jak patrzę po dacie zdjęcia to mi wychodzi że to był 37 tc, w komp zapisałam jako 38

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:29

Anna Stesia, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne brzuszki <3

Ja z piciem mam problem rano (trochę pomaga woda z cytryną), po obiedzie do wieczora nadrabiam i piję bardzo dużo. Zauważyłam, że jak mało piję, to mam w tym dniu większe mdłości (ale nie wiem czy mam mdłości bo mało piję, czy mało piję bo mam mdłości).

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Anitka, właśnie pamiętam, że Ty to jakbyś w ciąży nie była ;) ale też chyba jesteś wysoka. Ja to przewiduję, że taki będę mieć za jakieś dwa tygodnie :D

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    W ciąży z synkiem było szybko widać, więc byłam przerażona, bo to pierwsza ciąża, całkiem mocne mięśnie brzucha i co będzie dalej. Ostatecznie nie było źle i wszystkie położne, z którymi miałam styczność pod koniec (nie wiem dlaczego zawsze zwracały na to uwagę), mówiły że mam taki fajny brzuszek proporcjonalny do figury. Oby teraz nie było gorzej i żebym pod koniec nie musiała się toczyć ;)

Ja mialam bardzo maly brzuch a przytulam 17kgc (niestety 10 nigdy nie zrzucilam :(). Tu zdjecia 4 dni przez porodem 34tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3c23c3a01e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:31

Anna Stesia, Wonderland, pełnanadziei:}, anna23, Anitka201 lubią tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Mocne mięśnie się przydadzą;-) a dziecię już tam sobie w Tobie znajdzie miejsce ;-)

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja mialam bardzo maly brzuch a przytulam 17kgc (niestety 10 nigdy nie zrzucilam :(). Tu zdjecia 4 dni przez porodem 34tc

Wow, piękny brzusio!

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3c23c3a01e.jpg [/QUOTE

Jaki piękny brzusio, i chyba tylko brzusio rósł bo reszta szczuplutka !:):)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja chce takie nogi szczupłe na codzien :-D moje udziska są rozbudowane od ciężarów hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:49

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:35

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale zgrabniutkie jesteście.
    Ja po wizycie, jest ok, ból brzucha jest od zapalenia pęcherza moczowego, dostałam antybiotyk.
    Mały Człowieczek ma się dobrze mierzy całe 2 cm,
    Bije serduszko 180/ min., Wielkość co do dnia zgodna z terminem miesiączki, powolutku zaczynam myśleć pozytywnie, do tej pory się bałam.

ewulek, Ruth, Anitka201, Wonderland, pełnanadziei:}, Marya lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 176cm wiec pewnie sie rozklada. Ciekawe ile teraz przytyje juz 2,5 na plusie

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 6 kg na minusie, ale spokojnie:-)mam z czego chudnąć.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ