CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja pędzę do lekarza od wczoraj mi twardnieje brzuch i boli i zdecydowałam,że nie czekam na planową poniedziałkową wizytę, bo oszaleję z nerwów. Proszę standardowo o Wasze kciuki, mają wielką moc. Odezwę się po...
Ruth, Emisia35, orzeszki lubią tę wiadomość
-
klarunia1978 wrote:A ja pędzę do lekarza od wczoraj mi twardnieje brzuch i boli i zdecydowałam,że nie czekam na planową poniedziałkową wizytę, bo oszaleję z nerwów. Proszę standardowo o Wasze kciuki, mają wielką moc. Odezwę się po...
mi też tak twardnial w zeszłej ciąży co chwilę, brałam nospe magnez i co jakiś czas pod kroplowke mnie wysłali do szpitala..w moim przypadkU to z nerwów
-
nick nieaktualnypilik wrote:Emisia mnie naciąga i mdli po piciu.
Wczoraj zrobiłam wodę z miodem, imbirem i cytryną. Dzbanek cały i wypiłam go ale to i tak mało bo 1,5l a cały dzień męczyłam.
Wyciskarkę też mam, ale smaku na soki póki co brak... więc też chwilowo czeka na lepsze chwile. A pokrzywy w ciąży lepiej nie pic niestetymoże powodować mikroskurcze macicy, mi gin zalecił odstawić
Odstawię.
Dzięki za info -
nick nieaktualnyRuth wrote:Pisze na opakowaniu pokrzywy że nie zaleca się w ciąży
Agniechaaaa kaj żeś je dziolcha??
Mam taką z Posti,liściastą i jest tylko napisane,że nie należy stosować u osób nadwrażliwych na ziele pokrzywy.
Nic poza tym.
A w internecie prawie wszędzie piszą,że jest wręcz zalecana
Spytam o to jeszcze swojego gina.Ruth lubi tę wiadomość
-
Emisia35 wrote:No to chyba nie na każdym jest napisane
Mam taką z Posti,liściastą i jest tylko napisane,że nie należy stosować u osób nadwrażliwych na ziele pokrzywy.
Nic poza tym.
A w internecie prawie wszędzie piszą,że jest wręcz zalecana
Spytam o to jeszcze swojego gina.zapytaj, zobaczysz co Ci powie..mój mi zalecił jak piłam po trzy litry wody, żeby mnie przepłukiwało..bo woda się zatrzymała w organizmie
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewuszki! Wstałam, w końcu wstałam i ruszam się dalej niż od toalety. Nie wiem jak przetrwałam te trzy dni. Zaraz się biorę za nadrabianie Was. Ale powiedzcie mi, bo moje sieroctwo doprowadziło do zgubienia kartki z badaniami które mam wykonać i właśnie wypisywałam je z pamięci (pamiętam że miały wyjść pare zł powyżej 70zł i tu mi się zgadza), ale czy to są prawdopodbne badania na początku ciąży?:
Mocz badanie ogólne
Morfologia krwi
TSH - hormon tyreotropowy
Toksoplazmoza w klasie IgM
Nie wymyśliłam jakiegoś, które ma się ni jak do ciąży? Z góry dzięki
-
Nadrobilam zaległości na forum- działo się wiele ale dzięki Bogu Wszystko jest ok. Ja miałam mdłości tylko w nocy, teraz w nocy rano i kiedy się tylko podoba mojemu organizmowi mnie zemdlić.
No i od dzisiaj rana co bym nie zjadła czy wypiła- zgaga! Coś okropnego. Wydaje mi się że pierwszą ciążę kiedy byłam znacznie młodsza (20l.) znosilam lepiej aniżeli teraz(34l.)
Czy orientuje się któraś z Was kiedy należy robić badanie krwi z obciążeniem glukoza? Mieszkam w Egipcie i muszę trzymać rękę na pulsie czy zalecają mi zrobić wszystkie wymagane badania. -
Emisia zaczęłam czytać i zgłupiałam! Może zależy od gatunku? Już sama nie wiem. Może u mnie była kwestia problemów z nadkrzepliwoscią i dlatego mam nie pić. Tak czy siak - lepiej dopytać bo jak rzeczywiście taka super jak w necie piszą to warto pić
-
Ja na szczęście ani zgagi ani mdłości, jedyne co zauważyłam, że po sokach typu 'witaminka' mam biegunkę. Woda też mi sama nie wchodzi więc cisnę soki na potęgę chociaż tyle mogę dla siebie zrobić. Nawet wraca mi chęć na mięso. Byleby senność przeszła, bo wkurza mnie to, że teściowa sprząta więcej niż ja
-
Orzeszki, cieszę się, że wszystko w porządku. A ten lekarz - bez komentarza...
Nadi - mnie ciągle boli i ciągnie w lewym jajniku, czy przy dotyku, czy bez. Doktor mówi, że to ma związek z rozciąganiem się więzadeł macicy, ale nie wiem, dlaczego tylko o lewej stronie.Nadi17 lubi tę wiadomość
-
BettyCatriona wrote:Nadrobilam zaległości na forum- działo się wiele ale dzięki Bogu Wszystko jest ok. Ja miałam mdłości tylko w nocy, teraz w nocy rano i kiedy się tylko podoba mojemu organizmowi mnie zemdlić.
No i od dzisiaj rana co bym nie zjadła czy wypiła- zgaga! Coś okropnego. Wydaje mi się że pierwszą ciążę kiedy byłam znacznie młodsza (20l.) znosilam lepiej aniżeli teraz(34l.)
Czy orientuje się któraś z Was kiedy należy robić badanie krwi z obciążeniem glukoza? Mieszkam w Egipcie i muszę trzymać rękę na pulsie czy zalecają mi zrobić wszystkie wymagane badania.BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny widze ze dużo z was puszę ze pijecie wodę z miodem albo herbate z miodem s ja wyczytałam ze nie kady rodzaj miodu można stosować jak myślicie ?? Czy nie ma czym sie przejmować i nawet jak miód jest z pobliskiej pasieki jest ok czy musi byc taki ze sklepu ?
-
Anna Stesia wrote:Orzeszki, cieszę się, że wszystko w porządku. A ten lekarz - bez komentarza...
Nadi - mnie ciągle boli i ciągnie w lewym jajniku, czy przy dotyku, czy bez. Doktor mówi, że to ma związek z rozciąganiem się więzadeł macicy, ale nie wiem, dlaczego tylko o lewej stronie.
-
Blanka991 wrote:Hej dziewczyny widze ze dużo z was puszę ze pijecie wodę z miodem albo herbate z miodem s ja wyczytałam ze nie kady rodzaj miodu można stosować jak myślicie ?? Czy nie ma czym sie przejmować i nawet jak miód jest z pobliskiej pasieki jest ok czy musi byc taki ze sklepu ?
-
Komcia wrote:Właśnie miałam pisać. Mnie też bolą i w pierwszej też bolało. Mnie bardziej martwiły takie zgrubienia w piersi. Dobrze, że to druga ciąża bo po zdiagnozowaniu raka u mamy chyba bym od zmysłów odeszła. Teraz wiem, że tak ma być