X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Dziewczyny przegiecie z tym moim brzuchem. Nie dziwne ze ciagle boli, 12tc. Tez tak szybko przy kolejnej ciazy wam rosnie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0349b37f1e.jpg
    Miałam pytac o to samo..trzecia ciąża 9 tydz skończony i...

https://zapodaj.net/3374e26dfb461.jpg.html

anna23, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki za moją wizytę. Dzidzia jedna 28mm. Pytałam się o serduszko, to gin powiedział, że taki widok maluszka mówi, że wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu oraz na badania prenatalne. Dostałam też zwolnienie lekarskie. Następna wizyta 13.12.

A to nasz maluszek :) <3
    https://zapodaj.net/2a8e06b125511.jpg.html

Zielonooka, Sarra, Klarunia trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:09

Marya, Emisia35, Wonderland, pełnanadziei:}, Ruth, ewulek, Anna Stesia, pilik, zielonooka7, Hefe lubią tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Jeśli chodzi o pokrzywę, to na wrześniówkach dziewczyny piły codziennie pokrzywę na obrzęki w ciąży. Żadna z nich nie urodziła zbyt wcześnie. Wiem, że dziewczyny też czasami piją sok z pokrzywy, jak chcą podnieść hemoglobinę i hematokryt. Mój gin też nie widział przeciwwskazań, ale ja szybko ją odstawiłam, bo wszelkie zioła wywoływały u mnie mdłości. Tu raczej chodzi o zbyt dużą ilość. To chyba tak jak z tym mitem o liściach maliny - tylko u nas w PL zabraniają pić we wczesnej ciąży, a specjaliści od porodów domowych i aktywnych za granicą zalecają picie od początku ciąży (bo liście wzmacniają mięśnie macicy i działąją rozkurczowo, a nie wywołują skurczy).
    Wonderland ja właśnie piłam jakieś 2 szklanki dziennie. Wiadomo- przy pokrzywie trzeba pić odpowiednio dużo wody. Miałam problem z zatrzymywaniem się wody i po pokrzywie obrzęki schodziły.

Emisia też mam wyciskarkę do tłoczenia soków i na razie piję na przemian ze smoothie (dużo pietruszki, jarmuż, jabłko, kiwi). Watro do tych soków dodawać olej np lniany.

U mnie nie ma problemu z piciem wody. Raczej piję dużo, jednak rano piję wodę z miodem i cytryną. Uwielbiam taką bardzo kwaśną. Podobno miód traci większość właściwości w wodzie powyżej 40 stopni i raczej tego pilnuję.
    Miody kupuję z pasieki. Wydaje mi się, ze te sklepowe są kiepskiej jakości, ponieważ najczęściej zawierają mieszankę miodów z UE i z krajów spoza UE. Dlatego nie jestem pewna ich standardów.

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29b2095eaad1.jpg

Anitka201, ewulek lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Moja pierwsza ciąża, mam trochę nadwagi, ale też mnie szybko wybrzuszyło. Tu mam zdjęcie z poniedziałku jak posyłałam przyjacielowi pozdrowienia za granicę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea57a5bf0591.jpg

Już nie da się ukryć, ktokolwiek mnie widzi to wie co jest grane ;) Oprócz typowych starszych Pań w kolejkach. Schudłam w ciąży 1 kg.
    Piękny brzusio!
    Jej dziewczyny szalejecie! Ja mam zupełnie płaski brzuch (dzisiaj 11 tydz 1 dzień wg OM, wg usg 11 tydz 4dz).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wonderland ja właśnie piłam jakieś 2 szklanki dziennie. Wiadomo- przy pokrzywie trzeba pić odpowiednio dużo wody. Miałam problem z zatrzymywaniem się wody i po pokrzywie obrzęki schodziły.

Emisia też mam wyciskarkę do tłoczenia soków i na razie piję na przemian ze smoothie (dużo pietruszki, jarmuż, jabłko, kiwi). Watro do tych soków dodawać olej np lniany.

U mnie nie ma problemu z piciem wody. Raczej piję dużo, jednak rano piję wodę z miodem i cytryną. Uwielbiam taką bardzo kwaśną. Podobno miód traci większość właściwości w wodzie powyżej 40 stopni i raczej tego pilnuję.
    Miody kupuję z pasieki. Wydaje mi się, ze te sklepowe są kiepskiej jakości, ponieważ najczęściej zawierają mieszankę miodów z UE i z krajów spoza UE. Dlatego nie jestem pewna ich standardów.
    Uwielbiam takie smoothie:
    Pół zielonego ogórka,2 kiwi,garść szpinaku,garść natki pietruszki,jabłko,pół cytryny
    Jak jest zbyt gęsty to rozcieńczam wodą lub sokiem jabłkowym
    Pyyyyychaaaa! :)
    A miody zawsze kupuję na rynku z okolicznych pasiek.
    Również pamiętam.o temp napoju,żeby nie traciły właściwości :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ojej...to Ty taka drobniutka jesteś :)
    To pewnie szybciutko Ci piłka wyskoczy ;)

W ciąży z synkiem było szybko widać, więc byłam przerażona, bo to pierwsza ciąża, całkiem mocne mięśnie brzucha i co będzie dalej. Ostatecznie nie było źle i wszystkie położne, z którymi miałam styczność pod koniec (nie wiem dlaczego zawsze zwracały na to uwagę), mówiły że mam taki fajny brzuszek proporcjonalny do figury. Oby teraz nie było gorzej i żebym pod koniec nie musiała się toczyć ;)

Emisia35 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    O kurcze!
    No nieźle,nieźle...
    U mnie ciasno w ubraniach,ale nie widać jeszcze :)

Ja w pierwszej do 20tc mialam wklesly brzuch. w 21tc wywalilo nagle przez noc. Myslalam ze mi wzdelo ale to wzdecie nigdy nie minelo :P

Teraz juz 2 7tc w ciazowych spodniach smigalam bo w zwyklych sie dopiac nie moglam a jak sie dopielam to w nich usiasc nie moglam

Emisia35 lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nie ma co pokazywać ale właśnie odkopałam zdjęcie z 38 tc (pierwsza ciąża) - wtedy trafiłam na porodówkę:

90d2570b2ffc7fd6med.jpg

młody miał ponad 4 kg :-)
    teraz będę robiła porównania i pierwsze zdjęcie planuję w 14 tc :-)

Edit: chociaż jak patrzę po dacie zdjęcia to mi wychodzi że to był 37 tc, w komp zapisałam jako 38

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:29

Anna Stesia, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne brzuszki <3

Ja z piciem mam problem rano (trochę pomaga woda z cytryną), po obiedzie do wieczora nadrabiam i piję bardzo dużo. Zauważyłam, że jak mało piję, to mam w tym dniu większe mdłości (ale nie wiem czy mam mdłości bo mało piję, czy mało piję bo mam mdłości).

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Anitka, właśnie pamiętam, że Ty to jakbyś w ciąży nie była ;) ale też chyba jesteś wysoka. Ja to przewiduję, że taki będę mieć za jakieś dwa tygodnie :D

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    W ciąży z synkiem było szybko widać, więc byłam przerażona, bo to pierwsza ciąża, całkiem mocne mięśnie brzucha i co będzie dalej. Ostatecznie nie było źle i wszystkie położne, z którymi miałam styczność pod koniec (nie wiem dlaczego zawsze zwracały na to uwagę), mówiły że mam taki fajny brzuszek proporcjonalny do figury. Oby teraz nie było gorzej i żebym pod koniec nie musiała się toczyć ;)

Ja mialam bardzo maly brzuch a przytulam 17kgc (niestety 10 nigdy nie zrzucilam :(). Tu zdjecia 4 dni przez porodem 34tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3c23c3a01e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:31

Anna Stesia, Wonderland, pełnanadziei:}, anna23, Anitka201 lubią tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Mocne mięśnie się przydadzą;-) a dziecię już tam sobie w Tobie znajdzie miejsce ;-)

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja mialam bardzo maly brzuch a przytulam 17kgc (niestety 10 nigdy nie zrzucilam :(). Tu zdjecia 4 dni przez porodem 34tc

Wow, piękny brzusio!

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3c23c3a01e.jpg [/QUOTE

Jaki piękny brzusio, i chyba tylko brzusio rósł bo reszta szczuplutka !:):)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja chce takie nogi szczupłe na codzien :-D moje udziska są rozbudowane od ciężarów hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:49

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:35

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale zgrabniutkie jesteście.
    Ja po wizycie, jest ok, ból brzucha jest od zapalenia pęcherza moczowego, dostałam antybiotyk.
    Mały Człowieczek ma się dobrze mierzy całe 2 cm,
    Bije serduszko 180/ min., Wielkość co do dnia zgodna z terminem miesiączki, powolutku zaczynam myśleć pozytywnie, do tej pory się bałam.

ewulek, Ruth, Anitka201, Wonderland, pełnanadziei:}, Marya lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 176cm wiec pewnie sie rozklada. Ciekawe ile teraz przytyje juz 2,5 na plusie

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 6 kg na minusie, ale spokojnie:-)mam z czego chudnąć.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ