X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również nie lubię rodzynek, ale w diecie córci zagościły i tak jakoś zaczęłam je podjadać :) I posmakowały.
    Mój maż problemy z cukrem, a mimo to...wcina, mówiąc łagodnie ;-) Ja na szczęście jestem szczupła. Ale nie chciałabym po porodzie przeżyć szoku i wymieniać całą garderobę ;-)
    Czerwiec piękny okres letni, jak urodzimy, będzie cieplutko, w sam raz na długie spacerki.
    Wczoraj przeglądałam sukienki ciążowe, sporo ich mam z I i II ciąży :-) W sam raz na lato.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Mi jakby mdlosci zelzaly, od czasu do czasu wieczorem.
    Angella: rowniez z rana od dwoch dni mam widoczny brzuszek, mamy ten sam okres ciazy :)
    Na wadze juz prawie 57kg wiec idziemy do przodu.
    Orzeszki odezwij sie do nas, trzymamy kciuki.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, bardzo mi przykro. Dużo spokoju Wam życzę...
    Mam tyle zaległości w czytaniu postów, ale zauważyłam, że opisywałyście historie swojej miłości. Ja nie mogę wobec tego przejść obojętnie więc też pozwolę sobie opisać :) Oboje mamy po 28 lat. Zaczęliśmy być parą w wieku 15 lat. Moja mama nazywała nas związkiem kazirodczym, bo Piotrek często bywał u nas w domu, jeździł na wakacje. Tak jak by zamiast 2 dzieci miała 3 :) Tak trzymamy się do dzisiaj, ramię w ramię. Nie wyobrażam sobie innej możliwości.
    Jeśli chodzi o mdłości ja je miewam każdego ranka w aucie w drodze do pracy. Nauczyłam się mieć przy sobie zawsze wodę i gumę do żucia. Zastanawiam się, co by szef powiedział, gdybym pewnego razu zwymiotowała na kokpit :D Co do jedzenia, omijam mięso i ryby. Za to owoce, warzywa, nabiał (i KAKAŁKO !) mogłabym jeść bez limitu.
    Bardzo cieszą mnie wieści po waszych prenatalnych, mam nadzieję, że dla nas nie okażą się za późno. Mamy iść w następny wtorek to będzie już 13 tydzień. Taka była decyzja pielęgniarki w recepcji i mam głęboką nadzieję, że zrobiła słusznie zapisując nas na ten termin.
    Dzisiaj bardzo się stresowałam poinformowaniem pracodawcy o mojej ciąży. Ale jego reakcja bardzo miło mnie zaskoczyła. I psychicznie czuję już większy spokój. Za niedługo dokoptuje mi osobę, którą pomału będę wdrażać w moje działania, także myślę, że i to mnie nieco odciąży od obowiązków, a ja bez stresu będę mogła pracować dopóki zdrowie i kondycja mi na to pozwolą - oby jak najdłużej :)

ewulek lubi tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wizyty były udane ;)
    Ja mam jutro i już się nie mogę doczekać :)od 3 nocy śni mi się dziecko,że je przebieram czy karmię..już się nie mogę doczekać czerwca :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:30

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka też mi się ostatnio śniło, że karmię synka. Zobaczymy czy mi się wyśnil.
    Ruth ja mam ten sam problem. Jem dużo warzyw i owoców, ciemne pieczywo, bardzo mało słodyczy i i tak nic to nie daje. W poprzedniej ciąży też miałam ten problem i stosowalam doraźnie czopki glicerynowe.
    Mdłości zelzaly, nie są całodniowe, ale dalej potrafia mnie położyć do łóżka. Liczę, że z każdym dniem będzie lepiej.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Malinka też mi się ostatnio śniło, że karmię synka. Zobaczymy czy mi się wyśnil.
    Ruth ja mam ten sam problem. Jem dużo warzyw i owoców, ciemne pieczywo, bardzo mało słodyczy i i tak nic to nie daje. W poprzedniej ciąży też miałam ten problem i stosowalam doraźnie czopki glicerynowe.
    Mdłości zelzaly, nie są całodniowe, ale dalej potrafia mnie położyć do łóżka. Liczę, że z każdym dniem będzie lepiej.
    Zawsze badając swój cykl widziałam, kiedy będzie okres, bo w momencie wzrostu progesteronu były zaparcia, a jak tylko spadał to wszystko pięknie puszczało :-P teraz też przypuszczam, że to ten dziad progesteron :/ zresztą jestem bulimiczka (wyleczona) i mam strasznie rozregulowane jelita :-( to też robi swoje. Zapodalam sobie ciepła kawę z cynamonem i trochę puściło- spróbuj, może i Tobie pomoże :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugim trymestrze (wg. belly)! <3

Przywitałam go bardzo intensywnie wisząc nad muszlą, mam nadzieję że to koniec na dzisiaj, bo ostatnio tak było ze trzy tygodnie temu ;)

Zaparcia miałam tylko przez jakiś tydzień na początku. Nie wiem czy to u mnie kwestia diety, czy mojego organizmu. Rano jem prawie zawsze owsiankę, praktycznie zero słodyczy, bez białego chleba, sporo warzyw, owoców i piję dużo wody :)

Marya lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Wspaniale jest przeczytać tyle dobrych wiadomości jednego dnia.
    U mnie już od dłuższego czasu spokój z dolegliwościami i gdyby nie powiększający się brzuch i biust, to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Warto było cierpieć na samym początku zanim u was się rozkręciło ;)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth niestety odrzucilo mnie od kawy :(

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dietę przed ciażą zupełnie bez słodyczy a teraz sobie pozwalam na nie i to w dużej ilości. Miałam taką diete mimo, że nie miałam problemów z cukrem. Mam nadzieje, że nie zaszkodze sobie tymi słodyczami. Od jutra postam się wyluzowac. moja glukoza to 90. mam nadzieje, ze nie jest to bardzo dużo:/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja miałam dietę przed ciażą zupełnie bez słodyczy a teraz sobie pozwalam na nie i to w dużej ilości. Miałam taką diete mimo, że nie miałam problemów z cukrem. Mam nadzieje, że nie zaszkodze sobie tymi słodyczami. Od jutra postam się wyluzowac. moja glukoza to 90. mam nadzieje, ze nie jest to bardzo dużo:/
    Sarrra,mam dokładnie taki sam wynik glukozy. Podobno od 94 mówi się o cukrzycy ciążowej. Jestem ciekawa jak lekarz zinterpretuje ten wynik.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właśnie nic nie powiedziała wiec dalej wcinam słodycze :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Sarrra,mam dokładnie taki sam wynik glukozy. Podobno od 94 mówi się o cukrzycy ciążowej. Jestem ciekawa jak lekarz zinterpretuje ten wynik.

Stokrotko czy mogę zapytać jak to było u Ciebie z poronieniem? 12 tydzień to nie jest już młoda ciąża. Co się stało? było serduszko? pytam ponieważ co raz bardziej się martwie... mam jakieś takie dziwne uczucie... do wizyty aż 8 dni:/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Właśnie mi wyszła glukoza 94 i już mi każe robić test obciążenia glukozą. Jutro idę ale boje się że wszystko zwymiotuje bo dziś leżę i rzygam na zmianę. Już nie mam siły.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny, glukoza na czczo 90 jest ok. Jeśli nic się od dwóch lat nie zmieniło, to jeśli glukoza jest od 92 wysyłają na krzywą i dopiero z wyników krzywej rozpoznaje się cukrzycę ciążową.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, moja pierwsza ciąża przebiegała książkowo, serduszko widziałam w 8 tygodniu, ciąża ładnie się rozwijała. A na wizycie w 12 tygodniu,lekarz stwierdził poronienie zatrzymane. Serce przestało bić kilka dni wcześniej.
    Nie wiadomo dlaczego, lekarz mówił że przy pierwszej ciąży zdarza się to bardzo często.

Trójka, mnie też przeraża ten test, mi zawsze jest niedobrze jak jem coś słodkiego na pusty żołądek,a tu trzeba taki ulep wypić i siedzieć tam jeszcze 2 godziny(dosłownie siedzieć,bo chodzić też zbyt nie można).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 12:20

dqpri09khpifqr72.png

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszło 92,5 i tez muszę zrobić krzywą cukrową:/ na samą myśl że mam to wypić już mnie cofa..
    ja dzień wcześniej najadłam się ciastek a później poszłam zrobić wyniki.. mówiłam ginowi ze może powtórzę glukozę, ale on upiera się żeby zrobić krzywą. Najgorsze ze nawet jak będzie ok to i tak będzie trzeba robić jeszcze raz po 20tyg (nie pamiętam w którym).

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Spokojnie dziewczyny, glukoza na czczo 90 jest ok. Jeśli nic się od dwóch lat nie zmieniło, to jeśli glukoza jest od 92 wysyłają na krzywą i dopiero z wyników krzywej rozpoznaje się cukrzycę ciążową.
    Dzięki za pocieszenie, ja wizytę mam dopiero w poniedziałek i wtedy dowiem się co na to mój lekarz.

dqpri09khpifqr72.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziś wizyta :) Zrobiłam badania moczu i znowu mam wysokie ketony aż 150. To pewnie przez to, że przez dwa tygodnie praktycznie nie jem bo mi niedobrze.Muszę jakoś zmienić nawyki żywieniowe. Reszta badań jest ok. Nie wiem po co miałam robioną prolaktynę, bo tylko ona jest ponad normę 88,16 ale w ciąży chyba ma rosnąć?

age.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ